Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

USA: n diplomaatit annetaan 48 tuntia lähteä Venezuela

Julkaistu aika: 17 helmikuu 2014 22:41
Muokattu aika: 18 helmikuu 2014 05:21
Opiskelijat osallistuvat hallituksen vastaisia ​​protestin Caracasissa 17. helmikuuta 2014.  (AFP Photo / Juan Barreto)
Opiskelijat osallistuvat hallituksen vastaisia ​​protestin Caracasissa 17. helmikuuta 2014. (AFP Photo / Juan Barreto)
Venezuela on antanut kolme amerikkalaista diplomaatit Yhdysvaltain suurlähetystö Caracas 48 tuntia poistua maasta sen jälkeen, kun presidentti Nicolas Maduro tasaantunut syytökset salaliitosta ja tapaaminen opiskelijoiden yllyttämään hallituksen vastaisia ​​tunteita.
Seuraavina päivinä opposition protesteja , kolme nimeämätön diplomaatit olivat julistettu ei-toivotuksi henkilöksi, jonka Maduro aikana televisioidaan osoitteen sunnuntai-iltana. Maanantaina Venezuelan ulkoministeri Elias Jaua ilmoitti, että USA: n diplomaatit kyseessä olivat varapuheenjohtaja konsuleille Breann Marie McCusker ja Jeffrey Elsen, ja Kristofer Lee Clark, jolla sijoitus toinen sihteeri Yhdysvaltain konsulaattiin.
Jaua sanoi aikana lehdistötilaisuudessa, että kolme virkamiestä oli avustanut "ryhmiä, jotka pyrkivät tuottamaan väkivaltaa maassa", ja että heillä oli 48 tuntia lähteä.
Todisteena Jaua mainittu sähköpostit Yhdysvaltain suurlähetystöjen virkamiesten viime vuosina, että muka vaativat rahoitusta Washington tukea Venezuelan opiskelijaryhmille, AP raportoi.
Hän lisäsi, että diplomaatit haettu kontakteja "koulutusta, rahoitusta ja luominen nuorisojärjestöjen lietsoo väkivaltaa."
"Se on ryhmä Yhdysvaltain virkailijat, jotka ovat yliopistoissa. Olemme tarkkailleet heiltä kokouksia yksityisten yliopistojen kahden kuukauden ajan. He työskentelevät viisumit," Maduro totesi sunnuntaina valtakunnallisesti televisioitu lähetys.
Venenzuelan presidentti Nicolas Maduro (AFP Photo / puheenjohtajavaltio / moniste)
Venenzuelan presidentti Nicolas Maduro (AFP Photo / puheenjohtajavaltio / moniste)

Viimeksi keskiviikko , yli 10000 ihmistä kaadetaan kaduilla Caracas rauhanomaisesti mieltään niiden kasvava huolia, kuten maan korkea murhien määrä ja ennätykselliset 56 prosenttia inflaation.
Lopussa keskiviikon opposition protesteja, ryhmä opiskelijoita taisteli turvallisuusjoukkojen ja hallitusta kannattavia miliisit, jättäen kolme ihmistä. Maduro hallitus syytti väkivaltaisuuksista Harvard-koulutettu oppositiojohtaja Leopoldo Lopez, jonka Maduro syyttää johtava Yhdysvaltain tukeman "fasisti" juoni syrjäyttämään sosialistinen hallitus.
"On fasistinen ryhmä, joka väärinkäytökset kansalaisvapauksia ja demokratiaa pelata politiikkaa ja valmistella hallituksen kaatamiseksi", Maduro sanoi.
Lisäksi toimittaja Miguel Angel Perez esitteli video Venezuelan valtion kanavalla Telesur maanantaina, väittäen se on tallenne puhelinkeskustelun kahden äärioikeistolaisen poliittisia elementtejä. Vuonna tallennus, "eläkkeellä yleinen päässä Venezuelan armeija" ja Ramón Guillermo Aveledo jäsen opposition ryhmän demokraattinen Unity Roundtable, puhua mahdollisista ouster nykyinen hallitus.
Angel Perez sanoi tämän olevan selvää näyttöä salaliitto suunnitelma horjuttaa Venezuela.
Yhdysvaltain ulkoministeriö vastasi maanantaina soittaa Maduro väitteet "perusteettomia ja vääriä."
"Kuten olemme jo pitkään sanonut, Venezuelan poliittisesta tulevaisuudesta on Venezuelan kansan päättää", sanoi ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki AFP: n mukaan.
Protestit Caracasissa jatkui maanantaina Ruptly uutistoimisto, satoja hallituksen vastaisia ​​mielenosoittajia marssi toimistoihin median sääntelyelin Conatel.
Lopez ja opposition liittolaisia ​​ilmoitti maanantaina he reroute protestin tiistaina päässä Central Plaza Caracas välttää clashing samanaikaisesti hallituspuolueen marssia vaatinut Maduro.
Gregory Wilpert, kirjoittaja "Changing Venezuela Taking voima", sanoo radikaalimpaa loppuun Maduro oppositio on päättänyt toimia nyt korostaa inflaatiota ja pulaa kansantaloudessa. Vaikka hän sanoi protestit on todennäköisesti enemmän vaikutusta Maduro imagoon kuin hänen vallasta.
"(Protestit) edustavat enemmän haastetta hänen suhdetoiminta, luulen, kuin todellinen haaste hänen valtaansa," Wilpert kertoi RT haastattelussa. "Kansainvälisesti siellä on ollut valtavasti menestystä kuvaajana hallituksen olevan säröillä alas opposition mielenosoittajia ja tehdä hallituksen näyttämään huonolta siinä mielessä. "
Hän sanoi maksut Yhdysvaltain veruke on pantava asianmukaisesti historiallisesta näkökulmasta, ainakin tässä varhaisessa vaiheessa.
"Täytyy nähdä nämä syytökset yhteydessä Yhdysvaltojen historian ja sen häiriöitä koko Latinalaisen Amerikan maissa viime vuosisadalla", hän sanoi. "On pitkä sarja toimenpiteitä, ja joka tekee erityisesti vasemmalla hallitukset Latinalaisessa Amerikassa hyvin epäluuloisesti Yhdysvaltain hallituksen aikeet. "

Ei kommentteja: