Sivut

perjantai 31. tammikuuta 2014

Venäjän duuman varapuheenjohtaja: Venäjällä ja CELAC-ryhmittymällä on erinomaiset suhteet


Venäjän parlamentin alahuoneen eli duuman ensimmäinen varapuheenjohtaja Ivan Melnikov korosti tiistaina niiden mahdollisuuksien merkitystä, joilla voidaan luoda entistäkin kattavammat ja toimivammat suhteet Venäjän ja Latinalaisen Amerikan ja Karibian valtioiden integraatiojärjestelmän (CELAC) kanssa ja kehittää vastaavia suhteita myös BRICS-ryhmittymän kanssa. 

Prensa Latina -uutistoimistolle antamassaan lausunnossa Melnikov korosti, että tehokkaampien kytkentöjen muodostaminen edellä mainittujen järjestöjen kanssa kansainvälisellä näyttämöllä edistää yhteistä tavoitteita rakennettaessa moninapaista ja harmonista maailmaa. 

Hän totesi, että CELAC on suurin alueellinen valtioryhmittymä läntisellä pallonpuoliskolla. Siihen kuuluu 33 valtioita. CELAC:in toinen huippukokous alkoi tiistaina Havannassa. 

Brasilian, Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä-Afrikan muodostama BRICS-ryhmittymä saattaa yhteen sellaisia vaikutusvaltaisia maita eri puolilla maailmaa, joilla on suuri taloudellinen potentiaali, totesi Melnikov. 

Myös Venäjän federaation kommunistisen puolueen - joka on maan toiseksi suurin poliittinen voima - varapuheenjohtaja sanoi Prensa Latina -uutistoimistolle, että jatkuva vuoropuhelumekanismi CELAC:in ja Venäjän välillä on luonnollinen seuraus Moskovan pyrkimyksiä kehittää ystävällisiä suhteita kaikkien tämän integraatiojärjestelmän jäsenmaiden kanssa.

Venäjä on ilmaissut aikomuksensa tehostaa vuorovaikutustaan CELAC- ja BRICS-ryhmittymien kanssa, sanoi poliitikko ja korosti hyväksyvänsä myös muiden rakentavien aloitteiden käsittelyn, jollainen on muun muassa laaja-alaisen viisumivapaussopimuksen voimaan saattaminen Venäjän kansalaisille kaikkialla Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueella. 

Tähän mennessä yksitoista alueen maata on tehnyt tällaiset ??sopimukset Venäjän federaation kanssa. 

Kysyttäessä parlamentaaristen yhteyksien tulevaisuudesta CELAC:in kaltaisten valtioyhteisöiden kanssa Melnikov vakuutti, että näitä suhteita kehitetään parlamentaarisella tasolla kaikilla tärkeimmillä asia-alueilla.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov korosti äskettäin antamassaan lausunnossa CELAC:in olevan elementti, joka yhdistää koko läntisen mantereen. CELAC on ensimmäinen universaali järjestö, joka liittää yhteen kaikki Latinalaisen Amerikan kansat, sanoi Lavrov. 

Prensa Latina / KOMINFORM 


http://www.plenglish.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2320751&Itemid=1



KOMINFORM

Ei kommentteja: