Sivut

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Sevastopol ja Krimin parlamentti äänestää liittyä Venäjän kansanäänestyksen pidettävän 10 päivää

Julkaistu aika: 06 maaliskuu 2014 09:29
Muokattu aika: 07 maaliskuu 2014 10:37
AFP Photo / Vasily Batanov
AFP Photo / Vasily Batanov
Krimin parlamentin ja Sevastopol kaupunginvaltuusto on äänestänyt liittymisen puolesta Venäjällä. Päätös tehdään vasta tulevat voimaan, jos se on hyväksynyt Crimeans klo kansanäänestys, joka pidetään 10 päivän kuluessa.
Krimin Kansanedustajat äänestivät torstaina alueen " osaksi Venäjän federaation sisältämiensä alueella " , sanoo tekstin alueellisen parlamentin lausunto.
78 kansanedustajaa sanoi kyllä ​​Krimin myötä Venäjän, kun taas 8 pidättyi äänestämästä.
Kun päätös ilmoitettiin useita tuhansia ihmisiä odottaa ulkona parlamenttitalo, ne mukaan Itar-Tass, tyytyväinen uutisia kippis ja huudot "Venäjä!"
Parlamentti on myös tehnyt päätöksen pyytää Venäjän johto on " käynnistää menettelyn Krimin tuli osa Venäjää . "
Sevastopol kaupunginvaltuusto äänesti myös tullut aihe Venäjän federaation ja tukena Krimin kansanäänestys. Kaupungin asukkaat osallistuvat 16 maaliskuu kansanäänestyksen huolimatta kaupungin nauttia erityistä asemaa ja ei virallisesti ole osa Krimin.
Puhuja Krimin parlamentin, Vladimir Konstantinov selitti, että parlamentin päätös alueen myötä Venäjän on vielä hyväksytty kansanäänestyksessä, joka on määrä pitää 16. maaliskuuta. Se on kaksi viikkoa aikaisemmin kuin ilmoitti viime viikolla.
Emme ole kiire, mutta se mitä nykyinen tilanne vaatii ", Konstantinov kertoi Itar-Tass." Yritämme käsitellä tunteita tällä hetkellä yhteinen väestöstä. Nämä ovat epävarmuutta ja pelkoa. Meidän on annettava heille luottamusta ja tarjota selkeä poliittinen tie ulos kriisistä. "
Tulee kaksi kysymystä Krimin kansanäänestyksen äänestysliput.
Ensimmäinen: Kannatatteko Krimin tulossa osatekijän alueella Venäjän federaatiossa. Toinen: Kannatatteko palauttaa Krimin 1992 perustuslaki, "autonomisen alueen ensimmäinen sijainen-Premier Rustam Temirgaliev sanoi.
Mukaan 1992 perustuslaki, autonominen tasavalta on osa Ukrainan, mutta on suhteet Kiovassa, määritellään pohjalta keskinäisten sopimusten.
Variantti, joka saa yksinkertaisen enemmistön on voittaja kansanäänestyksessä.

Kiova on reagoinut kuvaamalla kansanäänestyksen avioton.
Minun kantani on, että tämä kansanäänestys on perustuslain vastainen , "vallankaappaus asettamansa Ukrainan talousministeri, Pavlo Sheremeta, sanoi mainitsemassa Reuters.
Varapääministeri Ukrainan presidentti Oleksander Turchinov sanoi viranomaisten Krimillä alueella olivat "täysin oikeudeton sekä parlamentin ja hallituksen."
Heidät pakotetaan työhön päin asein ja kaikki päätökset sanelee pelko ja ovat laittomia , "Turchinov: n tiedottaja sanoi.
Krimin viranomaiset ovat tällä välin ilmoittaneet, että ne ovat valmiita kansallistaa kaikki Ukrainan ja valtion liikelaitosten käyttöön ruplasta alueella, jos kansanäänestyksessä päättää puoltaa myötä Venäjän mukaan Interfax.

Venäjän duuma (parlamentti) on valmis harkitsemaan mahdollisuutta Krimin myötä Venäjän mukaan johtaja duuman valiokunnan asioihin Itsenäisten valtioiden yhteisön (IVY), Leonid Slutsky.
Duuman tutkii kaikki laskut tästä asiasta, kun kansanäänestys on tapahtunut ja kun Venäjän johto on tehnyt päätöksen siitä , "Slutsky sanoi mainitsemat RIA Novosti.
Samaan aikaan, Krimin viranomaiset sanoivat neuvotellaan edelleen ulospääsyä nykyisestä kriisistä Etyjin kanssa. Puhuja Krimin parlamentin, Vladimir Konstantinov sanoi keskustelut olivat käynnissä, ja lisää oli vielä tulossa.
Yli puolet Krimin väestöstä on venäläisiä ja käyttää vain tätä kieltä viestinnässä.
Krimin viranomaiset tuomitsi itsenäiseksi julistautuneen valtion Kiovassa ja julisti, että kaikki Ukrainan lainvalvonta-ja sotilasviranomaisten käyttöön niemimaalla on otettava tilauksia niistä. Suurin osa joukkoja Krimin vaihtoi puolta hyväksi paikallisviranomaisten.

Ei kommentteja: