Sivut

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

The 4th Media » Viewing the Ukraine Crisis From Russia’s Perspective: A Nuclear War Nightmare?

4. 

Katsoo Ukraina kriisin Venäjän näkökulma: Nuclear War painajainen?

Post Kategoriat: Kanada
FLOYD RUDMIN / neljäs Media Uutiset | sunnuntai, 30 maaliskuu 2014, 09:09 Peking
By Norja Scholaria Tromssa, Norja.


Tapahtumat Ukrainassa liikkuvat nopeasti ja nopeammin. Vaaroista talouden halvaantuminen Ukrainassa ja laajempien sota Venäjän kanssa ovat hyvin todellisia. Tämä essee väittävät, että meidän kaikkien täytyy huomata historiallisen harhojen hahmottamisessa ja misperceiving tapahtumia. Oma puolueellisuus on sodanvastainen. Nyt ei ole aika ihmiskunnan historiassa geopoliittisista valtapeliin ja sotilasliittoutumien. Nyt on aika koordinoituja kansainvälisiä toimia ilmasto-ja talouteen.
Olen professori sosiaalista ja yhteisöllistä yliopiston psykologian Tromssan Arctic Norjassa, lähellä Venäjän rajaa. Minulla ei ole erityistä tietoa Venäjän muista kuin tavanomaisista lähteistä (Google Scholar, Wikipedia, JSTOR). Oma sukunimi on liettua, isoisäni maastamuuttoa 1897, jolloin Liettua valvoi Venäjän.
James Joycen kuuluisa lausahdus, että "historia on painajainen", josta meidän pitäisi yrittää hereillä, osuvasti kuvaa ajankohtaisista tapahtumista Ukrainassa. Kaikki kansat mukana näissä tapahtumissa on jännitetty muistaa, misremembered, unohdettu, ja mythologized historia he kantavat heidän päässään.
Kaaos Maidan Square, neo-fasistien valta-asemiin Kiovassa, Venäjällä ja liittävät Krim, nämä ovat inkblots kaikki näkevät eri tavalla riippuen historiallinen visioita, jotka hallitsevat heidän mielensä. Meidän kansallinen muistot ovat intohimo ja valta ajaa meitä sokeasti vihaa ja sotaa.Historiat uskomme meille ansan helppo manipulointi ja surkea toimia.
Hillary Clinton, 5. maaliskuuta sanoi, että Putinin huoli venäläisten Ukrainassa on kuin Hitlerin huoli saksalaiset Puolassa ja Tšekkoslovakiassa. Se on myös kuin Ronald Reaganin huoli Yhdysvaltain lääketieteen opiskelijoille Grenada jolla hän perusteli 1983 miehitti että pienet saarivaltio. Clinton sanoi, "Voimme oppia tästä taktiikka, jota on käytetty aikaisemmin." Se on hyvä neuvo, jos pidämme tätä taktiikka
) personifying kansa sen johtajan henkilökohtainen nimi ja
b) sitten merkintä, että johtaja "Hitler."
Tämä on varma tapa aktivoida demoni Yhdysvaltain kansallisen muistin ja mobilisoida Yhdysvalloissa jälleen taistelemaan pahaa henkilöityi uusi Hitler. John Kerry sanoi Assad on Hitler. John McCain sanoi Castro on Hitler. George Bush sanoi Saddam oli Hitler. Donald Rumsfeld sanoi Chavez oli Hitler. Luettelo johtajien Yhdysvallat on kohdistettu Hitler sisältää Allende (Chile), Noriega (Panama), Ortega (Nicaragua), Milosevic (Serbia), Arafat (Palestiina), Gaddafi (Libya), Ahmadinejad (Iran), ja Kim (Pohjois- Korea).
Hitler itse asiassa hävisi Neuvostoliiton enemmän kuin USA. Jälkeen Stalingradin taistelu helmikuussa 1943 Kurskin taistelu elokuussa 1943 Saksa oli menettänyt toisen maailmansodan.D-Day oli vuotta myöhemmin, kesäkuussa 1944. Neuvostoliiton armeijat aiheutti yli 90% Saksan koko uhreja. Kuitenkin amerikkalaiset muista, että juuri he voittivat Hitler.
Amerikkalaiset myös "Muista Alamo". Vuonna 1835, American uudisasukkaat Meksikon alueella Texas tunsi itsensä uhatuksi hallituksen Santa Anna Mexico City, joka oli tullut valtaan vallankaappauksen.
In1836, Amerikan uudisasukkaat Texas julistautui itsenäiseksi, ja myöhemmin neuvotellut liittämistä Yhdysvaltojen. Niinpä amerikkalaiset voivat halutessaan, ymmärtää, että Crimeans uhatuksi hallituksen Kiovassa, joka tuli valtaan vallankaappauksen, ja että Crimeans myös julistautui itsenäiseksi, ja myös neuvotellaan liittäminen kansakunta niiden alkuperästä. Kuitenkin toisin kuin Texas, Krim oli aiemmin ollut osa Venäjää 170 vuotta.
Aivan kuten Alamo on ikoninen historiallinen sivusto amerikkalaisille, vaan niin on Krimin linnoitus Sevastopolin ikonin historiallinen paikka venäläisille. Molemmat symboloivat luja rohkeutta ja uhrauksia edessä ylivoimainen voimassa. Piiritys Alamo vuonna 1836 kesti 13 päivää, ja 1500 Meksikon sotilaat ylivoimainen 250 amerikkalaista, jotka kuolivat sankarillisesti puolustaa vapautta ja riippumattomuutta.
Ensimmäinen piiritys Sevastopol vuonna 1854, kesti kaksi vuotta, 175000 Britannian, Ranskan, turkki, saksa, italia, puola ja Sveitsin sotilaat ylivoimainen 35000 venäläistä sotilasta sankarillisesti puolustaa Venäjän Krimillä.
Toinen piiritys Sevastopol vuonna 1941 kesti vuoden, yli 200000 Saksa, Romania, Italia ja Bulgaria voimat ylivoimainen 106000 neuvostoliittolaista sotilasta sankarillisesti puolustaa Venäjän Krimillä. Kun amerikkalaiset tuntevat emotionaalinen muistaa Alamo, he voivat kuvitella syvyys tunteet venäläisten täytyy tuntea muistaa Sevastopol.
Amerikassa kokenut valtaavat ulkomaiset joukot aikana Vapaussodan 1770, ja jälleen pienessä mittakaavassa sodan aikana 1812. Mutta vain kaksi ulkomaista hyökkäykset ovat piirtynyt osaksi amerikkalaisen psyyken historiallinen voima. Yksi on 07 joulukuu 1941, hyökkäys Pearl Harbor, joka kesti alle 2 tuntia ja tapettiin 2400 amerikkalaiset.
Toinen on 11 syyskuu 2001 hyökkäys NY kaupungin ja Washington, DC, joka kesti alle 3 tuntia ja tapettiin 3000 uhreja. Amerikkalaisten viha kostaa niille hyökkäyksiä on syvä ja kestävä, mikä ei salli rajat kustannuksia, ei lain sallimissa puitteissa, tällaisten hyökkäysten torjumiseksi toistuisi.
Niinpä amerikkalaiset voivat halutessaan, arvostavat Venäjän reaktioita hyökkää ulkomaiset armeijat, ja voi ymmärtää, miksi Venäjä myös mahdollistaa ole rajoja kustannusten, ei lain sallimissa puitteissa, tällaisten hyökkäysten torjumiseksi toistuisi.
USA ei ole kärsinyt invasions koska se rajoittuu suurten valtamerten itään ja länteen, ja voimaton, rauhallinen kansojen pohjoiseen ja etelään. Venäjällä ei ole suojaavaa luonnolliset rajat, ja on ollut aggressiivinen naapureita kolmelta puolelta. Vaikka ne saattavat unohtaa tai kieltää tämän historian, turkkilaiset, puolalaiset, ruotsalaiset, ranskalaiset, saksalaiset, britit ja japanilaiset ovat kukin hyökkäsi Venäjälle enemmän kuin kerran.
Esimerkiksi 1600-luvun alussa, Puola kahdesti hyökkäsi Venäjälle, kun sen hallitus oli sekasorrossa. Venäläiset kaikkien yhteiskuntaluokkien yhdistyivät kansannousun ja pelasti kansakunnan.
Vuonna 1613, Romanov tsaari vireille loma nimeltään "Day Moskovan Liberation puolasta Invaders", joka on nyt juhlitaan joka marraskuussa 4, kuten "Unity Day". 1700-luvun alussa, Ruotsi hyökkäsi Venäjälle 40000 sotilasta, mutta hävisi Pietari Suuren käyttöön poltetun maan perääntyä valtavien etäisyyksien. Vain Ruotsin kuningas ja 543 sotilasta selviytyi.
Se ei ole jotain ainutlaatuista persoonallisuutta tsaari Pietari tai presidentti Putin, joka ajaa Venäjä vaatia ei-uhkaava naapureita. Se on kollektiivinen Venäjän muistia hyökkäystä. Kunkin aikakauden historian on ollut sen sotilaallinen supervalta, ja jokainen supervalta puolestaan ​​hyökkäsi Venäjälle:
Mongolien Super-teho: Mongolivaltakunta oli historian suurin, valloittavat Kiinan valtakunnan ja Persian valtakunnan. Vuonna 1238, mongolit ylitti Volgan kanssa 35000 asennettu jousimiehet tukema 70000 Turks kuten kiinalainen piiritys laitteet hyökkäämiseen aidattuja kaupungeissa. He valloittivat eniten Venäjän alueilla sekä Krimillä.



Vuonna 1240, mongolit kiinni Kiovan ja tappoi useimmat sen 50000 asukasta. Arviolta 500000 Kiovan Rus "(venäläisiä, ukrainalaisia, valkovenäläisiä) kuoli mongolien hyökkäystä. Useiden vuosisatojen jälkeen, alueelliset khans jatkui hyökkää Venäjälle. Esimerkiksi 1382, Golden Horde sieged Moskova, teurastettu 24000 moskovalaisten, ja otti tuhansia vangeiksi.
Ottomaanien Super-teho: Klo korkeus sen vallan vuonna 1600, Ottomaanien valtakunnan hallinnassa puolet Välimeren maailma ja kaikki Mustanmeren ja Punaisen meren alueilla. Krimin tataarit toimitettu ottomaanien orjakaupan mukaan "korjuu aro" ottaen arviolta 2000000 vangituille välillä 1500 ja 1700.
Esimerkiksi vuonna 1571, yhdistetyn Krimin ja ottomaanien voima 120000 hyökkäsi Venäjälle, poltettu Moskova, tappoi arviolta 80000 venäläiset, ja vei 150000 vangeiksi orja markkinoille Krimillä.
Historioitsijat laskemaan yli 50 tataari hyökkäyksiä. Viimeinen "sato" venäläisistä oli vuonna 1769. Vuonna 7 th Venäjän-Turkin sota, venäläiset valloitti Krimin ja lopulta vapauttaneet itsensä tataari hyökkäykset ja orjuuden. Vuonna 1783, Venäjä liitti Krimin. Tämä on sama kerta historiassa, amerikkalaiset siirtokunnat vihdoin vapauttaneet itsensä ahdistava British verotuksesta.
Napoleonin Super-teho: Napoleon valjastettu intohimoinen ihanteita Ranskan vallankumouksen pakkokeinoja diplomatiaa ja uusi sotilaallinen taktiikka runsas armeijoita ja mobiili tykistön ja oli siten voittamaton valloittavat Manner-Euroopassa vain 9 vuotta.
Vuonna 1812 Napoleon koottu suurin armeija Euroopassa oli koskaan nähnyt, joka koostuu arviolta 600000 joukot, mukaan lukien 98000 Puolasta.
Vaikka Napoleon voitti taisteluita Vilnassa, Smolenskin ja Borodino, Venäjän strategia poltetun maan perääntyä valtavien etäisyyksien, mukaan lukien evakuointi ja polttaminen Moskovan ruokittu ja masentuneet hyökkäävän armeijan. Suhteellisen harvat selvisivät talvella vetäytyä Moskovasta. Venäjän kuolemista arvioidaan olleen 150000 - 400000 sotilasta ja niin monta siviili.
Natsi Super-teho: Hitler valjastettu intohimoinen ihanteita fasismin ja pakkokeinojen diplomatiaa ja uusi sotilaallinen taktiikka Blitzkrieg ja oli siten voittamaton valloittavat Manner-Euroopassa vain 2 vuotta. Vuonna 1941 Hitler koottu suurin armeija Euroopassa oli koskaan nähnyt, joka koostuu arviolta 3,2 miljoonaa saksalaista sotilasta ja noin 500000 Italiasta ja Romaniasta.
Vaikka Hitler valloitti laaja osuuksilla alueella, hän ei kaapata Moskovassa, Leningradin, Stalingrad tai Kaspianmeren öljykentillä. Neuvostoliiton kuolemat olivat arviolta 8-13 miljoonaa sotilasta ja peräti 20 miljoonaa siviiliä. Esimerkiksi 200000 sotilasta ja 1,2 miljoonaa siviiliä kuoli Leningradin piiritys. Sen sijaan koko Yhdysvaltain kuolemat toisen maailmansodan aikana olivat 418000 sotilaallisen ja vähemmän kuin 2000 siviiliä.
Yhdysvaltain supervalta: Yhdysvallat on valjastettu intohimoinen demokratian ihanteet ja pakkokeinojen diplomatian ja uusi taktiikka peitetoimia, kehittyneen aseteknologian ja taloudellisen sodankäynnin saavuttaa mitä se kutsuu "koko kirjon määräävä asema".
Sen oma valtava sotilaallisten voimavarojen ja muiden 27 Nato-maiden se hallitsee sekä resursseja sen aasialaisten liittolaisten Australia, Uusi-Seelanti, Japani ja Etelä-Korea, USA komennot suurin sotilaallinen saattaa maailma on koskaan nähnyt.
Kuten viimeisen super-valtuuksia, Yhdysvaltojen ja sen Nato-liittolaisten näyttävät asettaa katseensa Venäjälle. Ehkä kylmän sodan historia saa heidät sekoittaa Venäjän kanssa Neuvostoliiton ja sen monet julmuudet alle diktatuurien Stalin (natiivi Georgian) ja Hruštšov (natiivi Ukrainan). Tai ehkä rasistisia käsityksiä venäläiset "untermensch" toimivat edelleen Länsi mielissä.
Tai ehkä valtavien resurssien Venäjä ovat liian houkuttelevia jättää haaveeksi.


Presidentti Gorbatshov sallittu uudelleen Saksan yhdistymisen perustuu lupaukset presidentti Bush ja liittokansleri Kohl, että Nato ei laajene itään, ja sitten Nato teki juuri niin, vaikka kutsumalla Ukrainan ja Georgian jäsenyyden valmistelemiseksi.
Georgia on lähempänä Intiassa kuin se on Pohjois-Atlantilla. USA on päättänyt asentaa ohjustentorjuntajärjestelmät Puolassa, väitetään ampua olematon Iranin ohjukset, mutta epäilyttävästi pystyy mitätöidä Venäjän ydinpelotteeseen.
Viime puhelin sieppaa osoittavat, että Yhdysvaltain ulkoministeriö virkamiehet (Victoria Nuland ja Geoffrey Pyatt) valittu anti-Venäjän korvaavan hallitus Ukrainan kun valituksi, perustuslaillisen hallituksen oli vielä vallassa.
Sitten kaaos Kiovassa aiheuttama tunnistamattomat tarkka-ampujat johti valittiin Ukrainan hallitus romahtamassa. Kuten kohti US suunnittelua, valittu Venäjän vastainen korvaavan hallitus otti vallan Kiovassa ja oli nopeasti julistettu lailliseksi Nato-maiden.
On helppo nähdä, miksi Venäjä mieltää näitä tapahtumia kuin toinen supervalta valmistautuu hyökätä Venäjälle. On täysin ennustettavissa, että Venäjä reagoisi tapoja puolustautuu, ei väliä mitä kustannuksia.
Se on henkistä manipulointia historiallisesti trigger-sanoja väittää, että Putin on "Hitler", tai että Stalinin "Red Army" taas uhkaa Euroopassa.
Koska amerikkalaiset eivät tiedä mitään Venäjän historian ja ei ole kansallista kokemusta ulkomaisia ​​hyökkäystä, he eivät voi paeta rajojen oman kylmän sodan retoriikkaa. He eivät voi kuvitella historiaa katsottuna Venäjän näkökulmasta. Eurooppalaiset kuitenkin tietää kauhu sodan omalla alueellaan, ja muistan hyvin oma historiansa hyökätä Venäjälle.
Tässä kriisissä, se on Euroopan kansojen, jotka tarvitsevat seisomaan ja ravista supervalta hereillä ennen tapahtuman muuttuu perinteisen sodan muuttuu ohjus sota muuttuu ydinsodan.
Nämä siirtymät voi kestää 30 minuuttia. Tällä hetkellä ihmiskunnan historiassa, maailman yhteisö on enemmän painamalla painopisteet kuin uudelleen säätämällä historiallisesta painajaisia.

FLOYD RUDMIN  on professori Sosiaaliset ja yhteisön psykologian Tromssan yliopistossa Norjassa. Hän voi olla tavoitettavissa  frudmin@psyk.uit.no

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Media »Katsoo Ukrainan kriisin Venäjän näkökulma: Nuclear War painajainen?

Ei kommentteja: