Sivut

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Patriot Act arkkitehti itkee foul NSA-ohjelma, mutta ohitetaan tiedotustilaisuudet

PÄIVITETTY
 Rep Jim Sensenbrenner, R-Wis., (Kuva: Chris Maddaloni / SA Roll Call).
Rep Jim Sensenbrenner, R-Wis., (Kuva: Chris Maddaloni / SA Roll Call).
CHRIS MADDALONI
Itseidentifioituneempana "kirjoittaja Patriot Act" on ollut nopeaa muutosta sydämen tarkkailusta.
Kirjeessään oikeusministeri Eric Holder viime viikolla , republikaanien Rep Jim Sensenbrenner Wisconsin kysyi: "Miten puhelutiedot niin monta viatonta amerikkalaiset olla merkitystä valtuutettu tutkimuksen edellyttämä Act?" Erillisessä sanomalehden sarake , Sensenbrenner meni pidemmälle ja väitti, hallinto on väärin lakia.
Ehkä Sensenbrenner ei olisi ollut yhtä yllättynyt, oli hän osallistui luokitellut tiedotustilaisuuksia National Security Agency ohjelman kolmen viime vuoden aikana.
Kaksi kirjettä johdolla senaatin älykkyys komitean vuosina 2010 ja 2011 on saatu MSNBCosoittavat, että sarja suljetuin ovin sekä raportteja koskevat Patriot Act saatettiin lainsäätäjiä molemmat talot. Vanhempi Obaman hallinto virkamies lähetti MSNBC listan vähintään kuusi luokitellaan tiedotustilaisuuksia tai kokouksia Patriot Act välillä 2009 ja 2011. Ja entinen oikeusministeriön virkamies, joka osallistui tiedotustilaisuuksissa kertoi tarjotaan yksityiskohtia siitä tarkka asioita, jotka Sensenbrenner väitteitä pidätettiin.
Kysyi onko hänen pomo oli osallistunut mihinkään näistä istuntoja kyseisenä aikana, Sensenbrenner tiedottaja Ben Miller sanoi kongressiedustaja "ei halua rajoittaa rajoitukset luottamuksellisuuden. Siksi hän uskoo avointa vuoropuhelua, jonka lainsäädännöllisiä ratkaisuja voidaan rakentaa ja tullut voimaan ennen julkista. "Miller sanoi Sensenbrenner oli" osallistunut luottamuksellisia tiedotustilaisuudet aiemmin ", mutta ei sanonut, kuinka monta, mitkä vai mitään suoraan siihen asiaan "herkkien" jakson soveltamisesta 215.
Miller mainittu kommentti Peter Hoekstra, entinen republikaanien puheenjohtaja House älykkyys komitea, joka sanoi lainsäätäjät, jotka osallistuvat tiedotustilaisuuksia oppia "hieman enemmän kuin mitä on raportoitu uutisia."
Koska tiedot NSA valvontaohjelman noussut esiin sanomalehden artikkelit Guardian ja The Washington Post, useita kongressin jäseniä ovat valittaneet, että he eivät kertoi. Jotkut, se kääntyy pois, jäljellä tiedotustilaisuuksia aikaisin tai ei koskaan näkynyt .
Sensenbrenner, joka on ollut yksi itsepintaisesti ja aggressiivinen hänen väittää, että hän ei ollut ilmoitettu, ei osallistunut lainkaan. Silti hänen valituksia kantaa erityisesti painoa, koska hän on pitkäaikainen läsnäolo House oikeuslaitoksen komitea ja vaalittava Patriot Act laiksi vuonna 2001 valiokunnan puheenjohtajana.
Viime viikolla, Sensenbrenner on sanonut hän oli niin levoton tapaan § 215 Patriot Act on käyttänyt Obaman hallinto että hän on uhannut olla uusimatta kyseisen jakson, kun se päättyy vuonna 2015 .
§ 215 on keskellä yhtä asiakirjoista, joka on tullut ilmi. Tämä asiakirja on erittäin salaisia ​​tilauksen Foreign Intelligence Surveillance Court hyväksymisestä pyynnöstä FBI puolesta NSA, viestinnän kirjaa miljoonia Verizon asiakkaat.
Jotta mainittu osassa 215 Patriot Act, joka antaa hallitukselle valtuudet pyytää kirjaa, jotka ovat "merkitystä terrorismin tutkintaa." Sensenbrenner väittää, että hän ei koskaan kuvitellut siitä käytetään niin laajasti, ja että Obaman hallinto harhaan Congress siitä, miten se oli käytössä.
"Vaikka jotkut kongressin jäseniä kerrottiin, etenkin toimien älykkyyttä komiteoissa, useimmat, minä mukaan lukien, eivät olleet" Sensenbrenner kirjoitti sarakkeeseen Guardian sanomalehti .Sensenbrenner ei paljasta, sillä hänen tiedottaja teki tämän tarinan, että hän ei halua osallistua tiedotustilaisuuksia.
Kirjeessään Holder, Sensenbrenner oli tarkempi, syyttäen Todd Hinnen, entinen oikeusministeriön virkamies, joka johti useita tiedotustilaisuuksia ja myös todisti 215 vuonna 2011, harhaanjohtamisen valiokunnassa. Kirjeessään Sensenbrenner lainasi Hinnen todistus näin:
"Osa 215 on käytetty saada ajokortti kirjaa, hotelli kirjaa, autonvuokraus kirjaa, huoneisto leasing kirjaa, luottokortti kirjaa, ja vastaavat. Se ei ole koskaan käytetty vastaan ​​kirjaston saamiseksi liikkeeseen kirjaa ... Keskimäärin, me etsimme ja saada § 215 tilaa vähemmän kuin 40 kertaa vuodessa. "
Sitten Sensenbrenner kirjoitti, "Department todistus jäljellä valiokunnalle vaikutelman, että hallinto käytti liikeasiakirjoja säännös säästeliäästi ja tiettyihin materiaaleihin. Hiljattain julkaistussa FISA järjestys on kuitenkin voinut on laadittu laajemmin. " Marcy Wheeler, joka kirjoittaa kello EmptyWheel.net , ensimmäinen huomannut, että kolme pistettä pois avain lauseen Hinnen todistajanlausunnon, joka oli se, että "Osassa tilauksia on myös käytetty tukemaan tärkeitä ja erittäin herkkä tiedustelutietojen keräämistä toimintaa, johon kyseisen komitean ja muita on erikseen tiedotettu. "



Tähän asti se oli vaikea tietää, mitä tietoja on jaettu lainsäätäjät tai henkilöstön noina tiedotustilaisuuksia. "On lakeja kirjoja, jotka määritellä, mikä on standardi ilmoituksen kongressin kansallista turvallisuutta", sanoo Vicki Divoll, entinen lakiasiainjohtaja senaatin Tiedustelukomitea ja entinen avustaja lakiasiainjohtaja CIA. "On paljon liikkumavaraa näiden standardien ja asiasta riippuen ja riippuen hallinnon, miten he heiluminen, että huoneessa voi vaihdella valtavasti."
Mutta haastattelussa, Hinnen sanoi hän itse kertoi lainsäätäjät asiasta. Hän nimenomaan muistutti tiedottamalla heille käytöstä 215 kerätä asiakastiedot kuvatulla tavalla vuotanut Finanssivalvonnan oikeuden määräyksellä.
"Department of Justice ja tiedustelupalvelu kertoi kongressin laajasti herkkä käytöstä liiketoiminnan rikosrekisteritiedoista alkaa vuoden 2009 alussa", sanoo Hinnen. "Teimme myös kaikkien kongressin jäseniä useaan otteeseen asiakirjoja tarkastettavaksi ja briefers vastata kysymyksiin herkkä käytöstä liikeasiakirjoista säännöstä." Aikana lehdistötilaisuudessa viime viikolla, senaatin älykkyys valiokunnan puheenjohtaja Dianne Feinstein sanoi, että käyttö 215 irto kokoelma viestinnän tietojen meni takaisin vähintään "seitsemän vuotta." Se olisi juontavat heti Sensenbrenner auttanut uudistaa osat Patriot Act-lisää myös 215-vuonna 2006.
Kysyttäessä miksi Sensenbrenner kirje jätetään pois Hinnen viittaus luokiteltu tiedotustilaisuuksia, Miller sanoi: "Ei ollut tarkoitus peitellä sitä, että osasto kertoi valiokunnalle," lisäten, että "vuonna 2011, kongressi sai vaikutelman, että jakso 215 oli käytössä säästeliäästi. Poisjättäminen että sisältö ei muuta tätä käsitystä. "
Kansalaisvapauksia ryhmät ovat sopineet kritiikin, että ilmoitetaan vain määrä pyyntöjä peitettynä, miten paljon tietoa hallinnon keräsi. Mutta muut lainsäätäjät, kuten demokraattinen Senators Ron Wyden Oregonin ja Mark Udall Coloradon antoi erityisiä varoituksia Patriot Act , joka enteili viime paljastukset, mikä viittaa siihen, että jos Sensenbrenner oli osallistunut tiedotustilaisuuksia hän olisi tiennyt mitä oli tapahtumassa.
Demokraattinen senaattori Jeff Merkley Oregon, joka ei ole älykkyyttä tai oikeuslaitoksen komiteoita, työnsi lainsäädäntöä viime vuonna turvaluokitus poistetaan salaisen tuomioistuimen lausuntoa, jotka tulkitsevat hallituksen valvonnan valtuuksia-joka todennäköisesti myös 215.
Aiemmin tällä viikolla, sana vuotanut poliittis ja Buzzfeed että Merkley, kriitikkovaikuttaja Obaman hallinto kansalaisvapauksia, oli ohitetaan luokiteltu tiedotustilaisuus Prism, työkalu NSA käyttää seurata viestintää kirjaa käyttäjien verkkopalvelujen , kuten Facebook, jotta television ulkonäkö. Äskettäin Merkley oli uudelleen hänen lainsäädäntöä pyritään pakottamaan luovuttaminen edelleen siitä, kuinka laajasti salaisen tuomioistuimen lausunnot ovat tulkinneet Patriot Act.
"Ainoa kysymys on, miten edetä ja hillitä tätä ohjelmaa, ja hillitä sitä heti", sanoo Michelle Richardson ACLU. "Kongressi ei voi sallia tämän jatkuvan seuraavien kahden vuoden ajan ennen seuraavia aikataulun auringonlaskua."
Miller sanoi Sensenbrenner uskoo "lainsäädäntö voi muuttamiseksi tarvittaisiin 215 ennen kuin se tulee esiin reauthorization vuonna 2015." Jos Sensenbrenner tekee sellaisen lainsäädännön hillitä § 215, hän tulee seuraa hänen neuvoja. "Hyvä valvonta tapahtuu kongressin johtajuutta, eikä auringonlaskuja," Sensenbrenner sanoi vuonna 2005 Patriot Act oli reauthorized ensimmäistä kertaa . Kuvitelkaapa, jos hän oli käynyt tiedotustilaisuudet ensimmäinen paikka.

Ei kommentteja: