Sivut

maanantai 17. maaliskuuta 2014

The 4th Media » Neocons Have Weathered the Storm: Reemerging as Architects of US Strategy in Ukraine NOW, then Rest of the World

4. Media »Uuskonservatiivit ovat selvinneet Storm: reemerging kuin Arkkitehdit Yhdysvaltain strategian Ukra

Uuskonservatiivit ovat selvinneet Storm: reemerging kuin Arkkitehdit Yhdysvaltain strategian Ukrainassa nyt, niin muu maailma

Post Kategoriat: Kanada
Robert Parry / neljäs Media Uutiset | lauantai, 15 maaliskuu 2014, 11:20 Peking
Virallinen Washington n molemminpuolisen hysteria Ukraina ja Krim on todisteita siitä, että uuskonservatiivit paitsi rapautunut julkinen raivo yli Irakin sodan, mutta nyt takaisin muotoiluun Yhdysvaltain geopoliittisen strategioita


Puoliväliin mennessä viime vuosikymmenen myrsky pilvet rakensivat yli uuskonservatiivit: heidän "järjestelmän muutos" Irakissa oli katastrofi, presidentti George W. Bushin "Tehtävä suoritettu" puhe oli käynnissä vitsi, artikkelit näkyivät heidän "dark puolella "käyttäytyminen" terrorismin vastaisessa sodassa ", ja yleisö oli kyllästynyt verta ja aarre tuhlataan.
Olet ehkä odottaa, että uuskonservatiivit olisi karkotettu kaukaisimmistakin Yhdysvaltain politiikan, niin kaukana, että he eivät koskaan saa kuulla uudestaan.
Sen sijaan, että se katoaa, uuskonservatiivit ovat osoittaneet sitkeys, nyt reemerging kuin arkkitehdit Yhdysvaltain strategian kohti Ukraina.
Uuskonservatiivit olleet keskeisessä behind-the-scenes roolit käynnistäjinä 22 helmikuu vallankaappaus, joka kaatoi demokraattisesti valittu presidentti avulla uusnatsien joukot; uuskonservatiivit ovat sittemmin lyöty virallinen Washington osaksi vimma molemminpuolisen tuen vallankaappaus hallintoa; ja he ajavat uuden kylmän sodan, jos ihmiset Krimin äänestyksen lähteä Ukrainaan ja liittyä Venäjään.
Muutama viikko sitten, useimmat amerikkalaiset luultavasti ollut koskaan kuullut Ukrainan ja ei ollut aavistustakaan, että Krimin oli osa sitä. Mutta yhtäkkiä, alijäämä-pakkomielle Yhdysvaltain kongressi on hoppu lähettää miljardeja dollareita vallankaappaus hallinnon Kiovassa, ikään kuin tulevaisuuden Ukrainan olivat pahin ongelma amerikkalaisia.
Jopa lausunnon kirjailijoita, jotka ovat vastustaneet muiden uuskonservatiiviset rakentuvassa stampedes ovat liittyneet yhteen, ilmeisesti pois leimautumisen pelossa "puolustaja" Venäjän presidentti Vladimir Putin. Itse asiassa se on lähes mahdotonta löytää mitään valtavirran US poliitikko tai asiantuntija, joka ei ole pudonnut mukaisiksi sotaisa uuskonservatiiviset kantaa Ukrainassa.
Ja taivas Haasteina ovat kirkkaammat. Uuskonservatiivit voi odottaa puolustamaan enemmän valtaa kuin presidentti Barack Obama häipyy "lame-ankka" status, koska hänen diplomaattisia aloitteita Syyrian ja Iranin taistelu (osittain siksi Ukrainan kriisi on ajanut syvä kiilaa Obama ja Putin), sellaisena uuskonservatiiviset kallellaan demokraatti Hillary Clinton pelottaa pois mitään vakavaa oppositiossa 2016 presidentin nimittämistä, ja kun hänen todennäköisesti republikaanien presidenttiehdokas kilpailijat myös nöyräksi uuskonservatiivit siunauksia.
Mutta tämä upea vaihteessa kohtalo olisi ollut vaikea ennustaa jälkeen uuskonservatiivit oli ohjannut Yhdysvalloista katastrofaalinen Irakin sotaa ja sen ruma verenvuodatus, mukaan lukien kuolemaan ja pahoinpitelyjen kymmeniä tuhansia Yhdysvaltain sotilaita ja tuhlaaminen ehkä 1000000000000dollaria vuonna Yhdysvaltain veronmaksajien rahoja.
Vaaleissa 2006, GOP kongressin ehdokkaat ottivat jytinä, koska Bush ja republikaanit olivat useimmat liittyvät uuskonservatiivit. Vuonna Vaalit 2008, senaattori Hillary Clinton, uuskonservatiiviset-lite, jotka olivat äänestäneet Irakin sodan, menettänyt demokraattisen presidentin nimittämistä senaattori Barack Obama, joka oli vastustanut tunkeutuvat Irakissa.Sitten vaaleissa Obama voitti uuskonservatiiviset lipunkantaja John McCain voittaa Valkoinen talo.
Sillä hetkellä, se näytti uuskonservatiivit olivat pahassa pulassa. Itse asiassa monet heistä tekivät tarvitse pakata henkilökohtaiset tavaransa ja lähtevät hallituksen, etsien uusia työpaikkoja asiantuntijaryhmien tai muiden uuskonservatiiviset sopiva kansalaisjärjestöt (NGO).
Lisää merkittävästi niiden suurta strategiaa näytti valoon. Monet amerikkalaiset pidetään uuskonservatiivit "unelma enemmän" järjestelmän muutos "kaikkialla Lähi-idässä - maissa Israelia vastassa, erityisesti Syyrian ja Iranin - on päättymätön painajainen kuoleman ja tuhon.
Jälkeen virkaan, presidentti Obama vaati alasajosta Bushin sodat ja tekee joitakin "kansakunnan rakentaminen kotona." Laaja amerikkalainen yleisö näyttivät olevan yhtä mieltä. Jopa jotkut oikeistolaiset republikaanit oli ottaa toinen ajatuksia uuskonservatiivit "puolustamisella American Empire tunnustamalla tuhoisa vaikutus Amerikan tasavallan.
Comeback
Mutta uuskonservatiivit olivat kaikkea muuta kuin valmis. He olivat sijoittuneet viisaasti.
He kuitenkin ohjattu valtion rahoittama toiminnot, kuten National Endowment for Democracy (NED), heillä oli tärkeässä asemassa sisällä pohdintaryhmille American Enterprise Institute Council on Foreign Relations Brookings Institution, heillä oli voimakkaita liittolaisia ​​kongressissa, kuten Senators McCain, Lindsey Graham ja Joe Lieberman, ja he hallitsivat TV chat-ohjelmia ja lausunnon sivua, erityisesti Washington Post, pääkaupungin kotikaupunki sanomalehti.
1970-luvun lopun ja 1980-luvun alussa, kun he ensimmäisen kerran tullut huomattava voima Washington, uuskonservatiivit oli tullut "sisäpiiriin." He olivat molemmat ihaillut ja pelkäsi niiden henkisen raivokkaasti, mutta - tärkeintä niiden pitkän aikavälin selviytyminen - heillä oli suojattua pääsyä valtion rahaa, myös lahjuskassa klo NED jonka budjetti kasvoi yli 100 miljoonaa dollaria aikana Bush-43 vuotta.
NED, joka on perustettu vuonna 1983, tunnetaan parhaiten investoimalla muiden maiden "demokratiakehitystä" (tai CIA-style "epävakautta" kampanjoita, riippuen näkökulmasta), mutta paljon NED: n rahat tosiasiassa kansalaisjärjestöille Washington , mikä tarkoittaa, että se tuli elinehto uuskonservatiiviset osuuskunnat, jotka löysivät itsensä ulos työn takia saapumisesta Obama.
Vaikka ideologinen puolestapuhujat muut epäonnistuneet liikkeet olisi joutunut muuttamaan takaisin kotiin tai ottaa uusia ammatteja, uuskonservatiivit oli heidän taloudellinen painolasti (alkaen NED ja monista muista lähteistä) joten niiden ideologisia alus voi ajaa ulos myrskyssä.
Ja vaikka Obaman vastustus uuskonservatiivit pakkomielteestä loputon sodankäynti, hän ei puhdistaa niitä hänen hallintonsa. Uuskonservatiivit, joka oli burrowed syvälle Yhdysvaltain hallitus on "virkamiehiä" tai "ura ulkomainen palvelun upseerit," jäi "stay-takana" voima, etsivät uusia liittolaisia ​​ja biding aikaa.
Obama pahentaa tätä "stay-takana" ongelma hänen kohtalokkaan päätöksen marraskuussa 2008 hyväksymään trendikäs ajatus "tiimi kilpailijat", kuten pitämällä republikaanien operatiivinen (ja uuskonservatiiviset liittolainen) Robert Gates on puolustusministeriön ja laittoi inflaatiovastaisen demokraatti Hillary Clinton , toinen uuskonservatiiviset liittolainen, State.Uuskonservatiivit luultavasti voinut uskoa onneaan.
Back in suosiossa
Sen sijaan joutuu häpeäpaaluun ja syrjäytyneet - kuten he varmasti ansainneen Irakin sodan fiaskon - avain Uuskonservatiivit pidettiin kuitenkin suurimmassa arvossa. Mukaan hänen muistelmansa Duty, Gates anna uuskonservatiiviset sotilaallinen teoreetikko Frederick Kagan taivutella häntä tukemaan "aalto" 30000 Yhdysvaltain sotilasta Afganistanin sota vuonna 2009.
Gates kirjoitti, että "tärkeä tapa station minun" Pilgrim edistymistä "päässä skeptismi tueksi lisää joukkoja [Afganistanissa] oli esseen historioitsija Fred Kagan, joka on minut lähettänyt prepublication luonnos."
Puolustusministeri Gates sitten yhteistyötä holdovers Bushin ylin johto, mukaan lukien uuskonservatiiviset suosikki kenraali David Petraeus, ja ulkoministeri Clinton liikkumavaraa Obama poliittiseksi nurkkaan, josta hän tunsi, ettei hänellä ollut muuta vaihtoehtoa kuin suostua suosituksen "aalto . "
Obama kuulemma katunut päätöstään lähes välittömästi, kun hän teki sen. Afganistanin "aalto", kuten aiemmin uuskonservatiiviset-ajettu Irakin sota "aalto", maksaa toinen 1000 tai niin kuollut Amerikkalaissotilaat mutta lopulta ei muuttanut sodan strategista suuntaa.
Klo Clintonin ulkoministeriö, muut Uuskonservatiivit annettiin vaikutusvaltainen viestiä. Frederick Kagan veli Robert, uuskonservatiiviset päässä Reaganin ja yhteistyötä perustaja uuskonservatiiviset Project New American Century, nimettiin neuvoa-antava asema ulkoasiainvaliokunnan Policy Board. Sihteeri Clinton kohonneet myös Robert Kagan vaimo, Victoria Nuland, olla ulkoministeriön tiedottaja.
Vaikka Obaman alkuperäinen "tiimi kilpailijoita" lopulta vasemmalle kohtaus (Gates vuoden 2011 puolivälissä, Petraeus vuonna seksiskandaalista loppuvuodesta 2012, ja Clinton alkuvuodesta 2013), näiden kolmen edellyttäen uuskonservatiivit ratkaiseva hengähdystauko, aika uudelleen ja uudelleen.
Joten, kun senaattori John Kerry korvattu Clinton kuten valtiosihteeri (jossa huomattava avulla hänen uuskonservatiiviset ystävänsä John McCain), ulkoministeriön Uuskonservatiivit oli valmis ja tehokas comebackin.
Nuland ylennettiin apulaisulkoministeri Eurooppa-asioiden ja otti henkilökohtaisen pyritään valittiin Ukrainan hallitus, joka oli tullut valinta uuskonservatiiviset kohde, koska se yllä läheisiä suhteita Venäjään, jonka presidentti Putin Alittavuusmarginaaliksi uuskonservatiivit "" järjestelmän muutos "strategiat heidän arvostetuin alueella, Lähi-idässä.
Useimmat törkeämmin, Putin auttoi Obama estämään sotia Syyriassa ja Iranissa.
Joten, kuten uuskonservatiiviset NED presidentti Carl Gershman kirjoitti Washington Post syyskuussa 2013 Ukrainasta tuli "suurin palkinto", mutta hän lisäsi, että vaikka juicier tavoite pidemmälle Ukraina oli Putin, joka Gershman lisäsi, "saattaa löytää itsensä häviäjien Loppuun ei vain lähellä ulkomailla, mutta Venäjän sisälläkään. "
Toisin sanoen, perimmäisenä tavoitteena Ukraina Gambit ei ole vain "järjestelmän muutos" Kiovassa, mutta "järjestelmän muutos" Moskovassa. Poistamalla riippumaton ennakkoluuloton ja voimakastahtoinen Putin, uuskonservatiivit oletettavasti haaveilla liukumassa yksi niiden salaus (ehkä venäläinen versio Ahmed Chalabi) osaksi Kremlin.
Sitten uuskonservatiivit voisi painaa eteenpäin, esteetöntä, kohti niiden alkuperäinen "järjestelmän muutos" järjestelmän Lähi-idässä, jossa sotia Syyrian ja Iranin.
Vaaralliseksi - ja jopa hullu - kuten tämä uuskonservatiiviset visio on (joka herättää henkiin mahdollisen ydinvoiman vastakkainasettelu Yhdysvallat ja Venäjä), uuskonservatiivit selvästi näkyvät takaisin hallita Yhdysvaltojen ulkopolitiikka. Ja ne melkein voi menettää mitattuna niiden omaa etua, kumpi tapa Ukrainan kriisin taukoja.
Jos Putin perääntyy edessä Yhdysvaltain uhkailusta Ukrainaa ja Krimillä, uuskonservatiivit voi voittaa rintaansa ja katsovat, että vastaavia uhkailusta pitäisi esittää muita uuskonservatiiviset tavoitteita eli Syyria ja Iran. Ja, jos nämä maat eivät alistu uhkailusta, niin ei tule muuta kuin se, että Yhdysvaltain pommitukset alkavat, enemmän "järkytys ja kunnioitusta."
Toisaalta, jos Putin kieltäytyy perääntymään ja Krimin ääntä luopumaan Ukrainan ja kiinnitä itse Venäjälle (jolla on siteitä Krimin vuodelta Katariina Suuri vuonna 1700), sitten uuskonservatiivit voi ratsastaa aallon virallisen Washington n suuttumusta vaatien Obama luovuttava tulevaa yhteistyötä Putinin kanssa ja siten selvittämään tien kohonnut yhteenottoja Syyrian ja Iranin kanssa.
Vaikka Obama voi jotenkin edelleen kutoa tiensä ympäri uuskonservatiiviset sodan vaatimuksia seuraavan kahden-plus vuotta, hänen hiljaista strategia yhteistyötä Putinin ratkaista vaikeita kiistoja Syyrian ja Iranin kanssa on aikansa elänyt.
Uuskonservatiivit voi sitten odottaa oman purjeet alkua, kun joko presidentti Hillary Clinton tai republikaanien (todennäköisesti tarvitsee uuskonservatiiviset tuki) siirtyy Valkoisessa talossa vuonna 2017.
Mutta uuskonservatiivit ei tarvitse odottaa niin kauan aloittaa juhlii. He ovat selvinneet myrskyn.

Robert Parry rikkoi monia Iran-Contra tarinoita 1980-luvulla Associated Press ja Newsweek. Hän perusti Consortiumnews.com vuonna 1995 Internetin ensimmäinen tutkiva lehti. Hän näki sen tapa yhdistää modernin teknologian ja vanhanaikainen journalismi torjua yhä triviality valtavirran Yhdysvaltain tiedotusvälineet.

Copyright © 2014 Consortiumnews

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

inassa nyt, niin muu maailma

Ei kommentteja: