Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Venezuelan Maduro saa erityisiä oikeuksia, voi ohittaa lainsäätäjien

Julkaistu aika: 15 marraskuu 2013 04:30
Muokattu aika: 15 marraskuu 2013 11:19
Nicolas Maduro (Reuters / Carlos Garcia Rawlins)
Nicolas Maduro (Reuters / Carlos Garcia Rawlins)
Venezuelan kansalliskokous on hyväksynyt myöntämisen presidentti Nicolas Maduro erityisiä toimivaltuuksia ratkaista asetuksella vuonna 99-to-60 äänestykseen.
Lainsäädäntö, joka tunnetaan nimellä "Ley Habilitante" tai valtuuslaki, antaisi Maduro ohittaa maan alkuun lakiasäätävä elin rajoitetun ajan - tässä tapauksessa kahdentoista kuukauden jakson.Kansalliskokous voi myös riisua presidentin kyseiset valtuudet se äänestää tehdä niin.
Hänen alustavat pyynnöt lainsäädäntövaltaa elokuussa, Maduro ilmoitti, että hän käyttää niitä korruption Venezuelassa, ja mitä tulinen valtiomies on nimeltään "taloudellinen sota "käydään vastaan ​​hänen hallintonsa.
Kunnes tällä viikolla, Maduro oli puuttui yksi ääni saavuttaa kolmen viidesosan enemmistöllä tarpeen siirtää valtuuslaki. Tiistaina Maria Aranguren, jäsen opposition, oli riisuttu hänen parlamentaarisen koskemattomuutensa takia syytettynä kavalluksesta, salaliitosta ja rahanpesusta. Aranguren - joka on nyt pysty hoitamaan lainsäädäntötyössä tehtävät - korvattiin Carlos Flores hallitsevan sosialistisen puolueen, joka on tukenut lakia.
Kriitikot sanovat, että Venezuelan hallitus on pyrkinyt asetuksen antaakseen kuriin opposition vaalien joulukuussa.
"Ainoa tavoite Tämän toimeenpanomääräyksistä on vainoamaan valtion kriittiset äänet yhteiskunnassa, kansalaisjärjestöjen ja poliittisten puolueiden kanssa erilaisia ​​näkemyksiä", opposition jäsen Eduardo Gomez SIGALA kertoi EFE-uutistoimisto.
"On institutionaalinen vallankaappaus Venezuelassa ei ole vallanjakoa," SIGALA lisäsi.
Maduro edeltäjä ja ideologista mentori, presidentti Hugo Chavez, turvautui ottaminen Apostolien aikana neljä kertaa hänen 14 vuotta vallassa.
Uusi lakiehdotus sallii säännön asetuksella on vielä tarkistaa erityinen lautakunta ja joutuu toisen keskustelun - vaikka vihdoin saavuttaa kriittisen 99 ääntä ratifiointi edellyttää, se on lähes taattu siirtää.
Maduro sanoi ottaminen laki on haettu osittain sotaa liike onnenonkijat, jonka presidentti on nimitystä "loiset ja keinottelijoita."
Rinnalla harjoittamisesta asetuksen valtuuksia, Venezuelan hallitus on ilmoittanut pidätyksestä yli 100 liikemiestä itse kuvattuja tehoisku hinta-gouging kaupoista, ja presidentti on ilmoittanut, että hänen hallituksensa pyrkii lainsäädäntö rajoittaa liikevoittoa välille 15 ja 30 prosenttia, Reuters raportoi.
"He ovat barbaarisia, nämä kapitalistisen loiset!" Maduro sanoi hänen viimeinen julkinen osoite."Meillä on yli 100 porvariston kaltereiden takana tällä hetkellä."
Puolestaan ​​kauppiaat ovat joko vapaaehtoisesti alkaneet alentamaan hintojaan tai yksinkertaisesti kiinni, sen sijaan vaarassa kutsua tarkastajia.
"Olemme vähennetään kaiken 10-15 prosenttia, mutta se ei ole reilua. En voi tehdä voittoa nyt",omistaja pienen elektroniikkaliikkeestä kertoi Reutersille. Samaan aikaan suuria väkijoukkoja ovat lähentyneet vähittäiskaupat etsivät elektroniikka, kodinkoneet, ja vaatteet, ennakoiden hinnanalennukset.

Ei kommentteja: