Sivut

lauantai 25. tammikuuta 2014

UUSI LÄPINÄKYVÄ NÄYTTÄÄ MIT

Uusi-Läpinäkyvä-Näytöt-from-MIT-1-640x419
Tutkijat  MIT  ovat keksineet uuden lähestymistavan  Läpinäkyvä  näytöt , että voi olla merkittäviä etuja olemassa oleviin järjestelmiin, kuten laaja katselukulma, valmistuksen yksinkertaisuus ja mahdollisesti edullisia ja skaalautuvuutta.

Läpinäkyvä näytöt ovat erilaisia ​​mahdollisia sovelluksia - kuten kyky nähdä navigointi tai kojelaudan tietoa etsiessään tuulilasin läpi auton tai lentokoneen tai hankkeen videokuvaa ikkunan tai pari silmälaseja. Useita tekniikoita on kehitetty tällaisia ​​näyttöjä, mutta kaikilla on omat rajoituksensa.
Innovatiivinen järjestelmä on kuvattu julkaistussa tällä viikolla lehdessä  Nature Communications , mukana kirjoittamassa  MIT  professorit Marin Soljačić ja John Joannopoulos, jatko-opiskelija Chia Wei Hsu, ja neljä muuta.
"Lasi näyttää lähes täysin läpinäkyvä," Soljačić sanoo, "koska eniten valoa ei ole täsmällisestä aallonpituus", että nanohiukkasten on suunniteltu hajoittaa. Että sironta avulla heijastettu kuva on nähtävissä paljon samalla tavalla, että savu ilmassa voi havaita lasersäde kulkee sen läpi.
"Tämä on varsin hyvä ajatus käyttää spektrisesti selektiivinen sironta ominaisuudet nanohiukkasten luoda läpinäkyvä näyttö", sanoo Shanhui Fan, professori sähkötekniikan Stanfordin yliopistossa, joka ei ollut mukana tässä työssä. "Minusta se on kaunis osoitus."

lähde  MIT
Lähde: Worldlesstech
Sinulle suositeltuja

Ei kommentteja: