Sivut

lauantai 25. tammikuuta 2014

Perustele GCHQ joukkoseurantaan, Euroopan tuomioistuin kertoo ministerit

Tuomarit velvoittaa hallitusta antamaan jättämistä siitä vakoilusta toimintaa rikkonut Euroopan ihmisoikeussopimuksen
Perustele GCHQ joukkoseurantaan, Euroopan tuomioistuin kertoo ministerit
Asia on saatettu vanavedessä Guardianin paljastukset data-troolikalastuksen tekniikoita GCHQ. Kuva: AFP / Getty Images
Ministerit on tilattu perustella GCHQ : n joukkoseurantaan ohjelmien tuomarien Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen ihmisoikeuksia , jotka ovat nopeutetussa nostamassa asiassa yksityisyyttä ja ihmisoikeusaktivistien.
Strasbourgin tuomioistuimen on määrännyt hallitusta antamaan palautteet toukokuun alussa siitä GCHQ : n vakoilusta toimia voisivat olla rikkoo oikeutta yksityisyyteen 8 artiklan mukaisesti Euroopan yleissopimus.
Merkintä tapauksessa etusijalla, kampanjoijat ovat toiveikkaita tuomioistuin tuo päätöstä ennen vuoden loppua.
Asia on saatettu viimeksi syyskuussa Big Brother Watch , Open Rights Groupja Englanti PEN yhdessä saksalaisen internet aktivisti Constanze Kurz .
Se seurasi Guardianin paljastukset GCHQ : n data-troolauksesta tekniikoita, jotka yksityiskohtaisesti paperit vuotanut ilmiantajan Edward Snowden. Ryhmät väittävät, että keräämällä tietoja miljoonat ihmiset eivät missään epäillä GCHQ on rikkonut yksityisyyttä Britannian ja Euroopan kansalaisille.
Vuonna joukon kysymyksiä, tuomioistuin on pyytänyt Britannian ministerit, miksi he ajattelevat Britannian tiedustelupalvelujen on oikeus pyytää, vastaanottaa, etsiä, analysoida, levittää ja tallentaa tietoja ajautui itse tai ulkomaisten vakooja virastot. Tuomioistuin sanoo Britanniassa on osoitettava tämä toiminta on "lain puitteissa" ja "välttämättömiä demokraattisessa yhteiskunnassa".
Tapaus viittaa erityisesti kahteen seurantaohjelmia, Prism jaTempora . Niiden välillä, ne mahdollistavatGCHQ ja sen yhdysvaltalainen vastine, National Security Agency sato, tallentaa ja analysoida tietoja miljoonien puheluita, sähköposteja ja hakukone kyselyitä.
Valituksessa yhteisöjen tuomioistuimelle, ryhmät väittivät paljon tätä toimintaa ei vahvisteta Britannian laissa. Ne sanoi, ettei ollut "tehokas, riippumaton lupa-ja valvonta" ohjelmien. Väite todetaan: "kuuntelu ulkoisen viestinnänGCHQ on luonnostaan ​​suhteetonta puuttumista yksityiselämään tuhansia, ehkä miljoonia ihmisiä. "
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on toiminut hämmästyttävän nopeasti kommunikoida asian hallituksen ja nimeämällä sen prioriteetiksi ", sanoi Daniel Carey, asianajajan ryhmille.
"Se on myös toiminut päättäväisesti vaatimalla hallitus selvittää, miten Britannian seurantakäytäntöjen ja valvontamekanismit noudattamaan oikeutta yksityisyyteen. Tämä antaa toivoa ihmisoikeussopimukseen on tarpeen uudistaa, jos hallitus vaatii edelleen, että mikään ei olisi vialla."
Nick Pickles Big Brother Watch sanoi: "Tämä oikeudellinen haaste on olennainen osa saada pohjaan, miksi julkisen ja parlamentti ei ole riittävästi tietoa asteikolla valvonnan ja miksi meidän yksityisyyttä on kyseenalaistettu teollisessa mittakaavassa."
GCHQ ja ministerit ovat johdonmukaisesti kiisti, että mitään ohjelmia paljasti Snowden rikkovat lakia.
GCHQ säilyttää työ "tehdään noudattaen tiukkoja oikeudellisia ja poliittiset puitteet, joissa varmistetaan, että toimintamme on lupa, tarpeellisia ja oikeasuhteisia, ja että on tiukka valvonta, myös valtiosihteeri, kuuntelusta ja tiedustelupalvelun komissaarit ja parlamentaarinen tiedustelu-ja turvallisuuspalvelujen komitea ".
William Hague, ulkoministeri, on myös puolustanut Britannian tiedustelupalvelujen sanoen laki-biding kansalaiset ovat "mitään pelättävää".
"Jos voisimme kertoa koko maailmalle ja koko maan, miten me tehdä tätä liiketoimintaa, mielestäni ihmiset olisivat huomattavasti rauhoittanut se ja he näkisivät, että lainkuuliainen kansalainen ei ole mitään syytä huoleen.
"Tämä on salainen työ, se on salaisuus älykkyyttä, se on salassa syystä ja siksi, että on tekemistä suojella kaikkia ihmisiä tässä maassa."
Kuitenkin Jim Killock pääjohtaja Open Rights Group, sanoi, että se oli nyt selvää, että Ison-Britannian lakeja oli väärin antaa virastoille mahdollisuus "seurata kaikkea ja kaikkia lähes jatkuvasti".

Ei kommentteja: