Sivut

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

POLITIIKAN: NATIONAL SECURITY

Dianne Feinstein: CIA vakoili senaatin Intelligence komitean

BY   
Senaatin Intelligence komitean puheenjohtaja Dianne Feinsteinsyytetään CIA vakoilusta hänen paneelin tietokoneita, mahdollinen laiton teko, hän sanoo on saanut oikeusministeriön tutkinnan.
Kalifornian demokraatti sanoi CIA oli etsinyt - ilman häntä tietoa tai suostumusta - erillisen tietokoneen verkkoon perustettu komitea tutkimuksensa väitteitä CIA: n väärinkäytön George W. Bush -aikakauden pidätykset ja kuulustelut ohjelma.
Feinstein, dramaattinen puhe senaatin kerroksessa tiistaina sanoi hän on "vakava huoli", että haku rikkoi vallanjaon periaatteiden taattu perustuslaissa.
"Se voi olla heikentäneet perustuslain puitteissa välttämättömiä tehokkaan kongressin valvonnan tiedustelutoimintaa tai muun julkisen toiminto", hän sanoi.
Hän sanoi CIA on kieltäytynyt vastaamasta hänen kysymyksiinsä asiasta.
"Olen pyytänyt anteeksi ja tunnustetaan, että tämä CIA etsimään tietokoneita, joita sen valvonnasta vastaavan valiokunnan oli sopimatonta", hän sanoi. "Olen saanut kumpaakaan."
Puheenjohtaja sanoi CIA ylitarkastajan David Buckley tutkii viraston toimintaa ja on siirtänyt asian oikeusministeriö "antaa mahdollisuus rikollinen rikkoo CIA henkilöstö."
Feinstein sanoi myös CIA syytetty komitean henkilöstöstä käyttää vakooja viraston tietoverkko väärinkäytöksistä. Hän sanoi jälkeen Buckley aloitti tutkinnan, CIA: n vt yleisneuvoston jätti rikoksia tiedottamatta oikeusministeriö koskee henkilökunta toimia.
"Henkilökuntamme mukana tässä asiassa on asianmukaiset välykset, käsitellyt tätä arkaluontoista materiaalia hyväksytyn menettelyn mukaisesti ja käytännön suojelemaan luottamuksellisia tietoja, ja toimittivat pääsy ... CIA itse", hän sanoi. "Tämän seurauksena, ei ole mitään perusteltua syytä väittää, että oikeusministeriö että senaatti työntekijät ovat syyllistyneet rikokseen."
Puheenjohtaja sanoi, että hän pitää liikkua räikeä pyrkimyksenään pelotella hänen henkilökuntansa. "En ota sitä kevyesti", hän sanoi.
Kun selvitetään, onko CIA rikkoi sopimusta tehty senaatin Intelligence komitean tietoja seurantaan paneelin käyttöä CIA tietokoneita. CIA edellyttäen tietokoneiden kongressin henkilökunta turvallisessa huoneessa päämajassaan niin paneeli voi tarkastella miljoonia sivuja huippusalaisia ​​asiakirjoja tutkiessaan osaksi CIA: n kidutuksen aikana Bushin hallinto.
Feinstein sanoi olevansa haluton puhumaan julkisesti huolensa, mutta oli pakko "asettaa unohdus" torjua useita harhaanjohtavia tiedotusvälineiden raportteja asiasta viime päivinä.
CIA: n johtaja John Brennan on ollut hyvin kriittisesti senaatin väittää.
"Olen tyrmistynyt, että jotkut senaatin jäsenet ovat päättäneet tehdä vääriä väitteitä CIA toimia, jotka ovat kokonaan tue tosiasiat", hän sanoi viime viikolla. "Olen hyvin luottavainen, että asianomaiset viranomaiset uudelleen tämä asia määrittää, missä väärinkäytöksiä mahdollisesti tapahtunut joko toimeenpanovallan tai lainsäätäjiltä.
"Siihen asti, haluan kannustaa muita pidättäytymään purkauksia, jotka tekevät karhunpalveluksen tärkeä suhde, joka on säilytettävä tiedustelupalvelujen välistä virkamiesten ja kongressin valvojia."
Kalifornian demokraatti on saanut voimakasta tukea työtovereilta ja ulkopuolisille ryhmille.
"Puheenjohtaja Feinstein kuvattu huolestuttavia interferenssimalli ja pelottelu CIA että herättää vakavia kysymyksiä mahdollisesti rikkonut perustuslakia ja meidän rikollinen lakeja ", sanoi senaatin oikeuslaitoksen komitean puheenjohtaja Patrick Leahy , D-Vt.
"Senaatin jäsenet on seisomaan puolustukseen tämän toimielimen, perustuslain ja arvoja, joille tämä kansakunta on perustettu."
American Civil Liberties Union kehui myös Feinstein hänen "voimakas, välttämätön ja ​​historiallinen puolustaminen perustuslaillisen periaatteen vallanjakoa."
"Näin monen vuoden jälkeen kongressin kykene tai halua valtansa CIA, senaattori Feinstein tänään alkoi perimään viranomaiselle kongressin tarkistaa toimeenpanovallan", sanoi ACLU Senior lakiasäätävän neuvoston Christopher Anders.
• Associated Press raportti osaltaan tämän artikkelin.

Ei kommentteja: