Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014


Venezuela vallankaappaus? Tulitus, yhteenottoja 3 kuollut Caracasissa Violent protestina (valokuva, video)

Julkaistu aika: 13 helmikuu 2014 08:49
Muokattu aika: 16 helmikuu 2014 17:21


Mielenosoittajat tekevät barrikadi polttaa roskat aikana vastalauseena Venezuelan presidentti Nicolas Maduro hallituksen Caracasissa 12 helmikuu 2014. (Reuters / Carlos Garcia Rawlins)
Lataa video (16.61 MB)
Ainakin kolme ihmistä on kuollut väkivaltaisia ​​mielenosoituksia Venezuelan pääkaupungissa virkamiehet ovat vahvistaneet.Presidentti Nicolas Maduro on tuominnut levottomuuksia yrityksenä vallankaappauksen takana ovat ääri jäsenten poliittinen oppositio.
Tuhannet mielenosoittajat tulvi kaduilla Venezuelan pääkaupungissa keskiviikkona pahimmassa levottomuuksien jälkeen Nicolas Maduro oletetaan puheenjohtajakaudella viime vuonna.Mielenosoittajat useista eri poliittisia suuntia ottivat yhteen Caracas, jättäen ainakin kolme ihmistä kuoli ja yli 20 loukkaantui.
Venezuelan top syyttäjä vahvisti kuoleman 24-vuotias opiskelija Bassil Dacosta Frías, joka ammuttiin päähän ja kuoli myöhemmin sairaalassa. Virkamiehet sanoivat, että hallitus tukija oli myös murhattiin mitä he leimata tekona "fasismin." kolmas henkilö kuoli Chacao kaupunginosassa Itä Venezuelan pääkaupungissa.

Kuten yö putosi Chacao, poliisi ottivat yhteen mielenosoittajien ampumisen kyynelkaasua osaksi joukko nuoria mielenosoittajia, jotka polttivat renkaita ja estetty päätietä. RT Actualidad n kirjeenvaihtaja Caracas, Karen Mendez sanoi, että tulitus puhkesi Chacao myöhemmin yöllä ja hänen tiiminsä oli ristituleen.
Hallituksen ja opposition on jo kauppaa puhaltaa yli väkivallan pääkaupungissa. Oppositiojohtaja liikkeen "kansan tahdon" Leopoldo Lopez - jotka osallistuivat 2002 vallankaappauksen vastaan ​​entinen presidentti Hugo Chavez - väitti hallitus oli organisoidusta verenvuodatuksen häpäistä Venezuelan opposition.

"Maduro, te tiedätte varsin hyvin, että mitä tapahtui tänään oli oman suunnitelman. Kuollut ja loukkaantunut ovat asiakkaan vastuulla ", Lopez twiitannut. Nicolas Maduro vastasi väkivallan julkisen lausunnon, irtisanomisesta levottomuuksia pyrkimykset toteuttaa vallankaappauksen. Hän loi syyttää juurella ääri fasisti ryhmien ja sanoi, että ne vastaavat väkivalta syytteeseen koko paino lakia.
Mielenosoittajat paeta kyynelkaasua aikana protestin Caracas 12 helmikuu 2014. (Reuters / Jorge Silva)
Mielenosoittajat paeta kyynelkaasua aikana protestin Caracas 12 helmikuu 2014. (Reuters / Jorge Silva)


"Edessämme vallankaappauksen demokratiaa vastaan ​​ja hallitus että olen puheenjohtajana", sanoi Maduro. Hän väitti, että fasistit ryhmä käytti kansalaisvapauksia ja demokratian välineenä kaataa hallitus.


Maduro vaati rauhaa kaduilla pääoman ja sanoi, että verenvuodatus tulisi lopettaa. Hänen poliittinen kilpailijansa viime vuoden vaaleissa, Henrique Capriles myös vetosi rauhallinen kaduilla. "Väkivalta ei koskaan tapa! Olemme varmoja, että suuri enemmistö kieltäytyy ja tuomitsee sen," Capriles twiitannut.Protestit ovat suhteellisen yleisiä Venezuela Väestön tyytymättömät yli pulaa perushyödykkeiden kuten sokeri ja vessapaperia. uusin bout mielenosoituksia keskittyy maan talouden suru ja korkea inflaatio Venezuela on kokenut viime aikoina. 







Mellakkapoliisi kävellä ohi barrikadi palava roska aikana vastalauseena Venezuelan presidentti Nicolas Maduro hallituksen Caracasissa 12 helmikuu 2014.  (Reuters / Carlos Garcia Rawlins)
Mellakkapoliisi kävellä ohi barrikadi palava roska aikana vastalauseena Venezuelan presidentti Nicolas Maduro hallituksen Caracasissa 12 helmikuu 2014. (Reuters / Carlos Garcia Rawlins)

Ei kommentteja: