Sivut

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Gorbatsovin virhe

Krimin kansanäänestyksen korjattu Neuvostoliiton ajalta virhe - Gorbatshovin

Julkaistu aika: 17 maaliskuu 2014 22:28
Muokattu aika: 18 maaliskuu 2014 00:17

Entinen Neuvostoliiton johtaja Mihail Gorbatšov (AFP Photo)
Entinen Neuvostoliiton johtaja Mihail Gorbatšov (AFP Photo)
Ihmiset Krimin kiinteän neukkuajan erehdyksessä sunnuntain kansanäänestyksen ja kansan tahto ei pitäisi rangaista seuraamuksia, sanoi entinen Neuvostoliiton johtaja Mihail Gorbatšov.
"Aiemmin Krimin fuusioitiin Ukrainassa Neuvostoliiton lakien, tarkemmin sanottuna vuoteen [kommunistisen] puolueen lait, kysymättä ihmisiä, ja nyt ihmiset ovat päättäneet korjata tämän virheen.Tämä on tervetullut, ilmoittamisen sijaan sanktiota ", hän kertoi Interfax maanantaina.
Gorbatshov kehui kansanäänestys, jossa todetaan, että se "heijastaa toiveita Krimin asukkaat."
Hän kritisoi pakotteiden käyttöä Venäjää vastaan ​​kostoksi kansanäänestyksen. "Jotta voidaan ilmoittaa seuraamuksista tarvitset erittäin painavista syistä. Ja ne on vahvistettu YK: n", Gorbatshov lisäsi."kansan tahtoa Krimin ja Krimin mahdollista yhdistymiseen Venäjän ainesosana alueella eivät muodosta tällaista syytä. "
Yli 96 prosenttia äänestäjistä Krimin kansanäänestys järjestetään sunnuntaina vastasi "kyllä" autonomisen tasavallan myötä Venäjän ja alle 4 prosenttia äänistä osallistujien haluat alueen pysyvän osana Ukrainan. Krimin parlamentti äänesti yksimielisesti integroida alueelle Venäjälle.
Tällä välin Yhdysvallat, EU ja Kanada ovat jo määrätä uusia pakotteita Venäjää vastaan ​​kansanäänestyksen jälkeen.
Kansainvälisten tarkkailijoiden, jotka olivat läsnä kansanäänestyksessä teki virallisen julkilausumanmaanantaina, että äänestys oli vapaa ja sopeutui kansainvälisiä standardeja.
Maanantaina presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut jotta Venäjä tunnustaa Krimin suvereenina ja itsenäisenä valtiona. "Mukaan tahdon kansojen Krimin all-Krimin kansanäänestys järjestetään 16. maaliskuuta 2014 [Tilaan] tunnustaa tasavallan Krim, jossa kaupunki Sevastopol on erityisasema, koska suvereeni ja itsenäinen valtio ", asiakirjassa todetaan.
Krimin käsiteltiin myös YK: n hakemasta tunnustamista itsenäiseksi valtioksi. "tasavallan Krim aikoo rakentaa suhteita muihin valtioihin pohjalta tasa-arvon, rauhan, keskinäisen naapuruussuhteita yhteistyötä, ja muiden yleisesti hyväksyttyjen periaatteiden poliittisen, taloudellisen ja kulttuurisen yhteistyön todetaan, että " eduskunta sanoi.
Krimillä on jo virallisesti käyttöön ruplan toisena valuuttana yhdessä Ukrainan hryvna. Maanantaina tasavallan loi myös Bank of Krimin ja ilmoitti, että kaikki talousarvion tulot, jotka tähän asti olivat siirrettiin Kiovaan, nyt hyvitetään tasavallan tilit. Kahden valuutan otetaan käyttöön noin kuusi kuukautta.

Ei kommentteja: