Sivut

torstai 13. maaliskuuta 2014

pattitilanne kovettuu

AFP 
.
Venäjä voisi kohdata "kustannukset" Over Ukraina
Washington (AFP) - Itä-Länsi split avanneet uudelleen Ukrainan kriisin kovettunut, kun presidentti Barack Obama heitti Washington painon lujasti Kiovassa sen pattitilanne Moskovan kanssa.
Obama ilmaisi tyytyväisyytensä Ukrainan väliaikaisen premier Arseni Yatsenyuk Valkoiseen taloon ja ilmestyi rinnallaan molemmat johtajat ankarasti varoitti Venäjän että Ukraina ei suostunut antautumaan sen suvereniteettia.
Hän toisti, että Moskova kohtaisivat määrittelemätön "kustannukset", jos Venäjän presidentti Vladimir Putin ei takaisin alas, ja hylkäsi tarjouksen pitää, mitä hän kutsui "huolimaton" kansanäänestys Krimillä.
"On toinenkin polku saatavilla ja toivomme presidentti Putin on valmis tarttumaan että polku", Obama kertoi Valkoinen talo toimittajille, oheisvälineenä Yatsenyuk jälkeen keskusteluissa Mäntyniemen.
"Mutta jos hän ei, olen hyvin luottavainen, että kansainvälinen yhteisö seisoo lujasti Ukrainan hallitus."
Yatsenyuk kiitti Washington sen tuesta ja julisti: "Me taistelemme vapauden. Taistelemme itsenäisyytemme. Taistelemme itsemääräämisoikeuttamme. Emmekä koskaan antaudu."
Jälkeen useita kokouksia Washington, Yatsenyuk oli suunnata New Yorkiin torstaina keskustelemaan YK.
Breakaway johtajat Ukrainan Krimin niemimaalla tukema Putin, aikovat järjestää kansanäänestyksen sunnuntaina jakaa Kiovasta ja kuuluvat Moskovan siipi.
Venäjän joukot tukena paikallisista ad hoc-miliisit kiinnitetty alueella kaoottinen päivää viime kuussa sen jälkeen Ukrainan entinen pro-Kremlin johtaja Viktor Janukovitsh syrjäytti katu kapinan.
- "Me seisoisi Ukrainan -
Obama sanoi, että hän toivoo kriisi voidaan ratkaista diplomatian, mutta Ukrainan ja Länsi eivät tunnusta kansanäänestystä ja Moskovan ei tunnista Kiovan hallitus.
Yhdysvaltain johtaja näytti viittaavan siihen, että Krimin tulevaisuus ei ole kiveen hakattu, mutta että mikä tahansa muutos asemaa olisi asia Ukrainan perustuslaillisen prosessin jälkeen tulevissa vaaleissa.
"Siellä on perustuslaillinen prosessi, ja joukko vaaleissa, että he voivat edetä että itse asiassa voisi johtaa erilaisiin järjestelyihin ajan kanssa Krimin alueen, mutta se ei ole jotain, joka voidaan tehdä piippu aseella sinua. "
Ja hän teki tavallista missä hän seisoi Venäjän joukkojen liikkeitä.
"Olemme olleet erittäin selväksi, että pidämme Venäjän tunkeutumisen Krimin ulkopuolella emästensä olevan vastoin kansainvälistä lakia", Obama sanoi korostaen syvyys kahtiajaon.
"Ja olemme olleet hyvin yritys sanomalla, että me pysymme Ukrainan ja Ukrainan kansaa sen varmistamisessa, että alueellista koskemattomuutta ja suvereniteettia säilyy."
Yatsenyuk sanoi olevansa "valmis ja avoin" keskustellakseen Venäjän, mutta varoitti: "Haluamme olla hyvin selvää, että Ukraina on ja tulee olemaan osa länsimaissa."
Matkansa aikana Washington, Yatsenyuk aikoo myös pyrkiä tasoittamaan yksityiskohtia 35000000000dollaria (25 miljardin euron) tukipaketin, hän sanoo hänen kansakunnan teetering talous tarvitsee pysyä pystyssä.
Hän tapasi Christine Lagarde, toimitusjohtaja Kansainvälisen valuuttarahaston, jotka kuvasivat keskusteluja kuin "tuottavaa".
Yatsenyuk vieraili myös Maailmanpankissa ja kertoi USA: n lainsäätäjät, yrittää rakentaa niin, että puolustaminen Ukraina on puolustuksen maailmanjärjestyksen.
"Jos Venäjä menee pidemmälle, tämä täysin ja kokonaan heikentää maailmanlaajuista turvallisuutta", hän sanoi.
- G7 varoittaa Venäjä -
Ukraina on ilmoittanut se ei tunnista Krimillä kansanäänestyksessä, ja on raskaansarjan tukea Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin, mutta myöntää, että se olisi voimaton puuttumaan sotilaallisesti.
Putinin diplomaattinen eristyneisyys tehostettava, kun G7-teollisuusmaiden vaativat Venäjää "lopettamaan kaikki pyrkimykset muuttaa tilan Krimin ristiriidassa Ukrainan lainsäädännön ja kansainvälisen oikeuden vastaisesti."
"Liittämistä Krimin voisi olla merkittäviä vaikutuksia oikeusjärjestyksen joka suojaa yhtenäisyyttä ja suvereniteettia kaikki valtiot", sanoi yhteisen julkilausuman G7 valtuuksia.
EU: n ulkoministerit keskustelevat rankaisutoimenpiteistä vastaan ​​johtavien venäläisten virkamiesten kokouksessa maanantaina.
Euroopan johtajat sitten kokoontuu 20-21 03 huippukokouksessa todistamassa allekirjoittamisesta, mitä Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi olisi historiallinen EU-Ukraina-assosiaatiosopimuksen.
Yatsenyuk vahvisti Washington että Ukraina toivoo allekirjoittamaan sopimus pian, ehkä jo ensi viikolla.
Se oli Janukovitsh on kieltäytynyt allekirjoittamasta tätä sopimusta marraskuussa - hän päätti sen sijaan sopia läheisempiä taloudellisia ja poliittisia suhteita Moskovan kanssa - joka on aiheuttanut tappavan protesteja, että lopulta päättyi hänen sääntö.

Ei kommentteja: