Sivut

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Tuleeko Nato liite Ukrainassa?

Pepe Escobar on kiertävä kirjeenvaihtaja Asia Times / Hong Kong, analyytikko RT ja TomDispatch, ja usein tukija sivustot ja radio-ohjelmia vaihtelevat Yhdysvaltojen Itä-Aasiaan.
Julkaistu aika: 24 helmikuu 2014 08:55
Hallituksen vastaisia ​​mielenosoittajia kuljettaa loukkaantunut mies paareilla Independence Square Kiovassa 20 helmikuu 2014 (Reuters / Vasily Fedosenko)
Hallituksen vastaisia ​​mielenosoittajia kuljettaa loukkaantunut mies paareilla Independence Square Kiovassa 20 helmikuu 2014 (Reuters / Vasily Fedosenko)
Jokainen, joka uskoo Washington on syvästi ihastunut "demokratia" Ukrainassa on osuma eBay, jossa Saddam Husseinin joukkotuhoaseiden on löydetty, ja myydään eniten tarjoavalle.
Tai kiinnittää huomiota ei-kieltäminen epäämisestä Obaman hallinto, joka vannoo päivittäin ei ole mitään "proxy sota" tai kylmän sodan redux Ukrainassa.
Pähkinänkuoressa, Washington n molemminpuolisen Ukraina politiikkana on aina ollut anti-Moskova. Tämä merkitsee vallanvaihdos aina tarvittaessa. Koska Euroopan unionin (EU), geopoliittisesti, on vain liitteessä Naton, mitä asioita on Nato ulottuu rajansa Ukrainaan. Tai ainakin Länsi-Ukrainassa - mikä olisi arvokas lohdutuspalkinnon.
Tämä on puhtaasti sotilaallinen-keskeinen peli - logiikka koko mekanismi lopulta päätti Washington, ei Brysselissä. Kyse on Naton laajentumista, ei "demokratia" . Kun neo-con ulkoministeriön virkailija Victoria Nuland oli hänen 15 sekunnin of fame äskettäin, mitä hän oikeastaan ​​tarkoitti "Olemme Naton, F ** k EU." Ei ihme, siellä on kiireellinen Naton puolustusministerien kokouksessa Brysselissä Keskiviikko keskittynyt Ukraina.
Kukaan ei koskaan lukenut, että Yhdysvaltain valtamedian - tai korkeakoulujen että asiassa. Harvardin professori Francis Boyle puhuu Venäjän Ääni, tai Princeton Stephen Cohen äskettäin artikkelin Nation, ovat räikeitä poikkeuksia.
Jokainen ilmoitti analyytikko tuntee sielu tämän "politiikan" , 1970-luvulta lähtien, on Zbigniew"Grand Chessboard" Brzezinski. Dr. Zbig oli Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman mentori Columbian ja on Talleyrand Obaman hallinnon ulkopolitiikan kone.
Hän on saattanut pehmentää lovi äskettäin, väittäen, että vaikka USA on pysyttävä ylin valtaa koko Euraasiassa, Venäjällä ja Turkissa on vietteli West. Silti hänen historiallinen Russofobia ei koskaan laimentaa.

"Saint" Yulia on palannut

Kuten olemme nyt matkalla (taas) ja vallanvaihdos Ukrainassa, joka näyttää ole niin surkea juttu vain 5000000000 dollaria - summa halutessa uuskonservatiivikavereineen Nuland itse. Verrata sitä muihin ylenmääräinen Bush-Obama jatkumo ulkomaisia ​​seikkailuja, Afganistanista ja Irakista Syyriaan. Vielä odottaa suuria kuoppia eteenpäin.
Ukrainan oppositiojohtaja Julia Tymoshenko käsittelee hallituksen vastaisia ​​mielenosoittajia kokoontui Independence Square Kiovassa 22 helmikuu 2014 (Reuters / Yannis Behrakis)
Ukrainan oppositiojohtaja Julia Tymoshenko käsittelee hallituksen vastaisia ​​mielenosoittajia kokoontui Independence Square Kiovassa 22 helmikuu 2014 (Reuters / Yannis Behrakis)

Useimmat luultavasti progressiivinen, sekä joitakin rabidly oikealla laidalla, Google sukupolvi denizens Länsi-Ukrainassa ja Kiovassa näyttävät viihdyttää ajatus, että maan alla vallanvaihdos, hyväksytään EU: n jäsenenä, he saavat EU-passin ja löytää hyvää työtä Euroopassa, aivan kuten Puolan putkimiehet ja Romanian ravintoloiden teki.
No, ei oikeastaan. Jos vain he voisivat nousta EasyJet ja nähdä omin silmin, mitä on tekeillä, työmarkkinoilla-viisas, Etelä-Euroopassa tai Lontoossa, että asia on nyt kauhuissaan lauma itäeurooppalaisten takavarikoi Englanti työpaikkoja.
Mitä ultra-nationalistit ja rehellisesti uusfasisteja - täysin anti-EU - Ainoa asia, he välittävät on päästä eroon Venäjän Bear syleilyyn. Ja mitä sitten?
Lännessä n kiihko varten "demokratia" se on niin helppo unohtaa, että Länsi-Ukrainan fasistit olivat linjassa Hitlerin Neuvostoliittoa vastaan. Se on heidän jälkeläisensä, jotka ovat olleet eturintamassa hardcore väkivallan viime viikolla. Ja oikeassa sektorissa vaatii yhä he jatkavat "protesti" . Tässä mielessä ne eivät voi olla Washington suosima nuket, ne ovat vain hetkellisesti hyödyllisiä patsies.
Kuten entinen Ukrainan pääministeri Yulia Tymoshenko - nyt koholla Länsi asemaan blondi Äiti Teresa - hän on kutsunut Maidan (Independence) Square mielenosoittajia "vapauttajat". Ne voivat pian vapauttaa itsensä hänen - jälkeen erittäin korruptoitunut "Saint " Yulia kulkee presidentiksi ensi toukokuussa.
Ukraina, joka toimii - idässä ja etelässä - koostuu historiallisesta Venäjän maakunnissa, ajatella Kharkov, Mustanmeren, Krim. Maan BKT on noin 157 miljardia dollari. Se on yksi viidesosa Turkki (josta voi tulla uusi Pakistan). Koska se on, Ukrainalla on hallussaan ole taloudellista arvoa lainkaan West (vielä vähemmän, jos siitä tulee uusi Syyria). Ainoa "positiivinen" olisi Naton vääntynyt strategisen ennakkosuunnittelun.
Jokainen, joka uskoo ajautunut-in-kriisi EU ostaa Ukrainan ulos on taloudellinen sotku voisi jälleen tarjouksen Saddamin joukkotuhoaseita eBayssa. Tai kuvittele Yhdysvaltain kongressin jakamassa 15 miljardia dollaria Ukraina tasoittaa ulkomaisen velan, puhumattakaan vähentää tuodun kaasun - aivan kuten Moskova teki viime joulukuussa.

Tervehdi Iskander

Monen miljardin dollarin kysymys on nyt, mitä Venäjän presidentti Vladimir Putin tekee. Täytyy tuntea houkutusta havaita naurunremakka Kremlissä käytävillä.
Ensinnäkin, Putin päättää Moskovan ostaa 2 miljardia dollaria Ukrainan eurobondeja jälkeen on uusi hallitus Kiovassa, kuten Gazeta.ru raportoitu. Kiova saa mitään Moskovasta kunnes se on selvää, Uusi järjestelmä pelata palloa, etujen pitämään maata yhdessä.
"Saint" Yulia, muuten alunperin vankilaan, koska kaasua paljon, että on neuvoteltu Moskovan korkea hinta termejä. Takaisin kovat tosiasiat: Ukraina ei selviä ilman Venäjän kaasua, että Ukrainan teollisuudelle ei selviä ilman Venäjän markkinoille. Yksi voi sekoittaa kaikki sävyt Orange, Tangerine, Campari tai Tequila Sunrise vallankumous, ja heittää tarvittavat IMF rakenneuudistuksen ' korjaus - nämä tosiasiat eivät tule muuttumaan. Ja unohtaa EU "ostaa Ukrainan" .
Länsi appelsiinimehu jengi - mestareiden palvelijoille - voi silti lyödä vetoa sisällissota, Syyria-tyyliin.Anarchy häämöttää - provosoi uusfasisteja. Se on jopa ukrainalaiset hylätä se. Järkevä ratkaisu olisi kansanäänestys. Saada ihmiset valitsemaan valtioliitto, osio (siellä on verta) tai pitää status quo.
Tässä on hyvin mahdollinen skenaario. Itä-ja Etelä Ukrainasta tulee osa Venäjää jälleen; Moskovasta luultavasti hyväksyä se. Länsi-Ukrainassa on ryöstetty, tuhokapitalismin-tyyliä, jonka Länsi-yritysten rahoitusavun mafia - vaikka kukaan ei saa yhden EU-passi. Mitä Nato, he saavat emäkset, "liittäen"Ukrainassa, mutta myös saada lukemattomat hyper-tarkka Venäjän Iskander ohjuksia lukita uutta asuinpaikkaa. Niin paljon Washington n "strategisen ennakkosuunnittelun" .
Lausunnot, näkemyksiä ja mielipiteet tässä sarakkeessa ovat yksinomaan kirjoittajan omia eivätkä välttämättä edusta kuin RT.

Ei kommentteja: