Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Korkein oikeus kieltäytyy haastaa aselakiin

Julkaistu aika: 24 helmikuu 2014 16:36
Yleinen näkemys Yhdysvaltain korkein oikeus Washington (Reuters / Jonathan Ernst)
Yleinen näkemys Yhdysvaltain korkein oikeus Washington (Reuters / Jonathan Ernst)
Yhdysvaltain korkein oikeus on päättänyt, ettei kuulla haasteita äskettäiset tuomiot että hyväksyttävä ampuma rajoituksia, tekemisissä isku ase oikeuksien puolesta toivoen Hallitusneuvos julistaisi heille perustuslain vastainen.
Maanantain päätös sivuuttaa kaksi haastetta tukema National Rifle Association, joista yksi vastusti rajoittamalla aseen myynti alle 21-vuotiaita, kun taas toinen yritti turvata oikeus kantaa tuliaseita julkisesti.
Siitä lähtien korkein oikeus päätti vuonna 2008, että perustuslaki taattu yksilön oikeus kantaa asetta, aseen oikeuksien puolesta ovat riitauttaneet lakeja, jotka rajoittavat että kyky julkisesti. Korkein oikeus selvensi, että sen alkuperäinen tuomio soveltaa kaikkia valtioita vuonna 2010, mutta sen jälkeen se on kieltäytynyt uppoutua taisteluun koskevat julkisia tiloja.
Uutistoimisto Reutersin mukaan yksi laki riitauttanut NRA Texasissa vanhentunut joku vuotiaita 18 ja 20 saamasta myönnettyä lupaa käsiase julkisesti. Oikeusjuttu halusi myös tuomioistuinten harkita, onko toinen muutos koski julkisen aseiden kantamisella yleensä.
Muiden NRA tukema oikeusjuttu haastoi 1968 liittovaltion laki, joka kieltää aseen jälleenmyyjiä myymästä käsiaseita ja ammuksia tarkoitettu alle 21-vuotiaita.
Molemmat lait hyväksyttäisiin Yhdysvaltain hovioikeuden viides Circuit ja säilyvät jälkeen maanantain päätöksestä.
Korkein oikeus laski myös kuulla haasteita toiseen liittovaltion laki, joka kieltää liikenteen tuliaseiden valtioiden välillä.
Vaikka nämä päätökset, korkeimman oikeuden odotetaan edelleen ratkaista laajempi kysymys julkisen aseen oikeuksien mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Kuten USA Today, vaikka alemmat tuomioistuimet ovat yleensä hyväksyä rajoituksia kuljettavat kätkettyjen aseiden, kolmen tuomarin paneeli 9. Circuit Court of Appeals äskettäin löi Kalifornian lakia tavalla, joka tekee korkeimman oikeuden toimia todennäköisemmin tulevaisuudessa.
Mukaan Washington Times, San Diego, Kalifornia, laki valtuuttanut että joku hakevat piilotettu carry lupa oli velvollisuus osoittaa, he tarvitsivat ase henkilökohtaisen turvallisuutensa osoittamalla "hyvään tarkoitukseen."
"Toinen muutos ei edellytä, että valtiot sallivat jonkinlaisen carry itsepuolustukseksi kodin ulkopuolella",tuomioistuin paneeli sulkea. "valtiot eivät saa tuhota oikeutta kantaa asetta yleisillä varjolla säännellä sitä."
Tämän valossa päätöksen, jotkut asiantuntijat uskovat ennakkoratkaisupyyntö korkeimman oikeuden asiasta on tullut välttämättömäksi.
"Nämä tapaukset läsnä elintärkeitä kysymyksiä gun politiikkaa: jossa voit kantaa asetta ja joka voi olla yksi," Adam Winkler, erikoislääkäri valtiosääntöoikeuden UCLA School of Law, kertoi Washington Times. "Se on vain ajan kysymys korkeimmassa oikeudessa on vastata näihin kysymyksiin. "

Ei kommentteja: