Sivut

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Moskova ei kyseenalaista Ukrainan alueellista koskemattomuutta - ylähuone tuoli

Julkaistu aika: 25 helmikuu 2014 14:58
Muokattu aika: 26 helmikuu 2014 14:49
Osallistujat ralli "kansan tahtoa" puolue Sevastopol (RIA Novosti / Vasiliy Batanov)
Osallistujat ralli "kansan tahtoa" puolue Sevastopol (RIA Novosti / Vasiliy Batanov)
Venäjä ei epäile Krim on osa Ukrainan, vaikka se ymmärtää tunteita asukkaiden alueen puheenjohtaja Venäjän ylähuoneen Valentina Matvienko on sanonut.
Venäjä ei ole minkään provosoivista toimista, erityisesti valtion tasolla. Tänään pidämme sitä, että Krim on osa Ukrainan , "puhuja liittoneuvoston sanoi tv-haastattelussa.
Mutta se on myös se, että tällä hetkellä olemme todistamassa tiettyjä tunnelmia, jotka ovat nousseet sen jälkeen, kun kukaan ei pyytänyt Crimeans'opinion päätöksistä, jotka on ryhdytty Kiovassa , "Matvienko lisäsi.
Hän tapasi puheenjohtaja lainsäätäjän autonomisen tasavallan Krim, Vladimir Konstantinov, ja hän vakuutti hänelle, että ihmiset alueen puolustaisi heidän autonomy.Konstantinov sanoi, että noin 60 prosenttia Krimin asukkaat ovat etnisiä venäläisiä, jotka välittävät paljon kysymyksiä kun kansallisen kielen, koulutus ja kulttuuri.
Virkamiehet ja kansan Itä alueilla Ukrainassa ovat ilmaisseet huolensa lausunnoista ja liikkuu opposition johtajia, jotka tulivat valtaan maan aallon väkivaltaisista mielenosoituksista, joka raivosi Kiovassa kahden viime kuukauden aikana. Yksi ratkaisevista kysymyksistä heille on tilaa venäjän kielen.
Melkein heti sen jälkeen kun presidentti Viktor Janukovitshin jättäytyi virastaan ​​ja pakeni viime viikolla, Ukrainan parlamentti äänesti kumota nykyinen kielilaki. Oli sen ansiosta alueilla, joilla ei-Ukrainan väestöstä oli 10 prosenttia tai enemmän ottaa käyttöön uusia virallisia kieliä. Lain jälkeen peruttiin ainoa virallinen kieli maassa on Ukrainan. Joidenkin lähteiden mukaan, johtaja vapauspuolueen Oleg Tyagnibok kertoi hiljattain kannattajat Kiovassa, että käyttö venäjän kielen olisi kriminalisoitava ja kaikkien etnisten venäläisten olisi riisuttu kansalaisuuden ja elää ei-kansalaisen asema.
Näitä liikkeitä ja raportit aiheutti järkyttynyt koko Itä-Ukrainassa, mutta protestit olivat erityisen laulu Krimillä. Niemimaalla historiallisen ja etnisen siteet Venäjään ovat vahvempia kuin Ukrainan, ja se on ainoa alue, jolla on asema autonominen tasavalta. Lisäksi Venäjä vuokraa Krimin sataman Sevastopol ja Venäjän Mustanmeren laivaston on luopuneet siellä.
Venäjä on lähettänyt valtuuskunnan kansanedustajat alueen johdolla johtaja duuman komitean IVY ja maanmiehet, Leonid Slutsky. " peruuttaminen alueellisen aseman Venäjän kieli on erittäin huolestuttava merkki, koska se voi aiheuttaa kaventuminen Venäjän kielen tilaa Ukrainassa, kuten koulutukseen ", hän kertoi hänen vierailunsa aikana. " He yrittävät repiä Ukraina pois Venäjältä, myös kielen käyttöä tekijän kautta mahdollisuus nuoremman sukupolven puhua ja saada koulutusta venäjäksi , "Slutsky lisäsi.
Tässä tilanteessa Venäjän on laajentaa yhteistyötään Ukrainan asukkaiden, jopa jokainen erillinen perheen, joka ei halua päästä irti venäjän kielen ja Venäjän maailman , "Venäjän MP korosti.
Aiemmin tällä viikolla nationalistisen liberaali puolue Venäjä aloitti lakiesityksen, joka sallii Venäjän kansalaisuuden kuuden kuukauden kuluessa, jos hakija menestyksellisesti todistaa hänen tai hänen venäläisen etnisyys. Tämä voidaan tehdä esittämällä asiakirjat, jotka osoittavat, että oman esi-isiä oli Venäjän kansalaisuuden syntymän. Sponsorit Bill korosti, että se oli valmistettu erityisesti säästää venäjänkieliset ukrainalaiset mahdollisilta oikeudenloukkauksen.

Ei kommentteja: