Sivut

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

HERÄÄ ROSETTA!

Wake-up-Rosetta-1-640x620
Rosetta avaruusalus  on horroksessa suurimman osan viimeisen kolmen vuoden virran säästämiseksi. Hälytys  on asetettu klo 10 aamulla, mutta sen odotetaan kestää seitsemän tuntia täysin herätä.
Update:  Rosetta on hereillä ja hyvässä kunnossa!

Rosetta tiimi ESAn avaruuteen toimintojen keskus Darmstadt reagoi saatuaan signaalin avaruusalus.
Rosetta tiimi ESAn avaruuteen toimintojen keskus Darmstadt reagoi saatuaan signaalin avaruusalus.
Rosetta avaruusalus käynnistettiin vuonna 2004, on sittemmin kiertänyt auringon viisi kertaa, nyt pyritään ymmärtämään paremmin koostumus komeettoja.
Rosetta on jahtaa komeetta 67P/Churyumov-Gerasimenkoa ja sen käyttöönoton jälkeen vuonna 2004, on tehnyt kolme flybys Maan ja yksi Marsin rakentaa tarpeeksi nopeutta ja saada kehityskaari kohti komeetta.Se on myös havainnut asteroids Steinsin ja Lutetia matkan varrella.
Toimivat aurinkoenergialla yksin, avaruusalus pantiin syvälle avaruuteen uneen puolivälissä 2011 se risteili kaukana Auringosta ja kohti kiertoradan Jupiter. Valmistautua sen pitkän unen, Rosetta on suunnattu siten, että sen aurinkopaneelit kohtasi Aurinko ja ottaa kerran minuutissa spin vakautta.

MITEN ROSETTA HERÄÄ SYVÄLLE AVARUUTEEN LEPOTILASTA

Visualisointi, miten Rosetta avaruusalus herää syvälle avaruuteen lepotilasta 673 miljoonan kilometrin päässä Auringosta, 20. tammikuuta 2014.
Ennen siirtymistä lepotilan 8. kesäkuuta 2011 Rosetta on suunnattu siten, että sen aurinkopaneelit kohtasi Sun, ja se alkoi pyörivä kerran minuutissa vakautta. Vain laitteet jätti käynnissä olivat sen tietokonetta ja useita lämmittimet.
Rosettan tietokone on ohjelmoitu suorittamaan vaiheet, joiden uudelleen yhteyttä Maahan 20. tammikuuta alkaen "herätyskello" klo 10:00 GMT. Välittömästi sen jälkeen, tähti seurantoja alkaa lämmetä. Noin 6 tuntia myöhemmin ohjausraketit potkut ja hidas kierto pysähtyy.

MITEN ROSETTA AVARUUSALUS KIERTORADALLE KOMEETTA


Wake-up-Rosetta-2-640x958
Lähde: Worldlesstech  kautta  ESA
Sinulle suositeltuja

Ei kommentteja: