Sivut

maanantai 27. tammikuuta 2014

Edward Snowden neuvonantaja: tae Amnesty tarpeen keskusteluja Yhdysvaltain

• Jesselyn Radack vastaa Eric Holder kommentteja 
• oikeudellinen neuvonantaja vaatii parempaa suojaa tarvitaan
Edward Snowden
Edward Snowden sanoi hiljattain hän tuntee paluuta Yhdysvaltain olisi paras resoluutio kaikille osapuolille. Valokuva: kreditoimaton / AP
National Security Agency leaker, Edward Snowden, olisi valmis aloittamaan keskustelut oikeusministeri Eric Holder neuvotella hänen paluutaan Yhdysvaltoihin, oikeudellinen neuvonantaja sanoi sunnuntaina, mutta ei ilman takeita armahduksen.
Jesselyn Radack sanoi olevansa iloinen Holder ilmoitti viime viikolla hän puhuisi lakimiehet Snowden neuvotella hänen paluutaan Venäjältä , mutta sanoi, että hän tarvitsisi paremman suojan.
"Se on vähän masentavaa, että [Holder] näytti ottavan armeliaisuutta ja armahduksen pöydältä, jotka ovat kaksi neuvotteluryhmän pisteitä", sanoi Radack, jota haastateltiin satelliitin välityksellä Moskovan NBC: n Meet the Press. "Mutta jälleen kerran, kukaan meistä ei ole otettu yhteyttä vielä noin käynnistämään uudelleen neuvottelut."
Holder sanoi haastattelussa MSNBC torstaina, että Yhdysvallat ei harkita ajatusta armahdusta Snowden ", jossa sanomme," Ei haittaa, ei virhe "".
Radack, johtaja kansallisen turvallisuuden ja ihmisoikeuksien Government Accountability Project - ilmiantajien organisaatio - sanoi Snowden, kuka vuoti tuhansia asiakirjoja tiedotusvälineiden kuten Guardian , on jo kärsinyt, koska hänen Yhdysvaltain passi on peruutettu.
"Hän on rangaistu melkoisesti jo ja vaikka olemme iloisia vuoropuhelua ja neuvotella, hän ei aio palata ja kasvot vakoilusta syytteeseen", hän sanoi.
Torstaina in verkkosivuilla Q & , Snowden keskusteltiin millä ehdoilla olisi tarpeen, jos hän palata Yhdysvaltoihin.
"Palattuaan Yhdysvaltoihin, on mielestäni parhaan resoluution hallituksen, julkisen ja itseäni, mutta se ei valitettavasti ole mahdollista, kun vastassa on nykyisen ilmiantajan koskevia lakeja, joiden kautta epäonnistuminen laki ei kata kansallista turvallisuutta urakoitsijat itseni "Snowden kirjoitti.
Michael Chertoff, entinen ulkoministeri Homeland Security presidentti George W Bush, ilmestyi jälkeen Radack Meet the Press-. Hän sanoi Snowden voisi saada oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä, jos hän palasi maahan, mutta ei todennäköisesti myönnetä armahdusta.
"Jos hän päättää hän haluaa kertoa Yhdysvaltain hallitus kaiken hän varasti hän saattaa pystyä tinkiä jonkinlainen alennettu virkkeessä" Chertoff sanoi lisäten, että Snowden on mahdollisesti edessään elinkautinen tai 25-30 vuotta vankilassa.
Chertoff lisäsi, että hallitus on "valmis tarjoukset aiemmin vakoojia" - vertaamalla Snowden Robert Hanssen, entinen FBI-agentti, joka vakoili Neuvostoliiton ja Venäjän tiedustelupalvelut 1979-2001.
Radack sanoi väitteet, joiden mukaan Snowden oli vakooja olivat perusteettomia ja tulos mustamaalauskampanja hallitus.  "Mr Snowden julkisesti jutteli Yhdysvaltojen tällä viikolla kieltää vakoilusta", hän sanoi, "mutta jos ihmiset eivät halua sanaani, tai herra Snowdenin sana se, voit pyytää FBI, joka päätti ja uskoo silti hän toimi yksin. "
Myös sunnuntaina Saksan yleisradioyhtiö ARD, lähettää haastattelussa Snowden .

Ei kommentteja: