Sivut

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Senaatti tutkinta Bush-Era kidutuksen puhkeaa perustuslaillinen kriisi


Dianne Feinstein
Senaattori Dianne Feinstein on hinattava toimittajille US Capitol in Washington 11. maaliskuuta 2014. (Reuters / Jonathan Ernst)
Mukaansatempaava välinen taistelu Central Intelligence Agency ja senaatin Intelligence komitean murtautui julkisuuteen tiistaiaamuna, kuten senaattori Dianne Feinstein avoimesti syyttänyt CIA vakoilusta kongressin henkilökunta koska ne tutkitaan viraston laittomat pidätykset ja kuulustelut ohjelmien presidentti George W. Bush.
Feinstein väitteet herättää vakavia kysymyksiä siitä, miten toimeenpanovallan tulkitsee perustuslaillisen vallanjaon sekä aiheuttavan vakavia ongelmia eheyden kongressin valvonnan Yhdysvaltain tiedustelupalvelut. Ja väijyvä taustalla on maan likainen historia kidutuksen seuraavan syyskuun 11. päivän terrori-iskut, jotka ylimmät virkamiehet-lukien nimittää presidentti Obama-näyttävät päättänyt harjata osaksi historian romukoppaan.
Vuonna pitkä puhe senaatin kerroksessa tiistaiaamuna, josta voit lukea täältä , Feinstein selitti kuinka senaatin Intelligence komitea, jonka hän tuolit, on tullut uskoa, että CIA soluttautuneet senaatin tietokoneita, jotta nähdään, mitä tutkijat olivat oppineet Bush -aikakauden kidutusta ohjelmia. Hän myös kuvaili poistaminen tärkeitä asiakirjoja kyseisten tietokoneiden CIA.
How We Got Here
Taustatarina on tässä ratkaiseva, ja kysymyksiä kongressin valvontaa ja perustuslaillisen vallanjaon vilisee.
Vuonna 2002, Bushin hallinto valtuutti CIA aloittaa säilöön terrorismista epäiltyjä ja suorittaa niiden "tehostettu kuulustelu tekniikoita"-toimenpiteitä, että useimmat ihmiset nyt tunnustettava kanssa vähemmän terveys sana: kidutusta.
Jo vuosia senaatin jäsenet Intelligence komitea olleet tietoisia tämän ohjelman, tallenna puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Koko valiokunnan oli yhtäkkiä ilmoitettiin ohjelman silloinen CIA: n johtaja Michael Hayden syyskuussa 2006, vain muutamia tunteja ennen kuin presidentti Bush ilmoitti olemassaolon ohjelman yleisölle. Noin vuotta myöhemmin, New York Times raportoi , että CIA tuhosi videonauhat ensimmäinen "tehostettu" kuulustelujen suoritti toimisto.
Siihen mennessä demokraattien oli ottanut hallintaansa senaatin ja vaati vastauksia. Hayden selitti valiokunnalle, että videonauhojen jouduttiin tuhoamaan, mutta että CIA hallussaan paperi kirjaa ja toiminnalliset kaapelit, jotka olivat "enemmän kuin riittävä edustus", mitä oli videonauhat. Hän salli komitea tutkijat tarkistaa nämä asiakirjat, jotka he tekivät aikana vuoden, joka huipentui vuonna 2009.
Mitä he löysivät oli "hyytävä", sanoin Feinstein tänä aamuna-kuulustelut olivat "aivan erilainen ja paljon kovia" kuin mitä CIA oli myöntää. Feinstein sitten halusi koko arvostelu ohjelman senaatin Intelligence komitea, jonka se hyväksymän 14-1 äänestyksessä.
Aluksi, kun hän totesi tänä aamuna, Feinstein halusi CIA kääntää kaikki asiaan liittyvät asiakirjat komitealle tavanomaisissa toimistoissa, kuten oli tehnyt aiemminkin. Silloinen CIA: n johtaja Leon Panetta, jotka oli nimitetty Barack Obama ja vahvisti vain kuukautta aiemmin, oli muita ideoita.
Panetta halusi tarkastelun tapahtua turvallisen CIA laitos Pohjois-Virginiassa-jotain, joka näyttäisi heikentää riippumattoman kongressin tarkastelun. Mutta kuten Feinstein esitteli puheessaan tiistaina kanssa päästiin sopimukseen viraston virkamiesten jossa senaatin tarkastelun käytäisiin turvallisia tietokoneita, mutta CIA laitos:
Per kirjeenvaihdon vuonna 2009, silloinen varapuheenjohtaja Bond silloinen johtaja Panetta, ja minä sovittu kirjeenvaihdossa, että CIA oli tarjota "stand-alone tietokonejärjestelmä" ja "verkkoasemaan" "erillään CIA verkot "varten komitea, joka olisi vain käsiksi tietotekniikan henkilöstön CIA-jotka" eivät saa "" jaa tietoa suhteessa muihin [CIA] henkilöstöä, ellei toisin valtuuttanut komitea. "
On tärkeää ymmärtää, että tämä tietokonejärjestelmä voimassa kuului kongressille, joka suorittaa ratkaisevan valvonnasta toimeenpanovallan joka on suojattu perustuslaissa. Se oli tämä tietokonejärjestelmän Feinstein väittää oli soluttautunut CIA.
CIA alkoi siirtää satoja tuhansia, ja sitten miljoonia, liittyvistä asiakirjoista tehostettu kuulustelu ohjelman näiden senaatin tietokoneita. Mutta se ei kestänyt kauan, että ongelmia syntyy.Vuonna 2010 Senaatti tutkijat tajusi, että CIA oli poistettu yli 900 tiedostoa se oli alun perin siirretty heille-jotain Feinstein paljasti ensimmäisen kerran tiistaiaamuna aikana puheessaan senaatin kerroksessa.
Aluksi CIA väitti, ettei tiedostoja oli poistettu, syytetään sen yksityisten urakoitsijoiden, jotka auttoivat virasto eläinlääkäri asiakirjoja, ja sitten lopulta syyttää sen tilauksen White House.Hallinto kielsi antaa tällaisen päätöksen ja välittämien rauha Feinstein ja CIA, johon kuului CIA anteeksipyynnön.
Mutta pian paljon enemmän vakava rikkominen syntyi.
Sisäinen Panetta arvostelu
Katsotaanpa siirtyä eteenpäin hieman ensin ja sitten päästä toiselle, tärkeämpää rikkomisesta.Joulukuussa 2012, Intelligence komitea valmiiksi 6300-sivuinen katsaus Bushin hallinnon kidutusta ohjelmia. Yleisö ei ole nähnyt tätä mietintöä, sillä se on luokitellut, mutta se onkuvattu kuin "polttava" ja erittäin kriittisesti CIA ja Bushin hallinto. CIA on tarkastellut kertomuksen ja yhtyy osa siitä, mutta vastustaa voimakkaasti muiden osien kanssa-yleensä kaikkein tuomitsevat niistä.
Mutta että julkisia viritys suoraan ristiriidassa sisäisen toimisto-analyysi. Aikana valiokunnan tutkimuksen, henkilökunta löysi mitä on tullut tunnetuksi sisäinen "Panetta tarkastelu." Tämä oli lähinnä raportin tilaama Panetta tarkastelemalla asiakirjoja, jotka olivat luovutettiin Congress-tapahtumassa vaivaa saadakseen ote mitä paljastuisi. Valiokunta on osittainen version tämän tarkastelun tietokoneita, Feinstein sanoi, sekä painettu-out, redacted paperituloste turvalliseen paikkaan sisällä Hart Senaatin toimistorakennus.
Kaikki tilit, Panetta tarkastelu on langettava. Julkinen Ensimmäinen sai sen joulukuussa, kun senaattori Mark Udall viitataan sen avoimessa kuulemisessa CIA lakiasiainjohtaja Dianne Krass. "Näyttää siltä, ​​että [CIA: n sisäinen pidätykset ja kuulustelut ohjelma review], joka pani alulle entinen johtaja Panetta, on sopusoinnussa Intelligence valiokunnan mietintöä, mutta hämmästyttävän se on ristiriidassa virallisten CIA vastauksen:" Udall sanoi kuulemistilaisuudessa.
Feinstein myös kuvattu Panetta tarkistaa tänä aamuna varsin kriittisesti CIA ohjelmia, ja kuvattu "analyysi ja tunnustus merkittävistä CIA väärinkäytöksistä."
Luonnollisesti Panetta tarkastelu on monumentally tärkeä asiakirja, joka näyttää heikentää-CIA omien sanojen-viraston julkinen irtisanomiset vakavimpana puutteena Bush-aikakauden kidutusta. On tämä asiakirja, joka Feinstein väitetty tiistaiaamuna otettiin senaatin tietokoneet CIA.
Tässä mitä Feinstein kuvattu tiistaiaamuna:
Jossain vaiheessa valiokuntakäsittelyn jälkeen henkilökunta tunnistettu ja selvitetty sisäisen Panetta Review asiakirjoja, pääsy valtaosa niistä poistettiin CIA. Uskomme, että tämä tapahtui vuonna 2010, mutta meillä ei ole mitään keinoa tietää yksityiskohtia.Emme myöskään tiedä, miksi asiakirjat poistettiin. Henkilökunta keskittyi uudelleen kymmeniä tuhansia uusia asiakirjoja, jotka edelleen saapuvaksi säännöllisesti. [...]
Pian [jälkeen Udall kommentit], 15. tammikuuta 2014 CIA: n johtaja Brennan pyytänyt hätäkokouksen kertoa minulle ja varapuheenjohtaja Chambliss että ilman ennakkoilmoitusta tai hyväksymistä, CIA henkilökunta oli tehnyt "hae"-joka oli John Brennanin sana- Valiokunta tietokoneet offsite laitokseen. Tämä haku mukana paitsi etsimään toimitetut asiakirjat valiokunnalle CIA, mutta myös etsimään "stand alone" ja "aidattuja-off" komitea verkon asema, jossa komitean omaa sisäistä työtä tuote-ja viestintä.
Brennanin mukaan hakuja tehtiin vastauksena viitteitä siitä, että jotkut valiokunnan jäsenet henkilökunta on ehkä jo ollut pääsy sisäisen Panetta Review. CIA ei kysynyt hallituksen tai sen henkilökuntaan, jos valiokunta oli pääsy sisäisen arvioinnin, tai miten saimme sen.
Sen sijaan, CIA vain meni ja etsinyt valiokunnan tietokoneita.
Vähän myöhemmin CIA: n johtaja John Brennan haastateltiin Council on Foreign Relations tapahtuman NBC Newsin Andrea Mitchell. Hän kielsi "vakoilusta" senaatin kuitenkin tutkittava perinpohjaisesti, hänen kieli ei suoranaisesti ole ristiriidassa mitä Feinstein väitetty senaatin kerroksessa vain tuntia aikaisemmin.
"Emme yrittää estää mitään", Brennan sanoi . "Asiaa käsitellään asianmukaisella tavalla, on katsomaan oikealla viranomaisten ja tosiasiat tulee ulos", hän lisäsi. "Mutta haluan vakuuttaa teille, CIA ei ollut mitenkään vakoilee [komitean] tai senaatissa." Hän myös kiisti, "hakkerointi". Riippuen siitä, kuinka yksi määrittelee vakoilusta ja hakkerointi, on mahdollista Brennan on edelleen mahdollistaa olemassaolon "haku", joka Feinstein väittää Brennan itse paljastaa hänelle.
Vaikutukset
Jos se, mitä Feinstein väittää on totta, se vastaa olennaisilta osiltaan perustuslailliseen kriisiin.Ja hän sanoi niin paljon aikana hänen puheensa, jossa kuvataan "käännekohta valvonnasta meidän tiedustelupalvelu."
"Olen syvästi huolissani siitä, että CIA: n haku saattaa hyvinkin rikkoneet vallanjaon periaatteiden Yhdysvalloissa perustuslain, myös Puheen ja keskustelu lauseke. Se on saattanut heikentää perustuslain puitteissa välttämättömiä tehokkaan kongressin valvonnan tiedustelutoimintaa tai muun julkisen toiminnon "Feinstein sanoi. "Sitä paitsi perustuslaillisia vaikutuksia, CIA: n haku voi myös rikkoneet neljäs muutos, Computer petosten ja väärinkäytösten Act, sekä Executive Order 12333, joka kieltää CIA käymästä kotimaan hakuja tai valvontaa."
Mukana on myös kysymys pelottelua. Tiedotusvälineiden , jotka on kuplii äskettäin kiertää tämän ongelman ovat ehdottaneet, että senaatti tutkijat laittomasti saatuja Panetta Review-jotkut jopa nosti haamu hakkerointi senaatin tutkijat. CIA meni niin pitkälle, että tiedosto rikosilmoituksen kanssa Department of Justice, syyttäen senaatin henkilökunta laittomasti saada Panetta tarkastelun.
Tiistaiaamuna, Feinstein sinnikkäästi kiistänyt arvio oli laittomasti hankittu, ja vakuutti se sisältyi 6,2 miljoonaa tiedostot luovutti CIA ja kuvataan laajasti, miksi senaatin asianajajien mielestä oli laillinen asiakirja valiokunnan hallussapitoon.
, Ja merkittävä lausunto, Feinstein syytetään CIA pelottelu hakemalla rikosilmoituksen. "[T] tässä mitään perusteltua syytä väittää, että oikeusministeriö että senaatti työntekijät ovat syyllistyneet rikokseen. Näen toimiva lakiasiainjohtaja lähetettä [to DoJ] mahdollisena pyrkimyksenään pelotella kyseinen henkilöstö-ja En ota sitä kevyesti. "
Feinstein jatkoi esiin yksi melko hämmästyttävä tosiasia. (Oto) Lakiasiainjohtaja hän viittasi, joka jätti valituksen Yhdysvaltojen oikeusministeriön, oli asianajaja CIA: n terrorismin keskus alkaa vuonna 2004. Tämä tarkoittaa, että hän osallistui suoraan oikeudellisia perusteita kidutuksen ohjelman.
"Ja nyt tämä yksilö lähettää rikokset raportin Department of Justice toimista kongressin henkilöstöä", hän totesi vakavasti. "Sama kongressin henkilökunta tutkinut ja laatinut raportin, joka ilmoittaa, kuinka CIA virkamiehet-lukien toimiva lakiasiainjohtaja itse-antanut virheellisiä tietoja Department of Justice ohjelmasta."
Loput kysymykset
On olemassa useita keskeisiä kysymyksiä eteenpäin.
(1) Mitä muuta CIA tehdä harjoittaa valvontaa asiasta? Feinstein sisältyy mielenkiintoinen syrjään puheessaan. "Haluan Huomaa: koska CIA on kieltäytynyt vastaamasta kysymyksiin minun 23 tammikuu kirjeen, ja CIA ylitarkastajan tarkastelu on käynnissä, olen vähän tietoa, mitä CIA teki suorittaessaan haussa." Tämä näyttää vahvasti siihen, CIA toteutti muita toimenpiteitä harjoittaa valvontaa kongressia lisäksi avaamisen valiokunnan tietokonejärjestelmään.
Mikä voi nämä ovat olleet? On olemassa pari mahdollisuuksia, vaikka meidän pitäisi korostaa tätä on pelkkää spekulaatiota.
Aikana hänen puheensa, Feinstein meni paljon vaivaa kuvata, miten valiokunta oli myös fyysisen kopion osia Panetta tarkastelun suojassa Hart senaatin Office Building. Hän korosti, että asiakirjat oli asianmukaisesti redacted ja kuljettaa, ja kuvattu miten niille pääsyä valvotaan.
Onko mahdollista CIA sai tutustua kyseiseen huoneeseen katsomaan, mitä valiokunnassa hallussaan paperimuodossa muodossa? Jälleen meidän pitäisi korostaa Feinstein ei väitä tätä, ja että hän sanoi myös kopio "jää" Hart. Mutta se olisi järkevää ajatella, että jos CIA meni niin pitkälle, mitä valiokunta oli sähköisessä muodossa, se kannattaa nähdä fyysisten kopioiden samoin. Vaikka hakkerointi vs. hajoaminen ja syöttämällä tunkeutumista fyysinen tila on ero ilman todellista eroa oikeudellisessa mielessä, fyysinen CIA sisäänajo Senaatti toimistoissa olisi epäilemättä käynnistää lämpötila tämän sekasotku useita asteita.
Myös: muista, että aiemmin tänä vuonna, vastauksena kysymykseen senaattori Bernie Sanders, National Security Agency ei ole nimenomaisesti kiellä vakoilee kongressille. NSA voi vain pitänyt olla varovainen sen kielen, päättely, että koska suurin tiedonkeruu on olemassa, ehkä kongressin jäseniä olivat kiinni siinä. Mutta kysymys on: jos CIA tuntui perustella vakoilee senaatin tietokoneissa, ehkä se on kuunnellut puheluita samoin?
(2) Will Obama vastata, ja mitä hän sanoi? Feinstein haudalla huolenaiheet vastakaikua tiistaiaamuna senaattori Patrick Leahy, puheenjohtaja senaatin oikeuslaitoksen komitean."Tämä ei ole vain noin saada totuuden CIA: n häpeällinen kidutuksen käyttöä. Kyse on myös keskeinen perusperiaate vallanjakoa, ja tulevaisuudessa tämän toimielimen ja valvontatehtäväänsä "Leahy sanoi lausunnossaan. "Senaatti on suurempi kuin mikään yksittäinen senaattori. Senators tulevat ja menevät, mutta senaatti kestää. Senaatin jäsenet on seisomaan puolustukseen tämän toimielimen, perustuslain ja arvoja, joille tämä kansakunta on perustettu. "
Joten meillä on vastaavat tuolit senaatin Intelligence ja senaatin oikeuslaitoksen valiokunnat julkisesti syyttäen toimeenpanovallan-jota ohjataan oman puolueensa-tehostamalla poikki erittäin vakava perustuslaillinen linja. Sitä ei voi kyllin korostaa, että tämä on vakava kriisi.
Voiko presidentti Obama, itse valtiosääntöoikeuden tutkija, välttää kommentoida? Jos ei, mitä hän sanoi?
Sillä hetkellä, Valkoinen talo sanoo mitään. Lehdistösihteeri Jay Carney antoi hyvin vähän tapa vastauksia tai mielipiteitä tiistaina iltapäivällä hänen päivittäisessä tiedotustilaisuudessa, ja laski jopa luonnehtia Obaman "osalta." Carney myös ilmaisi presidentin "suurta luottamusta" Brennanin ja tiedustelupalvelu.
(3) Voiko senaatin Intelligence raportin Bush-aikakauden kidutusta lopulta turvaluokitus poistetaan? Taustalla perustuslaillinen kriisi on halu monet CIA lakaista Bush-aikakauden kidutuksen väärinkäytöksiä maton alle. Että loogisesti olisi selkeä motivoiva tekijä takavarikoimaan Panetta arvio senaatin tutkijoita.
Ja Brennan ei pelännyt koettelevat että lähestymistapa-jopa samana tiistai haastattelu NBC: n Mitchell, jossa hän kielsi "vakoilusta" senaatin. Brennan myös sanoi , että CIA: n historian pidätykset ja kuulustelut pitäisi "laittaa takanamme." (On huomattava, tietenkin, että on olemassa vahvoja aihetodisteita että Brennan itse oli osasyyllinen laitonta kidutusta ohjelmaa, kun hän palveli Bush hallintoon.)
Vanavedessä hänen paljastuksia tiistaina Feinstein uudistettu halunsa suotavaa poistaa senaatin raportin. "Emme aio lopettaa. En aio siirtyä olla löydökset, johtopäätökset ja tiivistelmä lähetettävä raportti presidentiksi poistamisesta tai luovuttaa Amerikan kansalle ", hän sanoi ja ehdotti havainnot järkyttää yleisölle. "Jos senaatti voi suotavaa poistaa tämän mietinnön, voimme varmistaa, että un-amerikkalainen, brutaali ohjelma pidätykset ja kuulustelut enää koskaan otettava huomioon tai sallitaan."
Obama on jo pitkään sanoi hän tukee luokituksen poistamista, ja näyttää siltä, ​​se tapahtuu pian. Tiistai Feinstein oli jo siirtymässä pitää valiokunnan äänestyksen poistamisesta. Komitea republikaanit todennäköisesti vastustavat sitä, mutta riippumaton senaattori Angus King Swing Vote, kertoi hän on taipuvainen äänestämään poistaa verkostosta.

Ei kommentteja: