Sivut

lauantai 25. tammikuuta 2014

Alberta oilsands Projektit: Kanadan Hiroshima

Kanadalainen rock-legenda Neil Young on ryhtynyt tiellä, jolla on missio. Sunnuntai-iltana, hän antanut periksi  kansallisen television , jossa Kanadan hallitus "täysin käsistä", kuten hän aloitti: "Kunnioita perussopimukset" Tour Torontossa. Hänen tavoitteenaan on auttaa First Nations heidän taistelussaan laajenee oilsands hankkeiden Albertassa. Hallitukselle, "Raha on numero yksi. Eheys ei ole edes kartalla. "
Kunnioita perussopimuksissa on sarja tukikeikoilla Torontossa, Winnipeg, Regina ja Calgary nostaa rahaa tukea Athabasca Chipewyan First Nation (ACFN) heidän taistellessaan monen miljardin dollarin laajennus oilsands hankkeen Pohjois Alberta.ACFN n 2007 tuomioistuimen haaste Shellin vuokrasopimus Jackpine Mine epäonnistui vuonna 2011, mutta on valittamalla Kanadan korkein oikeus.
"Öljyhiekkaprojekteihin ovat erittäin likaisimmat maan päällä", sanoi uhmakas nuori. Vain poimia ja käsitellä myrkyllistä lietettä joka päivä "tuottaa yhtä paljon CO2 kuin kaikki autot Kanadassa", kolme kertaa niin paljon kuin tehokkaampia menetelmiä. "Tämä öljy on menossa ei Kanadaan, mutta Kiinassa, jossa ilmanlaatu on mitattu 30 kertaa turvallisuustaso perustetun Maailman terveysjärjestö WHO. Sitäkö Kanada on kyse? "
Tämä on huono PR skandaali-vaivannut konservatiivit. Pääministeri Stephen Harper toimisto välittömästi antoi lausunnon vaatii, että Kanadan ympäristölainsäädännön ovat "tiukka", ja hurskaasti vannoi "valvoa, että yritykset noudattavat asettamat ehdot riippumaton, tieteellinen ja asiantuntijaraadit." Lausuma snidely syytetään Young tekopyhyyttä: "Jopa elämäntapa rocktähti vetoaa kehittämiin tuhansia ahkeria kanadalaiset joka päivä. "
Nuori tuhlannut aikaa kääntämällä taulukoissa ja vaativat, että tarsands "riko lakeja, perinteitä, arvoja" ja "luontainen alkuperäiskansojen oikeuksia kansainvälisen oikeuden nojalla", että se on Harper hallitus, joka on tekopyhyydestä. Nuori meni itse nähdä, Touring yksi 50 oilsands sivustoja, ja oli järkyttynyt "rumin mitä olen koskaan nähnyt. It `s ahnein, tuhoisin ja eniten epäkunnioittava osoitus jotain, joka on toimia omin päin."
Tosiasiana?
Shell, Marathon ja Chevron suunnitelma massiivisesti laajentaa kaivostoimintaa klo Jackpine, noin 70 km pohjoiseen Fort McMurray, vuonna Cree alueella. Mukaan CBC, "Shellin arviointihankkeisiin että 185872 hehtaaria kosteikkoja alueella katoavat tai muuttaa seurauksena Jackpine Mine laajentamiseen ja teollisessa toiminnassa ... 21 kilometrin muskeg joen tuhoutuisi seurauksena kaivoksen laajennus . "Kun konservatiivinen hallitus ilmoitti lopullisen hyväksynnän viime joulukuussa, Shell ilmoitti-ennakointi sileä purjehdus-että se oli jo ostanut 730 hehtaaria entisen karjan laitumelle kompensoida tätä tuhoa.
"Ja se on Shellin laskelmia! Entä meidän? "Kysyy aktivisti Jennifer Tsun. "Voiko joku antaa muuttolintujen tietää? Caribou on myös ilmoitettava. Ja kala vedessä. "
Athabascan talletus sijaitsee rajoissa perustamissopimuksen 8 ja päällekkäisyyttä perinteisten alkuperäiskansojen mailla Dene, Cree ja Metis. "ACFN on, pisimpään, taisteli yrityksistä ja julkishallinnosta todella asettaa mailla varattu ACFN käytäntö perustamissopimuksen mukaisten oikeuksien", sanoi Athabascan Chipewyan First Nation vanhin Pat Marcel. "Olen ajanut 20 vuotta kuulemista tapahtua." Dispirited Marcel pelkää, että laajentuminen johtaa kiire muita kaivoshankkeita, tuhoaa peruuttamattomasti mitä on jäljellä ympäristöstään.
Kanadan liittovaltion ympäristöministeriö Leona Aglukkaq myönsi, että "nimetty hanke todennäköisesti aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristövaikutuksia." Siitä huolimatta hän okayed laajennus, koska Cabinet "päättivät, että merkittäviä haitallisia ympäristövaikutuksia, että nimetty hanke on omiaan aiheuttamaan ovat vallitsevissa olosuhteissa on perusteltua. "
Protest groundswell
Vastustus tarsands ja Pohjois Gateway putkihankkeen siirtyä öljyn British Columbia vientiin on pääsemässä vauhtiin pohjalta Idle No More liikkeen keskuudessa alkuasukkaat eri puolilla maata, sekä kampanjoita kuin äidinkielenään kanadalaiset, jotka ovat ahdisti konservatiivinen hallituksen piittaamattomuuden surkea laskeuma sen mania-laatusuhde.
Hänen  CBC haastattelussa, Young verrattuna mitä hän näki Fort McMurray hidastettuna versio siitä, mitä USA teki Hiroshima 6. elokuuta ja 9., 1945. "Olen aina tuntenut, että Kanada oli eri paikassa, jossa arvot olivat erilaisia, ja jos me arvostamme luontoa että olemme", hän valitti.
Vastainen kampanja tarsands on useita ässää hihassaan: yhden, tukea Yhdysvaltain alkuasukkaat ja ympäristöaktivistit, ja (toistaiseksi) Yhdysvaltain presidentti Obama, joka on osoittanut juurikaan innostusta järjestelmään, äskettäin nimeämisestä vastustaja tarsands, John Podesta, kuten Valkoinen talo neuvonantaja.
Toiseksi, vaikka Albertan konservatiivit (ja tuomarit) tukea hanketta, myrkyllinen liete ruoppasi ja puhdistettu niin kauhea kustannus must transit British Columbia, joissa ei vielä ole selvää laillista oikeutta kyseisen maa-alueen, koska BC hallitus pakkolunastaa maa kuin "tyhjillään erämaa" ennen saapumista Euroopan uudisasukasta. Hmm. Kerro tuo BC alkuasukkaat.
Tämä on vain yksi monista kampanjoita vastaan ​​konservatiivien asialistan alkuasukkaat ja energian viennistä, joka ulottuu rannikolta rannikolle. Viime marraskuussa Albertan Lubicon Järvi Nation rauhanomaisesti miehitetty tie Penn West Petroleum öljy vuokrasopimus sivustolla.
Penn West aikoo Frack alkuasukkaat alueelle, prosessi luultavasti yhtä tuhoisaa kuin uuttamalla tarsands. Onko niiden seismisen jytinä löytävät kaasua, se aiheuttaa laajaa tuhoa, kuten myrkytys Haig järven ja Sahatavara Lake, yhteisön tärkein kala.
Länsi-Ontario, ruoho kapenee neuvoston ja toimitusjohtaja Simon Fobister hylkää Ontarion suunnitelma toisen vuosikymmenen avohakkuualue laiduntavat kapenee alueella, joka tuhoaisi mitä vähän kypsä metsän edelleen.
New Brunswick, standoff Mikmaq alueella jatkuu leiriytyminen valtatie 11, toistaiseksi estää Fracking of Mikmaq mailla, vaikka ahdistelu RCMP.
Yritysten "Goliath" on Irving Oil, joka toimii Kanadan suurin öljynjalostamo Saint John, New Brunswick, ja on tehnyt New Brunswick "yritys kaupunki", jossa Irving ohjaa paljon taloudelle, myös media, puutavara-ja kuljetuspalvelut. Mikmaq "Davids" ovat jo legenda.
Blowback Ecuadorista
Harperin energian ja natiivi ongelmat eivät rajoitu Kanadaan. Ontario tuomioistuin äskettäin totesi, että Ecuadoran maanviljelijät ja kalastajat voivat yrittää tarttua Chevron Kanadan omaisuutta, joka perustuu 2011 Ecuadoran tuomioistuimen päätöksen, jossa todettiin sen olevan vastuussa maaperän ja veden pilaantuminen lähellä öljylähteitä, joka on pilannut terveys ja elinolot asuvien ihmisten lähellä alueet Amazonin sademetsää.
Sittemmin uhrit ovat yrittäneet kerätä 18 miljardia dollaria ympäristöhaittoja ilman menestystä.Chevron tiedottaja vannoi, "Aiomme taistella tätä kunnes helvetti jäätyy. Ja sitten me taistella sitä jäällä. "
Ecuadorans myös vastustavat yritys kanadalaisen kaivosyhtiön yritys ostaa ja litistää vuori (En ole tosissasi), pyyhkiä pois kylästä, jossa paikalliset ovat kaivos kultaa matalan teknologian, suhteellisen ympäristöystävällinen tapa viisi vuosisataa. Tämä viimeisin skandaali on tehty dokumenttielokuva "Marmato" Mark Grieco vapautuu tänä vuonna.
Missähän Harperin sympatisoin kaukaisissa Ecuador? Aikooko hän tehdä oikein-kerro Chevron maksaa, kerro hänen kaivos kaverinsa lähteä Marmato n kyläläiset rauhassa? Onko toivoa oikeudenmukaisuuden Ecuadorans Kanadasta oikeusjärjestelmään?
Jopa Yhdysvaltain suurlähettiläs Ecuador vuonna 2011 sanoi, "Mielestäni meidän pitäisi olla siivoamassa öljyä, ja asianajajat kertovat meille ei. Ja meidän täytyy selvittää poliittisen kompromissin. Meidän täytyy keksiä keino vain saada tämä tehtävä. "Kuvittele Kanadan suurlähettiläs valmis sanomaan, että.
Harperin hopeareunus?
Chevron n tarsands varat menisi pitkä matka kumota tuhoa, että se (ja sen edeltäjä Texaco) teki Ecuadorissa viime puolen vuosisadan. Hei! Se tarkoittaisi pysähtymättä tarsands, joka antaisi Kanada leikata erikoiskuljetus CO2-päästöjä.
Mitä Fracking, lopettamalla että törkeys olisi siunaus kaikille muille paitsi muutama konservatiivinen ystäviinsä. Tämä show hyvää tahtoa olisi hyvä tapa tehdä rauha Kanadan First Nations ja toipua hieman Kanadan repaleinen maine maailman. Win, win, win.
Neil Youngin Kunnia perussopimusten kiertue on riskialtista uhkapeliä vuonna sotkuinen öljypäästöjen politiikassa. Hän on tuettu hänen henkilökohtainen legenda solidaarisuuteen kanadalaisen First Nations. Mutta luoja "Heart of Gold" selvästi näkee 21. vuosisadan legenda päätöksenteossa, ja haluaa olla osa sitä. "Haluatko tietää, kuka johtaa tätä suojelua?" Kysyi yksi vilunväristykset Mikmaq mielenosoittaja viime marraskuussa. "Ihmiset, jotka kävelevät tämän maan päällä, esi-isäni. Se on sydämissämme suojella tätä ja sydämemme johtavat tätä. "

Eric Walberg on yksi usein osallistujien neljäs Media.

http://ericwalberg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=511

versio ilmestyi  PressTV

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: