Sivut

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Krimin ääntä liittyä Venäjän, Obama tilaukset seuraamuksia

Reuters 
.
Krimin lainsäätäjät vaativat kansanäänestyksen myötä Venäjän
By Alissa de Carbonnel ja Luke Baker
SIMFEROPOL, Ukraina / BRYSSEL (Reuters) - Krimin parlamentti äänesti liittyä Venäjän torstaina ja sen Moskovan tukema hallitus asetti kansanäänestyksen 10 päivän päästä dramaattinen kärjistyminen kriisi Ukrainan alue, joka kiinnitti terävä vastaisku Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.
Obama määräsi seuraamuksia, jotka ovat vastuussa Moskovan sotilaallista väliintuloa Ukrainassa, myös kieltoja matkustaa Yhdysvaltoihin ja jäädyttää heidän Yhdysvaltain omaisuutta.
Hän toisti Euroopan unionin johtajat ja länsimielinen hallitus Ukrainassa julistaa, että ehdotettu kansanäänestys rikkoisi kansainvälistä oikeutta.
Äkillinen kiihtyminen siirtoja tuoda Krimillä, jossa on etnisiä Venäjän suurin ja on tosiasiallisesti takavarikoitu Venäjän asevoimat, virallisesti alle Moskovan sääntö tuli Päämiehet kävivät hätäkokous haparoiden keinoja painostaa Venäjää perääntymään ja hyväksyn sovittelu.
EU tuomitsi Venäjän toimet Krimillä laittomina, ilmaisi tukevansa Ukrainan alueellista koskemattomuutta, mutta kesti vain vähäisiä askeleen keskeyttämisestä neuvottelut Moskovan kanssa viisumeista ja uuden investointisopimuksen samalla varoitus kiristyneestä askeleen jos ei ole neuvoteltu ratkaisu lyhyen ajan sisällä.
Vuonna signaalin Moskovaan, Obama ilmoitti suunnitelmistaan ​​rangaista venäläisiä ja ukrainalaisia ​​mukana siinä, mitä hän kutsui "uhkaavat sen suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta Ukraina". Yhdysvaltain virkamies sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ollut luettelo niistä voidaan rangaista.
"Ehdotettu kansanäänestys tulevaisuudesta Krimin rikkoisi Ukrainan perustuslain ja loukkaa kansainvälistä oikeutta", Obama kertoi Valkoisessa talossa. "Kaikki keskustelu tulevaisuudesta Ukrainan oltava laillinen hallitus Ukrainan."
Neuvottelujen jälkeen Roomassa, Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoi ulkoministeri Sergei Lavrov on henkilökohtaisesti antaneet ehdotuksia Putin kriisin lopettamiseksi Ukrainassa.
"Olemme sopineet pitämään tiiviisti yhteyttä, jotta nähdään, onko etenemistapa yrittää päästä neuvottelupöytään saada osapuolet välttämätöntä pystyä vakauttamaan tätä", Kerry sanoi.
Kerry sanoi ulosmittauksesta seuraamuksista allekirjoittanut Obama torstaina edellyttäen oikeudelliset puitteet määrää rangaistuksen, mutta myös vasemmalle avaa oven vuoropuheluun Ukrainassa.
Pentagon puolestaan ​​ilmoitti laajamittainen ilmavoimien harjoitus Puolan jossa Washington suurlähettiläs Varsovassa sanoi oli täydennetty vakuuttamaan Yhdysvaltain liittolaiset alueella valossa Ukrainan kriisin.
Kriisi alkoi marraskuussa, kun Ukrainan presidentti Viktor Janukovitshin, venäläisten paine, käänsi selkänsä kauppasopimus EU: n kanssa ja hyväksynyt 15 miljardin dollarin bailout Moskovasta. Joka sai kolmen kuukauden katuprotestien johtaa kaataa Janukovitshin 22. helmikuuta.
Moskova tuomitsi tapahtumia laittomana vallankaappaus ja kieltäytyi tunnustamasta uutta Ukrainan viranomaiset.
Stakes NOSTETTU
Krimin parlamentti äänesti ylivoimaisesti torstaina "tehdä Venäjän federaation oikeuksia aiheena Venäjän federaation".
Päätös, joka diplomaatit sanoi ei olisi voitu tehdä ilman Putinin hyväksyntää, tiukentanut vakavimmissa itä-länsi-vastakkainasettelu, koska kylmän sodan.
Varapääministeri Krimin, asuu Venäjän Mustanmeren laivaston Sevastopol, sanoi kansanäänestys asemaa pidetään 16. maaliskuuta. Kaikki valtion omaisuutta olisi "kansallistetaan", Venäjän ruplan hyväksyi ja Ukrainan joukot käsitellään miehittäjien ja joutui antautumaan tai jätä, hän sanoi.
Venäjän varastot pienenivät ja ruplan heikkeni edelleen kansanäänestyksen jälkeen uutinen. Moody'sin luottoluokituslaitos sanoi pattitilanne oli negatiivinen Myös Venäjän valtion luottokelpoisuutta.
Kentällä tehtävä 35 aseettoman sotilastarkkailijoiden alkaen yleiseurooppalaista Euroopan turvallisuus-ja yhteistyöjärjestön lopetettiin pääsemästä Krimin tuntemattomien miesten sotilaallinen maastopuku, kun he matkustivat Odessan sataman, Puolan puolustusministeri sanoi.
Brysselissä Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy esitteli kolmivaiheinen suunnitelma yrittää ratkaista kriisin, kun ilmoitettiin, että EU allekirjoittaa poliittista osat kauaskantoisia Ukrainan kanssa ennen 25 toukokuu vaaleissa, ja tarjoavat maan laajan tuen ja kaupallisia etuja.
Ellei Moskova avaa neuvottelut Ukrainan kanssa ja kansainvälinen "yhteysryhmän" pian, EU: ssa nyt matkustaa ja varojen jäädyttäminen Venäjän virkamiehiä, ja boikotoida suunnitellun kesäkuu Konsernin of Eight huippukokouksessa Olympic paikka Sotshissa.
Jos Venäjä ryhtyi toimiin että horjuttaa Ukrainan lisäksi, että olisi "vakavia seurauksia" kahdenvälisiä taloudellisia siteitä, hän sanoi, ilman mitään määräaikoja. Puolan pääministeri sanoi EU keskusteluja pakotteiden oli "myrskyisä", vihjaten turhautumista hänen kyvyttömyys saavuttaa tehokkaampia toimenpiteitä, jotka edellyttävät yksimielistä päätöstä kaikkien 28 jäsenvaltion.
Sotilaalliset toimet
Putin mainitsi uhkia Venäjän kansalaisille perustella sotatoimet Ukrainassa, kuten hän teki Georgiassa vuonna 2008. Kaukana etsivät diplomaattista ulospääsyä nykyisestä kriisistä, Putin näyttää ovat päättäneet muuttaa tosiasioita maahan ennen West voivat sopia yli token häntä vastaan.
Ukrainan pääministeri Arseni Yatseniuk sanoi tavattuaan EU: n johtajat että Ukrainan asevoimien toimisi, jos Venäjän sotilaallinen väliintulo kärjistyivät yhtään pidemmälle Ukrainan alueella. "Olemme valmiita suojelemaan maatamme", hän sanoi.
Armeija asiantuntijat sanovat Kiovan pieni ja underequipped voimat ovat ei ottelu Moskovan supervallan voimin.
US Navy ilmoitti opastettuja-ohjus hävittäjä USS Truxton, oli matkalla Mustallemerelle, mitä se sanoi oli pitkään suunniteltu harjoitus eikä voimankäyttöä
EU sanoi, että se oli jäätynyt varat syrjäytti Ukrainan presidentti Janukovitshin ja 17 muuta virkamiestä epäillään ihmisoikeusrikkomuksista ja väärinkäytön valtion varoista.
Kansainvälinen poliisivirasto Interpol sanoi tarkistavansa pyynnöstä Ukrainan viranomaiset myöntämään "punainen ilmoitus" pidättäminen Janukovitshin syytettynä myös vallan väärinkäyttöä ja murhasta.
Kuten odotettua, EU: n huippukokous ei halunnut hyväksyä yli symbolinen Venäjän vastaisia, Euroopan suurin kaasuntoimittaja, koska kumpikaan teollisuuden voimanpesä Saksa tai taloudellinen keskus Britannia haluaa laukaista kauppasodan.
Ranskassa on paljon myydä sotalaivoja Venäjälle, että se ei toistaiseksi ole valmis peruuttaa, Lontoon pankit ovat hyötyneet helpottaa Venäjän investointia ja saksalaiset yritykset ovat 22000000000dollaria sijoiteta Venäjälle.
Euroopan komissio on ilmoittanut tukea enintään 11 ​​miljardia euroa (15 miljardia dollari) Ukrainan yli parin seuraavan vuoden aikana jos se saavuttaa käsitellä Kansainvälisen valuuttarahaston, aiheutuu kipeitä uudistuksia kuin loppuu kaasu tukia.
Euroopan keskuspankin johtaja Mario Draghi sanoi kriisi oli jo suuri vaikutus Venäjän ja Ukrainan talouksien, mutta vain vähän vaikutusta toistaiseksi euroalueeseen.
Venäjä piti oven raolleen enemmän diplomatiaa omilla ehdoillaan, ilmoitti torstaina kokouksessa entisen Neuvostoliiton valtiot, kuten Ukraina, sillä 4. huhtikuuta.
Lavrov sanoi yrityksistä länsimaat ryhtymään toimiin yli Ukraina kriisin kautta demokratian vahtikoira Etyjin ja Naton sotilasliitto eivät ole olleet avuksi.
Hän kiinni Putinin linjaa - pilkataan West - että Moskova ei käske joukkoja ilman kansallisten tunnusten jotka ovat valvoneet Krim, piirittäneet Ukrainan voimat, ja näin ollen ei voi määrätä ne takaisin kasarmeihin.
(Raportoinnin lisääminen Luke Baker Brysselissä, Elizabeth Piper, Lidia Kelly ja Gabriela Baczynska Moskovassa, Tim Heritage Kiovassa, ja Lesley Wroughton Roomassa kirjoittaminen Paul Taylor, muokkaaminen Anna Willard ja Giles Elgood)
Näytä kommentit ( 3640 )

Ei kommentteja: