Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

UK High Court säännöt Mirandan vangittuna Heathrow oli laillinen

Julkaistu aika: 19 helmikuu 2014 16:41
David Miranda (L) - Brasilian kumppani Glenn Greenwald, US journalisti Britannian Guardian-sanomalehdessä, joka työskenteli älykkyys leaker Edward Snowden paljastaa Yhdysvaltain joukkoseurantaan ohjelmat - on kuvassa Rio de Janeiron Tom Jobim kansainvälinen lentokenttä hänen saapuessaan August 19, 2013.  (AFP Photo / Marcelo Piu)
David Miranda (L) - Brasilian kumppani Glenn Greenwald, US journalisti Britannian Guardian-sanomalehdessä, joka työskenteli älykkyys leaker Edward Snowden paljastaa Yhdysvaltain joukkoseurantaan ohjelmat - on kuvassa Rio de Janeiron Tom Jobim kansainvälinen lentokenttä hänen saapuessaan August 19, 2013. (AFP Photo / Marcelo Piu)
Holding David Miranda, joka kantoi luokiteltuja asiakirjoja vuotanut Edward Snowden hänen kumppani Glenn Greenwald, Heathrown lentokentällä viime elokuussa oli perusteltavissa "hyvin painamalla" valtion turvallisuuden, tuomarit sanoivat.
David Miranda, kumppani entisen Guardian toimittaja Glenn Greenwald, kantoi joitakin 58000 erittäin salaisia ​​Britanniassa ja USA: n tiedustelupalvelun asiakirjoja ulkoisen kovalevyn Berliinin ja Rio de Janeiro "avustamaan journalistista toimintaa Greenvvald." Tavattuaan dokumenttielokuvien tekijä Laura Poitras, joka oli työskennellyt tietojen esittämistä NSA: n entinen urakoitsija, Edward Snowden, kulki hän Heathrow'n 18. elokuuta viime vuonna ja oli pidätettynä Britanniassa turvallisuuspalvelut.
Materiaali valtasi Britannian turvallisuuspalvelut, joka pidätti Miranda ja piti häntä kuulusteltavaksi yhdeksän tunnin ajan aikataulu 7 Terrorism 2000 Act. Tämä on enimmäisaika sallittu teko ennen kuluja on tuonut ja viranomaiset voivat toimia ilman, että heidän perusteltua epäillä, ja ilman asianajajaa tarvitse olla läsnä.
Keskiviikkona Lord Justice Laws, istuu Lontoossa kahden muun tuomarin, pääteltiin, että Mirandan pidättäminen oli oikeassa suhteessa. Tuomari sanoi, ettei ollut "vakuuttavia todisteita" , että pysähtyminen Miranda oli "välttämätöntä kansallisen turvallisuuden," vaikka se muodosti "epäsuora puuttuminen lehdistön vapautta."
Glenn Greenwald, kirjailija ja ex-toimittaja, Guardian, kertoi oikeudessa hänen todistajanlausunnon että turvallisuuspalvelut olivat tietoisia siitä, että materiaali oli tarkoitus käyttää yhteydessä journalismin ole terrorismia, ja että ei ollut näyttöä siitä, että julkistaminen oli todella uhkasi kenenkään elämää tai uhanalaisia ​​mitään erityistä toimintaa.
"Mielestäni tämä ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon hoidon otimme ole luoda tällainen riski"Greenwald sanoi.
Miranda sanoi puolustuksekseen, että materiaali oli niin salattua, ettei hän voinut avata sitä.
Mutta tuomarit hylkäsi nämä väitteet toteamalla, että kyseessä on todellinen riski, ne vaarantavat kansallisen turvallisuuden hallussaan tällaista materiaalia.
David Miranda (AFP Photo / Evaristo Sa)
David Miranda (AFP Photo / Evaristo Sa)

Niissä todetaan myös, että perinteet vastuullisen journalismin olivat merkityksettömiä verrattuna todellinen uhka kansalliselle turvallisuudelle. Lord Justice Laws jatkoi sanomalla, ettei Greenvvald eikä Miranda pystyivät arvioida tarkasti, mikä oli uhka tai ei, koska se riippuu perehtyneisyys"palapelin" hajanaisia ​​paloja älykkyyttä.
Lait sanoi hän ei epäillyt esittämien todisteiden Oliver Robbins, varajäsen kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Cabinet Office, että materiaali voisi aiheuttaa suurta vahinkoa turvallisuuden etuja ja jopa ihmishenkien menetyksiä.
"Minun arvioni Aikataulu 7 pysäkki oli oikeasuhteinen toimenpide olosuhteissa. Sen tavoitteena oli paitsi oikeutettu erityisen painavaa ", sanoi Laws.
Steven Kovats QC, joka hoitaa sisäministeri oli aiemmin kertonut High Court että materiaali voisi ovat pudonneet käsiin Al-Qaida.
Tuomarit hylkäsi myös esittämät väitteet Liberty, National Union of Journalists Englanti PEN että aikataulu 7 toimivaltuudet ovat mielivaltaisia ​​ja ei ole mitään takeita suojata luottamuksellisia journalistista aineistoa tai lähteistä.
He sanoivat myös väite siitä, että tuomarin olisi pitänyt antaa ennakkohyväksyntä toimia turvallisuuspalvelut olisi ollut "tarpeeton ja tehoton."
Miranda vannoi haastaa päätöstä, "Vetoan tätä päätöstä, ja pitää houkutteleva loppuun asti. En tietenkään ole tyytyväinen, että tuomioistuin on virallisesti sanonut, että olin oikeutettu terrorismin epäilty, mutta päivän British Empire ovat pitkiä ohi, ja tämä päätös ei ole vaikutusta ulkopuolella rajojen tässä maassa ", hän kertoi Intercept sivuilla, joilla Greenwald on editori.
Hänen asianajaja sanoi myös, että hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä hovioikeuden tuomion tarkoitti, että journalismin jatkossa conflated terrorismiin.
Glenn Greenwald sanoi julkilausuman ojensi Sieppaus että tuomio osoitti Britannian hallitus on saanut pois käyttäytyy kuin sortavammaksi.
"Britannian hallitus on nimenomaisesti väitti, että vapauttamista Snowden asiakirjat, jotka vapaa maailma kutsuu" palkittu journalismi ", on oikeastaan ​​merkitsee" terrorismi "- samaa teoriaa nyt käytetään Egyptin sotilashallinto syytteeseen Al Jazeera toimittajia terroristeiksi. Onnittelut Britannian hallitukselle maineikkaan yhtiö on jälleen kerran pitää ", hän sanoi.
Sisäministeri Theresa May kuitenkin tyytyväinen tuomion sanomalla, että poliisin työtä ja tiedustelupalvelut tehtiin "paljon vaikeampaa seurauksena älykkyyttä vuotoja."
"Tämä tuomio ylivoimaisesti tukee täysin oikeassa suhteessa toiminnan ottanut poliisin tässä tapauksessa kansallisen turvallisuuden suojelemiseksi. Jos poliisi että jokin yksilö on hallussaan erittäin herkkiä varastettuja tietoja, jotka hyödyttäisivät terrorismi, niin ne pitäisi toimia. Olemme tyytyväisiä, että tuomioistuin myöntää ", hän sanoi.

Ei kommentteja: