Sivut

maanantai 27. tammikuuta 2014

Edward Snowden kertoo saksalainen TV NSA on mukana teollisuusvakoilua

Yleisradioyhtiö ARD olevinaan haastattelu, jossa ilmiantaja sanoo National Security Agency on mukana teollisuusvakoilua   
Edward Snowden
ARD on määrä lähettää sen haastattelussa Edward Snowden sunnuntai-iltana. Valokuva: kreditoimaton / AP
National Security Agency on mukana teollisuusvakoilua ja vie älykkyyttä riippumatta sen arvosta kansalliselle turvallisuudelle, NSA: n entinen urakoitsija Edward Snowden  kertoi saksalainen tv-verkossa. 
Vuonna pitkä haastattelu lähetetään yleisradioyhtiö ARD TV sunnuntaina Snowden sanoi NSA ei ole rajoittanut vakoilusta kysymyksiin kansallisen turvallisuuden ja mainittu saksalainen insinööritoimisto Siemens yhtenä kohteena. 
"Jos on olemassa tietoa Siemensin se hyödyttää Yhdysvaltain kansallisten etujen - vaikka sillä ei ole mitään tekemistä kansallisen turvallisuuden - sitten he ottamaan nämä tiedot kuitenkin" Snowden sanoi haastattelussa Venäjällä, jossa Snowden on väittänyt turvapaikkaa. 
Snowden kertoi myös saksalaisen yleisön lähetysverkko hänellä enää ollut hallussaan asiakirjoja tai tietoja NSA toiminnasta ja oli kääntynyt kaiken yli valita toimittajia. Hän sanoi, ettei ole mitään sanomista tiedon julkaisemiseen. 
Kysymyksiä Yhdysvaltain hallitus vakoilee siviilejä ja ulkomaisten virkamiesten nousi viime kesäkuussa, kun Snowden vuotanut asiakirjoja hahmotellaan laaja kokoelma puhelin kirjaa ja sähköpostia tiedotusvälineiden kuten Guardian . 
Raportit, että NSA seurataan liittokansleri Angela Merkelin matkapuhelin ovat lisänneet vihaa Saksassa, joka on ajanut "no-vakooja" sopimuksen Yhdysvaltojen kanssa, maa se pitää keskuudestaan ​​lähimpänä liittolaisia. 
Snowden puhui myös Yhdysvaltain kertoo, että hänen henkensä oli vaarassa vuoda asiakirjoja. Mutta hän sanoi, että hän nukkuu hyvin, sillä hän uskoo hän teki oikein tiedottamalla yleisölle NSA: n toimintaa. 
"On merkittäviä uhkia, mutta nukun hyvin", hän sanoi ennen viitaten kertomuksen Yhdysvaltain verkkosivuilla, että hän sanoi lainasi nimettömiä Yhdysvaltain viranomaiset sanovat hänen henkensä oli vaarassa. 
"Nämä ihmiset, ja he ovat valtion virkamiehiä, ovat luvanneet haluaisivat laittaa luodin päähäni tai myrkyttää minua, kun tulen ulos supermarketista ja sitten katsella minun kuolla suihkussa "Snowden sanoi.
Snowden väite NSA harjoittaa teollisuusvakoilua seuraa New York Timesin aiemmin tässä kuussa, että NSA laittaa ohjelmisto lähes 100000 tietokoneisiin ympäri maailmaa , jotta se voi suorittaa valvontaa näistä laitteista ja voisi tarjota digitaalinen valtatie cyberattacks. 
NSA istutettu useimmat ohjelmiston saatuaan pääsyn tietoverkkoihin, mutta on myös käyttänyt salaista tekniikkaa, jonka avulla se merkintä jopa tietokoneita ole yhteydessä Internetiin, sanomalehti sanoi viitaten Yhdysvaltain viranomaiset, tietokone asiantuntijat ja asiakirjoja vuotanut Snowden. 
Sanomalehti kertoi teknologia oli ollut käytössä ainakin vuodesta 2008 ja vetosi peitellyn kanavan lähettämien radioaaltojen pienistä piirilevyjä ja USB-korteista salaa asetettu tietokoneissa. Usein tavoitteet ohjelman, koodinimeltään Quantum, sisältyi yksikköä Kiinan armeijan ja teollisuuden tavoitteita. 
Snowden edessään rikossyytteitä paettuaan ensin Hong Kong ja sitten Venäjälle, jossa hänelle myönnettiin vähintään vuoden turvapaikkaa. Häntä syytettiin varkaus valtion omaisuuden luvaton viestintä kansalliseen turvallisuuteen tietoja ja antamalla luokitellut älykkyyden tietojen luvaton henkilö

Ei kommentteja: