Vaikka drone lakot aikana Obaman presidenttikaudella tappanut lähes kuusi kertaa enemmän ihmisiä kuin kuoli Bushin, onnettomuus korko - kuolonuhrien määrä keskimäärin kussakin lakko - on pudonnut kahdeksasta kuuteen mukaan Obama. Lasku uhreja voidaan selittää raportoitu parannuksia drone ja ohjusteknologian, kasvavat jännitteet Pakistanin ja Yhdysvaltain over drone kampanjan ja tutkia tarkemmin peitellyn drone kampanjan.
Vaikka Yhdysvaltain drone kampanjat edelleen tappaa ihmisiä Obama sai Nobelin rauhanpalkinnon.
US Joint Special Operations Command ovat käyttäneet erilaisia ​​aseita, kuten Droonien ja tavanomaisen suihkukoneita sekä risteilyohjuksia vastaan ​​al-Qaidan militantit.
Kuitenkin viime vuosina drones ovat tulleet hallitsevat Obaman sota Jemenissä ja Pakistanissa. Kärjistyminen drone sota ei paljon uutisia. Kesti Obama kolme vuotta julkisesti mainita käytön ohjukset. Hän sanoi, että ohjukset eivät aiheuttaneet valtavan määrän siviiliuhreja, suurimmaksi osaksi ne olivat tarkasti iskuja al-Qaidan ja osakkuusyhtiöitä.
Silti kirjeen kirjoittanut oikeusministeri Eric Holder ja vuotanut NBC lukee, että ohjukset tappoi neljä Yhdysvaltain kansalaiset, jotka asuvat ulkomailla.
huhtikuussa 2013 vuotanut oikeusministeriön muistiossa esitetyt hallinnon oikeudellista perustetta kunniamurhaan: USA on oikeus tappaa Yhdysvaltain kansalaisia, jos he aiheuttavat välittömän uhan.
Seuraavassa kuussa Barack Obama teki merkittävän poliittisen puheen, jossa hän kodifioitu säännöt hänen hallintonsa on noudatettava, sillä se valitsee tavoitteet drone lakot ja erikoisjoukkojen joukkuetta.
säännöt myös tarkoitus rajoittaa käyttöä ohjukset. Obama sanoi, että Yhdysvaltain vain hoitaa tällaiset hyökkäykset henkilöitä, jotka aiheuttavat jatkuu ja välitön uhka Yhdysvaltain kansalaisille, ei rangaista yksilöitä.
kuitenkin Bureau analyysi osoittaa, että enemmän ihmisiä kuoli Pakistanissa ja Jemenissä kuuden kuukauden kuluttua puheen kuin kuusi kuukautta ennen ja uhri korko nousi samana aikana.