Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Tuhannet protestoivat Venezuelan jälkeen oppositiojohtajan pidätys

Julkaistu aika: 18 helmikuu 2014 21:32
Muokattu aika: 19 helmikuu 2014 04:51
Leopoldo Lopez (C), kiihkeä vastustaja Venezuelan sosialistinen hallitus edessään pidätysmääräyksen jälkeen, kun presidentti Nicolas Maduro määräsi hänet pidätettiin syytettynä murhasta ja väkivaltaan yllyttämisestä, käyttää megafoni rauhoittamaan kannattajia alas jälkeen he estetty tapa National Guard henkilöstö kuljettivat hänet hänen antautua, mielenosoituksen aikana Caracas, 18. helmikuuta 2014.  (AFP Photo / Leo Ramirez)
Leopoldo Lopez (C), kiihkeä vastustaja Venezuelan sosialistinen hallitus edessään pidätysmääräyksen jälkeen, kun presidentti Nicolas Maduro määräsi hänet pidätettiin syytettynä murhasta ja väkivaltaan yllyttämisestä, käyttää megafoni rauhoittamaan kannattajia alas jälkeen he estetty tapa National Guard henkilöstö kuljettivat hänet hänen antautua, mielenosoituksen aikana Caracas, 18. helmikuuta 2014. (AFP Photo / Leo Ramirez)
Venezuelan oppositiojohtaja Leopoldo Lopez halusi yllyttämisestä väkivaltaan, tehnyt itsestään yli viranomaisille keskellä massa rallia hänen kannattajansa Caracasissa liikkeellä hänen mukaansa "herätä" Venezuelalaisten jotka haluavat muutoksia Etelä-Amerikan kansa.
Kymmenet tuhannet opposition kannattajia tukossa kaduilla Venezuelan pääkaupungissa jälkeen Lopez pidätyksen, kertoo Reuters vedoten todistajia.
Uudelleen ilmenevien kun päivän piilossa, Lopez osoitettu noin 5000 hänen seuraajansa aikana hallituksen vastaisia ​​mielenosoituksen Venezuelan pääkaupungissa tiistaina minuuttia ennen antautumista National Guard.
Lopez sanoi, ettei hän pelännyt menossa vankilaan puolustamaan uskomuksia ja perustuslaillista oikeutta rauhanomaisesti protestoida presidentti Nicolas Maduro.
"Minulla ei ole mitään salattavaa", hän kertoi kannattajat megafoni, vieressäni patsas Kuuban itsenäisyyden sankari Jose Marti, Reuters mainittu. "Esittelen itseni epäoikeudenmukaista oikeuslaitosta. He haluavat vankilaan venezuelalaisten jotka haluavat rauhanomaista, demokraattista muutosta. "
Leopoldo Lopez (L), kiihkeä vastustaja Venezuelan sosialistinen hallitus edessään pidätysmääräyksen jälkeen, kun presidentti Nicolas Maduro määräsi hänet pidätettiin syytettynä murhasta ja väkivaltaan yllyttämisestä, ympäröi kannattajat mielenosoituksen aikana ennen antautua viranomaisille, Caracasissa, on 18 helmikuu 2014.  (AFP Photo / Raul Arboleda)
Leopoldo Lopez (L), kiihkeä vastustaja Venezuelan sosialistinen hallitus edessään pidätysmääräyksen jälkeen, kun presidentti Nicolas Maduro määräsi hänet pidätettiin syytettynä murhasta ja väkivaltaan yllyttämisestä, ympäröi kannattajat mielenosoituksen aikana ennen antautua viranomaisille, Caracasissa, on 18 helmikuu 2014. (AFP Photo / Raul Arboleda)

Yleisö laulamassa Lopez ei ole antaa itsensä yli. Mutta kovan linjan oppositiojohtaja ilmoitti, että jos hänen vankeutta toimisi "herätä Venezuelalaisten", jotka haluavat rauhanomaisen ja demokraattisen muutoksia, hänen "kurja vangitseminen" olisi sen arvoista.
Kun hänen lyhyen puheen, Lopez polveutuu patsas ja kääntyi itsensä poliisille. Mielenosoittajat kuulemma ympäröivät van joka piti häntä, ja vaaditaan vapaata johtajansa.
Lopez, 42-vuotias US-koulutettu taloustieteilijä, on nimike viime viikon protestimarsseihin vaativa Maduro eroa ja julki tyytymättömyyttään pitkän listan ongelmia, kuten alkaen ennätyksellisen inflaatio ja korkea rikollisuus-verokantaa korruptiota ja tuotteen pulaa. Analyytikot uskovat, että suurin osa opposition tuki on keskitetty kamppailee keskiluokka, tyytymätön hallituksen toimia, ovat yleensä olleet edullisempia Venezuelan köyhille.
Rauhanomaisen kokoontumisen Caracas päättyi väkivaltaisiin yhteenottoihin ryhmä opiskelijoita ja turvallisuusjoukkojen; kolme ihmistä sai surmansa levottomuuksia. Lopez kannattajat väittävät, että uhrit ammuttiin pro-hallituksen joukot.
Maduro hallitus syytti väkivaltaisuuksista Lopez, jonka presidentti syyttää johtava Yhdysvaltain tukeman "fasisti" juoni syrjäyttämään sosialistinen hallitus. Lopez haettiin viranomaisten pidätysmääräystä johtuvat murhasta ja "terrorismi" ilkivallan julkisen omaisuuden. Oppositiopoliitikko entinen pormestari Chacao kunta Caracas, väittää kuitenkin, että hän on tehnyt syntipukki diktaattorinen hallitus.
Kannattajat Leopoldo Lopez, kiihkeä vastustaja Venezuelan sosialistinen hallitus edessään pidätysmääräyksen jälkeen, kun presidentti Nicolas Maduro määräsi hänet pidätettiin syytettynä murhasta ja väkivaltaan yllyttämisestä, ympäröivät National Guard ajoneuvo ajaa Lopez pois, kun hän kääntyi vuonna mielenosoituksessa Caracasissa 18 helmikuu 2014.  (AFP Photo / Raul Arboleda)
Kannattajat Leopoldo Lopez, kiihkeä vastustaja Venezuelan sosialistinen hallitus edessään pidätysmääräyksen jälkeen, kun presidentti Nicolas Maduro määräsi hänet pidätettiin syytettynä murhasta ja väkivaltaan yllyttämisestä, ympäröivät National Guard ajoneuvo ajaa Lopez pois, kun hän kääntyi vuonna mielenosoituksessa Caracasissa 18 helmikuu 2014. (AFP Photo / Raul Arboleda)

Tiistain opposition ralli sekä kilpailevan hallituspuolueen marssi keskustassa Caracas, tulee ylihuomenna Venezuelan hallitus antoi kolme amerikkalaisia ​​diplomaatteja 48 tuntia lähteä maasta väittäen niitä tukevat opposition tontteja kaataa Maduro ja tapaaminen opiskelijoiden yllyttämään anti -hallituksen ilmapiiri.
Diplomaattinen suhde Yhdysvaltojen ja Venezuelan on erittäin kireät jo yli vuosikymmenen ajan, koska Venezuelan entinen johtaja Hugo Chavez kohtasi epäonnistunut vallankaappausyrityksen 2002 voimakkaiden väitteitä Yhdysvaltain osallistumista. Karkotukset sekä maan ylintä diplomaatit ja konsulivirkamiehet on ollut arkipäivää siitä lähtien.
Yhdysvallat on kiistänyt itseensä kohdistuneet syytökset millään tavoin osallistunut opposition viime aikoina. Ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki nimeltään väitteet, että Yhdysvallat on auttaa järjestämään mielenosoittajat Venezuelassa "perusteettomia ja vääriä."
"Tuemme ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittaminen - mukaan lukien sananvapaus ja rauhanomaisen kokoontumisen - Venezuelassa kuin meillä maassa ympäri maailmaa. Mutta kuten olemme pitkään sanonut, Venezuelan poliittisesta tulevaisuudesta on Venezuelan kansan päättää.Kehotamme heidän hallituksensa mukaan kaikki osapuolet todellista vuoropuhelua. "
Samaan aikaan, Caracas "sai viestin tukea Bolivian johtaja Evo Morales, joka ehdotti myös, että Washington yritti lavastaa vallankaappauksen Venezuelassa.

Ei kommentteja: