Sivut

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Ukraina presidentti, opposition allekirjoittaa EU: n välityksellä sopimus päättyy kriisistä

Julkaistu aika: 21 helmikuu 2014 14:05
Muokattu aika: 21 helmikuu 2014 21:51
(L) johtaja Udar (Punch) puolueen Vitalii Klitschko, johtaja Svoboda puolueen Oleh Tyagnybok, Ukrainan presidentti Viktor Janukovitshin, johtaja Batkivcshchyna puolueen Arseni Yatsenyuk ja Puolan ulkoministeri Radoslaw Sikorski (pois kuvasta) stand varten kunnianosoitus ihmisille, jotka kuolivat yhteenotoissa Kiovassa Ennen sopimuksen allekirjoittamista 21. helmikuuta 2014. (AFP Photo)
Lataa video (22,79 MB)
Ukrainan presidentti Viktor Janukovitshin ja opposition johtajat ovat allekirjoittaneet EU: n välittämien sopimus päättyy poliittinen kriisi maassa.
Ukrainan opposition edustajien sisältyi johtaja Udar poliittisen puolueen, Vitali Klitschko, johtaja Batkivshchyna oppositiopuolueen, Arseni Yatsenyuk, ja johtaja kansallismielisen Svoboda oppositiopuolue, Oleg Tyagnibok.
Läpimurto sopimus oli todistamassa EU: n ulkoministerit, jotka välittivät käsitellä, mukaan lukien Puolan Radoslaw Sikorski ja Saksan Frank-Walter Steinmeier, sekä johtajana Manner-Eurooppa Department of Ranskan ulkoministeriön, Eric Fournier.
Venäjän ihmisoikeuskomissaarin Vladimir Lukin, joka oli läsnä neuvotteluissa, totesi myönteistä dynamiikkaa neuvottelujen.
"Me tutustui kumppaneidemme asennossa, ja nyt me sen ymmärrämme", hän sanoi. Hän kuitenkin lisäsi, että "Suurin vaikeus on, että tilanne muuttuu jatkuvasti" , ja ei ole selvyyttä siitä, kuka täyttää sopimuksia ja miten.
Perjantaina Janukovitshin ilmoitti varhain presidentinvaalit ja paluu perustuslaki 2004, joka rajoittaa presidentin valtaoikeudet ja laajennetaan parlamentin arvovalta. Ukrainan parlamentti on jo hyväksynyt lain palauttaa perustuslaki 2004 386 MP: n Äänestämällä.
Janukovitshin sanoi myös kansallisen yhtenäisyyden hallitus syntyy.
Kansanedustajat Ukrainan parlamentin äänestää perustuslain muutoksen Kiovassa 21. helmikuuta 2014. (AFP Photo / Genya Savilov)
Kansanedustajat Ukrainan parlamentin äänestää perustuslain muutoksen Kiovassa 21. helmikuuta 2014. (AFP Photo / Genya Savilov)

Steinmeier on vahvistanut, että allekirjoittanut Kauppaan sisältyy näitä kohtia. EU: n ulkoministerit ovat ottaneet Ukrainan sopimuksen ja vaati väkivallan välitöntä lopettamista.
Ehtojen mukaan sopimuksen 48 tunnin kuluessa lain palauttaa 2004 perustuslaki on tarkoitus hyväksyä ja allekirjoittaa, jonka jälkeen 10 päivässä kansallisen yhtenäisyyden hallitus on muodostettu.
Sopimuksessa todetaan myös, että heti kun uusi perustuslaki hyväksytään, viimeistään syyskuussa, presidentinvaalit on pidettävä vasta joulukuussa.
Yatsenyuk on vahvistanut snap presidentinvaalit pidetään syyskuun ja joulukuun välisenä.
Lisäksi siellä on tutkimuksen "viimeaikaisten väkivallantekojen" sitoutunut aikana hallituksen vastaisia ​​mellakoita. Sopimuksen mukaan ole hätätila voidaan määrätä maassa, samalla kun hallitus antaa armahdusta ", joka kattaa saman valikoiman lainvastaiseen toimintaansa helmi-17 2014 lakia."
"Molemmat osapuolet sitoutuvat vakavia pyrkimyksiä normalisoida elämää kaupungeissa ja kylissä vetäytymällä hallinnollisten ja julkisten rakennusten ja salliminen katuja, puistoja ja aukioita"sopimuksen teksti lukee.
Johtaja äärioikeiston ryhmässä oikeassa sektorissa, Dmitri Yarosh, kertoi mielenosoittajia Maidan Square perjantaina, että kauppa päässeet presidentti ja oppositio ei ole hyväksyttävää. Yarosh sanoi, että hänen ryhmänsä ei laittoi aseensa, kunnes presidentti Viktor Janukovitshin eroaa. "oikeassa sektorissa ei laskemaan aseensa. Oikea Sector ei poista saarto yksi hallintorakennuksia kunnes meidän tärkein vaatimus täyttyy - eroamaan Janukovitshin, " Unian lainasivat häntä.
Myöhemmin perjantaina presidentin valtakunnanoikeudessa Bill otettiin käyttöön vuonna Ukrainan parlamentissa. Uusi aloite oli kirjoittamassa Nikolay Rudkovskiy, johtaja sosialistipuolue Ukrainassa, joka on osa hallitsevan Alueiden puolue koalitio. Bill on julkaistu parlamentin verkkosivuilla, vaikka ole toimitettu tarkempia tietoja.
Myös Ukrainan parlamentti äänesti perjantaina puolesta ehdoton armahduksen kaikille ihmisille pysäytetään tai jotka saattavat kohdata mahdolliset jatkotoimenpiteet nykyisessä levottomuuksia.
Reuters / Konstantin Chernichkin
Reuters / Konstantin Chernichkin

Sopimuksen mukaisesti kaikki laittomat aseet olisi luovutettava sisäministeriön 24 tunnin kuluessa.Tämän jälkeen kaikki laittomista kantokahvana aseita tullaan syytteeseen Ukraina oikeudessa.
Viimeinen artikkeli Kaupan kehottaa voimat molemmin puolin konfliktin pidättäytymään vastakkainasettelua, lisäten, että lainvalvontaviranomaisten pitäisi käyttää "yksinomaan turvajärjestelyjä julkiset rakennukset."
Ukraina on tartuttu mielenosoituksia alkaen November, jossa opposition kutsuvan Ukrainan presidentti Viktor Janukovitshin eroamaan. Aluksi protestit johtuivat Janukovitshin peräänny alkaen EU: n yhdentymisen paljon. Näistä on kuitenkin tullut väkivaltaisia ​​mellakoita hallitusta vastaan.Tilanne kärjistyi tammikuusta helmikuuhun ja näki huipussaan tällä viikolla, kun mellakoijat virittäneet katu yhteenotot poliisin kanssa pääkaupungissa Kiovassa.

Ei kommentteja: