Sivut

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Ukraine: relevance of 'Budapest Memorandum' to Crimea crisis and other facts you didn’t know - News - Politics - The Voice of Russia: News, Breaking news, Politics, Economics, Business, Russia, International current events, Expert opinion, podcasts, Video

Ukraina: merkityksellisyys "Budapest muistio" Krimin kriisi ja muut tosiasiat et tiennyt - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni: News, Breaking News, politiikka, talous, liiketoiminta, Venäjä, International ajankohtaisista tapahtumista, Asiantuntijan lausunto, podcasteja , Video05 maaliskuu 2014, 15:03

Ukraina: merkityksellisyys "Budapest muistio" Krimin kriisi ja muut tosiasiat et tiennyt

Ukraina: merkityksellisyys "Budapest muistio" Krimin kriisi ja muut tosiasiat et tiennyt

Ukraina on syyttänyt Venäjää rikkomisesta "Budapest muistio" ja lähettää 16000 sotilasta autonomisen tasavallan Krimin maan kaakkoisosassa. Syytös aiheutti vimma Länsi median väitetty "Venäjän hyökkäys" sekoittaa lievää kiinnostusta sisällöstä mainitun sopimuksen. 

Totuus on, että 1997 kauppa mahdollistaa Venäjän laivaston pitää jopa 25000 sotilasta, 24 tykistöjärjestelmien, 132 panssaroituja ajoneuvoja ja 22 suuttimiin Krimin alueella.Niin mikä on "Budapest muistio" ja mitä se on tekemistä Krimin?
"Budapest muistio turvatakuut" on kansainvälinen sopimus, joka tehtiin 5. joulukuuta 1994 osana Ukrainan ydinaseiden jälkeen se allekirjoitti ydinsulkusopimuksen sopimuksen taata turvallisuutensa ja eheyden purkautumisen jälkeen Neuvostoliittoon.
• allekirjoittajat olivat Ukraina, Venäjä, Yhdysvallat ja Iso-Britannia
• Alle muistion, USA, Britannia ja Venäjä sitoutuivat kunnioittamaan Ukrainanitsemääräämisoikeutta, alueellista koskemattomuutta ja sen nykyisiä rajoja .
• He myös lupasivat, että kukaan heistä ei koskaan käyttää pakkoa alistaa Ukrainan alueellisesti tai poliittisesti .
• allekirjoittajat vannoi kuulla, jos syntyy tilanne, joka herättää kysymyksen, joka koskee näitä sitoumuksia .
• Vuodesta 2014, tässä muistiossa ei ole ratifioitu , eli se on ole oikeudellisesti sitova kansainvälinen sopimus  ja ei ole keinoja valvoa sitä .
Budapest muistio turvatakuut vastineeksi ydinaseriisunnan ei voida soveltaa Ukrainan uutta hallitusta  , joka nousi valtaan seurauksena vallankumous, Venäjän Vladimir Putin on sanonut.
"Aina kun osoitamme se oli perustuslain vastaisia ​​vallankaappaus, he sanovat, ei se ole aseellisen vallankaappauksen, se on vallankumous. Niin, koska se on vallankumous en voi auttaa, mutta samaa mieltä joidenkin meidän asiantuntijoita, jotka uskovat, että uusi valtio on syntynyt tällä alueella, ja olemme allekirjoittaneet ole oikeudellisesti sitovia sopimuksia joko tämän uuden valtion tai sen ", presidentti Putin korosti lehdistötilaisuudessa kokouksessa 4. maaliskuuta 2014.
Presidentti verrattuna viimeaikaisista tapahtumista Ukrainassa Venäjän vallankumouksen vuonna 1917, kun Venäjän keisarikunta väistyi uuden Neuvostoliiton valtion.
Analyytikot sanovat "Budapest muistio" ei ole virallista sopimusta, mutta diplomaattinen asiakirja, jossa allekirjoittajat vaihdetaan lupaukset aseistariisunta entisen Neuvostoliiton tasavalloissa .
"Se on todella paljon monimutkaisempi kysymys kuin se saattaakin kuulostaa. Sitä kansainvälisoikeudellisesti sitova, mutta se ei tarkoita sitä johonkin pakkokeinot", sanoo Barry Kellman , oikeustieteen professori ja johtaja Kansainvälisen aseiden Control Center DePaulin yliopiston College of Law.
"" Budapest muistio "seuraa Helsingin päätösasiakirjassa ja pääasiallisesti toistetaan sen säännökset. On luottamusta lisääviä toimia ja sitten monia muita kattavampia velvoitteita - pääasiassa negatiivisia velvoitteita. Älä häiritse. "
Professori Kellman uskoo, että on olemassa joukko muita lähteitä kansainvälisen oikeuden, jotka velvoittavat Venäjää kunnioittamaan Ukrainan alueellista koskemattomuutta , mukaan lukien määräykset ETYK sopimuksen ja YK: n peruskirjan.
Muut asiantuntijat sanovat se oli Ukraina, että ensin rikkoi muistion .
• Krimin niemimaalla ja sen keskeinen satamakaupunki Sevastopol ylittivät Ukrainan itsemääräämisoikeutta silloin, kun "Budapest muistio" allekirjoitettiin 5. joulukuuta 1994. Artiklan 1 Krimin perustuslain 06 toukokuu 1992 kuvattu Krimin demokraattisena oikeusvaltio-oikeuden valtion että oli suvereniteetti ja käyttänyt täydet valtuudet alueellaan.
• 7 artikla säädettiin, että alueella Krimin tasavallan oli loukkaamaton ja sitä voi muuttaa ilman sen suostumusta. Sevastopol myönnettiin erityisasema luovuttamattomia osa Krimin nojalla tasavallan asianomaisiin säädöksiin, joita ei voida muuttaa ilman suostumusta sen kansalaisten .
• 11 artikla 1992 perustuslain sanoi, että Krimin korkeimman neuvoston yksinoikeus oli muuttaa ja laajentaa sen perustuslaki, perustuslailliset ja muita tasavallan lakeja. Vain tasavallan parlamentti on voinut kumota Krimin perustuslaki 1992 erityistä lainsäädäntöä .
• hallinnon Ukrainan presidentti Leonid Kutshma poistetaan yksipuolisesti ja pakottaa 1992 perustuslain 17 päivänä maaliskuuta 1995 . Se myös hylkäsi Krimin valittu presidentti Juri Meshkov , mikä oli ilmeisesti  vallankaappauksen .Valitettavasti Ukraina ei ole kuullut allekirjoittajat "Budapest muistio" toimistaan.
• 17. toukokuuta 1995 Venäjän alahuone antoi päätöslauselman , joka neuvoikorkeimman neuvoston, Ukrainan presidentti ja hallitus antaa kansan Krimin laittaa Krimin perustuslain kansanäänestyksessä , mutta Kiovan huomiotta Moskovan aloitteesta.
Nämä ovat vain muutamia oikeudellisia yksityiskohtia, West on päättänyt kääntää kuuron korvan, kun kattavat Ukrainan kriisin. Se väitti myös, että Venäjä on lähettänyt tuhansia sotilaita Krimin tasavallan, välittämättä siitä, että nämä asevoimat ovat olleet siellä 1990-luvun lopulla tehdyn kahdenvälisen sopimuksen nojalla, joka mahdollistaa Venäjän pitää 25000-vahva voima Krimillä.
Venäjän ulkomainen johtaja Sergei Lavrov korosti, että Venäjän sotilaalliset "ehdottomasti suorittaa sopimukset, jotka määrätään Venäjän laivaston läsnäolo Ukrainassa, ja seuraa asenne ja väitteet tulevat legitiimi auktoriteetti Ukrainassa ja tässä tapauksessa laillinen viranomainen autonomisen tasavallan Krim samoin . "
Muutamia muita yksityiskohtia tämän harvoin mainitussa käsitellä ovat:
• Mustanmeren laivaston on kiistetty Venäjän ja Ukrainan välillä, koska purkamisesta Neuvostoliiton   vuonna 1991 . Vuonna 1997 he vihdoin onnistunut löytämään selvää ja allekirjoitti kolme sopimukset jakamalla sotilastukikohtien ja muiden omaisuuserien Krimillä. Venäjä sai 81,7 prosenttia laivaston alukset maksettuaan Ukrainan hallituskorvaus 526.500.000 dollaria .
• Venäjällä vuosittain myös kirjoittaa pois 97.750.000 dollaria Kiovan velkaa oikeus käyttää Ukrainan vesillä ja radiotaajuus resursseja.
• 1997 kauppa mahdollistaa Venäjän laivaston pitää jopa 25000 sotilasta, 24 tykistöjärjestelmien, 132 panssaroituja ajoneuvoja ja 22 suuttimet on Krimin alueella.
• T täällä hetkellä viisi Venäjän merivoimien käyttöön Sevastopol on  Krimin niemimaalla.
• Venäjällä on myös kaksi melutaso Krimillä , kaupungeissa Kacha ja Gvardeysky.
• Venäjän rannikkovartioston Ukrainassa koostuu 1096th Erillinen Ilmatorjuntaohjus Rykmentti Sevastopol ja 810th Marine Brigade, jotka ovat yhteensä noin 2000 merijalkaväen .
Viime viikolla Venäjän duuman ylähuone hyväksyi presidentti Putinin pyynnöstä tilapäisesti lähettää maan sotilaallinen Ukrainaan varmistamaan rauhaa alueella.Kuitenkin Putin ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä, korostaa, että käyttöön sotilaallisen voiman olisi viimeinen keino. 
Samaan aikaan viranomaiset autonomisen Krimin tasavalta - jossa yli puolet väestöstä on venäläinen - vetosi apua Moskovan jälkeen Ukrainan hallinnon Kiovassa esittänyt lakia poistamisesta muiden kielten kuin Ukrainan virallisissa olosuhteissa.
Venäjän Ääni, RT

Ei kommentteja: