Sivut

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Punakaartien keskusjärjestö - Конфедерация красногвардейцев : Venäjän YK-lähettiläs: Mielenosoittajat ammuttiin ...

Punakaartien keskusjärjestö - Конфедерация красногвардейцев : Venäjän YK-lähettiläs: Mielenosoittajat ammuttiin ...: Turvallisuusneuvoston puheenjohtaja, Venäjän YK-lähettiläs Vitaly Churkin, on

Venäjän YK-lähettiläs: Mielenosoittajat ammuttiin Kiovassa ''Maidanin komendantin toimistosta''

Turvallisuusneuvoston puheenjohtaja, Venäjän YK-lähettiläs Vitaly Churkin, on vahvistanut turvallisuusneuvostolle, että Kiovassa väkivaltaisen vallankaappauksen aikana operoineet tarkka-ampujat olivat suorittaneet sala-ammuntansa ns. ''Maidanin komendantin rakennuksesta''.
Lähde: VOR
Toimittaja: Janus Putkonen
14.3.2014, Verkkomedia.org 

Venäjän YK-lähettiläs: Mielenosoittajat ammuttiin Kiovassa ''Maidanin komendantin toimistosta''
Churkinin mukaansa olemassa olevat tiedot osoittavat poliiseja ja mielenosoittajia tappaneiden laukausten tulleen mellakoitsijoiden hallitsemasta rakennuksesta Itsenäisyys-aukiolta (Maidan), joka oli mellakoitsijoiden komentorakennus.
Churkinin esittelemä tieto vastaa sitä mitä Ukrainan entinen tiedustelupäällikkö kertoi Venäjän televisiossa. Hänen mukaansa sala-ampumisesta Maidanilla on suoraan vastuussa Andrey Parubiy, joka toimii parhaillaan Kiovasssa vallan kaapanneen hallinnon turvallisuus- ja sotilaskomitean puheenjohtajana. 

Lue myös aiheen kattava uutisointi Verkkomediasta:

Churkin: "Missä ovat Euroopan unionin arvot nyt?"
Churkin vakuutti turvallisuusneuvostolle, ettei Venäjä halua sotaa Krimin niemimaalle eikä enempää eskalaatiota niemimaan takia. Hän vakuutti, ettei Mustanmeren laivasto tule puuttumaan valmisteilla olevaan kansanäänestykseen Krimillä.
Churkin kertoi Kiovan nykyhallinnon vastustajien elävän vakavan väkivallan uhan alla. Churkinin mukaan laillisesti valittu presidentti Yanukovich joutui pakenemaan maasta, koska hänen henkensä oli vaarassa.
"Tuo voimatoimin tehty viranomaisten suistaminen vallasta oli laitonta", Churkin sanoi. "Tällaiset toimet on jatkuvasti tuomittu niissä asiakirjoissa, jotka YK:n turvallisuusneuvosto on hyväksynyt. Sen sijaan, että olisi luotu yhteishallitus kuten helmikuun 21. päivän sovinnossa lausuttiin, Kiova on nähnyt sellaista, mitä Yatsenyuk on kuvaillut "voittajien hallinnoksi".
Churkin muistutti, että monet hallituksen paikoista, sisältäen puolustusministerin, ovat ottaneet edustajat radikaalista nationalistipuolueesta "Vapaudesta".


"Päätöslauselmassaan joka hyväksyttiin 2012, Euroopan parlamentti tuomitsi kyseisen puolueeen rasistisena, antisemitistisenä, ulkomaalaisvastaisena, jonka tavoitteet ovat vastoin Euroopan unionin fundamentaalisia arvoja. Se myös vaati demokratiaa kunnioittavia puolueita Ukrainan parlamentissa pidättymään liittoutumisesta tämän puolueen kanssa", Churkin muistutti. "Missä ovat Euroopan arvot? Täyttävätkö uudet viranomaiset Kiovassa niitä?"
"Uudet viranomaiset ovat todellisuudessa enemmän radikaali organisaatio - tämä niin kutsuttu Oikeisto Sektori, jonka johtaja on jo julistanut halustaan presidentiksi. Radikaalit eivät ole riisuneet itseään aseista vastustaessaan helmikuun 21. päivän sovintoa. Tämän lisäksi, he ovat kasvattaneet arsenaalejaan armeijan varikoilta, joita he ovat putsanneet", Churkin sanoi.
"Uudet viranomaiset eivät ole tehneet mitään järjestellääkseen kansallista keskustelua tavoitteenaan toteuttaa uskottavaa perustuslaillista reformia. Todellisuudessa, viranomaiset Kiovassa ovat hajottamassa maata osiin," hän sanoi.
Venäjä on ilmoittanut käyttävänsä YK:n turvallisuusneuvostossa veto-oikeuttaan USA:n esittelemälle päätöslauselmaehdotukselle, jolla tuomittaisiin laittomaksi Krimin kansanäänestys 16. maaliskuuta ja samalla sen tulokset. Ehdotusta ajanut Samantha Powers sanoo Yhdysvaltojen yrittävän toimia näin ennen kuin "viattomien henkiä tulee menetetyksi."
vahvistanut turvallisuusneuvostolle, että Kiovassa väkivalt...

Ei kommentteja: