Sivut

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

The 4th Media » Spain’s Apology

The 4t

Espanjan anteeksipyyntöä

Post Kategoriat: Lausunto> Faisal Kutty
Faisal Kutty | keskiviikko, 26 maaliskuu 2014, 12:58 Peking
Juutalaiset eivät ole ainoita, jotka kärsivät, muslimit johtui myös korjaukset Historical Wrongs 
Espanjan hallituksen tarjoaman "paluuoikeudesta" jälkeläisille juutalaiset karkotettiin vuonna 1492 on "vähän myöhässä, mutta kuitenkin kiitettävä", sanoo rabbi Pinchas Godlschmidt, presidentti konferenssin Euroopan rabbien. Rabbi vastasi siihen Espanjan uusi laki - hyväksytty hallituksen helmikuun 7. - myöntää kansalaisuuden kaikille niille, jotka voivat todistaa Sephardic alkuperää.
Lakia muutetaan aiemman version ilmoitti vuonna 2012, joka on myöntänyt kansalaisuuden vain pätevillä sefardijuutalaisten eikä sallinut ne voivat säilyttää muut kansalaisuudet. Vanhan lain ei myöskään ulotu jälkeläisiä, pakotettu muuntaa katolilaisuuden, joka tunnetaan nimellä Marranos (sika espanjaksi).
Nykyinen versio lain - vielä ratifioinut parlamentti - nähdään tapa "korjata historiallisesta vääryydestä" karkottamista juutalaiset Espanjasta. Entä tuntematon määrä muslimit ja heidän jälkeläisensä karkotettiin?
Edikti Karkotus (tunnetaan myös nimellä Alhambra asetus) antoi 31. maaliskuuta 1492 katoliset hallitsijat Espanjan (Isabella I Kastilian ja Ferdinand II Aragonian) määräsi juutalaiset muuntaa tai jättää Kingdoms Kastilian ja Aragonian. Tämä oli vain kaaduttua muslimien Grenada tammikuu 1492. Vuosikymmenen jälkeen syksyllä ja Alhambra asetus, muslimit pakotettiin myös muuntaa tai jätä. Itse asiassa välillä 1609 (Valencia) ja 1614 (Kastilia), jopa ne muslimit, jotka oli kääntynyt kristityksi ja heidän jälkeläistensä (Moriscos) joutuivat heitetty ulos. Välillä 275000 ja 350000 ihmistä vasemmalle ja enimmäkseen asettui Marokon, Algerian ja Tunisian.
Espanjan oikeusministeri Alberto Ruiz-Gallardon sanoi laki on syvä historiallinen merkitys, mutta että se on myös "heijastaa todellisuutta Espanjan avoimeen ja moniarvoiseen yhteiskuntaan." Avoimuutta, joka ilmeisesti ei ulotu muslimeja.
Vuonna 2006 vasemmistolaisen puolueen Andalusian parlamentissa pyritään säätämään Bill myöntää Espanjan kansalaisuus jälkeläisiä Moriscos. Bill epäonnistui. Kaksinaismoraali ei jää monet muslimit ja jälkeläiset Moriscos erityisesti Espanjassa ja Pohjois-Afrikassa.
Edustajat Moriscos Marokossa ja Algeriassa jo kirjoittanut Espanjan viranomaisille. Najib Loubaris, puheenjohtaja L'Association pour la Mémoire des Andalous, edustava ryhmä Marokon Moriscos voimakkaasti kurittanut Espanjan hallitus. Hallitus "olisi myönnettävä samat oikeudet kaikille niille, jotka karkotettiin", Loubaris on lainattu Guardian. "Muuten päätös on valikoiva, puhumattakaan rasisti." Puhelu heijastuu Espanjan johtava islamilainen ryhmä Junta Islámica.
Vaikka monet jälkeläisiä juutalaisten voi palata, konsulaattien Tel Avivissa ja Jerusalemissa ovat tiettävästi jo tulvinut pyyntöjä, tilanne muslimien kanssa voi olla erilainen. Ei tiedetä tarkasti, kuinka monet muslimit jäivät maanalainen ja kuinka monta vasemmalle. Lisäksi se on vaikeaa useimmille muslimien jälkeläisilleen jäljittää perimänsä koska ne sulivat Espanjassa tai missä he päätyivät toisin kuin juutalaiset jotka pitivät itseään pelosta edelleen vainoa.
Lisäksi mukaan University of Cordoba oikeuden professori, Antonio Manuel Rodríguez Ramos, on epätodennäköistä, että hallitus kannustaa tutkimusta muslimien jälkeläisiä. Hän väittää, vaikka satoja tuhansia jäi, enemmistö ei ole jättänyt, vaan pysytteli taustalla ja "luotu kulttuuri, joka voidaan kuvata aidoimman ja useimmat latinalaisamerikkalainen."
Hän ehdottaa kaivaa liian syvälle muslimien jälkeläiset yksinkertaisesti esiin totuus, että useimmat espanjalaiset haluaisi sivuuttaa. "Vaarana on, että meidän on tunnustettava, että suurin osa Espanjan väestöstä on muslimeja syntyperää", sanoo professori. "Se vaivaa piilottaa historiamme, kätkeä muistiin."
Suhteen juutalaiset karkotettiin ja heidän jälkeläistensä, Rabbi Goldschmidtin väitti, että tämän lisäksi oikeus palata kotimaahansa, he tarvitsevat virallista anteeksipyyntöä ja että kaikki Juutalainen muistomerkit nyt käytetty museoita ja kirkkoja myönnettävä uudelleen jälleen juutalaisten käyttöä ja valvontaa on "muuttaa historiallisia virheitä."
Riippumatta totuus suhteen muslimeja, kaikuvat Rabbi, Espanjan on anteeksi muslimien ja heidän jälkeläistensä ja palauttaa niiden monumentteja.
Vaikka vain symbolisesti, tällainen siirto menisi pitkä tapa sulkea ulos pimeän luvun Espanjan historiaa ja asianmukaisesti huomioon kansojen joiden testamentteja osaltaan valtavasti kulttuuriperinnön ja matkailun kassaan kansakunnan tähän päivään.

Faisal Kutty  on assistentti oikeustieteen professori Valparaiso University Law School ja dosentti lain Osgoode Hall lailla Yorkin yliopistossa Torontossa. Seuraa häntä Twitterissä @ FaisalKutty.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

h Media » Spain’s Apology

Ei kommentteja: