Sivut

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Havanna odottaa valtionpäämiehiä ja hallitusten johtajia CELAC-huippukokoukseen

Kuuban pääkaupunki valmistautuu vastaanottamaan kolmenkymmenenkolmen maan valtionpäämiehet ja hallitusten johtajat Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen valtioiden CELAC-yhteisön (Community of Latin American and Caribbean States) toiseen huippukokoukseen 28.- 29.1.2014. 

Kokouspaikkana oleva Pabexpo-messualue on käytännössä valmis toivottamaan tervetulleiksi kokouksen asiantuntijat, ulkoministerit ja myöhemmin valtiomiehet, joiden olisi hyväksyttävä tärkeitä päätöslauselmia ja CELAC-valtioyhteisön toimintasuunnitelma tälle vuodelle. 

Köyhyyden, nälän ja eriarvoisuuden torjuminen Latinalaisessa Amerikassa ja Karibian alueella on nyt järjestettävän huippukokouksen teema ja asialistan tärkein kysymys. 

Huippukokouksen lehdistökeskuksen avaaminen sadoille maanosan medioiden toimittajille on ajoitettu perjantaiksi 24.1. 

Kaikkien läntisen pallonpuoliskon maiden presidenttien - Yhdysvaltoja ja Kanadaa lukuun ottamatta - odotetaan saapuvan Havannaan 27.1. Muutamat valtionpäämiehet suorittavat samalla valtiovierailun Kuubaan. 

Ohjelman mukaan valtiomiehet avaavat CELAC:in toisen huippukokouksen 28.1. aamulla ja myöhemmin he tapaavat suljetussa kokouksessa ennen huippukokouksen ensimmäisestä täysistuntoa. 

Kuuban presidentti Raul Castro ottaa tuolloin vastaan kaikki huippukokouksen osallistujat Vallankumousaukiolla sijaitsevassa presidentinlinnassa, jossa vieraille tarjotaan päivällinen ja he saavat tilaisuuden nauttia taide-esityksestä. 

Kuuban lentoyhtiö Cubana de Aviacion Corporation on ilmoittanut, että kaikki toimenpiteet ja palvelut tulevat olemaan valmiina ulkomaisten ??valtuuskuntien saapuessa. 

Prensa Latina / KOMINFORM 


http://www.plenglish.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2284501&Itemid=1 

Aiheesta enemmän mm: 

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=5670 

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=7454



KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja: