Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014


Venezuela koskee kaksinaismoraali Bolivar valuuttakurssi

Julkaistu aika: 23 tammikuu 2014 12:46
AFP Photo / Leo Ramirez
AFP Photo / Leo Ramirez
Venezuela on uudistanut kova valuutta valvontaa. Vain maahantuojat ensisijaisten tavaroita, kuten ruokaa ja lääkkeitä voi ostaa dollareita virallinen osuus 6,3 bolivars, kaikki muu maksaa lähes kaksinkertainen.
Valuuttakurssi perushyödykkeiden kuten ruokaa ja lääkkeitä pysyy säännöllisesti 6,3 bolivars per dollari. Kuitenkin Venezuelalaisten matkustaa tai ostaa lentoliput on edessään äärimmäisen epäsuotuisa nopeudella 11,3 bolivars, joka tunnetaan Avustavat Valuutta hallintajärjestelmä (SICAD) korko.
Tilanne pyritään ankariin pimeillä markkinoilla verokantaa, joka on nyt noin 10 kertaa suurempi edullinen korko, mukaan öljyministeri Rafael Ramirez. Miljardeja dollarin säästöt voitaisiin käyttää ostaa perustarpeisiin.
"Pitäisikö meidän antaa dollareita ihmisille, jotka myydä niitä pimeillä markkinoilla, vai pitäisikö meidän tuoda lääkettä? Pitäisikö annamme dollaria matkustajille, vai pitäisikö meidän tuoda ruokaa?" Ramirez sanoi.
On ollut tulva Twitter keskusteluja soittamalla hallitus siirtää mitään muuta kuin peiteltynä devalvaatio, jotka lisäävät elinkustannuksia, jossa taustalla ratkaisematta jääneistä ongelmista.
"Näyttää siltä, ​​devalvaatio, se quacks kuin devalvaatio, se sattuu kuin devalvaatio: se devalvaatio," kuten Reuters siteeraa yksi Twitterin käyttäjiä.
Arvostelijoiden sanoa toimenpiteet voisivat edelleen kiihdyttää inflaatiota Venezuelassa että oli 56,2 prosenttia vuonna 2013 - jo korkein Amerikassa.
Ramirez kuitenkin vaati se ei ollut devalvaatio Bolivar, mutta toimenpide välttää kriisin ja tukea taloutta.
Hän sanoi vain 20 prosenttia Venezuelan dollarin tarpeet sovelletaan nyt SICAD korko. Samaan aikaan 80 prosenttia maan tarvitsemista elintarvikkeista, maatalouden, terveyden ja koulutuksen katetaan virallisella 6.3 korko.
"Emme siis voi kutsua tätä devalvaatio, joka on vihollisen spin," hän kertoi valtion televisio. "Pyydämme ihmisiä ymmärrystä, emme koskaan pettäisi heitä", Ramirez sanoi.
Osoittaa, kuinka eri kursseilla vaikuttaa normaalit kuluttajat Venezuelassa, Reuters laskettu, että McDonald'sin Big Mac Combo maksaisi 2 euroon mustan pörssin vaihto, $ 14 klo SICAD korko ja $ 25 at virallisen valuuttakurssin.

Ei kommentteja: