Venäjän presidentti uskoo, että Venäjän ja Suomen taloudelliset suhteet kestävät kriisin. Kauppavaihto maidemme välillä kasvaa hitaasti, mutta se kasvaa, sanoi Putin.
Venäjä on viime kolmen vuoden aikana ollut Suomen tärkein kauppakumppani. Hyvä on, että energia-alan lisäksi kehitämme yhteistyötä myös konerakennuksen, laivarakennuksen ja farmasian alueilla. Olemme keskustelleet yhteistyöstä Arktisen neuvoston puitteissa, huumetrafiikin ja terrorismin torjunnasta ja yhteistyöstä Itämerellä
Putinin mukaan Venäjä ja Suomi ovat perustaneet useamman yhteisyrityksen. Ne ovat saaneet jo tilauksia.
Yhdessä Niinistön kanssa pidetyssä tiedotustilaisuudessa Putin otti kantaan kahdenvälisiä suhteita vaikeuttaviin asioihin. Hän sanoi, että suomalais-venäläisten perheiden riidoista tehdään päätöksiä, jotka pohjautuvat oikeudenmukaisuuteen. Putinin mukaan Venäjä ja Suomi eivät tunne kovin isoja ongelmia tällä alalla. Vladimir Putin kehotti Eurooppaa oleman puuttumatta Venäjän sisäasioihin, kuten homopropaganda. Hän torjui myös huhut siitä, että ulkomailta rahoitusta saavien järjestöjen toiminta lopetetaan Venäjällä. Hän kertoi, että niiden järjestöjen pitää rekisteröityä ja sen jälkeen ne voivat jatkaa toimintaansa. Myös Yhdysvalloissa on ollut tällainen laki. Mutta Venäjällä voimassa oleva laki on liberaalimpi, kuin USA:ssa oleva, sanoi Putin.
Venäjän presidentti otti kantaa myös Snowden-kohuun.
 Edward Snowden on todellakin saapunut Moskovaan. Se oli meille yllätys. Kauttakulkumatkustajana hän ei tarvitse viisumia, koska hän ei ylittänyt Venäjän rajaa. Syytökset Venäjää vastaan ovat sekamelskaa. Venäjän erikoispalvelut eivät ole koskaan työskennelleet Snowdenin kanssa. Emme voi Luovuttaa häntä, koska meillä ei ole luovutussopimusta USA:n kanssa.