Sivut

perjantai 31. tammikuuta 2014

Australian suhteet Indonesiaan vaakalaudalla yli salaisuus Itä-Timor paperit

Canberra estämällä vapauttamaan 30-vuotias asiakirjoja julmuuksista, koska se pyrkii uudistaa suhteet Jakarta, AAT kertoi
Australian oikeusministeri George Brandis on antanut yleisen edun todistus estää paperit listautuminen
Australian oikeusministeri George Brandis on antanut yleisen edun todistus estää paperit listautuminen Kuva: Dean Lewins / AAP
Huoli Australian levoton suhde Indonesiaan ovat hallituksen takana kieltäytyy luovuttamasta salaisuus 30-vuotias asiakirjat sodasta Itä-Timorissa.

Laskeuma Guardian Australian paljastukset Australian yrittää vakoilla Indonesia johto on varjostanut yrityksistä University of NSW akateemisen Clinton Fernandes turvata vapauttamaan hallituksen asiakirjoja, jotka koskevat Indonesian kohtelun Itä-Timorin kansan välillä 1981 ja 1982.
Hallinnollinen valitustuomioistuin presidentti oikeus Kerr kertoi kuulemisen Canberra tällä viikolla, että yksi syy pitää asiakirjat salassa oli heidän saattaa vaikuttaa nykyiseen vaihtamalla tietoja Indonesian kanssa.
National Archives haluaa pitää tiedostot salaisuus neuvoja ulkoasiaintoimituskunta ja antoi todisteita tuomioistuimessa suljetuin ovin.

Justice Kerr kertoi Fernandes, että se oli väitetty "materiaali voi vaikuttaa ulkomaisten suhteiden Australiasta ja Indonesiasta taustaa vasten, että kaikki osapuolet hyväksyvät nykyisin vähemmän ratkaistaan ​​kuin se on ollut viime aikoina jonkin verran aikaa" - viittaus diplomaattisia jäädyttää välillä Canberra ja Jakarta koska Guardian tarina julkaistiin.
Fernandes, entinen sotilas analyytikko, kerrottiin asiakirjat voisi "paljastaa tietoa Australian tietolähteiden, menetelmien, toiminnot ja ominaisuudet" mukaanFairfax .
Kuitenkin oikeus Kerr, ovat vahvistaneet, että mistään asiakirjoista liittyy puolustukseen signaalin sieppaa (DSD) ja näin ollen ei Väitettiin, että Australian tiedustelupalvelun menetelmiä vaarantuisivat vapauttamalla asiakirjoja.

Asiakirjat liittyvät "aidan jalat" - sotilaallinen johtaman Indonesian joukot Itä-Timorissa seurauksena kuoli tuhansia itätimorilaisista siviilejä.
Tohtori Fernandes on väittänyt, että hallituksen asiakirjoja ajalta paljastaa "kuvio salaaminen" siitä, mitä tapahtui Itä-Timorissa, josta oli ollut "molemminpuolisen yhteisymmärryksen".
Hänen edustajansa väitti Tribunal tällä viikolla, että hän "epäillä" asiakirjojen näkyy "Australian hallitus oli tietoinen näistä julmuuksista".
Jim Hagan, apulaispääjohtaja Office of kansallisten arvioiden näy National Archives, sanoi ulkomaisten kansakuntia kommunikoida Australia on luottaa he voivat tehdä niin luottamuksellisesti.
Viitaten vapauttamista tiedustelutietojen Edward Snowden, arvoisa Hagan varoitti "muiden osapuolten" tehdä johtopäätöksiä ", jos luottamuksellisuutta rikkoutui toista suhdetta".
Seuraavat Hagan puheenvuorosta, tuomioistuin kuuli National Archives suljetussa istunnossa.
Viime viikolla valtakunnansyyttäjä George Brandis antanut todistuksen yleisen edun välttää vapauttamista asiakirjoja. Hänen edeltäjänsä Nicola Roxon myönnetty vastaavia määräyksiä.

Todistukset estää tohtori Fernandes käyttämästä tietoja, kuten vakuutukset, noin syistä edelleen salaisuus asiakirjoja.
Tiedottaja Brandis sanoi julkistamiseen syyt asiakirjojen luottamuksellisuus olisi uhmata logiikkaa: "paljastaminen vakuutukset ... vaarantaisi turvallisuutta, puolustusta ja kansainvälisiä suhteita Australiaan."
"Todistukset eivät estä AAT valvomasta ansioita arkistojen päätökset ja AAT pystyy täysipainoisesti ansioiden tarkastelu", hän sanoi.
Antoi valaehtoisen todistuksen vannonut viime vuoden heinäkuussa, ulkoministeriön ja kauppa (DFAT) mainittu tiedustelutietojen jakamista koskeva sopimus Yhdysvaltojen kanssa syynä jatkoi luokittelu asiakirjoja.

Senaatti Arvioiden kuulemistilaisuudessa toukokuu 2012 oli aiemmin kuullut National Archives, pohjalta neuvoja ulkoasiainministeriölle, oli päättänyt, ettei se luovuta asiakirjoja, koska niiden turvallisuus-arkaluonteisia.
Kuulo odotetaan loppuun perjantaina.

Ei kommentteja: