Sivut

maanantai 17. maaliskuuta 2014

The 4th Media » America’s Advancing Empire: Putsch, Pillage and Duplicity

4. 

Amerikan Advancing Empire: Putsch, Ryöstely ja Duplicity

Obama hallinnon koordinoidusti sen liittolaisia ​​ja valtakirjat, on käynnistänyt uudelleen virulentteja maailmanlaajuisen kampanjan tuhota riippumaton hallituksille, saartaa ja lopulta heikentää maailmanlaajuista kilpailijoita, ja perustaa uuden US - EU keskitetty maailmanjärjestystä.
Etenemme tunnistamalla äskettäin "syklien" Yhdysvaltain imperiumin rakentamisesta, ennakot ja retriittejä, menetelmiä ja strategioita, tuloksia ja näkökulmia. Tärkein painopiste on keisarillinen dynamiikka ajo Yhdysvaltain kohti suurempaa sotilaalliset yhteenotot, ja enintään ehtoja, jotka voivat johtaa maailmansotaan.
Viime Imperial Cycles
Yhdysvaltain imperiumin rakentamisesta ei ole lineaarinen prosessi. Viime vuosikymmeninä tarjoavat runsaasti näyttöä ristiriitaisia ​​kokemuksia. Summittaisesti voimme tunnistaa useita vaiheita, joissa imperiumin rakentamisesta on kokenut laajan ennakot ja terävä takaiskuja - tietyin varauksin. Etsimme globaalien prosessien, jossa on myös rajalliset counter-taipumuksia: Keskellä laajamittainen imperial ennakot, erityisesti alueet, maat tai liikkeitä menestyksekkäästi vastustanut tai jopa taantui keisarillisen työntövoiman. Toiseksi syklisyys empire-rakennus ei millään tavalla epävarma keisarillinen luonnetta valtion ja taloutta ja sen säälimätön ajaa hallita, hyödyntää ja kerääntyä. Kolmanneksi, menetelmät ja ohjaava strategia kunkin imperial etukäteen vaihtelevat muutosten joukossa kohdemaissa.
Kolmenkymmenen viime vuoden aikana olemme voidaan erottaa kolme vaihetta imperiumin rakentamisesta.
Imperial Advance 1980-luvulta 2000
 Vuosina karkeasti 1980-luvun puolivälistä vuoteen 2000, empire-rakennus laajeni maailmanlaajuisesti.
            (). Imperial Expansion entisen kommunistisen alueet
Yhdysvaltojen ja EU: tunkeutunut ja hegemonized Itä-Euroopan hajonnut ja ryösti Venäjän ja Neuvostoliiton, yksityistetty ja denationalized satojen miljardien dollarien arvosta julkisia yrityksiä, massa tiedotusvälineitä ja pankkien sisällytetty sotilastukikohdat koko Itä-Euroopassa Natoon ja perustettu satelliitti järjestelmien kuten halukkaita osasyyllisiä keisarillinen valloitusten Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa.
            (B). Imperial laajentumiseen Latinalaisessa Amerikassa
Alkavan 1980-luvun alussa ja vuosisadan loppuun mennessä, imperiumin rakentamisesta kehittynyt koko Latinalaisessa Amerikassa alle kaava "vapaita markkinoita ja vapaat vaalit".
Meksikosta Argentiinaan, empire keskipisteenä, uusliberalistisen järjestelmien yksityistetty ja denationalized yli 5000 julkisten yritysten ja pankkien hyödyttää Yhdysvaltojen ja Euroopan monikansallisia. Poliittiset johtajat rivissä Yhdysvaltojen kanssa kansainvälisillä foorumeilla.Latinalaisen Amerikan kenraalit suhtautuneet myönteisesti Yhdysvaltojen keskittyvää sotilasoperaatioita. Pankkiirit uuttaa miljardeja velan maksuun ja pestyt monia miljardeja enemmän laittomien rahaa. US keskipisteenä, mantereen laajuisen "Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimus" ilmestyi edetä aikataulun mukaisesti.
            (C). Imperial Ennakot Aasiassa ja Afrikassa
Kommunisti-ja nationalistiset hallinnot luopuneet vasemmistolainen ja anti-imperialistista politiikkaa ja avasivat yhteiskuntien ja talouksien kapitalistisen levinneisyys. Afrikassa, kaksi keskeistä "vasemmistolainen" maat, Angola ja post-apartheid Etelä-Afrikka antoi "vapaat markkinat politiikkaa".
Aasiassa, Kiinassa ja Indo-Kiina muutti ratkaisevasti kohti kapitalistisen kehityksen strategioita; ulkomaisia ​​investointeja, yksityistämiset ja voimakas työvoiman hyväksikäytön korvataan kollektivistisia egalitarismia ja anti-imperialismia. Intian ja muiden valtion suunnattu kapitalististen maiden, kuten Etelä-Korea, Taiwan ja Japani, vapautettu talouttaan. Imperial ennakoita yhdessä suuremman taloudellisen volatiliteetti, teroitus luokkataistelun ja avaaminen vaaliprosessin majoittaa kilpailevia kapitalistisen ryhmittymiä.
Empire-rakennus laajeni, jonka iskulauseena on "vapaita markkinoita ja oikeudenmukaiset vaalit" - hallitsemille markkinoille jättiläinen monikansallisia ja vaaleja, jotka vakuutti eliitti onnistumisia.
Imperial Retreat ja Kääntää: 2000-2008
Brutaali kustannukset etukäteen imperiumin johti maailmanlaajuiseen vasta-suuntaus, aalto anti-uusliberalistisen kapinoita ja sotilaallinen vastustuskyky Yhdysvaltain valloitusten. Välillä 2000 - 2008 imperiumin rakentamisesta piiritettiin ja perääntyä.
 Venäjä ja Kiina Challenge Empire
Yhdysvaltain imperiumin rakentamisesta enää laajentaa ja valloittaa kaksi strategista alueilla: Venäjällä ja Aasiassa. Johdolla presidentti Vladimir Putin, Venäjän valtion jälleenrakennettiin, ryöstelyyn ja hajoamisen oli päinvastainen. Talous valjastettiin kotimaan kehitystä. Sotilaallinen integroitiin järjestelmä kansalliseen puolustukseen ja turvallisuuteen. Venäjä tuli jälleen merkittävä toimija alueellisessa ja kansainvälisessä politiikassa.
Kiinan puolestaan ​​kohti kapitalismia oli mukana dynaamisessa tilassa läsnäolo ja suora rooli edistettäessä kaksinumeroisia kasvua kaksi vuosikymmentä: Kiina tulee toiseksi suurin talous maailmassa, syrjäyttää USA: tärkeä kauppakumppani Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.Yhdysvaltain talouden imperiumi oli perääntyä.
Latinalainen Amerikka: End of uusliberalistisen Empire
Uusliberalismi ja US-keskeinen "integraatio" johti ryöstelyyn, talouskriisit ja suuret suosittu mullistuksia, mikä ylivaltaan uusi keskus-vasemmalle ja vasemmalta järjestelmiä. "Post uusliberalistisen hallintoja syntyi Bolivia, Venezuela, Ecuador, Brasilia, Argentiina, Keski-Amerikassa ja Uruguay. Yhdysvaltain imperiumin rakentajia kärsinyt useita strategisia tappiot.
USA pyrki varmistamaan mantereen kattava vapaakauppa-sopimuksesta hajosi ja tilalle alueellisen yhdentymisen järjestöjen ulkopuolelle Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Sen tilalle, Washington allekirjoittanut kahdenvälisiä sopimuksia Meksikon, Kolumbian, Chile, Panama ja Peru.
Latinalainen Amerikka monipuolistanut markkinat Aasiassa ja Euroopassa: Kiina korvasi Yhdysvaltain sen tärkein kauppakumppani. Kaivannaisteollisuuden kehityksen strategioita ja raaka-aineiden korkeat hinnat rahoittaa suurempi sosiaalimenoja ja poliittinen riippumattomuus.
Valikoiva nationalizations, lisätä valtion sääntelyä ja velka uudelleenneuvottelujen heikentynyt Yhdysvaltain vaikutusvaltaa Latinalaisen Amerikan taloudet. Venezuelan presidentti Hugo Chavez menestyksekkäästi muutosta Yhdysvaltain hegemonian Karibian alueen alueellisten järjestöjen kanssa. Karibian maiden taloudet suurempaa riippumattomuutta ja taloudellinen kannattavuus jäsenyyden kautta Petrocaribe, ohjelma, jonka avulla he saivat bensiiniä Venezuelasta tuettuun hintaan. Keski-Amerikan ja Andien maiden turvallisuuden lisääntymisen ja kaupan kautta alueellisen järjestön, ALBA. Venezuela jos vaihtoehtoisen kehityksen malli US-keskitetty uusliberalistista lähestymistapaa, jossa tulot kaivannaisteollisuuden talouden rahoitetaan suuria sosiaalisia ohjelmia.
Lopusta Clintonin hallinnon loppuun Bushin hallinnon, talouden valtakunta oli perääntyä.Imperiumi menetti Aasian ja Latinalaisen Amerikan markkinoille Kiinaan. Latinalainen Amerikka sai suuremman poliittisen riippumattomuuden. Lähi-idän tuli "riidanalainen maastossa".Tarkistettu ja vahvempi Venäjän valtio vastusti edelleen encroachments sen rajoilla. Armeija kestävyys ja tappiot Afganistanissa, Somaliassa, Irakissa ja Libanonissa haastoi Yhdysvaltain valta-asema.
Imperial Hyökkäävä: Obaman Ennakot Empire
Koko ajan Obaman hallinto on otettu peruutettaessa vetäytyminen imperiumin rakentamisesta.Tätä varten Obama on kehittänyt ensisijaisesti sotilaallisen strategian (1) vastakkainasettelu ja ympäröi Kiinassa ja Venäjällä, (2) heikentämättä ja kukistamiseen riippumaton hallitusten Latinalaisessa Amerikassa ja uudelleen käyttöön uusliberalistisen asiakkaan järjestelmiä, ja (3) käynnistetään peitellyn ja selvä sotilaallinen pahoinpitelyt riippumattomien järjestelmien kaikkialla.
Imperiumin rakentamisesta loukkaavaa 21. vuosisadan poikkeaa edellisen vuosikymmenen useilla ratkaisevan tavoilla: uusliberalistinen oppeja maineensa ja äänestäjistä eivät ole niin helposti vakuuttunut hyväntekeväisyydestä kuuluvien Yhdysvaltain hegemonian. Toisin sanoen, empire-rakentajat voi luottaa diplomatiaa, vaalit ja vapaat markkinat propagandaa laajentaa imperial ulottumattomissa kuin he tekivät 1990-luvulla.
Kääntää perääntyä ja edistää 21. vuosisadan imperiumin rakentamisesta, Washington tajusi sen on täytynyt turvautua voimaan ja väkivaltaan. Obama järjestelmällä myönnettiin miljardeja dollareita rahoittamaan aseiden palkkasotureita, palkat Street Fighters ja vaalikampanjakustannuksille vaalien asiakkaiden mukana epävakautta kampanjoita. Diplomaatti kaksinaamaisuus ja rikkoutuneiden sopimukset korvattiin neuvoteltujen sopimusten - suuressa mittakaavassa.
Koko Obama aikana ei yksittäinen imperial ennakko on turvattu kautta vaaleja, diplomaattisia sopimuksia tai poliittisia neuvotteluja. Obama puheenjohtajakauden hankki ja varmisti massoittuminen maailmanlaajuisen vakooja verkon (NSA) ja lähes päivittäin murhasta poliittisten vastustajien kautta Droonien ja muilla keinoin. Covert tappaja operaatioita Yhdysvaltain erikoisjoukkojen levittää koko maailmassa. Obama oletetaan diktatoriset valtaoikeuksia, myös toimivalta määrätä mielivaltaisesti murhan Yhdysvaltain kansalaisia.
Piirtyy Obaman hallinnon yleiset pyrkimykset johtuvan keisarillisen perääntyä ja käynnistää uudelleen imperiumin rakentamisesta "kääntää" lähes yksinomaan sotilaallisin välinein: aseellinen valtakirjoja, antenni pahoinpitelyt, vallankaappauksia ja väkivaltainen putschist vallan jaossa. Roistot, väkijoukot, islamilaisten terroristien, sionistinen militaristien ja sekauinti taaksepäin separatistisia salamurhaajia olivat työkaluja keisarillisen etukäteen. Valinta imperial valtakirjoja vaihteli aika ja poliittinen tilanne.
Kohti ja halventava Kiina: Armeija motti ja taloudellisen syrjäytymisen
 Kohdatessaan markkinoiden menettäminen ja haasteita Kiinan maailmanlaajuinen kilpailija, Washington kehittänyt kaksi suurta riviä hyökkäys: 1. Taloudellisen strategian tarkoituksena on syventää tuetaan Aasian ja Latinalaisen Amerikan maiden vapaakauppa-sopimus, joka sulkee Kiina (Trans Pacific Trade Agreement), ja 2. Pentagon-suunniteltua sotilaallista suunnitelmaa Air-Sea Battle, joka kohdistuu Kiinan mantereelle täysimittainen ilma-ja ohjus hyökkäys jos Washington nykyinen strategia valvoa Kiinan kaupallinen merenkulun elinehto epäonnistuu (FT, 10.2.14). Vaikka loukkaavaa sotilaallinen strategia on edelleen Pentagonin piirustuspöydällä, Obama hallinto on rakentaa merellistä armada muutaman kilometrin pois Kiinan rannikolta, laajentaa sotilastukikohtia Filippiineillä, Australiassa ja Japanissa ja kiristämällä hirttosilmukka Kiinan strategista merireittejä elintärkeistä tuontia, kuten öljyn, kaasun ja raaka-aineet.
Yhdysvallat on aktiivisesti edistää Indo-Japanin sotilasliitto osana strategiaansa sotilaallisen motti Kiinassa. Yhteisiä sotaharjoituksia, korkean tason sotilaallisen koordinointia ja kokousten välillä Japanin ja Intian armeijan virkamiehet näkevät Pentagon strategisina ennakot eristämisessä Kiinassa ja vahvistaa Yhdysvaltojen kuristusote Kiinan merireittejä Lähi-idän, Kaakkois-Aasiassa ja muualla. Intia mukaan yksi Intian johtavista viikkolehteä, nähdään ", kuten nuorempana kumppanina Yhdysvalloissa. Intian laivaston on nopeasti tulossa johtava poliisi Intian valtameren ja Intian sotilas riippuvuus Yhdysvaltain sotateollisuuden kasvaa ... "(taloudellinen ja poliittinen Weekly (Mumbai), 15.2.14, s.. 9. US Myös laajeneva tukensa väkivaltaisia ​​separatistiliikkeitä Kiinassa, eli tiibetiläisten, uiguurien ja muita islamisteja. Obaman tapaaminen Dali Lama oli tunnusomaista Washington pyrkimyksiä lietsoa sisäisiä levottomuuksia.
 Brutto poliittinen väliintulo lähtevän Yhdysvaltain suurlähettiläs Gary Locke kotimaan Kiinan politiikka on osoitus siitä, että diplomatia ei Obaman hallinnon prime politiikan väline, kun se tulee käsitellä Kiinan kanssa. Suurlähettiläs Locke avoimesti tapasi uiguurien ja tiibetiläisten separatistit ja julkisesti mustamaalataan Kiinan taloudellisen menestyksen ja poliittisen järjestelmän samalla avoimesti kannustetaan opposition politiikka (FT, 28.2.14, s.. 2).
 Obaman hallinnon pyrkimystä edetä imperiumin Aasian kautta sotilaallisia yhteenottoja ja kaupan sopimukset, jotka eivät sisällä Kiinassa on johtanut Kiina rakentaa-sotilaallista kykyä välttää merenkulun kuristaminen. Kiina vastaa Yhdysvaltain kauppa uhkaa aikaistamalla sen tuotantokapasiteettia monipuolistamaan kauppasuhteita, mikä lisää sen siteet Venäjään ja syventää kotimarkkinoilla.
Tähän mennessä Obaman hallinnon holtiton militarisoimista Pacific ei ole johtanut avoimen tauko suhteita Kiinaan, mutta sotilaallinen tie etenee valtakuntaa Kiinan kustannuksella uhkaa maailmantalouden katastrofi tai vielä pahempaa, maailmansota.
Imperial Advance: eristäminen, ympäröi ja halventavan Venäjä
With kynnyksellä presidentti Vladimir Putin ja käyttökuntoon Venäjän valtion ja talouden, USA menetti vasalli asiakkaan ja lähde ryöstettiin vaurautta. Washington valtakunta-rakentajat etsivät edelleen Venäjän yhteistyö ja yhteistyö ", ​​jos ne heikentävät itsenäisiä valtioita, eristämällä Kiina ja jatkaa sen siirtomaa sotia. Venäjän valtio, alle Putin ja Medvedev, oli pyrkinyt mukautumaan US imperiuminrakentajia kautta neuvoteltuja sopimuksia, jotka parantavat Venäjän asemaa Euroopassa, tunnustavat Venäjän strategiset rajoja ja tunnustaa Venäjän huoli turvallisuudesta.Kuitenkin Venäjän diplomatia turvattu muutaman ja ohimeneviä voitot kun taas Yhdysvalloissa ja EU teki suuria voittoja Venäjän ostaja ja passiivisuus.
  Un mainitulla asialistalla Washington, erityisesti Obaman pyrkimystä käynnistää uudelleen uuden aallon imperial valloitusten, oli horjuttaa Venäjän uudelleen nousua merkittävä toimija maailmanpolitiikassa. Strateginen idea oli eristää Venäjää, heikentää sen kasvava kansainvälinen läsnäolo ja palauttaa sen vasalli tila Jeltsinin aikana, mikäli mahdollista.
 USA - EU haltuunotto Itä-Euroopan, Balkanin ja Baltian maissa, ja niiden muokkaamista Naton sotilastukikohtia ja kapitalistisen vasallivaltioita, vuonna 1990-luvun alussa, sen levinneisyys ja ryöstelyyn Venäjän aikana Jeltsin vuotta, ensisijaisena tarkoituksena Länsi-politiikan on ollut luoda yksinapainen imperiumin perustettu Yhdysvaltain ylivaltaa.
  EU ja Yhdysvallat eteni silpoa Jugoslavian osaksi nöyristellä mini-valtioita. Sitten he pommittivat Serbian jotta raivata pois Kosovosta, tuhoten yksi harvoista itsenäisiä maita vielä liittoutunut Venäjän kanssa. Yhdysvalloissa ja sitten siirryin lietsoa kansannousut Georgian, Ukrainan ja Tšetšeniassa. He pommittivat, hyökkäsi ja myöhemmin miehitetyssä Irakissa - entinen Venäjän liittolainen Persianlahden alueella.
Ajo strategia Yhdysvaltojen politiikka oli saartaa ja vähentää Venäjän asema heikko, marginaalinen valta, ja heikentää Vladimir Putinin pyrkimyksiä palauttaa Venäjän asema alueellisena vaikuttajana. Vuonna 2008 Washington n nukkehallituksen Georgiassa, testattu mettle Venäjän valtion käynnistämällä hyökkäys Etelä-Ossetiaan, tappaen ainakin 10 venäläisiä rauhanturvaajia ja haavoittaen satoja (puhumattakaan tuhansia siviilejä). Silloinen Venäjän presidentti Medvedev vastasi lähettämällä Venäjän asevoimien hyökkääjän Georgian joukkoja ja tukea Abhasian ja Etelä-Ossetian.
Yhdysvaltain diplomaattisen Venäjän kanssa oli epäsymmetrinen - Venäjä oli myöntyä Länsi laajennus vastineeksi "poliittinen hyväksyntä". Kaksinaamaisuus tekaistujen open-diplomatiaa.Vaikka sopimusten vastaisesti, USA: n tukikohtia ja ohjusten laitosten oli perustettu koko Itä-Euroopassa, joka on suunnattu Venäjää, sillä verukkeella, että he olivat "todella Iraniin kohdistettujen". Vaikka Venäjä valittaa, että kylmän sodan jälkeisessä sopimuksia on rikottu, Empire huomiotta Moskovan valituksia ja motti kehittynyt.
 Vuonna diplomaattista katastrofi, Venäjä ja Kiina allekirjoittivat pois Yhdysvaltojen kirjoittamassa YK: n turvallisuusneuvosto sopimuksessa voidaan sallia Nato harjoittaa "humanitaarisen ylilentoja" Libyassa. Nato otti välittömästi tätä "vihreää valoa" hyökkäys ja muutettu "humanitaarinen interventio" osaksi tuhoisa antenni pommitukset joka johti kaataa Libyan laillisen hallituksen ja tuhoaminen Libyan elinkelpoinen, itsenäinen Pohjois-Afrikkalainen valtio.Allekirjoittamalla "humanitaarisen" YK: n sopimuksen, Venäjä ja Kiina menetti ystävällinen hallituksen ja kauppakumppani Afrikassa! Jo aiemmin, venäläiset olivat päättivät sallia Yhdysvaltain kuljettaa aseita ja joukkoja kautta Venäjän federaation alueelle tukemaan Yhdysvaltain hyökkäystä Afganistaniin ... ilman vastavuoroista voitto (paitsi ehkä vielä suurempi tulva Afganistanin heroiini).
 Venäläiset diplomaatit päättivät US (sionistien) kirjoittamassa YK taloudellisia pakotteita Iranin olemattomia ydinaseohjelman ... heikentää poliittinen liittolainen ja tuottoisat markkinat.Moskovan uskoi, että tukemalla Yhdysvaltain pakotteita Irania ja myöntämällä kuljetusreittien Afganistaniin loppuvuodesta 2001 he saisivat joitakin "turvatakuut" amerikkalaisilta koskevat separatistiliikkeiden vuonna Kaukasuksella. Yhdysvaltain "asettuneet" edelleen tukemalla Tšetšenian separatistijohtajien maanpaossa Yhdysvalloissa, vaikka meneillään terrori kampanjoita venäläisiä siviilejä - jopa ja senkin jälkeen Tšetšenian teurastuksen satojen koululaisten ja opettajien Beslanin vuonna 2004 ....
 Yhdysvaltojen mukaan Obama etenee sen motti Venäjän Euraasiassa ja sen erillisyys Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä, Putin päätti lopulta vetää raja tukemalla Venäjän ainoa jäljellä liittolainen Lähi-idässä, Syyria. Putin pyrki turvaamaan neuvotteluratkaisun Länsi-Gulf monarkisti tukeman palkkasoturi hyökkäys Damaskoksessa. Vain vähän apua: Yhdysvaltain ja EU: n lisääntynyt asekuljetuksiin, sotilaallinen kouluttajien ja rahoitusta 30000 islamistisen palkkasotureita perustuu Jordaniassa, koska ne harjoittavat rajat ylittävien hyökkäysten kaataa Syyrian hallituksen.
 Washington ja Bryssel jatkoivat imperial työntää kohti Venäjän Heartland järjestämällä ja rahoittamalla väkivaltainen vallansiirron (vallankaappaus) Länsi-Ukrainassa. Obama järjestelmä rahoitetaan koalitio aseellisen uusnatsien Street Fighters ja uusliberalistista politicos, joka olisi suuruudeltaan $ 5 miljardia dollaria, kaataa valittiin järjestelmää. Putschists siirtyi sitten lopettaa Krimin autonomian ja rikkoa pitkäaikainen sotilasliitto Venäjän kanssa. Valtavan paineen autonomisen Krimin hallituksen ja valtaosa väestöstä ja edessä kriittinen menetys sen merivoimien ja sotilaallista toimintaa Mustallamerellä, Putin lopuksi voimakkaasti muutti venäläiset joukot puolustava tilaan Krimillä.
Obama hallinnon käynnistänyt useita aggressiivinen siirtyy Venäjää vastaan ​​voidaan eristää ja tukipilari se horjuvaa nukkehallituksen Kiovassa: taloudellinen seuraamus ja karkotukset olivat päiväjärjestykseen ... Obaman takavarikointi Ukraina viestittänyt alkua "uuden kylmän sodan" .Takavarikointi Ukraina oli osa Obaman grand jatkuvaa strategiaa etenee imperiumi.
Ukraina teho napata viestittänyt suurin geopoliittinen haaste jatkumisen Venäjän valtion. Obama pyrkii laajentamaan ja syventämään keisarillisen lakaista koko Euroopassa Kaukasuksen: väkivaltainen hallinnon vallankaappauksen ja myöhemmin puolustuksen nukkehallituksen Kiovassa ovat keskeisiä tekijöitä heikentää avain vastustaja-Venäjällä.
Jälkeen teeskentelee "partner" Venäjän kanssa, kun taas viipalointi pois Venäjän liittolaisia ​​Balkanilla ja Lähi-Idän kuluneiden vuosikymmenten aikana, Obama teki rohkeimpaan ja piittaamaton liikkua. Valu pois kaikki tekosyyt rauhanomaisen rinnakkaiselon ja keskinäisen mukautumisen, Obama hallinnon rikkoi vallanjaosta Venäjän kanssa kulkee Ukrainan hallinnon ja tukena uusnatsien vallankaappaus.
Obama järjestelmä olettaa, että ottaa vakuutena Venäjän aiemmin suostuneen edessä etenee Yhdysvaltain imperiumin Afganistanissa, Irakissa, Libyassa ja Persianlahden alueella, Washington valtakunta-rakentajat teki kohtalokkaan päätöksen testata Venäjää sen kaikkein strateginen geopoliittinen alue, yksi suoraan vaikuttavat Venäjän kansa ja sen kaikkein strategisia sotilaallisia voimavaroja. Venäjä reagoinut vain ymmärrettävällä kielellä Washington ja Bryssel: jolla on merkittävä sotilaallinen liikkeelle. Obaman etukäteen "imperiumin rakentamisesta kautta salamitaktiikoista" ja kaksinaamainen diplomatian oli lähestymässä loppua.
Etenee Empire Lähi-idässä ja Latinalaisessa Amerikassa
Imperial ennen 1990 päättyi puoliväliin mennessä ensimmäisen vuosikymmenen uuden vuosituhannen. Tappiot Afganistanissa, vetäytyminen Irakista, kuoleman nukkehallituksia Egyptissä ja Tunisiassa, vaalit tappiot Ukrainassa ja tappion ja kuoleman pro-US uusliberalistista järjestelmien Latinalaisessa Amerikassa pahensivat syvenevä talouskriisi keisarillinen keskuksissa Euroopassa ja Wall Street.
Obama oli muutamia taloudellisia ja poliittisia vaihtoehtoja edetä imperiumi. Silti hänen hallintonsa oli päättänyt lopettaa perääntyä ja edistää imperiumi, hän turvautui taktiikoita ja strategioita muistuttaa enemmän 19th century siirtomaa ja 20. vuosisadan totalitaaristen hallintojen.
Menetelmät olivat väkivaltaisia-militarismi oli politiikan pivot. Mutta samaan aikaan kotimainen imperial sammumisen, uusi sotilaallinen taktiikka korvattu laajamittaisen maajoukkojen valloitusten. Proxy-aseellinen palkkasotureita nousivat keskeiseen asemaan kaatamaan järjestelmien kohteena Yhdysvalloissa. Poliittisia ja ideologisia kantoja olivat kylläkin katsoa yleinen kiertoilmaus on "kapinallisia". Joukkotiedotusvälineiden vuoroin painostaa enemmän sotatoimien laajenemisen ja tukee nykyistä tasoa imperial sodankäynnin. Koko poliittisen kentän Euroopassa ja USA siirtyi oikealle - vaikka valtaosa äänestäjistä hylkäsi uuden sotilaallisen sitoumuksia, varsinkin maahan sotia.
Obama kärjistyi joukot Afganistanissa, aloitti ilmasotaa joka kaatoi presidentti Gaddafi ja kääntyi Libyan rikki, epäonnistunut valtio. Proxy sodat tuli uusi strategia edistää keisarillisen imperiumin rakentamisesta. Syyria oli suunnattu - kymmeniä tuhansia lamilaiset rekrytoitiin ja rahoittama keisarillisen järjestelmien ja itsevaltainen Persianlahden monarkiat. Miljoonat pakolaiset pakenivat kymmeniätuhansia tapettiin
Latinalaisessa Amerikassa, Obama tukema sotilasvallankaappaus Hondurasissa kaatamaan valittu liberaali hallitus presidentti Manuel Zelaya, hän tunnisti kongressin vallankaappaus syrjäyttämässä valitsi keskusta-vasemmistolainen hallitus Paraguay mutta kieltäytyi tunnustamasta vaalivoitto presidentti Maduro Venezuelassa. Edessä Maduro n voitto Venezuelassa, Washington tukena useita kuukausia mob katuväkivalta yritetään horjuttaa maan vakautta.
Ukrainassa, Egypti, Venezuela ja Thaimaassa, "katu" ilmaisulla vaaleissa. Obaman strategiset imperial tavoitteet ovat keskittyneet uudelleen valloitus ja ryöstelyyn Venäjän ja paluuta vasalli tila Boris Jeltsinin vuosina, Latinalaisen Amerikan paluu uusliberalistisen järjestelmien 1990-luvun ja Kiinan alistuvaisuutta 1980-luvun. Imperial strategiana on ollut "valloittaa sisällä" näyttämön herruudesta ulkopuolelta.
Etenee Empire: Israel ja Lähi-idän Kiertotie
Yksi suuri historiallinen paradokseja Yhdysvaltain keisarillisen vetäytyminen 21. vuosisadalla on ollut rooli vaikutus Israelin ja sen sionistien viidennen kolonnan upotettu Yhdysvaltojen poliittisen valtarakenteen. Washington sotien ja pakotteiden Lähi-idässä ovat olleet pääosin käskystä vaikutusvaltainen "Israel Firsters" Valkoisessa talossa, Pentagon, valtiovarainministeriö ja kansallisen turvallisuusneuvoston ja kongressille.
Se oli pitkälti siksi USA oli mukana sodat Irakissa ja Afganistanissa, että Washington "laiminlyöty" Kiinan kasvava taloudellinen kyvykkyys. Keskittymällä "sotia Israelin Lähi-idän, Yhdysvallat ei ole kyennyt haastamaan nationalismin ja populismin Latinalaisessa Amerikassa. Pitkittynyt "sotia Israelin ovat täyttäneet Yhdysvaltain talouden ja amerikkalaisen yleisön innostus uuteen maahan sotien muualla.
Sionistinen ideologeille puhuttu "neo-konservatiivit", olivat avainasemassa muotoiluun globaalin militaristinen lähestymistapa imperiumin rakentamisesta ja marginalisoida markkinavetoista rakennetaan valtakuntaa, suosiman monikansallisia ja jättiläinen kaivannaisteollisuuden.
Obaman yrittää pysäyttää vetäytyminen imperiumin aiheuttama sionistien militarismi ei ole tuottanut hedelmää: hänen pyrkimys yhteistyöhön valita sionistien ja paine Israelia lopettamaan lietsomisesta uusia sotia Lähi-idässä on vika. Hänen "pivot Aasiaan" on muuttunut strategiaa brute sotilaallinen motti Kiinassa. Hänen avautua Iran on Esteenä sionistien valtaa blokin kongressissa ja käyttöönoton Israelin ja sanelee ehdot neuvotteluissa. Koko "ennen imperiumin rakentamisesta projekti", joka oli määritellä Obama perintö, ovat heikentäneet valtavat kustannukset tarkkailemalla neuvoja ja ohjeita Israel-lojalisteina sisällä hänen hallintonsa. Israel, yksi julma siirtomaavaltojen, on paradoksaalisesti ja tahattomasti ollut merkittävä rooli heikentää Obaman pyrkimyksiä pysäyttämään imperiumin ja edistää Yhdysvaltain diplomaattisen ja taloudellisen ulottuvuuden imperiumin rakentamisesta
Tulokset ja perspektiivit: Etenee Empire in Post uusliberalistista Period
Obaman holtiton pyrkimystä edetä valtakunnan toista vuosikymmentä 21. vuosisadalla on paljon vaarallisempaa kuin hänen edeltäjänsä myöhään 20th century. Venäjä on toipunut. Se ei ole hajoamassa todetaan, että Bush ja Clinton paloitteli ja ryöstetty. Kiina ei ole enää nouseva markkinatalous niin innokas kauppaa Yhdysvaltojen ja jättää American hyökkäyksistä Kiinan aluevesillä. Tänään Kiina on merkittävä talousmahti, juustohöylää taloudellista vaikutusvaltaansa muodossa 3 triljoonaa dollaria Yhdysvaltain valtion velkasitoumuksiin. Kiina ei enää sietää Yhdysvaltojen puuttumista maan sisäpolitiikkaan-se on valmis pysäyttämään Yhdysvaltain tukeman etnisten separatistien ja terroristien.
Latinalaisessa Amerikassa, kuten Venezuela, ovat kehittäneet itsenäisten alueellisten järjestöjen, monipuolistaneet markkinoita Aasiaan ja perusti voimakas jälkeinen uusliberalistisen konsensuksen. Venezuela on kääntänyt armeijan, kun suosikki väline Yhdysvaltojen suunnitelluksi vallankaappaukset, osaksi parraslaitaa nykyisten demokraattisen järjestyksen.
Vaaleihin tie Yhdysvaltain imperiumin rakentamisesta on suljettu tai vaatii tiukkaa imperial "valvonta" turvata "suotuisat tulokset". Washington n uuden politiikan valinta on väkivaltaa: värväämällä mob toiminta, palkkasoturi ääriliikkeiden, islamistit ja uiguurien terroristeja, uusnatsien ja riffi Raff maailman palveluksessaan.
Tase kuusi vuotta "etenee imperiumin" mukaan Obama on epävarma. Väkivaltainen kaataa presidentti Gaddafi ei johtanut vakaan asiakaskunnan järjestelmä: täydellinen tuhoaminen ja kaaos Libyassa on alittanut keisarillisen läsnäoloa. Syyria on uhattuna, mutta anti-Länsi-islamistinen fanaatikkoja. Tappio Assad ei "etukäteen imperiumin" niin paljon kuin se laajenee ääri-islamilainen (kuten Al Qaida) tehon.
Ukrainan nukkehallitus neo-liberaalit ja uusnatsien on kirjaimellisesti konkurssiin, repineet sisäisten konfliktien ja edessä syvällinen aluejaostoja. Venäjä on uhattuna, mutta niiden johtajat ovat ratkaisevia sotatoimet puolustaa Krimin liittolaisia ​​ja strategisia sotilastukikohtia.
Obama on herättänyt ja uhkasi vastustajansa, mutta ei ole kiinnitetty paljon kannalta arvokkaita liittolaisia ​​tai asiakkaille. Hänen pyrkimys jäljitellä keisarillisen ennakot 1990: n on epäonnistunut, koska valtasuhteiden Euroopan ja Venäjän välillä, Japanissa ja Kiinassa, ja Venezuelan ja Kolumbian ovat muuttuneet. Valtakirjoja, saalistaja Droonien ja Yhdysvaltain erikoisjoukkojen eivät pysty kääntämään perääntyä. Talouskriisi on leikattu liian syvälle, kotimaan sammumisen imperiumi on liian yleistä. Kustannukset yllä Israel on liian korkea. Etenee empire näissä olosuhteissa on vaarallista peliä: se uhkaa suurempi ydinsodan voittaa vastoinkäymiset ja vetäytyä.


By  Prof James Petras , Global Research


http://www.globalresearch.ca/americas-advancing-empire-putsch-pillage-and-duplicity/5372688
Tunnisteet:    Media »Amerikan kehittämässä Empire: Putsch, Ryöstely ja Duplicity

Ei kommentteja: