Sivut

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kuka on kuljettajan istuimen asento ennen Geneve-II

Kiistatta ei olisi  Geneve-II konferenssin  Syyriaa ollut se ei ollut Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov loistava taktinen strategia tarjoaa jopa positiivinen ehdotuksen Syyrian presidentti Bashar al-Assad, että Syyria kääntyisi länteen kaikki maansa kemiallisia aseita välttämiseksi Länsi sotilaallisen hyökkäyksen. Kerry säädettyjä hänen kemialliset aseet määräys klo syyskuu 2013 yhteisen lehdistötilaisuuden Lontoossa Britannian ulkoministeri William Hague.
Vastauksena toimittajan kysymykseen siitä, mitä Assad voisi tehdä tai tarjouksen estääkseen hyökkäyksen Yhdysvaltojen ja muiden Naton joukot, Kerry vastasi, "Umm ... varma, hän voisi kääntää jokaisen bitin hänen kemiallisten aseiden kansainvälistä yhteisö ensi viikolla. Käännä se ympäri! Ne kaikki ... viipymättä ja mahdollistaa täyden ja yhteenlaskettu kirjanpidollinen siitä. Mutta hän ei ole aikeissa tehdä sitä ja sitä ei voi tehdä, ilmeisesti. "
Kerry ääni hukkuu hänen viimeisessä virkkeessä, koska hän tiesi, että hän oli astunut valtava kasa barnyard sontaa. Nyt on selvää, että Kerry oli huolissaan siitä, että jos Assad teki sen, mitä Kerry ajatteli oli mahdotonta ja tosiasiassa sopineet kääntää Syyrian kemiallisten aseiden varastojen, ei olisi Länsi sotilaallinen hyökkäys Syyriaan koska casus belli asettamat Yhdysvaltojen olisi poistettu taulukosta.
Lavrov vastata nopeasti Kerryn välinpitämätön ja ei-vakavia uhkavaatimuksen ilmoittamalla Assadin hyväksymistä Kerry ehdoilla. Kerry oli pakko tavata Lavrovin Genevessä, jossa Venäjä ja Yhdysvallat pääsivät puitteet kemiallisten aseiden aseistariisuntaa Syyria.
Toisin kuin Kerry, joka ei ole koskaan toiminut diplomaattina alalla, Lavrov on kokenut diplomaatti, joka on toiminut Neuvostoliiton Sri Lankassa, masterointi Sinhala kieltä, ja työskentelee Venäjän ulkoministeriössä eri tehtävissä, muun muassa YK-suurlähettiläs . Lavrov oli luonnollista olla lähettiläs suurin buddhalainen Sri Lanka, jolla on aikaisemmin työskennellyt suurin buddhalainen autonominen Venäjän Tuvan tasavallassa.
Arvostelijat Kerry jotka työskentelivät hänen 2004 presidentinvaalikampanjan väittävät, että jos Kerry vietti enemmän aikaa huolissani hänen kampanjansa kuin hänen hiukset, hän olisi kukisti George W. Bush.
Sokkiaaltoja että suunniteltu sotilaallinen hyökkäys Syyriaan oli pitoon repeytynyt kautta riveissä kapinallisten Syyrian kansallisen neuvoston (SNC) Istanbulissa ja hallituksen vallan käytävillä pro-sota pääkaupungeissa Ankara, Riyadh, Doha, Pariisissa ja Jerusalem . Lavrov ja Venäjän presidentti Vladimir Putin voisi vaatia hyvitystä tuo Lähi-idän reunasta sodan rauhan pöytä.
Geneve-II konferenssissa, joka todella pidetään Montreux, Sveitsi, seuraa Geneven-I konferenssissa alaisuudessa Yhdistyneiden Kansakuntien Action Group Syyriaa kesäkuussa 2012.
Että johtamaan kokoukseen YK: n entinen pääsihteeri Kofi Annan, suostui siirtymäkauden hallituksen Syyrialle koostuu jäsenistä Syyrian opposition ja Syyrian hallituksen. Geneve-II oli tarkoitus on tapahtunut heinäkuu 2013, mutta sitä lykättiin syyskuuhun.
Syyria oli ollut painostuksesta Mohamed Morsi hallitus Egyptissä sekä Turkista, osallistumaan Geneven-I ja tekemään tärkeitä myönnytyksiä oppositiolle. Making kukkuraksi Syyrian oli hylännyt länsivallat Iranin osallistumista neuvotteluihin. Syyria, lukuun ottamatta tukea Venäjän, olisi aivan yksin.
Kanssa ouster Morsi ja hänen Muslimiveljeskunta hallituksen vallasta Kairossa pro-Syyrian Egyptin armeijan ja Lavrov ja Assadin upea hyväksymistä Kerry uhkavaatimus kaupan sotilaallisen hyökkäyksen sopimuksen Syyriaa iva jopa sen kemiallisia aseita, Damaskos todistamassa välitön kääntyminen onnen sen puolesta.
Kanssa kaataa Morsi, Assad voitokkaasti julisti loppuun poliittisen islamin voimakas voima Lähi-idässä. Syyrian oma Qatar tukeman Muslimiveljeskunnan ryhmittymän sisällä kapinallisten koalitio on varjoon vielä radikaalimmin Saudi-tuettu Salafists Al-Qaidaan ja muiden radikaalien ryhmien.
Assad oli käsitelty toisessa onnekas käsi 25. kesäkuuta 2013, jolloin Qatarin emiiri, sheikki Hamad bin Khalifa al Thani, luopui vallasta poikansa, Tamim bin Hamad al Thani. Melkein heti, Tamim alkoivat vetäytyä Qatarin tukea Muslimiveljeskunnan.
Uuden Emir antoi Veljeskunnan hengellinen johtaja, sheikki Yusuf al Qaradawia, 48 tuntia lähteä Qatar. Tamim alkoi myös sammuttaa tapin Qatarin varoja Syyrian Muslimiveljeskunnan. Syyrian kapinalliset käsiteltiin toinen pää-spinning isku.


Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan alkoi myös kohdata merkittäviä sisäistä oppositiota.Turkin tuki Syyrian kapinallisia alkoi hiipua, varsinkin kun Syyrian kapinallisten toimia sisällä Turkissa.
Suunnilleen samaan aikaan, oli vahvoja viitteitä siitä, että sen oli Saudi-tuettu Syyrian radikaalien islamistien joka käynnisti tappava kemiallinen hyökkäys Ghouta lähellä Damaskoksessa 21. elokuuta. Länsivaltojen ja paljon yritysten globaalin median yrittänyt pin hyökkäys Assad, lisätä tukea Yhdysvaltain ja Naton sotilaallinen hyökkäys Syyriaan.
Piilotettu käsi Saudi älykkyyttä ja Saudi-Arabian suurin vakooja, prinssi Bandar bin Sultan, nähtiin takana Ghouta hyökkäys ja vastaavat kemiallisten aseiden hyökkäykset Saudi-toimitukseen ja rahoittaa salafistiryhmä kapinalliset sekä Syyrian ja Irakin.
Raportit tulevat ulos sisällissodan rintamilla petollista kieroa hyökkäykset salafistiryhmä Jabhat al Nusra, Taqfiri, al-Qaida, islamilainen valtio Irakissa ja Levant / al-Sham (ISIL / ISIS) radikaalien vähemmistöjen Alawites, kristittyjä, kurdit Druusijohtaja , ja Shi'as Syyriassa, mukaan lukien raportit sissien rahoittama West syömisen elinten uhriensa oli stand-alas säännöksessä aseistuksen kapinallisten puolella länsivallat.
Suuri virta pro-kapinallisten palkkasoturit Syyriaan maista kuten Ranska, Britannia, Yhdysvallat, Kanada, Belgia, Espanja, Ruotsi ja Saksa myös huolissaan länsimaissa.
Oli pelko, että kun Länsi-kansalaiset taistelevat Syyrian kapinalliset voittivat Syyriassa, he kääntävät huomion Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa samalla tavalla kuin hyökkäykset Al-Qaida West perustamisen jälkeen taliban Afganistanissa.
Elements of länsimielinen Vapaa Syyrian armeija alkoi käydä katkera taisteluun Saudi-toimitukseen salafistiryhmä ja Muslimiveljeskunnan voimia. Kun kapinalliset taistelivat toisiaan Assadin joukot pystyivät takaisin valvontaan suuressa osassa maata, lukuun ottamatta alueita Turkin rajalla ja muutama taskut ympärille Damaskoksessa ja muissa Syyrian kaupungeissa.
Epäonnistuminen Yhdysvaltojen hyökätä Syyriaan, yhdistettynä myöhemmin etsivän jonka Washington Iraniin ja avaaminen suoria kahdenvälisiä neuvotteluja kahden maan väliseen, myös jäähdytetyt suhteita Washington ja Saudi-Arabiassa. "
Prinssi Bandar ei enää nähdä Washington luotettavana kumppanina, varsinkin kun hänen raportoitiin tarjous presidentti Putinille kutsuvan pois al-Qaidan ja salafistiryhmä hyökkäykset talviolympialaiset Sotshissa vastineeksi Venäjän luopumiseen tukea Assad.
Saudi tarjous hylättiin Moskovassa. Uutiset Ehdotuksen lisätodisteita välisten yhteyksien saudit ja Al Qaidan iskut eri puolilla maailmaa, mukaan lukien läsnäolo 15 Saudi kansalaisten keskuudessa 19 väitetty 9/11 terroristeja.
Koska Assadin tilanne kentällä Syyriassa on paljon parani edellisvuodesta, Syyrian kansallisen neuvoston lähes äänesti hyväksymään osallistumista Geneven-II. Jotkut SNC jäsenet äänestivät liittymistä vastaan ​​Geneve-II, toivoen sen sijaan jatkuu Länsi paine olla Assad ehdoitta jättävät tehtävänsä. Kuitenkin West vastusti rejectionist edessä ja pakotti SNC liittymään Geneven-II keskusteluja.
West vastineeksi vastusti mitään roolia Syyrian Assadin siirtymäkauden hallituksen ja jatkoi yrittää jäädyttää Iranin pois neuvotteluista.
Kuitenkin YK: n pääsihteeri Ban Ki-moon kehotti Irania osallistuu Genevessä-II ja Iranin hyväksytty. On selvää, että Assad, ennen Geneve-II, on hänen vahvin asema puhjettua Syyrian kapina. Kapinalliset suostui tulitaukoon Aleppo ja vankien vaihtoa Damaskoksen kanssa. Vuotta aiemmin tällaisia ​​kanssa Assadin hallituksen mukaan kapinalliset olisi hylätty out-of-käden.
Viikkoa ennen alkamista 22 tammikuu Geneven-II puhuu, Assad on kuljettajan istuin. Päinvastoin, mitä Yhdysvaltojen ja muiden länsivaltojen halua, Assad tulee jatkossakin olemaan hallitseva rooli Syyrian poliittisessa elämässä, vain koska hänen oma sitkeyttä ja täydellisen romahtamisen anti-Assadin koalitio ...

Wayne Madsen  | Strategiset kulttuurirahasto

http://www.strategic-culture.org/news/2014/01/21/who-is-in-the-driver-seat-before-geneva-ii.html

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: