Sivut

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Vladimir Kanavat Gipper: Putinin perustelut valtaavat Krimillä kuulostaa paljon Reaganin hyökkääviä Grenada.

27 MAALISKUU 2014
Tunnisteet:  ,  ,  ,  ,  ,  , , 
Tämä artikkeli on alun perin julkaistu ForeignPolicy.com .
Reagan ja mukaan entiset ja nykyiset Valkoinen talo valokuvaaja Pete Souza, Vladimir Putin Punaisella torilla; 1988.
Reagan ja, mukaan entiset ja nykyiset Valkoinen talo valokuvaaja Pete Souza, Vladimir Putin Punaisella torilla; 1988.
Jotkut kiinnostavimmista tilanneanalyysejä Krimillä on kirjoitettu  blogi  on entinen yhdysvaltalainen suurlähettiläs Neuvostoliitossa, Jack Matlock. Matlock, joka palveli presidentit Ronald Reagan ja George HW Bush, muistuttaa amerikkalaista samaistumaan Moskovaan, miksi Venäjän johtajat saattavat tuntea oikeutetuksi rikkoo Ukrainan itsemääräämisoikeutta. "Venäjä haluaa huomauttaa," hän  kirjoittaa , että Yhdysvallat rikkoi Panaman itsemääräämisoikeuden pidättämään Manuel Noriega, hyökkäsi Irakiin "väärin perustein", ja se on suunnattu yksityisille ainakin  kuudessa täysivaltaisia ​​maita varten murhasta käyttäen drones. Ja älä unohda, Matlock kehottaa meitä, että vuonna 1983 Yhdysvalloissa "hyökkäsi Grenada estää Yhdysvaltain kansalaisia ​​otetaan panttivangiksi ( vaikka niitä ei ollut otettu panttivangiksi ). "
Kuvittele hihittää minulla oli sitten päivä myöhemmin, kun Reagan Presidential Library lopulta lähetti minulle antamassaan vastauksessa Freedom of Information Act pyynnöstä olin jättänyt kolme vuotta aiemmin kansallisen turvallisuuden päätöksen direktiivien 105 ja 110A .
23. lokakuuta 1983 Reagan määräsi, että "puolustusministeri ja puheenjohtaja yhteisen komentajien Staff, koordinoidusti ja alivaltiosihteeri johtaja Central Intelligence [tulevat] hallita Grenada, viimeistään Dawn tiistai 25. lokakuuta 1983. "Tämä sotilaallisen hyökkäyksen oli perusteltu, mukaan NSDD 110A, koska" viimeaikaiset väkivaltaisuudet ja epävakaus ovat luoneet tilanteen, joka voisi vakavasti vaarantaa henkeä ja turvallisuutta Amerikan kansalaisia. "
****
"Sopivalla kannella ja petosta toimenpiteet saavat harhaan ..."
NSDD 105 esitettiin muita perusteita asentamista Grenadian hallitusta, joka olisi sopiva Yhdysvaltoihin: "Merkittävä osa meidän tuontiöljystä ja Yhdysvaltain kauppamerenkulun kauttakulkua laivaväylien Itä-Karibian. Yhdysvaltain armeijan logistista tukea ja vahvistuksia välttämätöntä käytettäväksi Persianlahden valmiussuunnitelma on myös alueen läpi kulkevat. "Toinen Karibian saarta Neuvostoliiton vaikutusvallan voisi siten aiheuttaa" merkittävä uhka talouden ja turvallisuuden intressejä. "
Reagan buttressed sotilaallisten toimien "koordinoitu lainsäädännöllisiä ja julkisten asioiden strategia", joka korostaa "monenvälistä luonnetta tekojemme", "ihmisoikeudet, väärinkäytöksiä, ja sorron nykyisen järjestelmän ja viimeaikaiset väkivaltaisuudet joka mahdollisesti vaarantaa Yhdysvaltain elämää ", ja - ilman ilmeistä ironiaa -" demokraattista luonnetta uuden hallituksen asennetaan. "
Monin tavoin, Venäjän presidentti Putin näyttää olevan lukemisen Reaganin 1983 script. Hänen tunnustautunut virikkeet Krim liittämisestä oli " yllyttävään haltuunotto, aseellinen vallansiirron"Kiovassa. Klo 4 maaliskuu  lehdistötilaisuudessa  hän "säilyttää oikeuden käyttää kaikkia mahdollisia keinoja suojella" venäjänkielisen väestön itäisten ja eteläisten alueiden Ukrainan. Hän on perustellut liittämistä mukaan  toteamalla : "Olemme jo kuulleet ilmoitusten Kiovasta Ukrainasta pian Natoon. Mitä tämä on tarkoitettu Krim ja Sevastopol tulevaisuudessa? Se olisi tarkoittanut, että Naton laivasto olisi oikeassa tässä kaupungissa Venäjän sotilaallinen kunniaa [Sevastopol], ja tämä loisi ole näennäistä vaan täysin todellinen uhka koko Etelä-Venäjälle. "
Vastaavasti Reaganin luvan "asianmukainen peitellyn ja petosta toimenpiteitä ... erehdyttää esillä Grenadian hallinnon ja kuubalaiset koskevat meidän todelliset aikomukset" heijastaa Putinin käyttö tekosyyn Krimillä - eli flagless, kommandopipo verhottu, tunnistamaton kommandot jotka nopeasti ja salaa väitti avain Krimin lentokentillä, emäksiä ja muita strategisia pisteitä.
Yhdysvaltain hyökkäystä Grenada ei poikkea nykypäivän Krimin tilanne monella tavalla. Yhden, järjestön Itä-Karibian valtiot eivät virallisesti pyytää Yhdysvaltain auttaa poistamaan "Outlaw-järjestelmästä, Grenada." (Britannia, Kanada, ja YK: n yleiskokous arvosteli hyökkäystä.) Lisäksi koalitio liittoutuneiden Karibian asevoimien teki osallistua hyökkäys. Venäjä on toiminut yksipuolisesti, koska se ei ole turvallista poliittista tukea  edes Valko-Venäjä . Venäjä on  uhannut leikata energian  viennistä, kun taas Yhdysvallat pelkäsi mahdollisten saarto vuonna 1983. Ja tietenkin, Yhdysvallat ei liittänyt Grenada jälkeen asentumasta pro-Amerikan hallituksen.
On selvää, paljastuksia mukana Reaganin jotta hyökätä Grenada mitenkään muodosta oikeudellisia, poliittisia tai moraalisia perusteita Venäjän liittämistä Krimin. Nämä luokittelemattomien asiakirjat eivät kuitenkaan kerro historiallista taustaa Amb. Matlock huomautukset fickleness suurvaltojen kehottaa kunnioittamaan muiden maiden suvereniteettia muita kansoja. Loppujen lopuksi se oli silloinen Neuvostoliiton ulkoministeri Andrei Gromyko nimeltään American rikkoo Grenadian suvereniteetin "piratical terroriteon ja haaste koko maailmalle. "
Kuitenkin pyyteettömästi motivoitunut Yhdysvallat väittää ulkomaista interventioiden olla lyhyelläkin tähtäyksellä sotatoimiin asettaa vuosikymmeniä kestäneen ennakkotapauksia, että vastustajamme käyttävät väittää, että hekin on hyökätä itsenäisiä kansakuntia suojella etujaan.

Ei kommentteja: