Sivut

lauantai 15. maaliskuuta 2014

The 4th Media » Neo-Colonial Regime in Libya Faces War Over Oil Exports

4. Media »Neo-Colonial hallinnon Libyassa Faces War Over öljyn viennin

Neo-Colonial hallinnon Libyassa Faces War Over öljyn viennin

Post Kategoriat: Lausunto> Abayomi Azikiwe
Abayomi Azikiwe | keskiviikko, 12 maaliskuu 2014, 17:36 Peking
Saadi Gaddafi karkotettiin Niger ei pysty oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä kolmen vuoden kuluttua Pentagonin ja Naton pommituksia
19. maaliskuuta 2011 Yhdysvaltojen ja liittoutuneiden Nato sotakonetoimitusta alkoi massiivinen pommituskampanjan Pohjois-Afrikkalainen valtion Libya. Varjolla suojella siviilien henkeä, imperialistisen sodan kone oli valloilleen päälle maan kuusi miljoonaa ihmistä.
Kolme vuotta myöhemmin työskentelyolosuhteet ja sorrettujen ihmisten Libyassa on takaisin sinne, mistä se oli alle monarkia kuningas Idris I, joka asensi Italian siirtomaa järjestelmä, joka hallitsi öljy-rikas kansakunta välillä 1911-1951. Col Muammar Gaddafi yhdessä vallankumouksellisen hallintoneuvoston kukisti feodaalijärjestelmä 1. syyskuuta 1969, ja julisti Libyan aidosti riippumaton alueella solidaarisuutta sorrettuja ja kamppailee ihmisiä kaikkialla maailmassa.
Aikana Jamahiriya, poliittisen järjestelmän Gaddafi jälkeen 1977, Libyan kehittämisstrategiat oli luonut korkein elintaso minkä tahansa muun maan Afrikassa. Libyan tuki kansallisille vapautusliikkeitä ja edistykselliset hallitukset ympäri maailmaa teki tavoite peräkkäisten Yhdysvaltojen hallitukset Richard Nixon ja Jimmy Carter Ronald Reagan, joka pommitti Tripolin ja Benghazin 15. huhtikuuta 1986 nykyisen Obaman hallitus, jolla perusteltiin sodan vuonna 2011 ja loi edellytykset brutaali murha Gaddafi.
Libya tuotti 1,6 miljoonaa barrelia öljyä päivässä aikana Gaddafi aikakauteen, jossa tänään virtaus raakaöljyn on vähentynyt lähes noro. Tyytymättömät kapinallisryhmittymien ja öljy työntekijät ovat sulkeneet satamien itään maan.
Puolivälistä lähtien 2013 tilanne on saavuttanut kriisin mittasuhteet uhkia puolisotilaalliset joukot perustuu itäisellä alueella, jossa vastavallankumousta vastaan ​​Jamahiriya alkoi vuonna helmikuu 2011. Nämä Itä-pohjainen kapinalliset ovat luvanneet viedä öljyä ilman lupaa Yhdysvaltojen tukemaa hallintoa Tripolissa, pääoman, läntisellä alueella maan.
Pääministeri Ali Zeidan ja hänen heikko vaalipiirin sisällä ns General National Congress (GNC) parlamentti ei ole valvoa vahvimmista miliisit itään. Jopa pääkaupunki itse, GNC eduskunta on usein miehitti ja otti haltuunsa vihainen kapinallisia, jotka valittavat payless paydays ja muut olosuhteet vallitsevat nykyisten poliittisten erivapaus.
Pohjois-Korean lipun alla purjehtiva säiliöalus uhanalaiset
Esimerkein öljykriisi, pattitilanne syntyi Es Sider terminaalin portin Ras Lanuf yli lastaus Pohjois-Korean lipun alla purjehtiva säiliöalus. Zeidan hallitus Tripolissa varoitti kapinallisia Idän satamissa että ne tuhoaisivat minkä tahansa aluksen purjehdus pois Libyan öljykuljetukset luvattoman mukaan Tripoli.
Reuters uutistoimisto kertoi, että "Libyan parlamentti on tilannut erikoisjoukko lähetetään viimeistään viikon" vapauttaa "kaikki kapinallisten hallussa satamien haihtuvien idässä, virkamiesten sanoi maanantaina, nostaa panoksia yli tukos, joka on katkaissut elintärkeää öljytulot . Kapinalliset, jotka ovat pidättäneet kolme porttia ja osittain hallita neljänneksi OPEC jäsenmaa, kertoi lähetetään voimia käsitellä minkään hallituksen hyökkäys. "(Maaliskuu 10)
Yksi Itä-pohjainen miliisi johtaja sanoi "Olemme lähettäneet maavoimat puolustaa Cyrenaica länteen Sirten ... ja meillä on myös veneet partioivat aluevesillä," Essam al-Jahani, jäsen kapinallisten Leadership Group, kertoi Reuters. Mahdollisuudet täysin palanut välisen sotilaallisen konfliktin joukot uskollisia GNC Tripolissa ja muissa länsimaisissa kaupungeissa ja miliisit idässä kiihtyy.
Myöhemmin 10. maaliskuuta toisen julkaisun kertoi, että "tiedottaja General National Congress (GNC) Omar Hmaiden vahvisti Libya Herald että tankkeri nimeltä Morning Glory, oli siepata ja oli nyt saatettiin Misrata satamaan. Toimitus lähde sanoi tankkeri lähti jäsenten kanssa federalististen ryhmien alaisuudessa toimivien Ibrahim Jadhran aluksella. Morning Glory onnistuneesti purjehti muutaman kilometrin päässä rannikolta ennen oli vaihto tulen Libyan aluksilla. "(Libya Herald)
Paljon spekulointia on ympäröinyt Pohjois-Korean lipun alla alus. Ei ollut selvää, milloin tätä kirjoitettaessa onko säiliöalus oli todella omistuksessa demokraattinen kansantasavalta Korean (Korean demokraattinen kansantasavalta) tai toiseen maahan.
Kuitenkin korostamalla, että öljytankkeri oli Pohjois-Korean lipun alla purjehtiva Länsi lehdistö voisi yrittää perustella aggressiivinen asenne ottanut perustuva järjestelmä Tripolissa.Washington ylläpitää vihamielinen vasten Pohjois-Korean, jossa se toteutetaan yhteisiä sotaharjoituksia äskettäin rajansa miehitettyjen Korean etelässä.
Saadi Gaddafi lähetettiin takaisin Libyaan Nigeristä
Toinen poika myöhään eversti Gaddafi on luovutettu Ranskan ja Yhdysvaltain tukeman hallinnon Nigerissä. Saadi Gaddafi, ammatillinen jalkapalloilija, oli paennut Niger jälkimainingeissa romahtaminen isänsä hallituksen.
Niger on merkittävä tuottaja uraania, jossa tilat omistaa Areva yritys perustuu Ranskassa. Tällä hetkellä Yhdysvaltain ylläpitää drone aseman Nigerissä sekä satoja Special Forces.
Libyan kapinallisten hallinnon Tripolissa sanoo, että se laittaa Gaddafi syytteeseen väitetystä rikoksista Benghazissa aikana alkuaikoina vastavallankumouksen vuonna 2011. Saadi Gaddafi, toisin kuin hänen veljensä, Seif, joka on hallussa miliisiryhmä Zintan, ei halunnut Kansainvälinen rikostuomioistuin (ICC).
Vaikka ICC on optio ulos pidätys Seif al-Islam, Alankomaissa toimiva kokonaisuus, joka keskittyy lähes yksinomaan Afrikkalainen johtajia, on perääntyi ristiriitaa GNC hallinnon Tripolissa yli käynnissä vankiloihin ja mahdollisesti oikeudenkäyntiä Gaddafin vanhin poika ja poliittinen seuraaja. Vaikka Seif on kapinallisten hallussa yli kaksi vuotta, hän ei ole vieläkään saatu oikeuden eteen.
Oikeuslaitosten Libyassa ovat lähes olemattomat. Väkivalta ja kohdennetut murhat tapahtuvat usein ilman oikeustoimiin. Tällaisissa olosuhteissa ei huippujohtajien edellisen hallituksen voisi saada oikeudenmukaiseen ja puolueettomaan oikeudenkäyntiin.
Nykyisiä sosiaalisia ja turvallisuustilanne Libyassa on osoitus epäonnistumisesta Washington, Lontoossa ja Brysselissä niiden hallinnon-muutos hanke Libya. Lentänyt 26000 ilmaa tehtäviä Libyan välillä maaliskuussa ja lokakuussa 2011, ja käyttöön Central Intelligence Agency (CIA) osuuskunnat yhdessä erikoisjoukkojen yksiköistä alkaen liittoutuneiden järjestelmien Egyptissä ja Qatarissa, nämä tapahtumat ovat johtaneet tuhoaminen näennäinen normaaliuden ja vakautta maan sisällä.
Se vie järjestäytyneen tahtoa libyalaisten vakauttaa maan kautta vallankumouksellinen liike suunniteltu kaataa Yhdysvaltain tukeman klikki Tripolissa ja muualla maassa. Useissa kaupungeissa Etelä Libyan takavarikoi kannattaja joukkojen viime kuukausina, että ovat edelleen sitoutuneet Gaddafi-aikakauden muodossa politiikasta ja taloudesta.
Perustuen kehitystä Libyassa kolmen viime vuoden aikana se on aivan selvää, että imperialististen valtioiden, jotka suunniteltu kaataa edellisen Jamahiriya hallitus ei ole ohjelmaa jälleenrakentamiseen ja yhtenäisyyttä kerran vauras ja arvostettu tila. Muut valtiot Ukrainasta ja Syyriaa Venezuela ja Kuuba on edessään samanlaisia ​​haasteita edellyttää selkeän anti-imperialistinen kantaa osa progressiivinen ja jäljellä järjestöt osallistuvat Länsi teollisuusmaihin. 


Abayomi Azikiwe, Editor, Pan-Afrikkalainen News Wire

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: