Tämä on John Robles, kuuntelet haastattelussa Michael Ratner, emeritus-puheenjohtajaCenter for perustuslaillisten oikeuksien New Yorkissa ja presidentti Euroopan keskus perustuslakituomioistuimen ja ihmisoikeuksia Berliinissä. Hän on myös amerikkalainen asianajaja Wikileaks ja Julian Assange. Tämä on osa yksi pidempi haastattelu.
Robles: Hei Mr. Ratner! Kuinka voit tänä iltana?
Ratner: On hyvä puhua taas, John.
Robles: Ja se on kunnia saada puhua kanssanne jälleen. Kiitos suostumalla haastatteluun, tiedän olet todella kiireinen tuolla. Olemme puhuneet paljon Guantanamon aiemmin. Ja minä haluaisin vain ajaa tämän sinulle todella nopeasti, ja saada (olen melko varma, mikä reaktio on, mutta) tämä on raportin alle tunti sitten, että sanoo:
"... Monet Guantánamon vankien voi olla lähempänä kohti kotia molemminpuolisen käsitellä saavutti kongressissa, joka antaa presidentti Barack Obama" harvinainen voitto hänen taistella sulkea vankilaan "Guantanamossa."
Mitä haluaisit sanoa tästä: "harvinainen voitto hänen taistella?" Tarkoitan, olemme puhuneet tästä jo aiemmin, mutta ...
Ratner: No, Obama ei ole koskaan alkanut riidellä sulkea Guantanamo. Hän lupasi sulkea vuoden kuluessa virkaan. Tämä tarkoitti sitä olisi pitänyt sulkea vuonna 2010, tammikuussa. Hän itse oli heikko Kneed siitä, ja olemme istui siellä kauan kuin se pysyy auki, muutama viikko sitten 162 ihmistä siellä.
Oli nälkälakon helmikuusta tämän vuoden toukokuussa. Se on pakko Obama toimia ja antaa puheen ainakin, jossa hän on erittäin hyvä, sanoi: " No, tämä ei ole Amerikka, meillä ei pitäisi olla tätä auki ". Ja nyt näemme, koska paine todella syömälakon ja ehkä muitakin maita sanoen, "Mitä te oikein teette?", ja koska se on hyvin suosittu rekrytointi kohde ilmeisesti osissa jihadisti maailmaa, näemme joitakin paineita todella hallintoa ja kongressia vihdoin saada joitakin ihmisiä.
Mennään yli numerot toinen: siellä oli 162 ihmistä, yli puolet niistä ihmisistä on vapautettaviksi, se tarkoittaa, että heillä ei ole mitään heitä, mutta he ovat olleet siellä nyt 10, 11, 12 vuotta. Niin, se on täydellinen skandaali jokaisessa merkityksessä.
Joten mitä on tapahtunut viime aikoina, ja joka olit viitaten raportissa "harvinainen voitto", on senaatti ja ovat sopineet ja että äänestämme, luulen, nyt tai muutaman seuraavan päivän NDAA, joka on National Defense Authorization Act, joka rahoittaa kaikki meidän sotilaallisen todella, ja se sisältää Guantanamo säännöksiä. Ja mitä se tekee on se helpottaa jopa hieman rajoitukset, jotka saatettiin hallintoon ennen kuin se voisi siirtää ihmisiä ulkomaille pois Guantanamo.
Nyt, aina ymmärrä tätä. Vanha NDAA, joka on yhä voimassa, oli aina sallittu siirrot presidentti ulkomaille. Se vain vaatii sertifioinnit, erilaisia ​​asioita, joita he eivät ole Rikoksenuusijoilla ja kaikki tämä. Joten, Obama on itse ollut viranomainen, jopa kongressin "rajoituksia", sulkea paljon, jos ei kaikki, Guantanamon mutta hän ei ole käyttänyt kyseisen viranomaisen.
Nyt hän on mennyt hieman liberaalimpi tästä tai kongressi on, hän alkaa todistetaan asioita uusintarikollisuutta eikä uhka kansalliselle turvallisuudelle. Mutta se on hieman vapaampi, joten ehkä se antaa hänelle hieman enemmän rohkeutta siirtää ihmisiä pois.
Mutta olemme nähneet, että vanhan lain ei anna hänelle, koska viime päivinä hän on itse tehnyt mielestäni neljä siirtoja, ja mahdollisesti kaksi lisää tänään, kun puhumme keskiviikkona. Hän teki kaksi Algeriaan, kaksi Saudi-Arabiaan ja siellä on kaksi tulossa Sudaniin, ymmärrämme. Niin, että on kuusi.
Joten leiri pienennetään hyvin, hyvin hitaasti ihmisiä, joilla on valtuutus. Mutta jos se jatkuu tällä tasolla, ja se on ensisijaisesti selvitetty ihmiset, olemme edelleen menossa windup 70, 80, 90 ihmistä lopussa useita kuukausia, ellei vuosia.
Joten se on ... emme näe nopeaa loppua Guantanamo, erityisesti koska puolet niistä ihmisistä ei ole vapautettaviksi. Ja mitä tulee tapahtumaan niille ihmisille, on minulle epäselvää. He eivät ole koskaan asetettu syytteeseen, he eivät ole koskaan tuomittu, ne vain istuu kutsuisin laitonta limbo.
Joten, minusta on liioiteltua sanoa, tämä on "harvinainen voitto". Tämä on kuin pieni täplä. Itse asiassa, mitä tarvitsee mennä tässä Obama tarvitsee vain saada hieman rohkeutta ja alkaa saada enemmän ihmisiä siirretään. Kuten sanoin, ottaa muutaman henkilöä siirtyi hiljattain on myönteinen merkki, mutta se on myönteinen merkki siitä, mitä on täydellinen autiomaa kannalta ihmisoikeuksia ja ihmisten suojelemiseksi.
Haluan myös sanoa, jos ja kun he sulkea Guantanamon, jota en usko ... En näe tulossa, en usko, he aikovat sulkea Obaman hallinto, se ei pääty, mitä on haitallisin ja ilkeä US käytäntö, että olisimme olleet huutamassa siitä oli se tapahtui toisessa maassa, ja se on käytännössä toistaiseksi vangittuna. Se ajatus, että voit poimia jonkun kyytiin, ottaa ne offshore vankilaan, ei koskaan lataa tai kokeilla niitä ja pitää niitä vankilassa niin kauan kuin haluat, kunhan Executive haluaa.
Tämä on ennenkuulumatonta maassamme, tai sen olisi pitänyt olla. On ennenkuulumatonta maailman tietyllä tavalla mitattuna lain.
Magna Charta, joka on ensisijainen perustajajäsen asiakirja (todella) Amerikan sekä British oikeudellisia käytäntöjä, 800 vuotta sitten. Juhana oli pakko sanoa: "En aio poimia ihmisiä ja pitää niitä ilman tuomaristo tutkimuksissa ja oikeuden istunnoissa ja maksut", mutta Yhdysvallat on perääntyi täysin siitä. Se oli niin suuri, kannalta merkittävä epäonnistumisen todella Yhdysvaltojen noudattamaan lakia.
Nyt yksi viimeinen piste Guantanamosta haluan tehdä joka on: General nimeltään General Michael Lehnert, joka tuli ulos pääkirjoituksessa Detroit Free Press, Ja hän oli kenraali, joka todella rakennettu Guantanamon kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 9-11. Hän oli General jotka rakensivat häkit teki kaiken tuon, ja hän tuli ulos vain muutama päivä sitten ilmoitus, että sanoi, "Guantanamo on suljettava, se vahingoittaa meitä liittolaisten kanssa, se vahingoittaa meitä muslimimaailmassa ", kaikki tavanomaiset kamaa.
Mutta sitten hän meni pidemmälle, hän sanoi Guantanamo oli virhe alusta alkaen, että se oli setup ei vaarallinen ihmisille, mutta se oli setup kuulusteltavaksi leiri, joka tietenkin, kuten olemme sanoneet ja olemme litigated tämän minun Center for perustuslaillisten oikeuksien, kuulustelut leirit ovat laittomia. Sitähän natsit käyttivät käyttää toisen maailmansodan.
Se ei todellisuudessa miksi USA setup Guantanamo, ei koska he luulivat ihmiset olivat syyllinen mihinkään, mutta koska he halusivat oppia jihadin (USA view) toimivat. Ei siksi, että ihmiset tiesivät hyvin, että leiri jos mitään, ja sitähän Yleiset Lehnert sanoo.
Hän sanoi: "... emme saaneet mitään näitä ihmisiä" .
Joten olemme piristyi ihmisiä mielivaltaisesti, pelastaa siellä jopa 12 vuotta jo, 162 nyt 158 ​​vielä jäljellä siellä, ja se oli laiton leiri alusta alkaen.
Sitten hän sanoo jotain myös dramaattinen, ja haluan vain tämän hallinnon, Obama ja muut kuuntelisivat sitä. Hän sanoi: "Katso, sinulla on 158 ihmistä siellä, mielestäni jotain 150 heistä ei ole koskaan syytetty rikoksesta".
Hänen näkemyksensä on sinulle joko maksua ja yrittää ihmisiä ja tuomita niitä, tai voit antaa heidän mennä, ja sitähän perustuslain Yhdysvaltojen kanssa edellyttää. Ja se on rohkea lausunto, että valitettavasti meidän hallitus ei ole koskaan ollut halua noudattaa.
Joten, tässä on hyvin yleinen, jotka setup leirin kääntää omasta hallitusta ja sanovat tämä oli virhe alusta alkaen, se oli setup väärin perustein, emme saaneet mitään, ja nyt ainoa perustuslaillinen vaihtoehto on vapauttaa ihmisiä, jos et aio periä ja kokeilla niitä.Niin, että hyvin voimakas kannanotto.
Niin, siellä on ilmeisesti jonkin verran pieni muutos meneillään Guantanamossa. Se on parempi kuin se on ollut viime vuosina, kun se on ollut haudattu kokonaan, mutta olen edelleen sitä mieltä että meillä on pitkä tie kuljettavana, ennen kuin päätämme, että leiri.
Robles: Tämä on kauheaa kuulla! Kolme kysymystä tuli juuri, että haluaisin kysyä teiltä, ​​jos voisit, koskien, puhuimme rakennuksen tämän, uskon, että se oli 40 miljardia eli 40 miljoonan dollarin laitos, on se, että vielä menee eteenpäin? (1)
Voitko kertoa meille jotain Ramzi bin al-Shibh? Hän on heitetty ulos ilman oikeudenkäyntiä varten valittavat miten hän kidutetaan siellä kaksi kertaa kahdessa päivässä.
Ja viimeinen kohta, että Guantanamossa, luulet tulee olemaan, koskaan, missään syytteet mitään virallista tai joku mukana kaikissa lainvastaisuuden tapahtui, sanoisin, joissa 9/11, ja tietysti kaikesta tapahtuneesta jälkeen ?
Ratner: Katsotaanpa answerthe helppo ensimmäinen, joka on: tuleeko syytetoimia korkeamman ups, jotka olivat mukana kidutusta, perustamalla toistaiseksi vangittuna järjestelmää, tällä hetkellä mukana droning ihmisiä kuolemaan lain ulkopuolella. Vastaus on: ei tule koskaan olemaan syytteeseen mistään muusta kuin ihmisiä, kun Yhdysvalloissa on vielä hegemonian maailmassa.
Ehkä, jos Yhdysvallat voi saada valloitti seuraavien 50 vuoden aikana ja ne ihmiset yhä elävät todella voimme kokeilla valloittaa maan. Tämä tuntuu hyvin epätodennäköiseltä, se on nolla.
Joten vastaus kysymykseesi on nolla. Vain syytteet, jotka tapahtuvat ovat, ehkä muissakin maissa, jos jotkut "kiduttajien in Chief", jos jotkut Guantanamon arkkitehtien, matkustaa muihin maihin, joissa tälläkin hetkellä, Center for perustuslaillisten oikeuksien on kyse Espanjassa. Mutta ne tapaukset ovat pitkä ja vaikea, mutta se on luultavasti ainoa toivo syytteeseen.
Ensimmäisen kohdan puhuitte, joka on 40 miljoonaa dollaria uusien vankiloiden, tuomioistuin, liittovaltion tai mitä he tekevät Guantanamossa, että on edelleen kirjoja, se on edelleen osa budjetista, ja siksi olemme myös nähdä, että merkki siitä, että Guantanamon ei ole matkalla ollessa suljettuna.
Keskipisteen noin Ramzi on todella tärkeää, ja emme, (en käsitellä että minun Guantanamo aiempaan keskusteluun) se on erillinen osa Guantanamossa.
9/11 jälkeen USA setup lainaus: "sotilaallinen palkkiot", yrittää ihmisiä Guantanamossa jotka väitettiin terroristeja. Järjestelmä, sanoin alusta alkaen, Center for perustuslaillisten oikeuksien alusta lähtien sanonut, on täysin ehdottomasti laitonta, se on paisti - paisti tuomioistuin - se on pikatuomioistuin, se on pelkkää teeskentelyä. Tarkoitan, että ei ole mitään, ei mitään oikeudellisia siitä, mitään oikeudenmukaista siitä, mitään moraalista siitä. Se on täydellinen skandaali, mitä Guantanamossa. Nämä tutkimukset ovat jatkuneet vuosia ja vuosia.
Ja se on tapa tutkimuksissa ovat käynnissä tällä hetkellä väitetty 9-11 salaliittolaisten. Ne ihmiset olivat ensimmäiset toteutettu muita salaisia ​​sivustoja. Heidät waterboarded, heitä kidutettiin ja syvä, syvällä tavalla, tulokset kertaa, monia erilaisia ​​kidutusta.
Ja ensimmäinen asia, joka on tullut viime aikoina siellä, on lakimiehet on vastustaa sitä, että ... asiakkailleen "muistoja, kuinka heitä kidutettiin tai tietojaan siitä, miten heitä kidutettiin on luokiteltu" ja he eivät saa puhua siitä. He voivat puhua asianajajansa siitä, mutta lakimiehet eivät voi puhua siitä.
Niin, se on uskomatonta, että USA ei vain luokittelee sen omista asiakirjoista, mutta se on todella luokittelussa ihmisten muistoja ja ihmisten muistoja laitonta kidutusta, joka tapahtui heitä vastaan. Niin, että on poikkeuksellista.
Joten siellä on ollut paljon meneillään tuomioistuimessa tässä asiassa. Ja toinen päivä tuomioistuin näytti antavan hieman tilaa, mutta ei kovin paljon, meidän täytyy nähdä mitä tulee ulos, mutta pohjimmiltaan sanoi, luultavasti, he pystyvät todistamaan heidän kidutuksesta oikeudessa, mutta se suljetaan kokonaan tiedotusvälineille, yleisölle ja kaikille muille.
Joten, vain ihmiset, jotka tulevat kuulemaan sitä ovat: sotilassyyttäjän, puolustusasianajajat, jotka jo tietävät sen asiakkailtaan, ja tuomari. Mutta sinä ja minä, tai kukaan Amerikassa tietävät todelliset sanat ihmiset itse joita kidutettiin.
Niin, se on uusi käsite tässä minulle, että voit luokitella jonkun muistiin, erityisesti muistiin, kidutuksen sekä lainvastaisiin oman hallituksen. Se on ensimmäinen asia.
Toinen asia osalta Ramzi, että olet maininnut, hän on heitetty pihalle. Ja se heitettiin pihalle miksi? Koska hän valitti edellytykset, ja hän on valittaa jo yli vuosi noin edellytykset hän on pidetty, kidutukselta, koville äänille, jotta säilytetään koko yön.Kaikenlaisia ​​häirintä että hän vastaanottaa käsissä Yhdysvaltain viranomaiset, mutta todella US vartijoita jne.
Ja tuomari, hän nosti tämän väitteen kahdesti, kaksi tai kolme kertaa oikeudessa, tuomari pohjimmiltaan sanoi "En halua kuulla, että on oma Asianajajat liikettä tai pyydä asianajajien tiedostoon paperit siitä".
Mutta se on törkeää, tarkoitan, se on uskomatonta minulle, että tämä tuomioistuin on edelleen mennä ei vain luokiteltuja muistoja paisti sääntöjä, mutta että tuomioistuin ei näytä olevan kovin huolissaan olosuhteet, joissa vastaajat pidetään .
Joten, näemme alusta loppuun jotain, sanoisin on vain niin ällistyttävä, että on niin sääli, ei vain meidän amerikkalainen oikeusjärjestelmä, mutta näiden törkeää ihmisille koetellaan, kuten törkeää siitä, että Yhdysvallat on, siinä määrin heillä mitään uskottavuutta ihmisoikeuksien ennen, se on oikeastaan ​​ole jäljellä enää. Ei ollenkaan, ja se on siinä. Tarkoitan, että se on ohi. Tämä maa on tehnyt kannalta minkäänlaista oikeuslaitos, joka on edes hitunen oikeudenmukaisuutta siihen.
Robles: Tulossa joku teistä kunniaksi oikeuden alalla, joka kuulostaa hyvin masentavaa, lievästi sanottuna.
Puhuitte lainvastainen kidutusta, tarkoitan, Guantanamo on laitonta sijainti ja paikka aloittaa, joten en usko, että kukaan on todella huolissani kenenkään oikeuksia siellä.Tarkoitan tietenkin, että on ilmeinen.
Luuletko, että sillä on mitään mahdollisuutta, että ehkä yksi asianajajien tai joku voisi oikeastaan ​​kuin ehkä vuotaa joitakin tietoja ulos? Vai onko kaikki niin tiukasti kontrolloitua, että kukaan ei voi tai uskaltaa, puhua ääneen kidutusta, esimerkiksi?
Ratner:  He saattavat puhua, mutta jos he saivat selville ne olisivat syytetty rikoksesta, he olisivat riisuneet tapauksissa puolustusasianajajat, ja se olisi vakavasti vaarantaa asianajajan, sekä puolustukseen.
Tarkoitan, voit väitellä ja luulen muissa maissa, kun asia näin tapahtui, onko Palestiinassa ja Argentiinassa aikana vallankaappaus, tai Chilen aikana vallankaappaus, kuten monet lakimiehet yksinkertaisesti kieltäytyneet yhteistyöstä järjestelmä, ja itse asiassa vain sanoa " se on siinä ", ja kieltäytyä.
Mielestäni tämä on ilmeisesti keskusteltu, olen varma, että asianajaja, jotka osallistuvat, ja heidän tunne on, että he voivat tehdä enemmän ongelmia hallitus olemalla siellä kuin ei, mikä voi olla kyse, koska ainakin meillä saavat vastalauseita asianajajat saamme ihmisiä niiden kyseenalaistamista. Mutta jos ... En pidä ...
 Tiedät se on vaikeaa keskustelua: olisi asianajajat osallistumassa mikä on selvästi perustuslain vastainen-viemässä-rikkomus-of-Geneve-ja kansainvälisen oikeuden-kind-of-tuomioistuimessa. Tämä on kuin opetus tutkimuksissa alle natsi-Saksan. Millaisia ​​he olivat? He olivat luultavasti hyvin samankaltaisia.
Olit kuuntelemassa osa yksi haastattelu Michael Ratner, emeritus-puheenjohtaja Center for perustuslaillisten oikeuksien ja presidentti European Centre for Constitutional ja ihmisoikeuksia. Hän on myös amerikkalainen asianajaja Wikileaks ja Julian Assange. Voit löytää seuraavan osan tämän haastattelun sivuillamme osoitteessa voiceofrussia.com.Paljon kiitoksia kuunteluun, ja kuten aina toivotan teille parhaiten missä päin maailmaa saatat olla.