Sivut

tiistai 11. maaliskuuta 2014

"Manufacturing Dissent": globalisaation vastainen liike on Rahoittajat suuryhtiöiden johtajien

Post Kategoriat: Kanada
Michel Chossudovsky | maanantai, 10 maaliskuu 2014, 15:32 Peking
Kansanliike on kaapattu 
Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2010. Tekijän johdanto lainaus oli ensimmäinen muotoiltu 2001 yhteydessä järjestetty Amerikkojen huippukokous Quebec City, joka pidettiin muutama kuukausi ennen 9/11.
"Kaikki [Fordin] Säätiö ei voi pitää" tehdä maailman turvalliseksi kapitalismi ", vähentää yhteiskunnallisia jännitteitä auttamalla lohduttaa kärsii, antaa turvallisuutta venttiilit vihainen, ja toiminnan parantamiseksi hallitus (McGeorge Bundy, National Security Neuvonantaja presidentit John F. Kennedy ja Lyndon Johnson (1961-1966), puheenjohtaja Fordin säätiö, (1966-1979))
"Tarjoamalla rahoitusta ja poliittisia puitteita monet huolestuneet ja omistautuneita ihmisiä työskentelevät voittoa tavoittelematon sektori, hallitseva luokka kykenee yhteistyöhön opt johtajuutta ruohonjuuritason yhteisöt, ... ja pystyy tekemään rahoitus, kirjanpito ja arviointi komponentit työtä niin aikaa vievää ja työlästä, että sosiaalinen oikeudenmukaisuus työ on lähes mahdotonta näissä olosuhteissa "  (Paul Kivel,  Onko tämä demokratiaa, Kuka hyötyy, kuka maksaa ja kuka todella päättää, 2004, s.. 122  )
"Under New World Order, rituaali kutsua" kansalaisyhteiskunnan "johtajia sisäpiirissä vallan samalla tukahduttaa rivijäsenet-palvelee useita tärkeitä tehtäviä. Ensinnäkin se kertoo maailmalle, että kriitikot globalisaation "on tehtävä myönnytyksiä" ansaita oikeus seurustella.Toiseksi se välittää illuusion, että vaikka globaali eliitti olisi-millä kaunistelevasti demokratian sovelletaan kritiikkiä, mutta niitä hallitsevat laillisesti. Ja kolmanneksi, se sanoo "ei ole vaihtoehtoa" globalisaation: perustavanlaatuinen muutos ei ole mahdollista ja kaikkein voimme toivoa on käydä nämä hallitsijat tehoton "antaa ja ottaa". 
Vaikka "Globalizers" voi antaa muutaman progressiivinen lauseita osoitettava, että ne hyvät aikeet, heidän perusoikeuksiaan tavoitteita ei riitautettu. Ja mitä tämä "kansalaisyhteiskunta sekoittumista" ei on vahvistaa kytkin yritysten perustamista, kun taas heikentää ja jakamalla protestiliike. Ymmärrystä tätä prosessia yhteistyössä optation on tärkeää, koska kymmeniä tuhansia kaikkein periaatteellisen nuorten Seattlessa, Prahassa ja Quebec City [1999-2001] ovat mukana globalisaation vastaisten protestien koska he hylkäävät ajatus, että rahaa on kaiken, koska he hylkäävät köyhtymisestä miljoonia ja tuhoaminen hauras Maan niin että muutama voi rikastuvat.
Tämä rivijäsenet ja jotkut heidän johtajistaan ​​samoin, kiitelläänkin. Mutta meidän on mentävä pidemmälle. Meidän täytyy haastaa oikeuteen "Globalizers" hallita. Tämä edellyttää, että uudelleen strategian protestin. Voimme siirtyä korkeammalle tasolle, käynnistämällä massaliikkeet omissa maissa, liikkeitä, jotka tuovat viestin siitä, mitä globalisaatio tekee, tavallisille ihmisille? Sillä he ovat voima, joka on otettava käyttöön haastaa ne, jotka ryöstävät Globe. "(Michel Chossudovsky,   Quebec Wall , huhtikuu 2001)
"Valmistaja Suostumus" vs. ", valmistaja Dissent"
Termi "valmistus suostumus" on alunperin keksi Edward S Herman ja Noam Chomsky.
"Manufacturing suostumusta" kuvaa propaganda käyttämä valtamedian keinutella yleisen mielipiteen ja "teroittaa yksilöiden arvot ja uskomukset ...":
Joukkotiedotusvälineet toimivat järjestelmä viestien ja symbolit väestössä. Se on niiden tehtävä huvittaa, viihdyttää ja tiedottaa ja teroittaa yksilöiden arvoja, uskomuksia ja koodit käytös liittää ne institutionaalisia rakenteita laajemman yhteiskunnan. Maailmassa väkevää vaurauden ja suurten konfliktien luokan etua tämän tehtävän edellyttää systemaattista propagandaa. Manufacturing Suostumus Edward S. Herman ja Noam Chomsky )
"Manufacturing suostumuksen" merkitsee manipuloimalla ja muokkaavat julkista mielipidettä.Siinä vahvistetaan vaatimustenmukaisuuden ja hyväksyntää auktoriteettia ja sosiaalista hierarkiaa. Se pyrkii noudattaminen perustettu yhteiskuntajärjestystä. "Manufacturing suostumus" kuvaa jättämistä yleisen mielipiteen valtamediassa kerronta, sen valheita ja valheita.
Tässä artikkelissa keskitymme niihin liittyvät käsitteen eli hienovarainen prosessi "valmistus tyytymättömyydestä" (eikä "suostumuksen"), jolla on ratkaiseva merkitys etuja palveleva hallitsevan luokan.
Alle kapitalismin, illuusio demokratiasta on asetettava etusijalle. On edun suuryhtiöiden johtajien hyväksyä toisinajattelijoiden ja protestoida kuin osa järjestelmää, koska ne eivät uhkaa perustettu yhteiskuntajärjestystä. Tarkoituksena ei ole tukahduttaa toisinajattelijoita, vaan päinvastoin, muokata ja muovata protestiliikkeen, asettaa äärirajoilla tyytymättömyydestä.
Säilyttää oikeutusta, taloudelliset eliitit suosivat rajoitettua ja valvottua muotoja opposition kanssa, jotta voidaan estää radikaalien muotoja protestin, joka voisi ravistella perustuksia ja toimielinten globaalin kapitalismin. Toisin sanoen, "valmistus toisinajattelijoita" toimii "varoventtiili", joka suojaa ja ylläpitää New World Order.
Ollakseen tehokas, mutta prosessi "valmistus tyytymättömyydestä" huolellisesti säännellä ja valvoa niitä, jotka ovat kohteena protestiliike.
"Rahoitus Dissent"
Miten valmistusprosessin toisinajattelun saavutettu?
Pääasiallisesti "rahoitusta toisinajattelijoita", eli kanavoimalla varoja niiltä, ​​jotka ovat kohteena protestiliikkeen niille, jotka ovat mukana järjestämässä protestiliike.
Co-optation ei rajoitu ostaa suosii poliitikkojen. Taloudellinen eliitti-jotka ohjaavat suuret säätiöt-myös valvoa rahoitusta lukuisten kansalaisjärjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden, jotka perinteisesti ovat olleet mukana protestiliike perustettu taloudellisesta ja sosiaalisesta järjestyksestä. Ohjelmat monien kansalaisjärjestöjen ja kansanliikkeiden hyvin riippuvaisia ​​rahoitusta sekä julkiselta sekä yksityiset säätiöt mukaan lukien Ford, Rockefeller, McCarthy säätiöt, mm.
Globalisaation vastainen liike vastustaa Wall Streetin ja Texas öljy jättiläiset ohjataan Rockefeller,  et al.  Silti säätiöiden ja hyväntekeväisyysjärjestöjen Rockefeller  ym.  auliisti rahoittaa progressiivinen antikapitalistista verkkojen sekä ympäristönsuojelijat (toisin kuin Big Oil) kanssa jotta lopulta valvoa ja muokkaamiseen eri toimintoja.
Mekanismit "valmistus toisinajattelun" vaativat manipuloiva ympäristö, prosessi kädenvääntöä ja hienovarainen cooptation yksilöiden sisällä progressiivinen järjestöt, kuten sodanvastainen yhteenliittymiä, ympäristönsuojelijat ja globalisaation vastainen liike.
Ottaa huomioon, että valtamedia "valmistaa suostumusta", monimutkainen verkosto kansalaisjärjestöjen (mukaan lukien segmenttien vaihtoehtoisia media) käyttävät suuryhtiöiden johtajien muovata ja manipuloida protestiliike.
Vapauttamisen jälkeen maailmanlaajuisen rahoitusjärjestelmän 1990-luvulla ja nopeaa rikastumista rahalaitos, rahoitettaviksi säätiöt ja hyväntekeväisyysjärjestöt on pilviin.
Katkera ironia, osa vilpillinen taloudellinen voitot Wall Streetin viime vuosina on kierrätetty eliitin verovapaat säätiöt ja hyväntekeväisyysjärjestöt. Poikkeuksellisella taloudelliset voitot eivät ole olleet vain käyttää ostaa ulos poliitikkoja, niitä on myös kanavoida kansalaisjärjestöjen, tutkimuslaitosten, nuorisotalojen, kirkolliset ryhmät, ympäristönsuojelijat, vaihtoehtoinen media, ihmisoikeusjärjestöt, jne. "Valmistaja toisinajattelijoita" koskee myös "corporate vasen" ja "progressiivinen" media, rahoitetaan kansalaisjärjestöjen tai suoraan säätiöt.
Sisempi tavoitteena on "valmistaa toisinajattelijoita" ja luoda rajoja "poliittisesti korrekti" opposition. Puolestaan ​​monet kansalaisjärjestöt ovat soluttautuneet ilmiantajien usein puolesta toimivan Länsi tiedustelupalvelut. Lisäksi yhä suuren osan progressiivisen vaihtoehtoisten tiedotusvälineet internetissä on tullut riippuvaiseksi rahoitusta yritysten säätiöt ja hyväntekeväisyysjärjestöt.
Hajanainen aktivismi
Tavoitteena suuryhtiöiden johtajien on ollut pirstovat kansanliikkeen valtavaksi "tee se itse" mosaiikki. Sota ja globalisaatio eivät enää eturintamassa kansalaisyhteiskuntatoiminnan.Aktivismia yleensä vähitellen. Ei ole integroitu anti-globalisaatio sodanvastaisen liikkeen.Talouskriisi ei ole nähty olevan suhde Yhdysvaltain johtama sota.
Dissent on jaettu osastoihin. Erilliset "kysymys suuntautuneiden" protestiliikkeiden (esim. ympäristö, globalisaation vastainen, rauhan, naisten oikeudet, ilmastonmuutos) kannustetaan ja rahoitetaan avokätisesti vastakohtana yhtenäinen joukkoliike. Tämä mosaiikki oli jo vallalla laskuri G7 huippukokouksissa ja Kansan huippukokouksissa 1990-luvulla.
Globalisaation vastainen liike
Seattle 1999 vasta-huippukokous on poikkeuksetta hyväksyttävä voittona globalisaation vastainen liike: "historiallinen koalitio aktivistien sammuttaa Maailman kauppajärjestön huippukokous Seattlessa, kipinä, joka sytytti maailmanlaajuinen anti-yritysten liike." (Katso Naomi Klein,  Kööpenhamina: Seattle kasvaa, Nation 13. marraskuuta 2009).
Seattle oli todellakin tärkeässä tienhaarassa historiassa massaliike. Yli 50000 ihmistä erilaisista taustoista, kansalaisjärjestöt, ihmisoikeudet, ammattiliitot, ympäristönsuojelijat oli tullut yhdessä yhteinen pyrkimys. Heidän tavoitteenaan oli forecefully purkamaan uusliberalistisen asialistan mukaan lukien sen institutionaalisen perustan.
Mutta Seattle myös oli merkittävä suunnanmuutos. Kiinnityksellä toisinajattelun kaikilla yhteiskunnan aloilla, viralliset WTO huippukokouksen kipeästi merkki kansalaisyhteiskunnan osallistuminen johtajat "sisäpuolella", antaa ulkonäkö on "demokraattinen" "ulkopuolella".
Vaikka tuhannet ihmiset olivat lähentyneet Seattle, mitä tapahtui kulissien takana oli de facto voitto uusliberalismin. Kourallinen kansalaisyhteiskunnan järjestöjen, virallisesti vastustaa WTO oli osaltaan oikeuttaa WTO: n maailmankaupan arkkitehtuuria. Sen sijaan riitauttaa WTO: n laiton hallitustenvälinen elin, he päättivät ennalta huippukokous vuoropuhelua WTO: n ja länsimaiden hallitukset. "Accredited kansalaisjärjestöjen osallistujia pyydettiin seurustella ympäristö suurlähettiläiden kanssa, kauppaministerien ja Wall Streetin tycoons on useita virallisia tapahtumia, kuten lukuisat cocktail-juhlia ja vastaanottoja." (Michel Chossudovsky, Seattle ja Beyond: n aseistariisunta New World Order, Covert Action Quarterly, marraskuu 1999 Katso kymmenen vuotta sitten: "Manufacturing Dissent" Seattlessa ).
Salainen agenda oli heikentää ja jakaa protestiliikkeen ja suuntaa globalisaation vastainen liike alueille, jotka eivät suoraan uhkaa etuja toimipaikka.
Rahoittamat yksityiset säätiöt (mukaan lukien Ford, Rockefeller, Rockefeller Brothers, Charles Stewart Mott, Foundation for Deep Ecology), nämä "akkreditoitu" kansalaisyhteiskunnan organisaatiot olivat sijoittuneet eturyhmien, toimivat virallisesti puolesta kansanliike. Led näkyvä ja sitoutuneita aktivisteja, heidän kätensä olivat sidotut. He lopulta osaltaan (tietämättään) heikentymiseen globalisaation vastainen liike hyväksymällä oikeutuksen, mikä oli lähinnä laittoman järjestön. (1994 Marrakechin huippukokouksessa sopimuksen, joka johti WTO 1. tammikuuta 1995). (Sama)
Kansalaisjärjestöjen johtajat olivat täysin tietoisia siitä, mistä rahat tulevat. Silti USA: n sisällä ja Euroopan riippumattomien järjestöjen, säätiöiden ja hyväntekeväisyysjärjestöjen katsotaan olevan riippumattomia hyväntekeväisyys elimiä, erillään yritykset, eli Rockefeller Brothers säätiö, esimerkiksi pidetään erilliset päässä Rockefeller perheen imperiumin pankkien ja öljy-yhtiöt.
Palkat ja liikekulut riippuen yksityiset säätiöt, siitä tuli hyväksytty rutiini: In kierretty logiikkaa, taistelu korporaatiokapitalismi oli taisteltava käyttämällä varoja verovapaat säätiöt omistavat korporaatiokapitalismi.
Kansalaisjärjestöt pyydetty pakkopaitaa, niiden olemassaolo riippui säätiöt. Niiden toiminta seurattiin tiiviisti. Vuonna kierretty logiikkaa, luonne antikapitalistista aktivismin välillisesti valvoo kapitalistit kautta itsenäiset säätiöt.
"Progressive vahti"
Kehittyvässä saaga, suuryhtiöiden johtajien-joiden etuja asianmukaisesti tiedoksi IMF, Maailmanpankki ja WTO-tulee helposti rahasto (kautta erilaiset säätiöt ja hyväntekeväisyysjärjestöt) organisaatioita, jotka ovat eturintamassa protestiliike WTO ja Washington perustuu kansainvälisten rahoituslaitosten kanssa.
Tukema säätiö rahaa, erilaisia ​​"vartijoina" jotka on perustettu kansalaisjärjestöjen valvoa täytäntöönpanoa uusliberalistista politiikkaa, kuitenkaan nostaa laajemman kysymyksen siitä, kuinka Bretton Woods kaksoset ja WTO kautta politiikkaansa, oli osaltaan köyhtyminen miljoonia ihmisiä.
Rakennesopeutusohjelma osallistavaan uudelleentarkasteluun Network (SAPRIN) perustettiin Development Gap, USAID ja Maailmanpankki rahoittama kansalaisjärjestö perustuu Washington DC.
Laajasti dokumentoitu, määrääminen IMF ja Maailmanpankin rakennesopeutusohjelmaan (SAP) kehitysmaihin muodostaa räikeää pakkokeinoista sisäisiin asioihin suvereenien valtioiden puolesta velkojalaitosten.
Sen sijaan, että haastava legitimiteetin IMF-Maailmanpankin "tappava taloudellinen lääke", SAPRIN ydin organisaation pyrittiin luomaan osallistava rooli kansalaisjärjestöille, jotka työskentelevät pataa USAID ja Maailmanpankki. Tavoitteena oli antaa "inhimilliset kasvot" ja uusliberalistisen politiikan asialistan sijaan hylätä IMF ja Maailmanpankin politiikan puitteissa suoralta kädeltä:
"SAPRIN on globaali kansalaisyhteiskunnan verkosto, joka on saanut nimensä rakennesopeutusvaroista Osallistava Review Initiative (SAPRI), jonka se aloitti Maailmanpankin ja sen puheenjohtajan, Jim Wolfensohn, vuonna 1997.
SAPRI on suunniteltu kolmikantainen liikunta tuoda yhteen kansalaisyhteiskunnan järjestöjä, niiden hallitukset ja Maailmanpankin yhteisen tarkastelun rakennemukautusohjelmien (SAP) ja tutkia uusia toimintavaihtoehtoja. Se oikeuttaa aktiivisen kansalaisyhteiskunnan rooli taloudellisessa päätöksenteossa, koska se on suunniteltu määritetään alat, joita muutokset talouspolitiikkaa ja talouden-politiikan prosessin tarvitaan. (  http://www.saprin.org/overview.htm   SAPRIN verkkosivusto, korostukset lisätty)
Samoin kauppa Observatory (entinen WTO Watch), toimimasta Geneve, on hanke Minneapolis perustuva instituutin Maa-ja kauppapolitiikka (IATP), joka rahoitetaan avokätisesti Ford, Rockefeller, Charles Stewart Mott mm. (Katso taulukko 1 jäljempänä).
Kauppa observatorio on valtuudet valvoa Maailman kauppajärjestön (WTO), Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimus (NAFTA ja vapaakauppasopimusta Amerikkojen (FTAA). ( IATP, kaupasta Observatory , pääsee syyskuu 2010).
Kauppa observatorio on myös kehittää tietoja sekä edistää "hallinnon" ja "vastuullisuutta".Vastuullisuutta uhrien WTO politiikkaa tai vastuullisuutta päähenkilöt uusliberalistisen uudistuksia?
Kauppa Observatory vahtitoiminnot ei millään tavalla uhkaa WTO. Päinvastoin: legitimiteetti kaupan järjestöjen ja sopimusten koskaan kyseenalaistanut.

Taulukko 1 Minneapolis Institute for maatalous-ja kauppapolitiikka (IATP) tärkeimpiä rahoittajia
täydellinen lista paina tästä )
Fordin säätiö 
$ 2,612,500.00 
1994-2006
Rockefeller Brothers Fund 
$ 2,320,000.00 
1995-2005
Charles Stewart Mott Foundation 
$ 1,391,000.00 
1994-2005
McKnight Foundation 
$ 1,056,600.00 
1995-2005
Joyce Foundation 
$ 748,000.00 
1996-2004
Bush Foundation 
$ 610,000.00 
2001-2006
Bauman Family Foundation 
$ 600.000,00 
1994-2006
Suurten järvien Protection Fund 
$ 580,000.00 
1995-2000
John D. & Catherine T. MacArthur Foundation 
$ 554,100.00 
1991-2003
John Merck Fund 
$ 490,000.00 
1992-2003
Harold K. Hochschild Foundation 
$ 486,600.00 
1997-2005
Pohjan Deep Ecology 
$ 417,500.00 
1991-2001
Jennifer Altman Foundation 
$ 366,500.00 
1992-2001
Rockefeller-säätiö 
$ 344,134.00 
2000-2004

World Economic Forum. "Kaikki tiet vievät Davos"
Kansanliike on kaapattu. Valittu intellektuellit, ay-johtajat ja johtajat kansalaisyhteiskunnan järjestöjen (kuten Oxfam, Amnesty International, Greenpeace) rutiininomaisesti pyydetään Davosin World Economic Forum,  jossa he seurustella Maailman tehokkain taloudellisten ja poliittisten toimijoiden. Tämä sekoittuminen Maailman suuryhtiöiden johtajien käsin poimitut "edistykselliset" on osa rituaalia taustalla prosessi "valmistus toisinajattelijoita".
Juoni on valikoivasti valita itse kansalaisyhteiskunnan johtajia ", jonka kanssa voimme luottaa" ja integroida ne "vuoropuheluun", leikata ne pois heidän rivijäsenet, saada heidät tuntemaan, että he ovat "maailmankansalaisia" puolesta toimiva työtovereidensa mutta ne toimivat tavalla, joka palvelee etuja yritysten perustamista:
"Kansalaisjärjestöjen osallistumista kokouksessa Davosissa on todisteita siitä, että [meillä] tarkoituksella pyrkiä integroimaan laajan kirjon tärkeimpien sidosryhmien yhteiskunnassa ... määrittelyssä ja edistää globaalia agendaa ... Uskomme [Davos] Maailman talousfoorumi Foorumi tarjoaa liike-elämälle ihanteelliset puitteet harjoittaa yhteisiin ponnistuksiin kanssa muiden tärkeimpien sidosryhmien [kansalaisjärjestöt] globaalin talouden "parantaa maailman tilasta", joka on sen tehtävänä. (World Economic Forum, Lehdistötiedote 5. tammikuuta 2001)
WEF ei edusta laajempaa liike. Se on elitistinen kokoaminen Sen jäsenet ovat jättiläinen globaalien yritysten (vähintään 5 miljardia dollaria vuotuisesta liikevaihdosta). Valittu kansalaisjärjestöt (NGO) nähdään kumppani "sidosryhmät" ja kätevä "äänitorvi äänettömien jotka jäävät usein pois päätöksentekoon." ( World Economic Forum - Kansalaisjärjestöt , 2010)
"He [kansalaisjärjestöt] pelata erilaisia ​​rooleja kumppaneina foorumin tilan parantamiseksi maailmassa, myös toimii siltana yritysten, hallinnon ja kansalaisyhteiskunnan, joka yhdistää poliittiset päättäjät ruohonjuuritason, tuo käytännön ratkaisuja pöytä ... "(sama)
Kansalaisyhteiskunta "kumppaneina" ja globaalien yritysten puolesta "äänettömiä", jotka ovat "jätetty pois"?
Ay-johtajat ovat myös lisäjäsentä vahingoksi työntekijöiden oikeuksia. Johtajat kansainvälisen liiton Ammattiliittojen (IFTU), AFL-CIO, Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö, Kanadan Labour Congress (CLC), muun muassa rutiininomaisesti kutsutaan sekä tilinpäätöksen WEF kokousten Davosissa, Sveitsissä sekä alueelliset huippukokoukset. Lisäksi he osallistuvat WEF: n työjärjestön Johtajat yhteisön, joka keskittyy yhteisesti hyväksyttävän käyttäytymismallit varten työväenliikkeen. WEF "uskoo, että ääni Labour on tärkeää dynaaminen käytävää vuoropuhelua globalisaation, taloudellisen oikeudenmukaisuuden, avoimuuden ja vastuullisuuden, ja varmistaa terve maailmanlaajuista rahoitusjärjestelmää."
"Varmistaminen terveen maailmanlaajuisen rahoitusjärjestelmän" tuomat petoksia ja korruptiota?Kysymys työntekijöiden oikeuksia ei mainita. World Economic Forum - Labour Johtajat , 2010).
Maailman sosiaalifoorumi: "toisenlainen maailma on mahdollinen"
1999 Seattle vasta-huippukokouksessa monessa suhteessa loi perustan kehittämiseen Maailman sosiaalifoorumin.
Ensimmäinen kokoontuminen Maailman sosiaalifoorumin pidettiin tammikuussa 2001 Porto Alegre, Brasilia. Tämä kansainvälinen kokoontuminen oli mukana laitteiden kymmeniä tuhansia aktivisteja ruohonjuuritason järjestöjen ja kansalaisjärjestöjen kanssa.
WSF kokoontuminen kansalaisjärjestöjen ja progressiivinen organisaatioiden järjestetään samanaikaisesti Davosin World Economic Forumin (WEF). Aiottiin korottaa äänensä ja erimielisyys World Economic Forum yritysten johtajat ja valtiovarainministerit.
WSF alussa oli aloitteen Ranskan Attac ja useita Brasilian kansalaisjärjestöjen:
"... Helmikuussa 2000, Bernard Cassen, johtaja ranskalainen kansalaisjärjestö alustan ATTAC, Oded Grajew johtaja Brasilian työnantajajärjestön ja ​​Francisco Whitaker, johtaja yhdistyksen Brasilian kansalaisjärjestöjen, tapasivat keskustellakseen ehdotus" maailman kansalaisyhteiskunnan tapahtuma "; maaliskuuhun 2000 mennessä, he virallisesti varmistettu tuki kunnallishallinnon Porto Alegre ja valtionhallinnon Rio Grande do Sul, sekä ohjataan tuolloin Brasilian työväenpuolueen (PT) .... Ryhmä ranskalaisia ​​kansalaisjärjestöt, kuten Attac, Friends of L'Humanité, ja ystävät Le Monde Diplomatique, sponsoroituja Alternative sosiaalifoorumi Pariisissa otsikolla "Vuoden kuluttua Seattlessa", jotta voidaan valmistella esityslistalle protestien järjestetään klo tulevassa Euroopan unionin huippukokouksessa Nizzassa. Kaiuttimet vaati "uudelleen suuntaaminen tiettyjen kansainvälisten instituutioiden, kuten Kansainvälisen valuuttarahaston, Maailmanpankin, WTO: ... jotta voidaan luoda globalisaation alhaalta" ja "rakentaa kansainvälistä kansalaisliike, ei tuhota IMF vaan suuntaamaan tehtäviä." ( tutkimusyksikkö Political Economy, Economics and Politics of the World Social Forum , Global Research 20. tammikuuta 2004)
Alusta alkaen vuonna 2001, WSF tukivat perusrahoitusta Fordin säätiö, jonka tiedetään olevan yhteyksiä CIA menossa takaisin 1950: "CIA käyttää hyväntekeväisyysjärjestöillä tehokkain kanava kanavoida suuria summia rahaa Ympäristökeskuksen hankkeet tietämättä vastaanottajille niiden lähde. "(James Petras,  Fordin säätiö ja CIA, Global Research, 18 syyskuu 2002) 
Sama menettely avunantajien rahoittamiin vasta-huippukokouksissa tai ihmisten huippukokouksissa tunnettu 1990-luvulla kansan huippukokouksissa on kirjattu Maailman sosiaalifoorumi (WSF):
"... Muut WSF rahoittajien (tai 'kumppani', koska ne ovat tarkoitettu WSF terminologia) sisältyvät Fordin säätiö, - riittävää todeta tässä, että se on aina toiminut lähinnä yhteistyössä Yhdysvaltain Central Intelligence Agency ja Yhdysvaltain yleisen strategisen etuja, Heinrich Boll säätiö, jota ohjataan Saksan vihreiden puolueen, kumppani esillä [2003] Saksan hallituksen ja tukija sotia Jugoslavian ja Afganistanin (sen johtaja Joschka Fischer on [entinen] Saksan ulkoministeri) , ja suuret rahoittajat kuten Oxfam (UK), Novibille (Alankomaat), ActionAid (UK), ja niin edelleen.
Merkillistä, International Council jäsen WSF raportoi, että "huomattavia varoja" sai näistä virastot ovat "ole tähän mennessä herännyt merkittäviä keskusteluja [in WSF elimissä] mahdollisesta suhteista riippuvuutta se voisi tuottaa." Silti hän myöntää, että " saadakseen rahoitusta Fordin säätiö, järjestäjät oli vakuutettava säätiö, joka työväenpuolueen ei ollut mukana prosessissa. "Kaksi asiaa on syytä huomata täällä. Ensinnäkin tämä osoittaa, että rahoittajat pystyivät twist aseita ja määrittää rooli eri voimien WSF - ne täytyi `vakuuttunut" valtakirjojen jotka olisi mukana. Toiseksi, jos rahoittajat vastusti osallistumista perusteellisesti kesyjä työväenpuolueen, he sitäkin sinnikkäästi vastustaa näkyvyyttä annetaan aidosti anti-imperialistiset voimat. Että he tekivät niin objekti selviää sillä kuvaamme joka oli mukana ja joka jättää toisen ja kolmannen täyttää WSF ....
... Kysymys rahoituksesta [WSF] ei edes hahmo peruskirjan periaatteiden WSF, jotka hyväksyttiin kesäkuussa 2001. Marxilaiset ovat materialisteja, muistuttaa, että pitäisi tarkastella ainepohjan foorumin tarttua sen luonteesta. (Yksi todellakin ei tarvitse olla marxilainen ymmärtää, että "se, joka maksaa viulut määrää tahdin".) Mutta WSF ei suostu. Se voi piirtää varoja imperialistinen instituutioiden, kuten Fordin säätiö, kun taistelut "ylivaltaa maailman pääkaupunki ja kaikenlainen imperialismin" (Research Unit for Political Economy,  Economics and Politics of the World Social Forum , Global Research 20. tammikuuta 2004)
Fordin Säätiö ydin tukea WSF Välillisten maksut osallistuvien "kumppaniorganisaatioiden" päässä McArthur Foundation, Charles Stewart Mott-säätiö, Friedrich Ebert Stiftung, W. Alton Jones-säätiö, Euroopan komissio, useat Euroopan hallitukset ( myös työväenpuolueen hallitus Tony Blair), Kanadan hallitus, samoin kuin useiden YK-elinten (kuten UNESCO, UNICEF, UNDP, ILO: n ja FAO). (sama).
Lisäksi alkuperäisen ydin tukea Fordin säätiö, monet osallistuvien kansalaisyhteiskunnan järjestöt saavat rahoitusta suurten säätiöiden ja hyväntekeväisyysjärjestöjen. Puolestaan ​​Yhdysvalloissa ja Euroopassa toimivat kansalaisjärjestöt toimivat usein toissijaisina rahoittajien kanavoida Ford ja Rockefeller rahaa kohti yhteistyökumppaniorganisaatiosta kehitysmaissa, mukaan luettuna ruohonjuuritason talonpoika ja ihmisoikeuksien liikkeitä.
International Council (IC) WSF koostuu edustajia kansalaisjärjestöjen, ammattiliittojen, vaihtoehtoinen media järjestöt, tutkimuslaitokset, joista monet ovat voimakkaasti rahoittavat säätiöt sekä hallitukset. (Katso   Fórum Social Mundial ). Sama ammattiliitot, jotka ovat aina osallistumaan jutella Wall Street toimitusjohtajista Davosin World Economic Forum (WSF) mukaan lukien AFL-CIO, Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö ja Kanadan Labor Congress (CLC) myös istua WSF: n kansainvälisen neuvoston (IC). Kansalaisjärjestöjen rahoittama suurten säätiöiden istuu WSF: n IC-instituutin maatalouden ja kaupan valiokunta (IATP) (katso analyysi edellä), joka valvoo Geneven perustuu kauppa observatorio.
Rahoittajat Network kauppa ja globalisaatio (FTNG), jolla on tarkkailijan asema WSF International Council on avainasemassa. Vaikka ohjattiin taloudellista tukea WSF, se toimii clearing house suurten säätiöiden. FTNG kuvailee itseään "liitto avustuksen päättäjien sitoutunut rakennuksessa vain ja kestäviä yhteisöjä ympäri maailmaa". Jäsenet liitto ovat Fordin säätiö, Rockefeller Brothers, Heinrich Boell, CS Mott, Merck Family Foundation, Open Society Institute, Tides, mm. (Täydellinen luettelo FTNG rahoittajien katso FNTG: Rahoittajat ). FTNG toimii varainhankintaa yksikön puolesta WSF.
Länsimaiden hallitukset Rahaston Counter-huippukokousten ja tukahduttaa protestiliike
Katkera ironia, hallitukset mukaan lukien Euroopan unioni myöntää rahaa rahoittaa progressiivinen tuoteryhmien (WSF) mukana järjestämässä mielenosoituksia vastaan ​​hyvin samat hallitukset jotka rahoittavat toimintansa:
"Hallitukset, liian, ovat olleet merkittäviä rahoittajia protestin ryhmiä. Euroopan komissio esimerkiksi rahoittanut kahta ryhmää, jotka liikkeelle suuri määrä ihmisiä protestoimaan EU: n huippukokousten Göteborgissa ja Nizzassa. Britannian National Lottery, joka valvoo hallituksen, avustusrahoitti ryhmä ytimessä British ehdollisten sekä protesteja. "(James Harding,  Counter-kapitalismi , FT.com 15. lokakuuta 2001)
Kyse on pirullinen prosessi: isäntä hallitus rahoittaa virallista huippukokousta sekä kansalaisjärjestöt osallistuvat aktiivisesti Counter-huippukokouksessa. Se rahoittaa myös Miljardiluokan mellakkapoliisien toimintaa, joka on valtuudet tukahduttaa ruohonjuuritason osallistujat Counter-huippukokouksessa, kuten kansalaisjärjestöjen jäseniä direcly valtion rahoittamaa. .
Näiden yhdistettyjen toimintojen, kuten väkivallanteot ilkivallan syyllistynyt undercover poliiseja (Toronto G20, 2010) pukeutunut aktivistit, on häpäistä protestiliikkeen ja pelotella sen osanottajat. Laajempaa tavoitetta on muuttaa vasta-huippukokouksen osaksi rituaali tyytymättömyydestä, joka palvelee kiinni etuja virallisen huippukokouksen ja isäntämaan hallituksen. Tämä logiikka on vallinnut lukuisia laskuri huippukokouksissa 1990-luvulta lähtien.
Klo 2001 järjestetty Amerikkojen huippukokous Quebec City, rahoitusta Kanadan liittohallitus valtavirran kansalaisjärjestöjen ja ammattiyhdistysten myönnettiin tietyin edellytyksin. Suuren osan protestiliikkeen oli tosiasiallisesti poissuljettua päässä Kansan huippukokouksessa. Tämä itsessään johti muodostumista toisen rinnakkaisen Kansan paikka, jossa jotkut tarkkailijat kuvattu "vasta-Kansan huippukokouksessa. Vuorollaan kanssa sekä maakuntien ja liittovaltion viranomaisten, järjestäjät suunnattu protesti marssia kohti etäältä noin 10 kilometrin pois kaupungista, ennemmin kuin historiallisen keskustan alueella oli virallisen FTAA huippukokous pidetään takana vahvasti vartioitu "turvallisuus kehä".
"Sen sijaan marssivat kohti aidan ja Summit of the Americas kokousten, mars järjestäjät valitsivat reitin, joka marssi Kansan huippukokouksessa pois aidan läpi pitkälti tyhjät asuinalueet parkkipaikalla stadionin vapaana alueella useita kilometrejä päässä. Henri Masse, presidentti federaation des travailleurs et travailleuses du Quebec (FTQ), selitti, "olen pahoillani, että olemme niin kaukana keskustasta-city .... Mutta se oli kysymys turvallisuudesta. "Tuhat lennoilla maasta FTQ pidetään hyvin tiukka valvonta maaliskuussa.Kun marssi tuli siihen pisteeseen, jossa jotkut aktivistit tarkoitus jakaa pois ja mennä ylös mäkeä aidan, FTQ lennoilla viestitti Canadian Auto Workers (CAW) ehdolliset perässä kulkevan CUPE istua alas ja marssin keskeyttämistä, jotta FTQ lennoilla voi lukita aseiden ja estää muita lähtemästä virallisen marssin reittiä. "(Katherine Dwyer,   Lessons of Quebec City , International Socialist Review, June / July 2001)
Quebec Kaupunki 2001, rakentaminen Turva-aidan
Turvallisuus mitalta, Quebec City 2001
Summit of the Americas pidettiin sisällä neljä km "bunkkeri" tehty betonista ja sinkitty teräs aidat.10 metriä korkea "Quebec Wall" ympäröi osa kaupungin historiallisen keskustan lukien parlamentaarinen yhdiste kansalliskokouksen, hotellit ja ostoskeskuksiin.

Quebec City, huhtikuu 2001
Kansalaisjärjestöjen johtajia vastaan ​​niiden Ruohonjuuritason
Perustaminen Maailman sosiaalifoorumin (WSF) vuonna 2001 oli kiistatta historiallinen maamerkki, joka kokoaa yhteen kymmeniä tuhansia sitoutunut aktivisteja. Se oli tärkeä paikka, joka mahdollisti ajatustenvaihtoa ja perustamalla yhteisvastuullisuutta.
Vaakalaudalla on ambivalentti rooli johtajien progressiivinen järjestöt. Heidän kodikas ja kohtelias suhde sisäpiirissä vallan, yritysten ja valtion rahoitusta, avustusjärjestöt, Maailmanpankki jne., heikentää heidän suhteensa ja vastuu niiden rivijäsenet. Tavoitteena valmistettujen toisinajattelun on nimenomaan, että: ottaa etäisyyttä johtajat niiden sijoitus ja tiedoston keinona tehokkaasti hiljentäminen ja heikentää ruohonjuuritason toimia.
Rahoitus erimielisyys on myös keino soluttautua kansalaisjärjestöjen sekä hankkimalla sisällä tietoja strategioista protestin ja kestävyys ruohonjuuritason liikkeitä.
Useimmat ruohonjuuritason osallistuvien järjestöjen Maailman sosiaalifoorumin lukien talonpoika, työntekijöiden ja opiskelijajärjestöt, lujasti sitoutunut torjumaan uusliberalismin tienneet WSF kansainvälisen neuvoston suhteesta yritysrahoitusta, neuvotellut heidän selkänsä takana kourallinen kansalaisjärjestöjen johtajien kanssa siteet sekä virallisten ja yksityisten rahoittajien.
Rahoitus progressiiviseen järjestöille ei ole ehdoton. Sen tarkoituksena on "rauhoittaa" ja manipuloida protestiliike. Täsmälliset ehdot asettavat rahoittajat. Jos ne eivät täyty, maksut lakkautetaan ja vastaanottajan kansalaisjärjestö ajetaan de facto konkurssiin puutteen vuoksi varoja.
WSF määrittelee itsensä "avoin kohtauspaikka heijastava ajattelua, demokraattisen keskustelun ideoita, ehdotusten laatiminen, vapaa kokemusten vaihtoa ja yhteyksiä tehokkaaseen toimintaan, ryhmien ja kansalaisyhteiskunnan liikkeet, jotka vastustavat uusliberalismille ja to ylivalta maailman pääkaupunki ja kaikenlainen imperialismin, ja ovat sitoutuneet rakentamaan yhteiskuntaa keskittyy ihmisen ". (Katso  Fórum Social Mundial , näytetty 2010).
WSF on mosaiikki yksittäisten aloitteiden joka ei suoraan uhkaa tai haasta oikeutusta globaalin kapitalismin ja sen toimielimiä. Se kokoontuu vuosittain. Se on ominaista lukuisat ja työpajoja.Tässä suhteessa yksi ominaisuuksista WSF oli säilyttää "tee-se-itse" puitteissa, ominaisuus avunantajien rahoittamiin laskuri G7 Kansan huippukokouksissa 1990-luvulla.
Tämä näennäinen sekavaa rakenne on tahallista. Vaikka suosimalla keskustelua useita yksittäisiä aiheita, WSF kehys ei edistä artikulaatio tiiviimpää yhteistä alustaa ja toimintasuunnitelma kohdistuvat globaalia kapitalismia. Lisäksi Yhdysvaltain johtama sota Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa, joka puhkesi muutaman kuukauden kuluttua avajais WSF pitopaikassa Porto Alegre tammikuussa 2001, ei ole ollut keskeinen kysymys foorumeilta.
Mikä vallitsee on laaja ja monimutkainen organisaatioiden verkosto. Vastaanottaja ruohonjuuritason järjestöjen kehitysmaissa ovat poikkeuksetta tiedä, että heidän kumppani kansalaisjärjestöt Yhdysvalloissa tai Euroopan unionissa, joita tarjoamalla heille taloudellista tukea, ovat itse rahoittavat suuret säätiöt. Rahaa valuu alas, asettamalla rajoituksia ruohonjuuritason toimia. Monet näistä kansalaisjärjestöjen johtajat ovat sitoutuneet ja hyvää tarkoittavia yksilöt toimivat kehyksen, jossa määritellään rajat tyytymättömyydestä. Johtajat näistä liikkeistä ovat usein lisäjäsentä, edes tajuamatta, että seurauksena yritysrahoituksen heidän kätensä ovat sidotut.
Globaalin kapitalismin rahoittaa antikapitalismiin: absurdi ja ristiriitainen suhde.
"Toisenlainen maailma on mahdollinen", mutta sitä ei voi mielekkäästi saavutettu tämän järjestelyn.
Remontti Maailman sosiaalifoorumi, sen organisaatiorakenteen, sen rahoitusjärjestelyt ja johtajuutta tarvitaan.
Ei ole mielekästä massaliike kun toisinajattelun rahoitetaan avokätisesti samojen yritysten etuja, jotka ovat kohteena protestiliikkeen.  sanoin McGeorge Bundy, presidentti Fordin säätiö (1966-1979), " Everything [Fordin] Säätiö ei voi pitää "tehdä maailman turvalliseksi kapitalismi".


Dr. Michel Chossudovsky on palkittu kirjailija, taloustieteen professori (emeritus) yliopistossa Ottawan, perustaja ja johtaja tutkimuskeskus Globalisaatio (CRG), Montreal ja päätoimittaja globalresearch.ca verkkosivuilla. Hän on kirjoittanut Globalisaatio Köyhyyden ja New World Order (2003) ja USA: n "sota terrorismia vastaan" (2005). Hänen viimeisin kirjansa on oikeus Kohti kolmannen maailmansodan Skenaario: Vaarat Nuclear War (2011). Hän on myös tekijä Encyclopaedia Britannica. Hänen kirjoituksensa on julkaistu yli kahdellekymmenelle kielelle. Hän pääsee atcrgeditor@yahoo.com

http://www.globalresearch.ca/manufacturing-dissent-the-anti-globalization-movement-is-funded-by-the-corporate-elites/21110

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: