Sivut

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

4. Media »Järjestely vaihtajat Libyasta Ukrainaan ja monet muut kansat ...

4. Media

Järjestely vaihtajat Libyasta Ukrainaan ja monet muut kansat ...

Post Kategoriat: Kanada
Renee Parsons / neljäs Media Uutiset | lauantai, 29 maaliskuu 2014, 20:34 Peking
... Ympäri maailmaa


On pieni mahdollisuus et ole kiinnittänyt huomiota viime pari viikkoa, Yhdysvaltain ulkoministeriö johdolla apulaisulkoministeri Victoria Nuland, aloitti ja onnistui kaataa laillisesti valittu hallitus Ukrainassa.
Tarkasteltaessa Yhdysvaltain ulkoministeriö osallistuminen Ukrainan vallankaappauksen, se olisi voinut yllättyä jotkut amerikkalaiset ymmärtää, kuinka syvällä  ulkoministeriö  oli kuin behind-the-scenes-soitin, perusteellisesti investoi luomisessa "spontaani" kapinaan.
Joten nyt maksamisen huomiota segmentti amerikkalainen yleisö on ymmärtänyt, että ulkoministeriö, tarkoitus-diplomaattinen käsivarsi Yhdysvaltain hallitus on tehnyt vähemmän diplomatian ja neuvottelu ja järjestää joukkue huligaaneja häiritä-ja horjuttaa kuin se antaa hyvin ajoitettu thumbsup CIA tai kuka on se, joka saa aikaan heidän pahat tekonsa.
Keeping ulkoministeriön Ukrainan roolia mielessä, saatat ihmetellä, mitä uuskonservatiivikavereineen suosikki Hilary Clinton teki aikana hänen neljä vuotta sihteeri, kun hän matkusti  112 maata , tapasi 1700 maailman johtajat ja keräsi 956733 kilometriä maine amerikkalaisen lehdistön  eniten matkustanut  valtiosihteeri historiassa. No, se on paljon ... diplomatiaa.


Jotenkin en usko, että hän oli kohentaa hänen keskusteluranska tai arvostaa Unkarin palascinta tai oppia uusia tanssin askelia Etelä-Afrikassa. Käytyään keskimäärin 425 johtajien vuosi on joitakin vakavia sightseeing ... niin mitä tarkalleen on hän puhuu to1700 maailman johtajat?
Tarkastelu Clintonin  virallinen ulkoministeriön matkasuunnitelmaa  sihteerinä on arvokkaampi kuin nopea valvontaa varsinkin kun sarjan epäselvä kokouksia vuonna 2011  Libyan yhteysryhmän  (LCG) hyppää pois sivulta. Ehkä LCG olivat rätti tag ryhmä hyvää tarkoittavia libyalaisia ​​sotkettu arabikevään ilmiöitä - mutta ei, he olivat kaikkea muuta.
Pähkinänkuoressa, LCG oli Yhdysvaltain tukema YK kaltainen järjestö (mutta ilman YK: n demokratian periaatteita) tarjota tarvittavaa poliittista kansi ja luoda illuusion kansainvälisen hyväksynnän USA laittoman malleja Libya lietsomalla "kapina" syrjäyttämään Muammar Gaddafi.Muodostettu 19. maaliskuuta Lontoossa, alkuperäinen Libyan yhteysryhmä  koostui kaksi tusinaa omatekoinen maista puuttuu kansainvälinen viranomainen tekemään päätöksiä ja toimia, jotta itsemääräämisoikeutta toiseen maahan.
LCG ei ollut laillista asemaa, toiminut ulkopuolella kansainvälisen oikeuden sääntöihin ja ollut vastuussa kenellekään. On poliittisesti huomionarvoista, että  BRICS -maiden (Brasilia, Intia, Venäjä, Kiina ja Etelä-Afrikka) ovat joko  kieltäytyneet osallistua tai vain lähettää satunnaista tarkkailijoita.
Alkaen vähitellen luonut hänen tapaamisia LCG (mukaan hänen virkamatkoista aikataulu ), on selvää, että ulkoministeri Clinton oli vanhempi koordinaattori, joka toi kaikki lankoja yhteen , Superstar, joka teki laittoman ouster Gaddafin mahdollista ja tuhosi maan Libyassa.
Tarkistaa, että matkasuunnitelmaa paljastaa, että mikään muu "kriisi" saatu Clintonin käytännön huomiota niin intiimi tavalla ja että Clinton-CLG kokouksissa tapahtui samanaikaisesti "kapina" Libyassa edetessä kärjistymisen sisällissotaan, jossa USA / EU ja Naton pommitukset huipentui Gaddafin kammottava murha. Erityistä mielenkiintoa on, miten kapinallisryhmä,  kansallinen siirtymävaiheen neuvosto   (NTC), joka on muodostettu samana päivänä kapina alkoi Benghazissa, istuva siististi aikajanalle.
Myönnetyt Gaddafi ei ollut demokraattisesti valittu lämmin-ja-sumea johtaja ja hänen maineensa rahoitusta terrorismin ja Downing liikennelentokoneita ympäri maailmaa ei juurikaan parantaa hänen maineensa, mutta USA ei ole koskaan ennen anna vastenmielinen, häikäilemätön diktaattori estää niiden buddy- kaveri.
USA ei ole koskaan kieltäytynyt suhde joitakin maailman scuzziest johtajat, jotka varasti heidän maan rikkauksia, myi maansa luonnonvaroja eniten tarjoavalle tai joilla ei ollut aavistustakaan, miten spell demokratian saati toteuttaa sitä käytännössä.
Joten ok, Qaddadi hallitus oli sotilasdiktatuuri, mutta mitkä ovat kaupan kumppaneita, jos ei napata öljy, myydä niitä aseita ja perustaa strategisesti sijoitettu Naton tukikohta. Sovitaan, että Gaddafi ei ollut sellainen yksittäisten voisitte tuoda kotiin tapaamaan perhettä. Periaatteena on kaappi-tason Yhdysvaltojen johtoasemaa koordinoida kansainvälisiä pyrkimyksiä syöstä johtaja toisen suvereenin maan.


Gaddafi ja USA: Libyan suhteet
Tuhlaamatta runsaasti tilaa Yhdysvaltojen pitkä, myrskyisä historia Libyan kanssa, jotka alkavat 1801 kanssa Barbaryn War ("to Tripolin rannoille"), on olemassa tekijöitä, jotka historian kannalta Gaddafin poisto.
Aivan kuten YK julisti Libyan  itsenäinen  valtio vuonna 1959, "makea" öljyä  löydettiin  Itä-Libyan ulkoministeriön julistaen, että Libya oli "lottovoitto." Occidental Petroleum voitti poraus oikeudet vuonna 1966, kuningas Idris oli kaataa vuonna 1969 veretön vallankaappaus ja Muammar Gaddafi otti hallintaansa maan ja sulki USA Wheelus Air perusta .
Vuoteen 1970-luvun alussa, Quaddafi  kansallisti  Libyan pankkijärjestelmän ja öljy kentät varanto 44 miljardia barrelia, suurin Afrikassa ja historiallisen alhainen uuttonopeus 1,65 miljoonaa barrelia päivässä, Libya on yhdeksänneksi suurin varanto maailmassa.
Vuonna 1986 presidentti Reagan määräsi  operaation El Dorado Canyon  pommittaa Libyan tavoitteita kostoa sen roolista Lontoon pommitusten ja se oli Downing of Pan Am matkustajakoneen Lockerbien yläpuolella Skotlannissa että vahvisti Libyan hylkiö tilassa tukevansa terroristeja.
Kun Bushin hallinto nosti kaikkien pakotteiden ja palauttaa diplomaattisuhteet vuonna 2004, kaikissa Euroopan maissa perässä ja Libyan astui maailmassa myöntämällä ensin öljyn etsintä toimilupien lähes neljän vuosikymmenen ajan.
Vuoteen 2004 Libya osallistui Yhdysvaltojen  luovutuksia ohjelman ja Lionel Richie saapui antamaan konsertti 2006. Seuraavana vuonna ulkoministeri Condoleezza Rice ilmoitti, että Libya oli  poistettu luettelosta  valtion sponsoreita terrorismin.
Libya avasi rajansa  yksityistetty  pankkijärjestelmä vuonna 2005, valikoituja kansainvälisiä ryhmittymiä sopivat monen miljardin dollarin tarjouksia ja Libyan päälle ja offshore öljykentät olivat avoimia tarjouksia. Vuonna 2008 Libya myönnettiin paikka YK: n  turvallisuusneuvostossa ilman vastustusta Yhdysvaltain vaikka vuonna 2009 hän pyysi poistamaan turvallisuusneuvoston kieltää yhtäläinen edustus kaikissa maissa.
Mitä pidettiin merkittäviä diplomaattisia käännettä, kun Bushin hallinto allekirjoitti  kattavan väittää sopimuksen  elokuussa 2008 ratkaisemiseksi, terrorismiin liittyviin vaateisiin Gaddafin hallitus, joka korosti sen "keskeisen kumppanuuden terrorismia vastaan", sihteeri Rice tapasivat henkilökohtaisesti Qaddafi Tripolissa. Ricen syyskuussa 2008 käynti oli mainostetut  uuden luvun  kahdenvälisissä suhteissa Libyassa. Se oli ensimmäinen korkean tason Yhdysvaltain vierailun jälkeen  30 vuotta  eristyneisyyden jonka Yhdysvaltain ulkoministeri   vuodesta 1953 .


Gaddafi oli pyrkinyt paremmin  suhteitaan länsimaihin  , kun hän tuomitsi 911 hyökkäyksiä, säröillä alas al-Qqeda läsnäoloa Libyassa ja uskaltanut ehdottaa, että presidentti Obama pyrkii alkusoitto bin Laden. Huolimatta mitä liikkuu Qaddafi tehty tyydyttää Yhdysvaltain sammumaton jano öljyn, yksi epäilee, että hänen aikaisempi anti-imperialistinen asenne olisi aina kummittelemaan hänen suhteitaan länsimaihin.
Joskus sen jälkeen 2008 kokouksen ja Barack Obaman virkaanastujaiset ja Hillary Clintonin  on vannonut valan,  kuten valtiosihteeri tammikuussa 2009, uudelleen sitoutuminen ponnisteluja Libyan kanssa meni pieleen kuten Yhdysvaltojen ulkopolitiikan suhteen Libya siirtynyt dramaattisesti - on huomionarvoista, että ulkoministeri Clintonin virallista aikataulua ei osoittavat samaa tasoa huomiota käynnissä olevan kriisin esiintyy Egyptissä ja Tunisiassa.
Mubarak (kutsutaan " läheinen perheystävä ") erosi 11. helmikuuta ja ei ollut tapaamisia ystävien kanssa Muslimiveljeskunnan tai jollekin muulle arabikevään aineosia.
Herää kysymys, miksi Obaman hallinto muuttaa Yhdysvaltojen politiikkaa niin dramaattisesti Libyaan ja miksi Obama uuskonservatiivit löytää Gaddafi enemmän vastenmielistä kuin Bush uuskonservatiivit?
Varmasti hän olisi voinut kohderyhmänä joitakin upouuden F16: n, makea-puhui laajentaa hänen ovet Big Oil tai olivat  raportteja  , että Gaddafin  144 tonnia  kultaa voisi rahoittaa uuden  kulta-pohjainen valuutta  riittää viemään Yhdysvalloissa, sen hauras dollari , toimia. Valitettavasti Qaddafi, hän ei ollut Vladimir Putin - hän osoittautui helpommin outfoxed ja hukkua Amerikan vaikutusvaltaa eikä erityisen poliittisesti hienostunut.
Helmikuu, 2011
Helmikuuhun 2011, tapahtumat muuttivat pian Gaddafi oli " paha ja häijy "  diktaattori Sihteeri Clinton tarjoaa kapinallisten tahansa apua "heidän ouster Qaddafi.
Historiallisesti, monimutkainen yhdistelmä erillisiä heimoista juurilleen, jotka muodostivat Libya, hyvin organisoitu johtama oppositio kansallisen siirtymävaiheen neuvoston  (NTC) yhtäkkiä noussut päälle  15 helmikuu , valvontaan Bengasin ja   Zawiya , tärkeä satamakaupunki jalostamot ja öljy -rikas itä Libya jättäen tiheämmin asutuilla länteen Libya ja Tripolissa turvassa Gaddafin käsissä.
24. helmikuuta, presidentti Obama ilmoitti  , että Clinton olisi matkustaa Geneveen "tiivistämään olimme kuulleet liittolaiset ja kumppanit" koskien Libyan kriisistä. Ottaen huomioon mitä tiedämme tänään Nulandin ponnisteluja Ukrainassa, voimme vain kuvitella, mitä "tehostamaan neuvotteluja" saattaisi olla.
Hänen mukaansa  virallista matkasuunnitelmaa , Clintonin ensimmäinen kirjattu keskustelu Libyan kriisin pidettiin 28. helmikuuta klo aseidenriisuntakonferenssi Genevessä muutaman päivän takavarikointi Libyan elintärkeä öljyvarat.
Helmikuun, 26, YK: n turvallisuusneuvosto antoi ensimmäisen päätöslauselman 1970 seuraamuksia koskevia.


Maaliskuuta, 2011
10. maaliskuuta, sihteeri Clinton ilmoitti NY Times että hän odottaa tavata tunnistamattomia kapinallisten johtajien Yhdysvalloissa " ja käyttöön tulevina matkoja Tunisiaan ja Egyptiin.
17. maaliskuuta YK hyväksyy toisen Libyan päätöslauselman  1973  sponsoroi  Yhdysvaltain joka oli mainostetut  lentokieltoalueen , joskus hämmentyneitä Uuskonservatiivit kuin humanitaarinen interventio. Massiivinen  sotilaallinen interventio , joka sisälsi yli 110 Tomahawk risteilyohjuksia yhdistetyn ilman valtaa Yhdysvalloissa, Ranskassa, Kanadassa ja Isossa-Britanniassa pummeled Libya takaisin antiikin root-kaupunki  Kyreneläinen .
Jos et ole perehtynyt käsitteeseen  humanitaarisen intervention , Clintonin hallinnon voi ottaa kunniaa suosiosta epäyhtenäisiä teoria, että sotilaalliset hyökkäykset ovat asianmukaiset voimankäytön estämiseksi leviämisen  väkivaltaa.   kolmannen maailman maassa tuhoisia köyhyyden, Libya ei ollut ottelussa Numero Uno kiusaaja planeetalla ja mahtavin sotakone maailma on koskaan nähnyt.
19. maaliskuuta, sihteeri Clinton  osallistui  "huippukokous" in  Paris , Ranska ja kansainvälinen konferenssi 29. maaliskuuta Lontoossa, Englannissa - sekä Libyan kriisiä.
Nato   sai määräysvallan ilmaiskut kanssa pommitukset Blitz joka jatkui 31. lokakuuta, 2011.
Huhtikuussa 2011
Sihteeri Clinton osallistui  Naton konferenssin  Berliinissä huhtikuun puolivälissä Libyan kanssa asialistalla ja "ehdottomasti päättänyt jatkaa toimintaansa niin kauan kuin on olemassa uhka vastaan ​​Libyan siviilejä."
LCG kokoontui  13 huhtikuu  Dohassa Britannian ulkoministeri William Hague puheenjohtajana.Ei ole ennätys, että Clinton osallistui Dohan kokoukseen.
Vuoteen huhtikuun lopulla, Yhdysvaltain suurlähettiläs Libya Gene Cretz ilmoitti, että USA auttaa luvan kansainväliset öljy  käsitellään Siirtymäkauden kansallisen neuvoston (TNC).
Cretz jatkoi, että "vaikka ryhmä ei saada täyttä diplomaattista tunnustamista, se osoittautui se oli poliittinen järjestö, joka oli arvoltaan valtioiden tukea ja auttamalla heitä vientiä öljyn, miljoonia dollareita olisi lisättävä kapinallisia "varoja."
Jos kongressi oli varjo entisestä että kun suorittaa perusteellisempia tutkimuksia, olisi tärkeää saada tausta, miten nämä sopimukset anna ja kuka antoi Cretz viranomainen antaa TNC pääsy Libyan öljyä. Gaddafi oli vielä elossa, mutta oletettavasti se oli jo päätetty, mutta hänen kuolemansa oli vain ajan kysymys.


Toukokuussa 2011
5. toukokuuta, sihteeri Clinton oli Roomassa osallistua  Libyan yhteysryhmän  kokouksessa.
Mennessä toukokuun lopussa, presidentti Jacob Zuma Etelä-Afrikan vieraili Libyassa  sovittelun tehtävän kanssa Qaddafi joka suostui tulitaukoon, mutta ei eroamaan. Sekä Naton ja kapinallisten hylkäsi tulitauon.
Kesäkuuta, 2011
Sihteeri Clinton osallistui kokoukseen Libyan yhteysryhmän 9. kesäkuuta vuonna  Abu Dhabi  in Arabiemiirikunnat ilmoitettiin 25 miljoonaa dollaria  humanitaariseen apuun  paketti tuo koko Yhdysvaltain tukea Libya 81000000 dollaria. Tuolloin Clinton ilmoitti virallinen tunnustaminen NTC kuin Libyan "laillinen keskustelukumppani."
Sattumalta 9. kesäkuuta Libyan kapinallisten hallitus teki heidän  ensimmäinen myynti  öljyä Yhdysvaltoihin. Se ilmeisesti ei ollut eroa, että Gaddafi oli edelleen valtionpäämies.
Mennessä kesäkuun lopussa,   Kansainvälinen rikostuomioistuin  antoi pidätysmääräyksen Gaddafi varten 'rikoksista ihmisyyttä vastaan ​​"Naton pommituksia jatketaan.
Heinäkuussa 2011
Sihteeri Clinton osallistuu neljännen kokouksen Libyan kontaktiryhmän Istanbulissa, Turkissa 15. heinäkuuta. Kuten Gaddafi on edelleen vaikeuksia pitää kiinni valta, sihteeri Clinton  virallisesti tunnustettu  TNC kuin laillisia EKP viranomaisella "Libyan-konserni" vakuuttanut, että se pyrkii demokraattisen uudistuksen prosessi ... Se lupasi myös jakaa varoja avoimesti tavalla heidän humanitaaristen ja muiden tarpeiden Libyan kansan. "
Samana päivänä, edustajat  kolmestakymmenestä maasta  on LCG rivissä valokuva op kansainvälisesti lahjoittamaan siunauksen TNC kuin Libyan "laillinen hallinto."
1. heinäkuuta, presidentti Obama, perusteltaessa Yhdysvaltojen rikkoo sodan koskevaa lakia ja antaneensa mitään todisteita Libyan uhka kansalliselle turvallisuudelle, tarkoitetun Gaddafi kuin "kaveri, joka oli valtion  sponsori terroristioperaatioita  vastaan ​​Yhdysvallat on kiinnitetty alas, ja silmukka kiristyy hänen ympärillään. "Valkoisen talon henkilökunta oli ilmeisesti unohtanut kertomaan presidentti että Libya poistettiin luettelosta valtion tukeman terrorismin presidentti GW Bush.


Elokuuta, 2011
29. elokuuta, sihteeri Clinton osallistui seuraavassa kokouksessa Libyan kontaktiryhmän Istanbulissa, Turkissa.
Rebels enter Tripolissa  21 elokuu  ja  Human Rights Watch  tarjotaan tavata TNC keskustella oikeusvaltiota.
Syyskuuta, 2011
Sihteeri Clinton  osallistui  korkean tason  kokous  on Libyan yhteysryhmän Pariisissa.
Koskaan innokas löytämään uusia asiakkaita,  Maailmanpankki  tunnustettu TNC kuin laillisen hallituksen Libya halukas auttamaan palauttamaan maan talouteen ja samalla  Afrikkalainen unionin , joka oli leijui oma rauhansuunnitelmaa, ei ollut valmis hyväksymään TNC.
Samaan aikaan kansainvälinen öljyteollisuus on keskustelua siitä, miten kauan se voi kestää lisätä  öljyn tuotantoa ja Gaddafin olinpaikka oli tuntematon.


Lokakuussa 2011
Aikana sihteeri Clintonin yllätyskäynti Libyaan 18. lokakuuta hän ilmaisi "Toivottavasti hän voi tapettu tai pyydystetty  pian. "Ja hän sai toiveensa on  20 lokakuu  NTC lupaamaan demokratian ja oikeudenmukaiset vaalit vuonna 2013.
Maaliskuuta, 2014
Maan kanssa vielä ajautunut kaaokseen ja väkivaltaan, monia samoja LCG pelaajat, joiden osallistuminen tuhosi Libyan ulkopuolella Gaddafin villeimmätkin unelmat hallussa "ministerikokous "  pohtimaan Libyan tulevaisuutta.
Se oli sopiva aika  YK: n komitea  seuraamuksista kertoa, että Libya on "ensisijainen lähteenä" laittomien aseiden kauppaa, joka on "kiihdyttävät konflikteja vähintään 14 maassa ympäri maailmaa ja että kolme sen öljyn satamat ovat hallinnassa kapinallisille. "
Lisäksi YK: n turvallisuusneuvosto hyväksyi   päätöslauselman 2146  , jolla kielletään laittoman myynnin raakaöljyn Libyasta.
Jälkeenpäin on ilmeistä, että koko LCG toiminta lopulta tunnustetaan eeppinen Obama ulkopolitiikka kömmähdys vielä kirjaamatta. Ja Clintonin upea kulunut moraalisen tuomion ja kiertämistä YK: n prosessit, edellyttäen yleiset puitteet, laaja opetus suunnitelma Victoria Nuland käyttää Ukrainassa.

Renee Parsons  oli työntekijä Yhdysvaltain edustajainhuoneen ja lobbaaja ydinenergian kysymyksiä Maan ystävät. vuonna 2005, hänet valittiin Durango kaupunginvaltuuston ja toiminut jäsen ja kaupunginjohtaja. Tällä hetkellä hän on jäsenenä Treasure Coast ACLU Board


http://www.counterpunch.org/2014/03/27/from-libya-to-ukraine/

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

 »Järjestely vaihtajat Libyasta Ukrainaan ja monet muut kansat ...

Ei kommentteja: