Sivut

lauantai 25. tammikuuta 2014


Tuhannet ihmiset kokoontuivat Kiovassa Yhdysvaltain lähetystön edustalle vaatimaan väkivaltaisuuksien rahoittamisen lopettamista 

"Yhdysvallat on kaiken sen takana, mitä juuri nyt tapahtuu Kiovan keskustassa. Rahoitus tulee heiltä. Tämä on pysäytettävä. Tulimme tänne sanoaksemme koko maailmalle: Seis USA! - rauha Ukrainaan!", sanoi Yhdysvaltain lähetystön luona Ivan Protsenko, yksi mielenosoittajien johtajista. 

Kiovan keskusta muuttui samaan aikaan sotatantereeksi. Savua näkyi barrikadien yllä Kiovan sydämessä mellakkapoliisin puututtua entistä tiukemmin tapahtumien kulkuun mellakoitsijoiden ja Ukrainan erikoisjoukkojen välisten yhteenottojen kärjistyttyä. 

Mielenosoittajat ovat tiettävästi heittäneet poliiseja kivillä ja Molotovin cocktaileilla ja poliisit ovat vastanneet kyynelkaasulla ja kumiluodeilla. 

Noin kaksi sataa mielenosoittajaa ja poliisia on loukkaantunut väkivaltaisten yhteenottojen jatkuessa. 

Paikalla olevat mediatoimittajat ovat kertoneet, että on yhä vaikeampaa hengittää Dynamo-stadionin luona palamaan sytytetyistä autonrenkaista nousevassa savussa. 

Mellakkapoliisi onnistui torstaina hajottamaan mielenosoittajajoukon ja alkoi purkaa barrikadeja. Kuitenkin monet mielenosoittajat jäivät Kiovan keskustaan ja kieltäytyvät poistumasta alueelta. Ukrainan sisäministeriön mukaan yhteensä 195 lainvalvontaviranomaista on hakeutunut hoitoon sen jälkeen kun mellakat alkoivat Hrushevskin kadulla Kiovan keskustassa. Heistä 84 on joutunut sairaalaan. 

Voice of Russia / KOMINFORM 


http://voiceofrussia.com/news/2014_01_23/Thousands-gather-at-US-embassy-in-Kiev-demand-to-stop-financing-violent-clashes-in-city-2445/ 


KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja: