Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Vuoto paljastaa juoni horjuttaa Venezuelan govt

Julkaistu aika: 06 marraskuu 2013 16:19
Venezuelan presidentti Nicolas Maduro (Reuters / Jorge Silva)
Venezuelan presidentti Nicolas Maduro (Reuters / Jorge Silva)
Vuotanut asiakirjat ovat paljastaneet todisteita juoni horjuttaa Venezuelan ja heikentää oikeusvaltion vasemmistolainen presidentti Nicolas Maduro. Paperit näyttävät toteen Caracasin väitteet ulkopuolella yrittää lamauttaa maan sisäisten sabotaasi.
Asiakirjojen luovuttamista, joita tekijä RT: n Espanjan-kanavan, Eva Golinger, yksityiskohta jäsennelty suunnitelma heikentää vakautta Venezuelan kanssa, jotta "palaavat todellista demokratiaa ja itsenäisyyttä, jotka on kaapattu yli 14 vuotta." 
Suunnitelmat väitetään tuote välisessä konferenssissa amerikkalainen yhtiö FTI Consulting ja kaksi oikeistolaiset Kolumbian ryhmien sidoksissa entinen presidentti Alvaro Uribe Kolumbian kaupungin Cucuta kesäkuussa tänä vuonna. 
Entinen presidentti Uribe oli suorasanainen kriitikko entinen Venezuelan presidentti Hugo Chavez, nimenomaan hänelle avoimesti Twitterissä kuin "diktaattori" ja "salamurhaaja." 
Kolme ryhmää esittää aloitteen he nimi "Venezuelan strateginen suunnitelma" ja luettele tapoja, joilla he voivat häiritä kaikkia puolia Venezuelan yhteiskunnan run-up joulukuun aluevaaleissa. 
 "Ehdotti tavoitteita suunnitelmassa on erityisesti suunnattu kunnallisvaaleissa 8. joulukuuta", kirjoittaa asiakirjan. Vaaleissa Venezuelan väestö valitsee 335 kunnanjohtajaa, 2435 kunnanvaltuutettuja, 69 paikallisten alkuperäiskansojen edustajia, 2 kaupunginjohtajia ja 20 alueen neuvosto.
Asiakirja on jaettu pisteitä, jotka käsittelevät miten maksimoida vaikutukset "kaikilla Venezuelan väestöstä."
Strategioita käyttää, ovat: "luodaan kriisi kaduilla, helpottaa interventio Pohjois-Amerikan ja Naton joukkojen kanssa Kolumbian armeija," sähkökatkoja, ruokapula, tukea ja rahoitusta poliittisen opposition.
Asiakirja kirjoittaa, että väkivalta olisi myös kannustettava ja "aina kun mahdollista johtaa kuolemia ja loukkaantumisia." Se myös antaa erityismaininnan Venezuelan opposition hahmo Henrique Capriles joka hävisi presidentinvaalit alussa vuoden, neuvoo tueksi poliittinen kampanja . 

Yli parin viime kuukauden aikana, Venezuelan valtion media on raportoinut pulaa useita perustuotteita, kuten sokeri, maito, öljy, voita ja jauhoja. Lisäksi on ollut useita raportteja suuria määriä näitä perus hyvä takavarikoidaan alkaen varastotkaan liikemiehiä liittyy opposition ja salakuljettajat rajan yli Kolumbia.
Elokuussa Venezuelan viranomaiset siepata välillä 50 ja 60 tonnia perushyödykkeiden osavaltiossa Tachira joka rajoittuu Kolumbian kanssa.
Presidentti Nicolas Maduro on syyttänyt monet näistä tapauksista on ulkomaisten voimien pyrkimyksiä sekaantua Venezuelan asioihin, jotta epävakautta maassa. Lokakuussa Maduro karkotti kolme parasta amerikkalaisia ​​diplomaatteja Venezuelasta, jonka he olivat piirtämistä opposition ohjaamaan massa sähkökatkokset. 
"Olemme havainneet, ryhmä Yhdysvaltain suurlähetystön virkamiesten omistettu kokous äärioikeisto, ja myös kannustaa kohdistuneen sabotaasin sähköjärjestelmä ja Venezuelan talous",  Maduro sanoi televisioidussa puheessaan.
Yhdysvaltain suurlähetystö kiisti tällaisen tontin olemassa ja mitään  "osallistumista tahansa salaliitto horjuttaa Venezuelan hallitus."
Maduro nimettiin seuraajaksi entinen presidentti Hugo Chavez, joka kuoli syöpään 5. maaliskuuta tänä vuonna. Kun Maduro oletetaan puheenjohtajakaudella huhtikuussa hän vannoi jatkaa perintö Chavez ja antoi saman tulinen anti-amerikkalainen retoriikka kuin hänen edeltäjänsä.

Ei kommentteja: