Sivut

maanantai 17. maaliskuuta 2014

The 4th Media » US Pushes Georgia into NATO: MAP Is Option Again

4. Media »USA Työntää Georgia Natoon: kartta on vaihtoehto Again

US työntää Georgia Natoon: kartta on vaihtoehto Again

Kuten Venäjän Kommersant päivittäin raportteja vedoten omaa Naton ja Yhdysvaltain ulkoministeriö lähteistä, ajatus myöntää Georgian Membership Action Plan (MAP) on tulossa laajaa tukea Alliance, kuten tapahtumien Ukrainassa avautua.
Hänen äskeisellä Washington 25. helmikuuta Georgian pääministeri Garibashvili sai varmuuden siitä, että hänen maansa saavat kartan Naton syyskuu 2014 istunto Cardiffissa, Walesissa, jos Krimin ääntä liittymään Venäjän federaation 16 maaliskuu kansanäänestyksen. Artikkelissa todetaan, että vain Saksa voi epäröidä vähän kun ulkomainen osaston johdossa Franc-Walter Steinmeier alttiita osoittamaan maltillisuutta  Venäjän suuntaan .
Yhdysvaltain hallinto vie viritys tukemaan Georgian NATO: n tarjous
Yhdysvaltain ulkoministeriö vahvisti myöntää Georgian pitkän himoitun aseman pyrkivä Naton jäsenenä. Tämä on ensimmäinen kerta lähihistoriassa, että Yhdysvallat on nimenomaisesti ilmoittanut kannattavansa MAP. Ennen vierailua ulkoministeriön virkamiehet olivat vältellyt jolloin Yhdysvaltain asenne selvä. Presidentti Barak Obama ja valtiosihteeri John Kerry tapasi Georgian pääministeri.
Kokouksen jälkeen Kerry mainitsi mahdollisuuden hänen saapua Georgiaan  ensimmäisen kerran  (ennen toukokuuta). Sihteeri ilmoitti myös «lisäapua» Georgialle:  «Tänään olen ilmoittamalla lisäapua Yhdysvaltojen tukemiseksi Georgian Euroopan ja Euro-Atlantin visio, erityisesti auttaa Georgiaa saavuttamaan viisumivapauden EU: n kanssa ja lieventää vaikeuksia aiheuttama borderization pitkin miehitetyillä alueilla » .
Georgian puolustusministeri Irakli Alasania sanoi Venäjän kampanja Ukrainassa luo tarpeen päättäväisemmin Naton Itä-Eurooppa. «nopeutetaan Georgian liittymistä Natoon olisi yksi keskeisiä osia uutta lähestymistapaa, joka tarjoaa paremman osaltaan varmistaa [ ] vakautta Euroopan ja Euro-Atlantin alueella », Alasania kirjoitti sähköpostitse vastauksena kysymyksiin EurasiaNet.org. «Nopeuttaa prosessia Georgian liittymistä Natoon olisi yksi keskeisiä osia uutta lähestymistapaa, joka edistäisi paremmin varmistaa [] vakautta Euroopan ja Euro-Atlantin alueella»,  hän kirjoitti sähköpostitse vastauksena kysymyksiin by  EurasiaNet.org .
«Nyt aalto tukea rakennuksen täällä ajatusta, että Georgia MAP suojaamaan Venäjä» ,  sanoo Kaukasian asiantuntija Thomas de Waal, Senior Associate at Carnegie Endowment for International Peace Washington DC: ssä.
Loppuvuodesta 2008 Nato aloitti tiiviin yhteistyön ohjelman tarkoituksena on vahvistaa Georgian sotilaallinen. Nato-Georgia komissio perustettiin ja niiden tehtäväksi täytäntöönpanon valvonta peräkkäisten vuosittaisten kansallisten ohjelmien tarkoitus korvata MAP.
Klo Naton Lissabonin huippukokouksessa vuonna 2010 osanottajat vahvistetaan sitoumus kirjattu Bukarestin huippukokouksen virallinen tiedonanto että Georgia lopulta liittyvät allianssiin.Georgia on tehnyt ylisuuri osallistumalla Naton vaivaa Afganistanissa.
Maaliskuussa 2013 Georgian parlamentti hyväksyi yksimielisesti päätöslauselman, vahvistaen Georgian Nato-ja EU-pyrkimyksiä. Viime vuonna Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen puolestaan ​​ylisti Georgian edistymistä kohti kokouksessa Nato-jäsenyyden vaatimukset.
Vieraileva Tbilisi kesäkuussa 2013, hän sanoi Georgia oli «siirtynyt paljon lähemmäksi Natoa» ja «on oikealla tiellä» on «Naton ovi auki». «Yhtenäisten ja määrätietoisia toimia, sinun pitäisi olla perillä», Rasmussen  vakuutti isännät .
Georgia sijaitsee strategisesti tärkeää Kaukasuksen alueen, joka yhdistää Euroopan ja länsimaiden luonnonvaroiltaan rikas Keski-Aasiassa ja muualla Kiinaan ja Intiaan. Kasvava verkosto satamia, ilma ja maa käytävillä laittaa Georgiaan syntymässä Nexus Aasian ja Euroopan taloudet.
Naton ja Yhdysvaltain supistaa läsnäoloaan Afganistanissa, West on menossa on vahvoja kumppaneita tällä alueella. Kun se tulee EU, Bryssel pyrkii nopeuttamaan allekirjoittamisen sopimukset, jotka lopulta tekevät maan lakeja, talouden ja poliittisen järjestelmän EU-yhteensopiva.
Sopimukset, odotetaan myöhemmin tänä vuonna, sovelletaan laillisen luvan sekä EU: n ja Georgian, ja vaativat enemmän uudistuksia. Mutta ensimmäistä kertaa Brysselissä on vihjannut, että sen avautua Georgia ei pääty tähän.
Sergi Kapanadze, varaulkoministeri alle entisen Georgian presidentti Mihail Saakashvili, uskoo, että osoittaa vahvisti sitoutumisensa Georgian Nato-jäsenyys olisi yksi parhaista tavoista osoittaa Venäjälle, kuinka päättäväinen West on vastustaa sitä,  «Perustuu muissa tilanteissa, kuten Syyria, [Venäjän presidentti Vladimir] Putin tuntee nyt, että länsi on heikko ja sen varoitusten laantuvan ilman kääntäminen jotain, voi todella satuttaa Venäjä »,  sanoi Kapanadze. «Jos länsi ei ota todellisiin toimiin, kuten heitto Venäjää G8 ja tehdä Georgian Naton jäsen, Putin luulee saada pois Ukraina».
USA: n lainsäätäjät voimakkaasti työntää myöntämistä MAP 
Vaikka tapahtumat Ukrainan hallitsevat otsikoita, kongressin vuonna Washington painostavat hallinto ottaa aggressiivisempi stand kohti mahdollistaa Nato-jäsenyyttä Georgialle.
Helmikuussa 2014 40 lainsäätäjät molemmilta puolin käytävän kirjoitti kirjeen valtiosihteeri John Kerry korostaa, että Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten  «ovat saavuttaneet kriittisen pisteen, jossa toiminta on tarpeen varmistaa Naton merkityksestä tulevaisuudessa ja elinkelpoisuutta».  He kannustivat jatkuvia pyrkimyksiä laajentumisen keskeinen prioriteetti Yhdysvalloissa ja kehotti häntä tukemaan Naton jäsenyyttä Makedoniassa ja Montenegrossa, rohkaisee jatkamaan täytäntöönpanon edistymisestä MAP Bosnia-Hertsegovinassa.
5 helmikuu kirje, jonka on laatinut toimisto Rep Mike Turner Ohio republikaanien ja puheenjohtaja Yhdysvaltain valtuuskunnan Naton parlamentaarisessa yleiskokouksessa, erityisesti kehotti valtiosihteeri puolustaa myöntää Georgian kartan Naton 2014 huippukokouksessa, joka on teilataan  syyskuussa .
Vastauksena kirjeen, Yhdysvaltain apulaisulkoministeri lainsäädäntöjohtaja Julia Frifield  kirjoitti,  «Uskomme Georgia ansaitsee tulevassa Naton huippukokouksessa edistymisestään ja sen selkeästi sitouduttu Naton operaatioissa ja standardeja. Olemme valmiita tukemaan Georgian omia pyrkimyksiä rakentaa konsensusta Alliance for myöntämällä Membership Action Plan ».
Republikaanit sanovat presidentti Barack Obama on ollut liian passiivinen vastaamisessa Ukrainan kriisin.
Yhdysvaltain senaattori Mario Rubio (R-FL), joka pidetään yleisesti 2016 presidentin haastaja, kehotti  laatimaan uudistettu push Nato-jäsenyyttä Georgialle.
South Carolina republikaanien senaattori Lindsey Graham kertoi CNN 2. maaliskuuta, että Obama olisi  «lopettaa menossa televisiossa ja yrittää uhata roistot ja diktaattorit». Graham lisäsi, että «Joka kerta presidentti menee valtakunnallisessa televisiossa ja uhkaa Putin tai kenen tahansa, kuten Putin, kaikkien silmät roll, mukaan lukien omani. Meillä on heikko ja päättämätön puheenjohtaja, joka kutsuu aggression » .
Kuten hänelle  «Georgia yrittää hakea Naton ottamista kautta jäsenyyden toimintasuunnitelmaa.Katsotaanpa nopeuttaa Georgian ottamista Natoon »,  sanoi  Graham.  «Me hylkäsimme meidän ohjuspuolustusjärjestelmän kanssa niitä suojelemaan Eurooppaa roistovaltiot ohjus hyökkäys tulossa ulos Keski-idässä. Venäjä tukee Obama alas. Jos olisin presidentti Obama, olisin reengage Puolan ja Tšekin osalta ohjuspuolustusjärjestelmän ».
House Intelligence komitean puheenjohtaja Mike Rogers kertoi Fox News, että «Putin on shakista ja mielestäni me pelaamme marmorit».  Michigan kongressiedustaja lisäsi, että venäläiset ovat olleet  «juoksee ympyrää ympärillämme»  neuvotteluissa tämmöiset ohjuspuolustusjärjestelmän ja Syyria. Rogers sanoi Valkoisen talon ei pitäisi osallistua G-8-huippukokouksen ja pyrittävä kansainvälisten pakotteiden .
Ja republikaanien senaattori John McCain Arizona - Obaman 2008 vaaleissa vastustaja ja usein kriitikko presidentin ulkopolitiikkaa - sanoi lausunnossaan, että hän on «syvästi huolissaan» että Venäjän läsnäolo Ukraina voisi kasvaa, jos Obama ei mennä yksityiskohtiin siitä mitä hän aikoo tehdä. McCain kehotti Yhdysvaltoja luopumaan taloudellisen tuen Ukrainalle ja asentaa Yhdysvaltojen ohjuksia Tšekin republikaanien.  «Presidentti Obama sanoi, että Venäjä kohtaisivat kustannuksia", jos se väliin sotilaallisesti Ukrainassa »,  McCain  sanoi . «Nyt on tärkeää Presidentti artikuloida mitä nuo maksaa ja ryhtyä toimiin kiireellisesti määrätä heille » .
Epävarmuustekijöitä ja tekijät varauduttava
On epävarmuustekijöitä, koska asia on ollut esillä, esimerkiksi, se on edelleen epäselvää, missä määrin Georgian armeijan kokonaisuutena täyttää Naton standardeja, toisin kuin pataljoonaa, jotka ovat palvelleet vuodesta 2009 Naton johtaman operaation Afganistanissa. Nato on herättänyt mukana Alliance laajennus idea laajennus peli.
Nyt se on tullut liitto rätti tag jäseniä eri mahdollisuuksia ja eri intressit vaikeuttaa sen äärimmäisen tahansa päätöksenteossa. Georgia tulee lisää päänsärkyä ja taakan antamatta mitään vastineeksi.
Antaa MAP Georgiaan on kuin katkaisemalla nilkkaan kasvoihin . Loppujen lopuksi se oli Georgian presidentti Saakashvili, joka käynnisti hyökkäyksen vuonna 2008. Jos Georgia olisi Naton jäsen niinä päivinä, se olisi tehnyt todellista lupauksia Alliance laittamalla sen hankalassa asemassa kukaan tarvitaan, laittaa se kaikkein lievästi.
Venäjä edelleen ylläpitää sotilaallista läsnäoloa irtautuneen Abhasian ja Etelä-Ossetian ja pitää Natoa etenemisen välitöntä uhkaa.  Antaa MAP Georgiaan tarkoittaa jatkuvaa vastakkainasettelua Venäjän kanssa järkkymätön pysyä yritys väittää sen ulkopoliittisten etujen ja valmis torjumme kaikki yritykset uhkailla tai painostaa sitä. 
Puhuessaan lehdistötilaisuudessa Brysselissä, kun Nato-Venäjä-neuvoston 8. joulukuuta, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi,  «Olen huomannut, että eilisen julkilausuman, joka hyväksyttiin Naton ulkoministerit, sisältää termi" tarjokas maiden ja niiden joukossa nimettiin Georgia liikaa. Olen avoimesti varoittanut kollegamme ei taas työntää, tahtoen tai tahtomattaan, nykyinen järjestelmä Georgian kohti toistamalla seikkailu samanlainen kuin elokuun 2008 ... se oli pian sen jälkeen [huhtikuu, 2008 NATO] Bukarestin huippukokouksessa, jonka aikana [NATO ] ehdottomasti totesi, että Georgia liittyy Natoon » , Lavrov  sanoi .
Riccardo Alvaro, vieraileva tutkija Brookings Institution Center on Yhdysvalloissa ja Euroopassa, totesi, että pääsääntöisesti, Nato on haluton hyväksymään mukaan tällaisten ratkaisemattomien riitojen koska  se «piilee vaara, että Naton joutua vedetyksi mukaan sotilaallinen yhteenotto» . «Maalaisjärki on se, että Naton laajentuminen tulisi toteuttaa siellä, missä se parantaa Naton turvallisuus», hän  lisäsi . «Jos laajentamalla Alliance tarkoittaa heijastusvaikutuksia turvattomuuden siihen, mitä järkeä?»  
Hyvin prosessi Naton laajeneminen on ärsyttävä vaikuttaa kielteisesti turvallisuustilanne Euroopassa yleensä ja tuo osinkoa, Nato ei ole lehmä ojassa tässä.
Tämä on aika keksiä harkittu yli ja tasapainoinen aloitteita löytää yhteisymmärrystä ja keinoja rauhoittaa jännitteitä alas, ei kaatamalla enemmän öljyä tuleen. Myöntämisestä MAP Georgialle on ilmeinen väärä askel väärään suuntaan väärään aikaan.



http://www.strategic-culture.org/news/2014/03/14/us-pushes-georgia-into-nato-map-is-option-again.html
Tunnisteet:    

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: