Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

20. helmikuuta, 08:23

TEPCO sanoo 100 tonnia radioaktiivista vettä vuoti Fukushima laitoksen

TEPCO sanoo 100 tonnia radioaktiivista vettä vuoti Fukushima laitoksen

Operaattori Fukushiman ydinvoimalan sanoi torstaina, että 100 tonnia saastunutta vettä on vuotanut ulos septitankkia mutta sen epätodennäköistä vesi on saavuttanut mereen.

Vuoto on viimeisin merkkijono kommelluksia Fukushima Daiichi kasvi, 220 km (130 mailia) pohjoiseen Tokiosta, joissa käsitellään valtavia määriä saastunutta vettä on kertynyt vuodesta 2011 katastrofi, joidenkin vuotaminen lähellä Tyynellämerellä.
Tokyo Electric Power Co (TEPCO) sanoi torstaina on epätodennäköistä vesi, jotka ovat vuotaneet pultattu säiliötyyppisessä apuohjelma on ollut lukuisia ongelmia, saavutti meressä, koska ei ole vesistöön, jotka virtaavat kohti merta.
Pilaama vesi tulvi yli muurin säiliön ja ollaan imeytyy maahan, TEPCO sanoi. Kasvi on katkaistu virta vettä säiliöön ja vuotava on pysähtynyt, se lisäsi.
Yhtiö ei usko, että siellä oli vuotamisen radioaktiivista vettä lähellä Tyynellämerellä.
Vuoto raportoi torstaina on yksi suurimmista koska TEPCO ilmoitti viime kesänä, että noin 300 tonnia radioaktiivista vettä oli vuotanut säiliö.
Hälyttävän korkea radioaktiivisen cesiumin pitoisuuksia on kirjattu pohjaveden alla Japanin rujo Fukushima ydinvoimalan toiminnanharjoittajan Tokyo Electric Power Company on ilmoittanut. Näytteitä pilaantuneen pohjaveden otettiin tuoretta, hyvin ulkopuolella toisen energia lohko. Kokeet ovat osoittaneet, että tasot tappava cesium on useita tuhansia kertoja suurempi kuin sääntö.
Esimerkiksi cesium-137 pitoisuuksia kaivovesi olivat 54000 becquereliä litrassa, kun cesium-134 mitattu 22000 becquereliä, 220 kertaa sallittua normi.
Mukaan TEPCO, viimeaikainen taso on noussut ennätyskorkealle. Tilanne tuhoutunut ydinvoimalan heikkenee edelleen. TEPCO asiantuntijat pyrkivät edelleen sisältävät radioaktiivista vettä, joka on valuu välillä saumat.
Kävi ilmi aiemmin, että aiemmat arviot olivat doctored vähätellä uhkana, laitoksen toiminnanharjoittajan siirtymässä syyttää teknisistä vioista.
Vielä yksi Fukushima liittyvä skandaali on puhjennut kun Japanin ydinvoima säädin arvosteli operaattori rampa laitoksen väärin mittaamiseksi säteilytason saastuneen pohjaveden työmaalla. Lähes kolme vuotta sitten reaktorin meltdowns Fukushiman Daiichi-asema, Tokyo Electric Power Co (Tepco) puuttuu edelleen perustiedot mittaus ja käsittely säteilyä, Nuclear asetuksen Authority (NRA) puheenjohtaja Shunichi Tanaka sanoi keskiviikkona. Apuohjelma on arvosteltu laajasti taitamaton vastauksena maaliskuu 2011 katastrofi.
Tepco kertoi viime viikolla, että pohjaveden peräisin seuranta hyvin viime heinäkuussa sisälsi ennätys 5.000.000 becquereliä litrassa vaarallisia radioaktiivisia strontium-90 - yli viisi kertaa yhteensä beetasäteilyä käsittelyyn 900000 becquereliä litrassa kirjattu hyvin, mikä on noin 25 metrin päässä merestä.
Tepco sanoi, että kalibrointi erehdyksessä yksi kone mittaus strontiumtasoilla hyvin vettä kasvi, ja se oli löytänyt myös virheen laitteita, jotka tulkita kaikki-beetasäteilyä.
"Jotain tällaista voi tapahtua ... Tämä (data) on mitä tulee perusteella erilaisten päätösten, joten ne on tehtävä kaikkensa välttääkseen virheitä säteilyä mittaavan", Tanaka kertoi, vaikka hän lisäsi virhe ei aiheuta vakavaa turvallisuusriski tehtaalla.
Sallitun rajan vapauttaa strontium 90, jonka puoliintumisaika on noin 29 vuotta, mereen on 30 becquereliä litrassa.
Tepco tiedottaja sanoi apuohjelma uudelleen tarkistaa kaikki-beetasäteilyä lukemat pohjaveden valossa ennätys strontiumtasoilla.
Viime vuonna säteilyn vuodot, sähkökatkoja ja muita kommelluksia herättänyt kansainvälistä huolta ja sai Japanin hallitusta tehostamaan sisään lisää varoja ja tukea.Osana käänne hyväksymän hallituksen viime kuussa, Tepco toivoo käynnistää uudelleen sen suurin ydinvoimala, Kashiwazaki Kariwaan, tänä kesänä.
Tepco marraskuussa alkoi vaarallinen prosessi poistaa satoja hauras käytettyjä polttoainesauvoja vaurioitunut nro 4 reaktorirakennuksen Fukushima. Se sanoi viime viikolla se oli poistanut noin 9 prosenttia enemmän kuin 1500 käyttämättömät ja käytetyn polttoaineen reaktorissa n varastoaltaan.
Venäjän Ääni, Times of India, CNN, japantimes.co.jp, agoracosmopolitan.com, RT, Reuters, TASS

Ei kommentteja: