Sivut

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

KUU OKKULTIIKASSA SATURNUS DAWN TÄMÄN VIIKONLOPUN

Saturnus ja Täysikuu Kuu nousee SE noin 4 AM paikallista 25. tammikuuta 2014.  Luotu käyttämällä Stellarium.
Saturnus ja Täysikuu Kuu nousee SE noin 4 AM paikallista 25. tammikuuta 2014. Luotu käyttämällä Stellarium.
Merkitse kalenteriisi: ensimmäinen sarjassa mielenkiintoisia occultations Saturnuksen Kuun 2014 alkaa tänä viikonloppuna.

Vuoden  2014 on 11 occultations  Saturnuksen Kuun, ja siellä on  23 yhteensä 2014  jokaisen planeetan paitsi Neptunus ja Jupiter.
Peittyminen tapahtuu, kun yksi etualalla taivaalliset esine kokonaan hämärtää toiseen. Teknisesti täydellisen auringonpimennyksen on peittyminen Auringon Kuun, vaikka se ei ole koskaan mainita sellaisenaan. Termi toteaa nykyisen kielenkäytön lähinnä esto tähtiä ja planeettoja Moon. Hyvin harvoin, asteroidi tai planeetta voi piilevä kaukainen tähti samoin.
Ja kyllä, moderni tähtitieteellinen termi "peittyminen" jälkiä sen harmaantunut juuret takaisin päivinä kun tähtitieteen kietoutunut näennäistieteen astrologian. Tähän päivään, termi silti tekee jotkut ihmiset ihmetellä, jos tähtitieteilijät ovat salaa valu horoskooppeja. Luota meihin, olet edelleen vankka tähtitieteellisiä arvoisesti käyttää termiä "occultation."
Valitettavasti 25 tammikuu th  occultation Saturnuksen  Kuun vain armon osa Antarktis, Etelä-Argentiinassa ja Chilessä, ja Falklandinsaaret jälkeisen auringonnousu. Loput meistä vielä näkevät hyvin valokuvauksellinen syötön Saturnuksen lähellä Täysikuu Kuu aamulla lauantai 25 tammikuu th . Kuu kulkee vain noin asteen - kaksi kertaa sen näennäinen leveys - etelään Saturn pohjoiselle pallonpuoliskolle tarkkailijoita.
Jalanjälki 25 tammikuu occultation Saturnuksen Kuun.  katkoviivat osoittavat missä tapahtumia tapahtuu päivällä taivaalla.  (Luotu käyttämällä Occult 4.0.11 ohjelmistot)
Jalanjälki 25 tammikuu occultation Saturnuksen Kuun. katkoviivat osoittavat missä tapahtumia tapahtuu päivällä taivaalla. (Luotu käyttämällä Occult 4.0.11 ohjelmistot)
Sekä Kuu ja Saturnus asuvat tähtitieteelliset tähdistössä Vaaka tänä viikonloppuna aikana lähinnä kulkua.Pari nousee noin 2 AM paikallista. Kun heidän lyhyt kohtaus, Moon suuntaavat kohti New January 30 th  , kun Saturn jatkaa kasvuaan peräkkäin aiemmin kuin sen päätä kohti opposition ja alku ilta Saturn tarkkailemalla kausi touko 10 th , 2014.
Tammikuu 2014 on myös merkittävä, jolla on kaksi uudenkuunpäivistä, esiintyminen epävirallisesti nimellä Black Moon . Tämä tapahtuu tänäkin vuonna maaliskuussa ja helmikuussa 2014 vailla New Moon. Helmikuu on vain kuukausi, että voidaan "puuttuu Kuun vaihe", koska se on ainoa lyhyempi synodinen 29.5 päivän periodi, jossa Kuu palaa pidä vaiheeseen.
Saturnus kuvaamisen tekijän vuonna 2012.
Saturnus kuvaamisen tekijän vuonna 2012.
Vuonna kaukoputki, Saturn esittelee 0,8 suuruus disk 16 "koko (38" ja renkaat tip-to-tip). Saturnuksen renkaat ovat kallistuu avoimia näkösädettämme noin 22 astetta vuonna 2014, ja syvenevät kohti enintään 27 astetta vuonna 2016 kautta 2017. Jos sinulla on päiväntasaajan kaukoputken avulla on mahdollista seurata, se voi olla mahdollista tänä viikonloppuna seuraamaan Saturn ylös päivällä taivaalla.Vaikka Saturnus ei ole aivan tarpeeksi kirkas nähdä päivällä ilman apua, se voi vain olla mahdollista vakoilla käyttäen kiikari 25 th  läheiseltä puolikuu oppaaksi.Saturnus on kova päiväsaikaan tavoite olla varma, mutta se ei ole mahdotonta hankkia hieman taitoa ja kärsivällisyyttä.
Tämänhetkisen jakson occultations Saturnuksen alkoi 1. joulukuuta st , 2013 ja päättyy 22. marraskuuta nd , 2014. Sykli siirtyy asteittain pohjoiseen läpi vuoden.
Kuu ja Saturnus laittaa toista suorituskykyä lähes täsmälleen sama sijainti (tällä kertaa pimeässä) 17. huhtikuuta th , 2014, ja paras tapahtuma syklin Pohjois-Amerikassa on 31 elokuu st  päivällä occultation Saturnuksen mukaan Täysikuu Moon.
Nyt wow tekijä, mitä näet. Lauantaiaamuna, Kuu on hieman yli 371000 km kaukainen, tai vähän yli valon toisen päässä.  Saturnus  on yli neljä tuhatta kertaa kauempana hieman yli 10,1 astronomisen yksikön (AUS) etäinen, joka toimii ulos 1500000000km tai yli 83 valo minuutin päässä. Ja vaikka Kuu on yli 112 kertaa suurempi näennäinen halkaisija kuin Saturnus katsottuna maapallon, maapallo Saturnuksen on oikeastaan ​​yli 34 kertaa suurempi.
Ja vaikka olemme olleet Moon paljon alkuajoista lähtien Space Age, vain kaksi avaruusalusta (Voyagers 1 ja 2) ovat tehneet lyhyt flybys of norppa maailmassa, ja vain yksi - Cassini - on kiersi sen. Huomaa, että Kiinan Chang'e-3 lander ja Rover ovat noin kokea toisen auringonlasku tänä viikonloppuna sekä alan kuun pinnalla, koska laskeutuminen kuuhun viime kuussa.
Saturnus ja Kuu rajan paikallisen pituuspiiri pian auringonlaskun jälkeen 25. tammikuuta.  Luotu käyttämällä Starry Night Koulutus Software.
Saturnus ja Kuu rajan paikallisen pituuspiiri pian auringonlaskun jälkeen 25. tammikuuta. Luotu käyttämällä Starry Night Koulutus Software.
Ja vaikka paljon planeettoja saavat peittää Kuun vuonna 2014, ei tähteä kirkkaampi kuin +1 st  suuruus ovat sen tiellä. Itse asiassa seuraava sykli kirkas tähti occultations Kuun ei jatka kunnes Moon tapaa  Aldebaran vuonna 29 tammikuu th , 2015.
On kuitenkin yli  100 vähemmän tapahtumia  , joihin Moon occulting paljaalla silmällä tähteä maailmanlaajuisesti vuonna 2014. Kaksi tällaista tapahtuvat tällä viikolla samoin, kun 48% valaistu Moon okkultiikassa 4,5 th  suuruuden tähden  Lambda Virginis  varten läntiselle Keski-ja Etelä-Amerikassa aamupäivällä 24 tammikuu th , ja peittyminen on 2,8 th  suuruuden tähden  Alpha Librae   ( Zubenelgenubi ) Keski-Aasiaan 25. tammikuuta.
Älä missaa näitä taivaalliset tapahtumia, ja muista lähettää niitä kuvia sisään  Universe Today ... siellä on jokaiselle jotakin tapahtuu taivaalla tällä viikolla ympäri maailmaa!

Artikkelin kirjoittaja David Dickinson perin lähetetty Universe Today
 
Sinulle suositeltuja

Ei kommentteja: