Sivut

tiistai 28. tammikuuta 2014

MITÄ ON FAR SIDE OF THE MOON?


Tiedät luultavasti näemme vain yksi puoli Kuun Maasta. Mutta suurin osa ihmiskunnan historiaa, meillä ei ollut aavistustakaan, mitä toisella puolella näytti.
Miljardeja vuosia sitten, meidän Kuu syntyi, kun Marsin kokoinen esine törmäsi maapallon, spinning ulos rengas roskia. Tämä roskat kerätään Moon tunnemme tänään. Se alkoi pyörivät meidän näkökulmastamme, mutta maan vetovoima hidastui sitä kunnes sen kierto tuli lukittu maapallon, pitää olla puoli ikuisesti piilossa mielestämme.
Dramaattinen ero kohteen puolella ja toisella puolella näkyy tässä paljon tuoreempi maailmankartalle kartta tekemät Clementine operaation vuonna 1994.  Kartta keskittyy lähellä puolella monine Kuun "meriä" tai maria.  Toisella puolella polkuja pois vasemmalle ja oikealle keskelle.  Mare Moscoviense on oikeassa yläkulmassa.  Credit: NASA
Dramaattinen ero kohteen puolella ja toisella puolella näkyy tässä paljon tuoreempi maailmankartalle kartta tekemät Clementine operaation vuonna 1994. Kartta keskittyy lähellä puolella monine Kuun "meriä" tai maria. Toisella puolella polkuja pois vasemmalle ja oikealle keskelle. Mare Moscoviense on oikeassa yläkulmassa. Credit: NASA
Vasta avaruusajan että ihminen sai vihdoin mahdollisuus nähdä, mitä toisella puolella. Ensimmäinen avaruusalus kuvan toisella puolella Moon oli Neuvostoliiton Luna 3 anturi vuonna 1959, mikä palautti 18 käyttökelpoisia kuvia tutkijoille. Ja sitten vuonna 1965, Neuvostoliiton Zond 3 lähetetään toinen 25 kuvaa laadukkaampia, joka antoi paljon yksityiskohtaisemmin pinnan. Ensimmäiset ihmiset todella nähdä toisella puolella omin silmin, olivat miehistö Apollo 8, joka teki ylikulkusilta vuonna 1968.
Meillä on nyt korkean resoluution kamerat kuvantaminen jokainen neliömetri, vaikka toisella puolella. Ja tässä on hämmästyttävä yllätys ....
Luulisi, että toisella puolella Moon näyttäisi lähellä puolella, mutta tutustu kahden pallonpuoliskon ... Ne ovat täysin erilaisia.
Lähellä puolella on valtava alueilla antiikin laavaa, nimeltään Maria. Kun taas toisella puolella on lähes kokonaan katettu kraatteri vaikutuksia. Planetary geologit ole varma, mutta on mahdollista, että maapallon käytetään kaksi Moons.
Miljardeja vuosia sitten, toinen, pienempi kuu törmäsi toisella puolella Moon, peittelyyn tummempi maria alueilla.
Ja vain selventää asioita Pink Floydin viittaus "Dark Side of the Moon" ... lukuun ottamatta satunnaisia ​​kuunpimennys, puolet Kuu on aina pimeydessä ja puoli on aina valaistu. Mutta valaistu puoli muuttuu Kuu kiertää ympärillämme.
Korkean resoluution kuva kartta kuun toisella puolella kuvaamisen NASAn Lunar Reconnaissance Orbiter.  Credit: NASA
Korkean resoluution kuva kartta kuun toisella puolella kuvaamisen NASAn Lunar Reconnaissance Orbiter.Credit: NASA
Aivan kuten puolet maapallon on aina pimeydessä, ja puolet joka toinen suuri esine aurinkokunnassa. Ei ole pysyvä "pimeään puoleen" Moon. Puoli päin Sun syttyy, ja vastakkaisella puolella on varjoihin.
On kuitenkin joitakin kohtia Moon jotka ovat ikuisessa pimeydessä. On kraaterit pohjois-ja etelänapa tarpeeksi syvälle, että valo aurinko ei koskaan palaa niiden lattiat. Näissä paikoissa, on mahdollista, että on olemassa varannot jäätä, joka tulevaisuudessa tilaa siirtomaita voisi käyttää niiden tarvikkeita veden, ilman ja jopa rakettipolttoaineen.
Pink Floyd oli oikeassa jos puhut radioaaltojen sijasta näkyvää valoa. Toisella puolella Moon on luonnollisesti suojattu Maan radiolähetykset, joten se on ihanteellinen paikka löytää herkkä radio observatorio.
Nähdään vuonna pysyvästi varjostama kraattereita Moon.

Artikkelin kirjoittaja Ken Kremer perin lähetetty Universe Today
Sinulle suositeltuja

Ei kommentteja: