Sivut

lauantai 25. tammikuuta 2014

Iran jätetään ulos Cold: Totuuden hetki Syyrialle

Post Kategoriat: Afganistan
PATRICK COCKBURN | perjantai, 24 tammikuu 2014, 12:58 Peking
Beirut - 
Kauan odotettu rauhankonferenssin Syyriaa todennäköisesti mennä eteenpäin ilman yksi suurimmista osallistujista konfliktin jälkeen YK vetäytyi kutsun Iranille osallistua neuvotteluihin Genevessä.
YK: n pääsihteeri Ban Ki-moon, purki Iranin kutsun samana päivänä se oli yllättäen myönnetty, seuraavan uhka boikotti Syyrian opposition ja paine Yhdysvalloista.
Että konferenssi tapahtuisi kaikki näytti vakavia epäilyksiä kautta paljon maanantaina Iranin osallistuminen on merkittävä kiistakapula opposition.
Kokouksen järjestetty vahva Yhdysvaltain ja Venäjän tuella, on ainoa mahdollisuus käytettävissä de-Kasvavat, jos ei pääty, sisällissota Syyriassa.
Iran on tärkein tukija presidentti Bashar al-Assadin ja on toimittanut sille aseita, rahaa ja sotilaalliset neuvonantajansa aikana kolmen vuoden kestäneen konfliktin. Kriitikot väittävät, että tilalla rauhankonferenssin joidenkin tärkeimpien alueellisten toimijoiden, kuten Saudi-Arabiassa, mutta ei muita, kuten Iran, on epärealistinen ja rajoittaisi mahdollisuuksia saavuttaa rauhaa.
Kutsu Iraniin osallistua Geneven II kokouksessa tuli herra Ban eikä ilmeisesti ole odotettavissa American virkamiehiä. Arvoisa Ban oli aiemmin väittänyt, että onnistuneen konferenssin "tarvitsee kaikki pelaajat pöydässä" ja sanoi, että Iranin ulkoministeri Javad Zarif oli vakuuttanut hänelle, että Iran myönsi, että "Neuvotteluiden tavoitteena on luoda yhteisellä suostumuksella siirtymäkauden hallintoelin kanssa täyden toimeenpanovaltaa ".
Syyrian opposition Coalition (SOC), maanpaossa opposition poliittinen ryhmittymä, joka suppeasti päätti viikonloppuna osallistua neuvotteluihin, ilmaisi järkytyksensä kutsun Iraniin.Länsi-ja Gulf tukema poliittinen käsivarsi kapinallisia, mikä on vain osa opposition aikoo mennä Sveitsiin, uhkasi  vetäytyä  , jos Iran oli osallistua. Sen tiedottaja, Louay Safi sanoi, että "Syyrian Kokoomus luopuu osallistuminen Genevessä II ellei Ban Ki-moon vetäytyy Iranin kutsu."
YK ilmoitti myöhemmin, että kiireelliset keskustelut olivat käynnissä varmistaa keskustelut meni eteenpäin. Myöhemmin, kun julkiset lausunnot Iranista tehnyt selväksi, että se ei hyväksy edellytyksiä puhuu, tiedottaja pääsihteeri ilmoitti, että konferenssi etenisi ilman Iranin osallistumista.
Venäjä sanoo, että olisi mielekästä katsoessaan neuvotteluun Iran läsnä. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi, että "ei ole varmistaa, että kaikki ne, jotka voivat suoraan vaikuttaa tilanteeseen ovat läsnä olisi mielestäni olla anteeksiantamaton virhe".


Kaoottinen diplomatiaa, joka seurasi Iranin kutsusta ja sen jälkeen vetäytyminen neuvottelut sisällä tilaa päivä näkyy voinut aiheuttaa olettaen, että ehtoihin, joiden mukaisesti konferenssi pidetään vähemmän epämääräisiin ja epäselvä kuin ne ovat.
Yhdysvallat ja Venäjä ovat aina eri mieltä, koska ensimmäinen Geneven kokouksessa kesäkuussa 2012, onko lähtö herra Assad oli välitön tarkoitus tai perimmäinen pitkän aikavälin tavoite. Käytäntöön, koska hän hallitsee lähes kaikki Syyrian kaupungeista ja hänen joukkonsa etenevät, vaikkakin hitaasti, on epätodennäköistä, että herra Assad suostuisi eroamaan tai edes vakavissaan jakaa valtaa opposition kanssa. Tämä korostui, kun herra Assad sanoi haastattelussa eilen, että hän voisi hakea uudelleen ehdokkaaksi myöhemmin tänä vuonna.
On yllättävää, että diplomaatti varovaisina kuten jäsen Ban ei olisi selvitetty hänen tarjouksensa Irania amerikkalaisten virkamiesten ylimmän tason. YK: n kutsu olisi vapautettu Yhdysvaltain kiusallista, joka on kutsunut itseään. Jo vaatiessaan, että konferenssi järjestetään, Yhdysvallat ja Venäjä ovat osoittaneet päättäväisyyttä tuoda sodan loppuun, joka ei ole aikaisemmin ollut näyttöä.
Uusi tunnelma yhteistyötä maiden välillä johtuu niiden yhteinen menestys poistamaan Syyrian kemiallisten aseiden rauhallisesti, kun USA ja Britannia olivat lähellä käynnistää ilmaiskut viime syyskuussa kostoksi myrkkyä-kaasu hyökkäyksiä Damaskoksessa. Syyrian sisällissota liittyy monia muita ulkopuoliset toimijat, erityisesti Saudi-Arabian ja Iranin, joka on lukittu vastakkainasettelua kukistumisen jälkeen Shah Iranin vuonna 1979.
Syyria on myös tullut taistelukenttä syventää uskonnollinen sota sunnien ja shiiojen joka valuu ulos Irakiin ja Libanoniin. Saudi-Arabia ja Qatar ovat päättäneet nähdä sisällissodan lopulla tappion herra Assad kuin ovat Yhdysvaltain ja Länsi-eurooppalaiset, jotka ovat yhä peloissaan laajentaminen jihad islamin ja kasvavaa voimaa al-Qaidan-tyyppinen liikkeitä Syyria ja Irak.
Amerikkalaiset olivat erityisen ravisteltiin nähdä islamilainen valtio Irakissa ja Levant (Isis) kerran Ohjaa Fallujassa, 40 kilometriä Bagdadista länteen, josta ne ajetaan taisteluun Yhdysvaltain merijalkaväen vuonna 2004.
Samaan aikaan Damaskoksessa herra Assad kuulosti luottavainen haastattelussa AFP, sanoen: "En näe mitään syytä, miksi minun ei pitäisi seistä [presidentinvaaleissa tänä vuonna]. Jos on julkinen halu ja yleisen mielipiteen puolesta minun ehdokkuudesta, "en epäröi toista asettua ehdokkaaksi." Hän lisäsi, että ottaa jäseniä opposition hänen hallituksensa oli "ei ole realistinen", ja että neuvottelut Sveitsissä olisi keskityttävä terrorismin torjuntaa.
Mr Assad overconfident koska poliittinen ja sotilaallinen kehitys on ollut käynnissä hänen edukseen. Oppositio ei ole vain split vaan taistelee raivoisa "sisällissota sisällä sisällissota", jossa yli 1000 kapinallisia kuoli kahden ensimmäisen viikon aikana.
Mutta sotilaallinen patti paikan päällä on edelleen hyvin paljon, missä se oli viime kesästä lähtien, ja hallitus on onnistuttu kiteyttämään kapinallisten hallussa piirit Damaskoksessa. Pitkän aikavälin tulevaisuus Syyria on yksi maantieteellisen jaon Kummallakin tilalla hyvin puolustanut saarekkeita.
Geneven II Neuvottelut koskaan uskonut sodan lopettamiseksi Syyriassa, mutta ne saattavat lieventääkseen sitä kautta merkittävästi paikallisten aseleporikkomusten ja humanitaarista apua piiritti alueilla. Nämä ovat usein romahtaneet jo aiemmin, mutta voisi olla stabiilimpi enemmän kansainvälistä valvontaa. Jos edes pieni osa opposition ei nosta Genevessä sitten sen läsnäolo vahvistaa ensimmäistä kertaa neuvottelut sodan osapuolten välillä, jotka ovat tähän asti halusi yksinkertaisesti poistaa toisiaan.
Monimutkaisuus Syyrian sota, joka on piirretty niin monet ulkomaiset toimijat ja tulee keskittyä niin monet muut konfliktit - kuten Saudi-Arabia ja Qatar vs Iran, sunni vs shiia, USA ja Israel vs Iran ja Yhdysvallat Venäjää vastaan ​​- että on vaikea lopettaa. Mutta on olemassa joitakin merkkejä siitä, että poliittinen lämpötila alueella on laskussa.
Turkin presidentti Abdullah Gül on vaatinut "uudelleenkalibroinnilla" Turkin vihamielistä politiikkaa kohtaan Syyriassa, jossa se on tehnyt kaikkensa auttaakseen kapinallisia kaatamaan herra Assad mutta tuloksetta. Avoin 500 kilometrin pituinen raja Turkin ja Syyrian on ollut ratkaiseva onnistumisen kapinallisten maan pohjoisosassa. Turkki on siis vahva asema sovitella tai pakottaa myönnytyksiä molemmin puolin, jos se vie tasaisemmin tasapainoon. Se pyrkii myös parantamaan suhteitaan Iraniin.
Lisäsyy Turkki ja muut - kuten valtion ja yksityisten rahoittajien tukevat kapinallisia Gulf - ajatella lopettamisessa konflikti on näennäinen menestys Isis vastahyökkäystaktiikan muiden kapinallisryhmien joka näytti etenee sitä vastaan kaksi viikkoa sitten. Isis on uudelleenpyydetyistä Raqqa, yksi maakunnan pääkaupunki kapinallisten hallussa, ja ottanut merkittäviä kaupunkeja Turkin rajalla.
Tehokas kapinallisryhmät kuten islamilaisen rintaman raportoitu rahoitetaan Saudi-Arabia, eivät ole tehdä mitään ratkaisevaa edistymisvaikeuksia Isis. Tämä perusteella voidaan epäillä Saudi toiveet luoda islamilaisen sotilaallisen voiman, joka pystyy kukistamiseksi sekä herra Assadin ja al-Qaidan.
Kohtalo Geneven II konferenssi on vielä epävarma, mutta useita voimakkaita osallistujat Syyrian sota on intressi nostaa sen tekemisestä tai ainakin varmistaa, että se ei levinnyt edelleen.Endgame ehkä ole vielä käsillä, mutta mahdollisuuksia rauhoittamista ovat suuremmat kuin koskaan ennen.


Syyria konflikti: keskeiset toimijat
Syyrian hallintoa
Puhuminen maanantaina presidentti Bashar al-Assad toisti, että hän ei aio astua alas ja eivät pyrkisi valtaa SOC.
Jälkeen Washington n päätös luopua ilmaiskut vastaan ​​hallinnon tavoitteita, pro-Assad joukot ovat tehneet huomattavia voittoja taistelukentällä. Hallinnon edustajat sanoivat osallistua neuvotteluihin.
Syyrian opposition Coalition (SOC)
SOC on tärkein poliittisen opposition Assad. Perustuu Istanbulissa, koalitio takana on West, mutta on kamppaillut voittaa tukea kapinallistaistelijoiden Syyriassa, jotka pitävät jäsentensä irrallaan konfliktista ja kulutetaan valtataistelu. SOC äänesti osallistua neuvotteluihin Genevessä edellytyksellä, että ensisijaisena tavoitteena olisi muodostaminen siirtymäkauden hallitus ja että Assadin olisi eroamaan.
Kapinalliset
Lukemattomia kapinallisten ryhmiä, jotka taistelevat Assadin joukot on monia erilaisia ​​ideologioita, mutta useimmat vastustavat rauhanneuvottelut Genevessä. He sanovat voitto voidaan voittaa vain sillä perusteella, ja että Assadin hallitus ei voi luottaa keskusteluissa.
Iran
Assadin tärkein ulkomainen tukija on aiemmin jätetty keskusteluissa. Yhdysvaltain ja Ranskan sanoi eilen, ennen Iranin kutsu kumottiin, että Iran ei ole tervetullut, ellei se julkisesti tuetut 2012 Geneven sopimuksen, jossa vaaditaan muodostumista väliaikaisen hallituksen Syyriassa.
West
Länsimaat ovat kiinni kysyntää että Assadin on lähdettävä valtaa. Mutta ottaen huomioon hallinnon voitot kentällä ja diplomaattisia areenalla, tästä on tullut paljon vähemmän realistinen, koska Geneven I.
Saudi-Arabia ja Qatar
Vaikka West on kieltäytynyt tukemaan kapinallisia sotilaallisesti, että tämä puute on korjattu Saudi-Arabia ja Qatar. Valtaosa rahoituksesta kapinallisten uskotaan tulevan kahden Persianlahden maiden - kanssa paljon se virtaa islamistiset ryhmät. Saudi-Arabia on ajateltu olevan pääasiallinen tukija Syyrian suurin kapinallisten koalitio, Islamic Front.
Hizbollah
Libanonin militantti ryhmä on lähettänyt tuhansia taistelijoita tukea Assad - keskeinen tukija ryhmään. Hizbollahin johtaja Hassan Nasrallah näkee taistelua Syyrian uhkana hänen puolueensa ja alueelle.
Venäjä 
Venäjä on ollut keskeinen tukija Assad koko konflikti - sekä taloudellisesti ja aineellisesti - ja on toistuvasti käyttänyt veto kaikki yritykset siirtää YK: n päätöslauselmia, joissa tuomitaan Syyrian hallintoa. Venäjä vastustaa voimakkaasti Assadin poisto.

PATRICK COCKBURN  on kirjoittanut   Muqtada: Muqtada Al-Sadr, Shia Revival, ja taistelu Irakin . Cockburn on juuri voittanut Pääkirjoitus Intelligence Kommentti Award 2013 Ulkomaankauppa kommentaattori of the Year. 

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: