Sivut

lauantai 25. tammikuuta 2014

Kiina on varaa Out-hetki Abe

Post Kategoriat: Aasia
Joe Hhung, Kiina Post | perjantai, 24 tammikuu 2014, 12:01 Peking


Kasvavat suurlähettilästason sanasota välillä Japanissa ja Kiinassa on laskeutunut eräänlaiseksi "Pata kattilaa soimaa" tilanne. Vuonna lausunnon pala julkaistu Daily Telegraph viime maanantaina, Tokion lähettiläs Yhdistyneen kuningaskunnan Keiichi Hayashi verrattuna Kiinan Voldemort, kuvitteellinen paha velho JK Rowlingin Harry Potter-sarja.
Hayashi kirje oli vastaus op-ed kommentoi Kiinan suurlähettiläs Lontoossa Liu Xiaoming, julkaistu Daily Telegraph tammikuun 1. jossa tuomittiin pääministeri Shinzo Abe vieraili Yasukunin pyhäkkö symboloi Japanin militaristista ohi, vertaamalla militarismin to "The Haunting Voldemort Japanin" ja kutsuvan pyhäkkö kunnioittaa seurakunnan kuollut "eräänlainen Horcrux, jotka edustavat tummimmat osat, että kansakunnan sielu."
Horcrux Harry Potter-sarja on astia, jossa pahaa merkkiä tallentaa palasia heidän sielunsa, jotta ne voivat saavuttaa kuolemattomuuden.
Vastakanteen, Hayashi kirjoitti: "On ironista, että maa, joka on lisännyt omaa sotilasmenojen yli 10 prosenttia vuodessa viimeisten 20 vuoden aikana pitäisi soittaa naapurin" militaristista. "Toivon vilpittömästi, että se (Kiina) tulevat eteen, kuin pitää vetoamalla haamu "militarismin" seitsemän vuosikymmentä sitten, jota ei enää ole ", hän lisäsi.
Tietenkin se on naurettavaa vertaisin militarismi ja "kummittelee Voldemort Japanin" ja soita Yasukunin pyhäkkö, jossa tuhannet Taiwanin sotilaita Japanin keisarillisen armeijan ja laivaston ovat myös kunnia, eräänlainen Horcrux, kuten Den vaimean Demons (伏魔 殿) klo vuosisatoja vanha taolainen Shangqing Temple Mount Longhu (龙虎山) Jiangxin, jotka olivat ainoastaan ​​108 pahoja henkiä, jotka vapautettiin tulla sankareita Kiinan klassinen Water Margin (水浒传) romaani.
Se on yhtä naurettavaa ja lapsellista verrata Pekingiin Voldemort. Koska itse asiassa molemmat lähettiläät pitäisi yrittää löytää parempi metafora käyttää toisiaan vastaan. Mr. Hayashi olisi voinut verrata Kiinaan Adolf Hitlerin natsi-Saksan, tai jos hän olisi rehellinen, jotta militaristinen Japani Empire.
Mutta suurlähettiläs Liu oli hieman oikealla puolella mainitsemalla Voldemort on keisarillisen Japanin kuka toistumista. Tavallaan osavaltion Rising Sun oli kuin paha velho, aivan kuten Natsi-Saksa oli.
Saksa kääntyi militaristista jälkeen ensimmäisen maailmansodan, koska se tarvitsi lebensraum kun se oli tuhoutunut korvaukset, joita ei voitu maksaa luvulla, mutta alkoi Japanin rakentaa sen "voittamaton" Imperial armeijan ja laivaston heti se oli kostanut "Triple Intervention" 20 vuotta ensimmäisen jälkeen Kiinan-Japanin sodan, lopussa joka Taiwan luovutti sen vuonna 1895.
Preussi yhdessä tsaarin Venäjällä ja Ranskassa, puuttunut pakottaa Meiji Japanin palata Liaotung niemimaalta Qing Kiina allekirjoittamisen jälkeen Shimonosekin sopimus joka osoittautui Taiwanista Japanin siirtomaa.
On totta, että Kiinan kansantasavalta on matkalla massiivista sotilaallista kertyminen, mutta se ei ole siinä määrin, että Japani teki ensimmäisen vuosikymmenen 20-luvulla.
Muista kilpavarustelu joka Uncle Sam lopulta yritti pysäyttää soittamalla Washington konferenssi, jossa päätettiin suhde sotalaivoja säilytettävä viiden meren valtuuksia maailman pitäisi olla viisi Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa kolme Japanin ja 1,5 varten Ranskassa ja Italiassa?
Sitten, Japani alkoi rakentaa lentotukialus laivasto, joka käynnisti hiipiä hyökkäys Pearl Harboriin 1941.

Joe Hhung, Kiina Post

http://www.chinapost.com.tw/commentary/the-china-post/joe-hung/2014/01/13/398227/China-can.htm

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: