Sivut

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Krimistä

Perustamissopimus hyväksyä Krim, Sevastopol Venäjän federaatio allekirjoittivat

Julkaistu aika: 18 maaliskuu 2014 11:53 
Muokattu aika: 18 maaliskuu 2014 15:42
RIA Novosti / Alexey Druzhinin
RIA Novosti / Alexey Druzhinin
Venäjän ja Krimin ovat allekirjoittaneet liittymissopimus tasavallan Krim ja Sevastopol Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinin osoitteen parlamentille.
Venäjän presidentti Vladimir Putin kehottaa parlamenttia ratifioimaan sopimuksen, joka näkisi sekä Krimin ja kaupunki Sevastopol myötä Venäjän.
"Pyydän teitä harkitsemaan hyväksyi kaksi uutta aiheista Federation: tasavallan Krim ja Sevastopol,"Putin kertoi parlamentaarikot.

Krimin edusti pääministeri Sergei Aksenov ja Sevastopol kaupunginjohtaja Aleksey Chaly, joka allekirjoitti sopimuksen. Kaksi oli mukana Krimin johtavan virkamiehen Vladimir Konstantinov.
"Sen jälkeen, kun Venäjän federaation tasavallan Krimin rakenteeltaan Venäjän federaation kaksi uutta yritystä - tasavallan Krimin ja kaupunki Federal merkitystä Sevastopol - on luotu,"perustamissopimuksen tekstin lukee.
RIA Novosti / Sergey Gumeev
RIA Novosti / Sergey Gumeev

Artiklassa luetellaan 10 artikkelia, jotka tulevat voimaan ratifioinnin jälkeen.
Venäjä takaa, että ihmiset, jotka asuvat Krimin ja Sevastopol annetaan oikeus pitää äidinkieltään sekä keinoja ja edellytyksiä oppimiseen.
Näin ollen 3 artiklan sopimuksen seisoo, että siellä on kolme virallista kieltä Krimillä ja Sevastopol: Ukrainan, Venäjän ja kielen Krimin tataarit.
Alkaen liittymispäivää, ihmiset Krimin ja Sevastopolin pidetään Venäjän kansalaisia, 5 artiklan mukaan.
Kuten sovittiin, siirtymäkausi tulee toimimaan asti 01 tammikuu 2015. Tänä aikana molemmat osapuolet ratkaisemaan kysymyksiä integrointi uusia aiheita "talous-, rahoitus-, luotto-ja oikeusjärjestelmä Venäjän federaation." Krimillä on jo virallisesti käyttöön ruplan toisena valuuttana yhdessä Ukrainan hryvna, joka jää virallinen valuutta asti 01 tammikuu 2016.
RIA Novosti / Aleksey Druzhinin
RIA Novosti / Aleksey Druzhinin

Kansalliset vaalit valtion elinten tasavallan Krim ja Sevastopol on teilataan syyskuussa 2015 mennessä.
Siihen asti toimivat nyt parlamentin Krimin ja ministerineuvoston Krimin sekä lakiasäätävän kaupungin Sevastopol jatkavat työtään.
Asiakirja lähetetään hyväksyttäväksi perustuslakituomioistuin, ja sitten ratifiointia parlamenteissa Venäjän ja Krimin.
Venäjän lainsäätäjät tapaa parlamentaarisen valtuuskunnan Krim ja Sevastopol 19. maaliskuuta tarkastelemaan strategisen yhteistyön näkökohdat, mukaan lukien "näkymiä poliittisen ja taloudellisen perustaminen tasavallan Krim."
"Useita lainsäätäjät tapaavat kollegojen kanssa Krimin ja Sevastopol klo 10:30 paikallista aikaa (0630 GMT)," sanoi puhuja alahuoneen Venäjän parlamentin, Sergei Naryshkin.
Perustamissopimuksen allekirjoittamisesta tuli sen jälkeen kun presidentti Putinin osoite liittokokous.
Putin korosti, että kansanäänestyksen tuloksesta, jossa yli 83 prosenttia Krimin asukkaat tulivat äänestyspaikoille ja yli 96 prosenttia niistä äänesti palaa-Venäjä, jätä sijaa kiertelemättä.
RIA Novosti / Aleksey Nikolsky
RIA Novosti / Aleksey Nikolsky

Kansanäänestys itsenäisyydestä Krimillä tehtiin tiukasti mukaisesti demokraattisten periaatteiden ja kansainvälisen oikeuden, hän huomautti. Hän hylkäsi kritiikkiä Krimin kansanäänestyksen vedoten Kosovon yksipuolisen itsenäisyysjulistuksen esimerkkinä itsemääräämisoikeuden kiitosta West.
Puhemies muistutti historian Krimillä, sanoen sen kulttuuriset, uskonnolliset ja hengelliset siteet sitovat sen kansojen Venäjän, Ukrainan ja Valko-Venäjän, mikä selittää asenne venäläiset ovat kohti niemimaalla.
"On hautoja venäläisten sotilaiden niemimaalla, joiden rohkeus päällä Venäjää Krimin osa Venäjän keisarikuntaa vuonna 1783", Putin sanoi. "venäläisten, ukrainalaisten ja Krimin tataarit ja muiden kansojen elivät rinnakkain Krimillä säilyttää niiden omaperäisyys, perinteet , kieltä ja uskontoa. "
Hän sanoi Krimin oli synkkiä sen ohi, erityisesti vainon Krimin tataarit ja muiden vähemmistöjen Neuvostoliitossa. Viranomaiset Krimin pyrkivät palkaksi näitä epäkohtia.
"Oli ajan, jos Krimin tataarit kokenut epäoikeudenmukaisuutta · On tarpeen tehdä poliittisia, oikeudellisia toimenpiteitä viimeistelemään rehabilitoinnissa Krimin tataarit. Toimenpiteiden tarkoituksena on palauttaa oikeutensa, hyvä nimi täysin", Putin sanoi.
Yksi tällainen siirto olisi hyväksyy kielen Krimin tataarit viralliseksi kieleksi Krimillä verrattavissa Venäjän ja Ukrainan.
RIA Novosti / Aleksey Nikolsky
RIA Novosti / Aleksey Nikolsky

Putin haukkui entisen Neuvostoliiton johtaja Nikita Hruštšov, kenen sääntö Krim liitettiin Neuvostoliittoon Ukraina ottamatta huomioon Crimeans toiveita ja vastoin lakeja aikaa.
Krimin erottaminen Venäjältä vahvistettiin uudelleen jakauduttua Neuvostoliitto, Putin sanoi. Tämä voi osittain syyttää Moskovassa myös, koska se ylistää ns "paraati itsemääräämisoikeuden"Neuvostoliiton tasavaltojen.
Venäjä on sittemmin noudatettu tulokset Neuvostoliiton hajoamisen, myös Krim on osa Ukrainan.
Venäjän asema perustui oletukseen, että Ukraina jäisi sopiva kumppani kunnioittaen historialliset siteet maiden välillä. Venäjä jatkaa ja jatkaa katsella näitä suhteita erittäin tärkeinä, presidentti sanoi.
Putin arvosteli useat hallitukset Kiovassa unohtamatta keskimäärin ukrainalaiset, nähdä maan tulonlähde.
Hän sanoi myötätuntoa ukrainalaiset, jotka lähtivät kaduille Kiovan vastalauseena presidentti Janukovitshin, jota he pitivät syvästi korruptoitunut.
Mutta nykyiset viranomaiset joka korvasi Janukovitshin jälkeen aseellisen vallankaappauksen ovat suurelta osin hallinnassa radikaali nationalistit, Putin totesi.
Nämä samat radikaalit ovat ilmaisseet uhkauksia ukrainalaiset, jotka vastustavat niiden sääntö, etenkin asuvat Krimillä.
Sormien näihin uhkiin ja liikkuu nykyiset viranomaiset, jotka loukkasivat etnisten venäläisten Ukraina olisivat pettämistä on osa Venäjää, Putin sanoi.

Ei kommentteja: