Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen viesti-verkon puolueettomuus deal? Netflix maksaa Comcast etuuskohteluun internet

Julkaistu aika: 24 helmikuu 2014 17:35
Streaming videopalvelu Netflix on suostunut maksamaan Comcast, suurin Internet-palveluntarjoaja Yhdysvalloissa, pääset suoraan palveluntarjoajan verkkoon.
Sovitus - vahvisti viikonloppuna ensin Wall Street Journal - varmistaa, että Netflix asiakkaille, jotka luottavat Comcast internet kotimaansa palvelu on helpompaa aikaa Toimitus pääseminen sisällön kautta Streaming sivuston.
Yhteisen julkilausuman, kaksi yritystä Deal kuvaillaan " molempia osapuolia hyödyttävää teenliittämissopimusta joka antaa Comcast on laajakaista US asiakkailleen Laadukas video Netflix Kokemus tulevina vuosina . "
Samaan aikaan, vaikka kauppa merkitsee, että ehkä ensimmäistä kertaa suurta ISP on suostunut hyväksymään rahaa - todennäköisesti miljoonia dollareita - niin, että web-palvelu voi lähettää sisältöä tilaajille mahdollisimman saumattomasti, joka taasen parantaa joidenkin todellisia kysymyksiä tulevaisuudesta verkon puolueettomuus ja Internet-liiketoiminnan kuin se on tänään.
Molemmat osapuolet ovat kieltäytyneet keskustella dollariin luku mukana paljon. Mukaan muutamia yksityiskohtia, jotka on luovutettu kuitenkin Comcast kuulemma varmistaa, että streaming Netflix sisältö lähetetään ISP: n järjestelmä tavoittaa tilaajille nopeammin kuin koskaan poistamalla keskellä mies yhtälö.
Tähän asti tiedot jaettu Netflix tai samankaltainen sivusto on harjoittanut selkäranka Internet-palveluntarjoaja - yksi suurimmista web-järjestelmät, että suuri osa maan e-info transverses - mutta myös yleensä heijastuu toisen runkoverkon tarjoaja, joka antaa sisällön ISP , sitten yksittäinen käyttäjä.
Ehtojen New Deal, Netflix kuulemma lähettää sen tiedot suoraan Comcast - ISP miljoonia asiakkaita ympäri maailmaa - ja ohittaa välikäsi suoraan.
Yksi näistä välittäjien on yritys nimeltä Cogent Communications, ja tähän asti niitä on käytetty ensisijaisena reitillä Netflix ja Comcast mukaan raportin Wall Street Journal tällä viikolla. Kuukausia kuitenkin suuria alueita tietojen lähettämien Netflix Vakuuttavan on aiheuttanut Internet ruuhkia joka pitää Netflix asiakkaita pysty nopeasti katsella elokuvia lennossa kokematta pitkät latausajat ja puskurointi esteitä.
Loka-tammikuussa, Journal kirjoitti, keskinopeudet prime-time puroihin Netflix Comcast tilaajille laski 27 prosenttia, nopeudet liittyvät tiedot lähetetään Netflix tilaajille toisen ISP - Verizon - myös laski jyrkästi, paperi raportoitu.
Tim Wu, Columbia Law School professori Hyvitetään keksitystä lause "verkon puolueettomuus", KertoiNew York Times tällä viikolla, että New Netflix / Comcast Deal on ensimmäinen tällainen järjestely, jossa laajakaistan tarjoaja, kuten Comcast on kompensoitu salliminen sisällönluoja lähettää tiettyä sisältöä läpi "ramppi" verkon.
Netflix on nyt Pohjimmiltaan oma ramppi Comcast asiakkaille ", Edward Wyatt ja Noam Cohen kirjoitti Times sunnuntaina.
Mutta vaikka jotkut arvostelijat mitään uutta sopimusta on jo kyseenalaistettu mahdolliset vaikutukset koskevat verkon puolueettomuus, toiset - kuten Times Toimittajat - totesi, että kauppa ei juuri merkitse ottaa Comcast sensuroida muuta sisältöä pitää tiedot lähettämät Netflix toivottavaa.Pikemminkin Wyatt ja Cohen kirjoitti, New Deal " eroaa maksaa Ilmoita liikuttaminen putkien läpi nopeammin, Deal kutsutaan maksettu priorisointi "Se nähdään yleisesti verkon neutraaliuden vastaisesti . "
"Virallisesti" Timothy B Lee kirjoitti varten Washington Post sunnuntaina, "Comcast Deal Netflix on yhteenliittämistä, ei liikennettä syrjintää. Mutta on vaikea nähdä käytännön eroa tässä käsitellä ja millaisia ​​porrastetun pääsyn että verkon puolueettomuus kannattajat ovat jo pitkään pelänneet. Verkon puolueettomuus puolestapuhujat täytyy palata ääreen. "
Samaan aikaan, Netflix asiakkaat saattavat pian joutua harkitsemaan vaihtoehtoja kuin hyvin: vaikka yritys ei ole vahvistanut niin paljon, epäilijät sanovat he todennäköisesti nostaa hintoja niiden 33.000.000 Yhdysvaltain tilaajaa pian kuromiseksi julkistamattoman summan he ovat lähettämistä Comcast että ylimääräistä on-ramppi.
Will Comcast " nostaa hintaa mitä markkinat kantavat ", Wedbush Securities analyytikko Michael Pächter ehdotti Los Angeles Timesin raportti . "Tämä tulee lopulta velvoitettaisiin Netflix nostaa hintoja kuluttajille."

Ei kommentteja: